×
سیاسی
شناسه خبر : 44907
تاریخ انتشار :

قانونگذار ارشد آمریکایی: توجیه‌های ترامپ برای ترور سردار سلیمانی فروپاشیده است

رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به شدت از دولت این کشور بابت عدم ارائه توضیحات دقیق و شفاف در خصوص ترور سردار قاسم سلیمانی انتقاد کرده است.

یک قانونگذار ارشد مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه‌ای امروز چهارشنبه توجیه‌های ارائه‌شده توسط دولت «دونالد ترامپ» درباره دلایل ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را رد کرده است. «الیوت انگل»، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا امروز با صدور بیانیه‌ای تصریح کرده «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا علی‌رغم حضورش در چند روز پیش استماعی در مقابل این کمیته از ارائه پاسخ‌های مستقیم به سئوالات در خصوص سیاست‌های ترامپ در قبال ایران و دلایل ترور سردار سلیمانی اجتناب کرده است.

انگل نوشته است: «امیدوار بودم حضور پامپئو در جلسه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان بتواند پاسخ‌های لازم را درباره سیاست ترامپ در قبال ایران به خصوص حمله به [سردار سلیمانی] و مسیر پیش رو در اختیار مردم آمریکا قرار دهد.» او اضافه کرده است: «متأسفانه آقای پامپئو از ارائه پاسخ برای مستقیم‌ترین پرسش‌ها خودداری کرد و قادر به توضیح درباره توضیحات متناقض دولت از زمان انجام آن حمله در آغاز سال جاری نبود. با گذشت چند روز از آن نشست، دولت ترامپ هنوز حقایق را درباره اقدام بی‌پروای خود برای دامن زدن به تنش‌ها با ایران از مردم آمریکا پنهان می‌کند.»

ارتش آمریکا بامداد ۱۳ دی‌ماه سال جاری طی یک عملیات تروریستی به دستور «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، سردار سلیمانی و شماری از همراهان ایشان از جمله «ابو مهدی المهندس»، نائب رئیس سازمان حشدالشعبی عراق را به شهادت رساند. دولت آمریکا بعد از این حمله بارها توجیه‌های خود درباره دلایل این حمله را عوض کرده است. یکی از توضیحات دولت مبنی بر اینکه سردار سلیمانی تهدید مشخص و فوری علیه پرسنل آمریکایی بوده توسط کنگره آمریکا رد شده است. انگل در بیانیه خود نوشته است: «ما هنوز پاسخ مستقیمی نشنیده‌ایم که چرا حمله به [سردار] سلیمانی لازم و قانونی بود.

توضیح اولیه دولت مبنی بر وجود تهدیدی فوری، فروپاشیده است و رئیس‌جمهور اکنون ضرب‌الاجل‌های قانونی برای ارائه توضیح‌های قانونی و واقعیت‌محور به مردم درباره اقدامش برای حمله به ایران و سایر اقداماتش برای تفسیر مجدد اختیارات خود برای استفاده از زور نظامی را زیر پا گذاشته است.» قانونگذار ارشد آمریکا همچنین تصریح کرده وزیر دفاع این کشور هم درخواست‌های مکرر او برای ارائه اطلاعات در خصوص استفاده از زور نظامی از جمله برای حمله به سردار سلیمانی را نادیده گرفته است. پیش از این نمایندگان مجلس سنای آمریکا هم گفته‌اند که از توضیح‌های دولت ترامپ در خصوص ترور سردار سلیمانی قانع نشده‌اند.

گروهی از مقام‌های ارشد دولت آمریکا از جمله «جینا هاسپل» رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) روز ۱۹ دی‌ماه در تلاش برای کاستن از انتقادات نمایندگان کنگره از اقدام تروریستی واشنگتن علیه سردار سلیمانی، در سنا حضور یافته و در جلسه‌ای پشت درهای بسته توضیحاتی برای سناتورها ارائه کردند. با این وجود، اظهارات سناتورهای حاضر در این جلسه نشان داد که اظهارات مقام‌های دولت آمریکا نه تنها قانع‌کننده نبوده، بلکه سؤالات بیشتری را هم در مورد انگیزه ترامپ از صدور دستور این ترور ایجاد کرده است.

«مایک لی» سناتور جمهوری‌خواه بعد از این نشست در جمع خبرنگاران حاضر شد و با عصبانیت گفت این جلسه توجیهی «شاید یکی از بدترین جلسات توجیهی‌ای بوده که من در حوزه نظامی در دوره ۹ ساله [حضور در سنا] دیده‌ام.» لی همچنین خودداری مقام‌های دولت ترامپ از ارائه مدارک و شواهد روشن دال بر قریب‌الوقوع بودن یک حمله را «توهین‌آمیز» و مایه تحقیر قانون اساسی آمریکا توصیف کرده است. «رند پال» دیگر سناتورهای جمهوری‌خواه که رابطه خوبی هم با ترامپ دارد، از دیگر افرادی بود که از جلسه انتقاد کرد.

وی با بیان اینکه نمایندگان دولت از پاسخ دادن به سؤالات طفره رفته‌اند، گفت کاخ سفید در توجیه انجام این ترور، به مجوز جنگ عراق استناد کرده است. پال گفت توجیهات مطرح‌شده در نشست با نمایندگان دولت، «کاملا نامعقول» بود. وی تأکید کرد که هرچند پیش از حضور در جلسه در مورد رأی به تحدید اختیارات جنگی رئیس‌جمهور مردد بوده، اما حالا مطمئن شده است که باید از طرح پیشنهادی دموکرات‌ها برای کاستن از اختیارات ترامپ برای اعلام جنگ، حمایت کند. حتی «باب منندز» سناتور دموکراتی که به حمایت از سیاست‌های جنگ‌طلبانه معروف است هم از این جلسه راضی بیرون نیامد. وی بعد از این نشست، در توییتر نوشت: «همین الان جلسه توجیهی دولت ترامپ درباره ایران را ترک کردم.

یک چیز روشن است: سؤالات ما از پاسخ‌هایی که داریم بیشتر است.» منندز افزود: «چطور می‌توانیم به قانع کردن مردم آمریکا درباره سیاستی کمک کنیم که عملا وجود ندارد؟» «چاک شومر» رهبر اقلیت دموکرات مجلس سنا دیگر نماینده‌ای بود که نارضایتی خود از جلسه را ابراز کرد. وی بعد از جلسه توجیهی گفت: «سؤالات مهم بسیار زیادی وجود داشت که پاسخ داده نشد. هیچ طرحی به ما ارائه نشد، یک طرح رضایت‌بخش برای آینده.» شومر افزود: «۹۷ سناتور آنجا حاضر بودند، به ۱۵ نفر برای سؤال فرصت رسید. زمانی که سؤالات سخت‌تر مطرح شد، آن‌ها (نمایندگان دولت) رفتند.»

«کوری بوکر» سناتور و نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم بعد از پایان این جلسه، در توییتر نوشت: «همین الان از جلسه توجیهی ۷۵ دقیقه‌ای در مورد اقدام نظامی رئیس‌جمهور ترامپ در عراق بیرون آمدم. هیچ شواهدی دال بر حمله قریب‌الوقوع به ما ارائه نشد.» وی افزود: «من هنوز هم عمیقا در مورد اینکه او توجیهی برای انجام این حمله داشته، بدبین هستم.» «جف مرکلی» دیگر سناتور دموکرات هم در مصاحبه با شبکه «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» با تأیید مواضع مایک لی که جلسه توجیهی را توهین‌آمیز خوانده بود، گفت با وجود این نشست، ابهامات زیادی بی‌پاسخ باقی مانده است. مرکلی گفت: «کل استدلالی که مطرح شد، این بود که تهدید قریب‌الوقوعی وجود داشته است، اما اگر سؤال می‌کردید که چه کسی، کجا، چه زمان و چطور این تصمیم گرفته شد، هیچ چیزی که ثابت کند یک تهدید قریب‌الوقوع در پیش بوده، ارائه نمی‌شد.»

وی تأکید کرد که تلاش دولت آمریکا برای انجام اقدام نظامی بدون مشورت و رایزنی با کنگره، کاملا خلاف قانون اساسی آمریکا است. همزمان پایگاه «دیلی بیست» به نقل از افراد حاضر در جلسه توجیهی گزارش کرده است که نمایندگان دولت آمریکا بارها از پاسخ دادن به سؤالات سناتورها خودداری کرده‌اند و به عنوان نمونه هاسپل تمام سؤالات مهم را به گزارش‌های اطلاعاتی طبقه‌بندی‌شده‌ای ارجاع داده که سناتورها به آن‌ها دسترسی ندارند. پس از ناتوانی دولت ترامپ در توجیه اقدام تروریستی خود علیه سردار سلیمانی مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا طرح‌هایی را برای محدود کردن اختیارات جنگی رئیس‌جمهور آمریکا به تصویب رسانده‌اند. این طرح‌ها برای قانون شدن باید به امضای دونالد ترامپ برسد و کاخ سفید تهدید کرده که آن را وتو خواهد کرد.


فارس
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برنامه مسابقات امروز 25 خرداد + پخش زنده
پاسخ بقائى به مکرون: این حجم از ریاکارى حیزت‌آور است
رئیس شاباک استعفا داد
‌تصاویری از آتش‌سوزی انبار نفت شهران تهران درپی حمله رژیم صهیونیستی/مردم فاصله بگیرند
اطلاعیۀ روابط‌عمومی سپاه دربارۀ موج جدید عملیات وعده صادق 3
مرحله جدید موشک باران سرزمین های اشغالی+فیلم
رسانه عبری زبان: شب سختی را پیش رو داریم
شهادت سردار خسرو حسنی جانشین اطلاعات نیروی هوافضای سپاه در جریان حمله تروریستی اسراییل
ترامپ: جنگ بین ایران و اسرائیل باید تمام شود
ناوشکن جاسوسی انگلیسی در دریای عمان متوقف شد
جزییات دورکاری کارمندان دولتی در استان تهران اعلام شد
انهدام 10 هواگرد اسرائیلی در یک ساعت گذشته
عراق به شورای امنیت شکایت می‌کند
آژانس انرژی اتمی: 4 ساختمان در سایت هسته‌ای اصفهان آسیب دیدند
تمام ادارات و ارائه خدمات طبق روال معمول دایر است
امتحانات 2 روز آیندۀ دانشگاه آزاد در تهران لغو شد
انتقال خانواده‌های ورزای اسرائیلی از ترس حملات ایران به پناهگاه
فردا مدارس در اسرائیل تعطیل شد
آخرین وضعیت ترافیکی در محور های شمالی
بورس تعطیل شد
جزئیات تعطیلی موزه ها اعلام شد
رژیم صهیونیستی فاز 14 پارس جنوبی را هدف گرفت+ فیلم
شکار پهپاد اسرائیلی با سامانه سوم خرداد در نطنز
تصویر لباسی که شهید حاجی‌زاده هنگام شهادت به تن داشت
رئیس‌کل بانک مرکزی: تخصیص یک میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی
قهرمان بوکس لرستانی در حمله اسرائیل به شهادت رسید
اطلاعیه سازمان هدفمندی یارانه‌ها درخصوص زمان دقیق واریز یارانه نقدی+جزییات واریز
اعلام تعداد شهدا و مجروحین آذربایجان‌شرقی در حملات رژیم صهیونیستی
تصاویر حضور باشکوه مردم در راهپیمایی غدیر با وجود تهدیدات رژیم صهیونیستی
عراقچی: نام شهیدان سلامی، باقری و رشید در تاریخ جاودانه شد
انهدام ریزپرنده اسرائیلی در شیراز توسط پدافند هوایی
اطلاعیه شماره 2 آموزش‌وپرورش درباره برگزاری امتحانات خرداد
تصاویری از کارخانه خودروسازى در بروجرد پس از حمله رژیم صهیونیستى
پیام فدراسیون سوارکاری درپی شهادت پولادوند و خانواده‌اش
استاد و نخبه برجستۀ هوش مصنوعی کشور به شهادت رسید
جدایی بی‌سر و صدای محمدرضا خالدآبادی از استقلال؛ پایان یک تجربه ناکام
نحوه برگزاری امتحانات پایان‌ترم دانشگاه آزاد اعلام شد
شهادت 3 دانشمند هسته‌ای دیگر در حملات رژیم صهیونیستی
پادشاه اردن حمله اسرائیل به ایران را محکوم کرد
اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات: تردد مشکوک کامیونت و وانت‌ها را گزارش دهید
اقدام زیبای فوتسالیست‌های ناشنوای ایران پیش از دیدار با مراکش
آخرین زیارت شهید حاجی‌زاده در حرم حضرت معصومه(س) ساعاتی قبل از شهادت+ فیلم
استوری سردار دورسون؛ نشان همبستگی بازیکن ترک با مردم ایران + عکس
پاسخ باکو به شایعات در مورد همکاری با رژیم صهیونیستی در حمله به ایران
افسانه اف-35ها دیگر شنیدنی نیست!
اگر مدعی صلح و امنیت بین المللی هستید با صراحت تجاوز اسراییل را محکوم کنید!
وزارت کار، برای مدیریت در شرایط خاص،خدمات را غیر حضوری می کند
بقایی: مذاکرات یکشنبه ایران و آمریکا لغو شد
وزیر علوم: مجازی شدن امتحانات در اختیار دانشگاه است
نهادهای بین‌المللی در باتلاق انفعال و همدستی با صهیونیسم
X
آگهی تبلیغاتی