×
سیاسی
شناسه خبر : 44912
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/12/22 ساعت 08:49

کنگره آمریکا؛

اختیارات جنگی ترامپ را علیه ایران محدود کرد

مجلس نمایندگان آمریکا به قطعنامه تصویب شده در سنای این کشور برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران رای داد.مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه با 227 رای موافق و 186 رای مخالف قطعنامه محدود کردن اختیارات...

مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه با ۲۲۷ رای موافق و ۱۸۶ رای مخالف قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده علیه ایران را تصویب کرد.

این قطعنامه تصریح کرد که کنگره هیچ وضعیت جنگی را نسبت به ایران اعلام نکرده و مجوز قانونی برای استفاده از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران هم به تصویب نرسیده است.

این قطعنامه همچنین مجوز سال ۲۰۰۱ برای استفاده از نیروی نظامی علیه عاملان حمله ۱۱ سپتامبر و مجوز استفاده از نیروی نظامی علیه عراق در سال ۲۰۰۲ را محملی برای مجوز استفاده از زور علیه ایران نمی‌داند.

قطعنامه با یادآوری اینکه خصومت بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد، لغو اختیارات جنگی را به معنای عدم استفاده از نیروی نظامی در زمانی که خصومت یا وضعیت تهدیدآمیز قریب الوقوع وجود داشته باشد، ندانسته است.

به موجب این قطعنامه، نیروهای مسلح ایالات متحده در خارج از قلمرو، دارایی‌ها و سرزمین‌های آن بدون اینکه از سوی کنگره اعلام وضعیت جنگی یا مجوز قانونی خاص داده شده باشد، باید از سوی رییس جمهوری جمع‌آوری شوند.

این قطعنامه می‌افزاید: درگیری خصومت‌آمیز با ایران تنها با توجیه کامل کنگره و عموم مردم آمریکا پس از بحث و گفت‌وگو و رای‌گیری در کنگره امکان‌پذیر خواهد بود.

در این قطعنامه تاکید شده است: رییس جمهوری باید استفاده از نیروهای مسلح ایالات متحده را برای خصومت علیه جمهوری اسلامی ایران یا هر بخشی از دولت یا ارتش آن خاتمه دهد، مگر اینکه کنگره به صراحت اعلام جنگ کند یا مجوز ویژه‌ای برای استفاده از نیروی نظامی علیه ایران داده شده باشد.

مجلس سنای آمریکا ۲۴ بهمن‌ماه این قطعنامه دو حزبی را با ۵۵ رای موافق و ۴۵ رای مخالف، به رغم تهدید ترامپ مبنی بر وتوی آن تصویب کرد.

در صورتی که ترامپ این قطعنامه را وتو کند، احتمال اینکه کنگره رای کافی برای لغو وتوی ترامپ نداشته باشد، زیاد است؛ اما تصویب آن در هر دو مجلس قانونگذاری آمریکا حاکی از نارضایتی کنگره از اقدامات ترامپ علیه ایران و حمایت آن‌ها از محدود کردن اختیارات جنگی ریاست جمهوری ایالات متحده است.

هنگام تصویب این قطعنامه در سنای آمریکا، برخی سناتورها درخواست اصلاحاتی را ارائه دادند که یکی از آنها، موضوع حمله ایران به عین الاسد و لاپوشانی دولت آمریکا از میزان خسارات و تلفات وارده به نیروهای آمریکایی است.

بر اساس این بند، اعضای مجلس سنا تایید کردند که برخلاف گزارش‌های اولیه در خصوص صدمه ندیدن هیچ کس در جریان حمله تلافی‌جویانه ایران به پایگاه نظامی عین الاسد در عراق، بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای ارتش آمریکا دچار آسیب مغزی شده‌اند.

همچنین سناتورها با ۶۴ رای موافق و ۳۵ رای مخالف، بند پیشنهادی  «تد کروز» سناتور جمهوری‌خواه ایالت تگزاس و هوادار دونالد ترامپ برای اضافه کردن به طرح محدود کردن اختیارات جنگی ریاست جمهوری آمریکا در قبال ایران را تصویب کردند.

سنا با ۹۹ رای موافق و بدون مخالف، به بند الحاقی سناتور «رید» رای مثبت داد و با ۹۳ رای موافق و ۳ رای مخالف با بند پیشنهادی سناتور ریچ هم موافقت کرد.

بر اساس این بند، رییس جمهوری آمریکا در زمینه اقدام برای دفاع از آمریکا، قلمروهای آن، دارایی‌ها، شهروندان، نیروهای نظامی و دیپلمات ها در مقابل حملات احتمالی بر اساس قانون اساسی مسئول است.

اعضای سنا با ۵۴ رای منفی و ۴۶ رای مثبت، بند پیشنهادی سناتور جمهوریخواه «تام کاتن» را رد کردند که در صورت تصویب، عملیات نظامی فعلی آمریکا علیه آنچه که به عنوان «سازمان های تروریستی و بخشی از نیروهای نظامی و یا دولت ایران» از آن یاد شده است، از قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی رییس جمهوری آمریکا در قبال ایران، مستثنی می‌شد.

بند پیشنهادی سناتور جمهوریخواه و هوادار ترامپ «مارکو روبیو» هم با ۵۴ رای مخالف و ۴۶ رای موافق از دستور کار خارج شد.

در این بند آمده بود ایالات متحده آمریکا درگیر خصومت با ایران نیست و حمله به سردار شهید قاسم سلیمانی منطبق با اختیارات جنگی روسای جمهوری دولت‌های گذشته بوده و راهبرد فشار حداکثری بر ایران منابع در اختیار این کشور برای حمله به آمریکا و منافع این کشور را کاهش داده است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
باران پاییزی منتظر پایان تابستان نمی‌ماند + نقشه
نماینده آمریکا: ایران باید همکاری فوری با آژانس اتمی را از سر بگیرد
حماس: جنایت اسرائیل در دوحه اعلام جنگ به کشورهای عربی است
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان
گوترش و عراقچی درباره موضوع هسته‌ای و وضعیت یمن گفتگو کردند
تصاویر مظنون تیراندازی به حامی ترامپ منتشر شد
جبهه اصلاحات: اسرائیل تهدیدکننده صلح و ثبات جهان است
فشار قطر به امارات برای تعطیلی سفارتش در اسرائیل
عراقچی: شروط سه کشور اروپایی برای تمدید اسنپ بک، غیر عاقلانه بود
تشییع شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به نشست حماس در دوحه
شورای امنیت سازمان ملل حملات اسرائیل به دوحه را محکوم کرد
جاسوسی تلفنی ترامپ با سلاح اسرائیلی
چین: با فعال‌سازی مکانیسم ماشه مخالفیم
پورمحمدی: قرار نیست هر ردیف بودجه تا ابد ادامه یابد
سارق؛ شاگرد مالک از آب درآمد!
واکنش خبرنگار بی بی سی به ترورهای آمریکا و اسرائیل در زمان مذاکرات!
روپوش دانش‌آموزان تا 3 سال تغییر نمی‌کند+فیلم
امارات حضور اسرائیل را در کنفرانس امنیتی دبی ممنوع کرد
عملیات موفقیت آمیز القسام علیه تجهیزات و نظامیان رژیم صهیونیستی
ترامپ خواستار تعرفه 100 درصدی اروپا علیه چین و هند شد
انفجار بزرگ در ونزوئلا + فیلم
کمبود نقدینگی، عامل تعطیلی 53 درصد از واحد‌های صنعتی
اولین حضور سه رهبر حماس مقابل دوربین‌ها پس از حمله اسرائیل
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
X
آگهی تبلیغاتی