×
سیاسی
شناسه خبر : 44899
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/12/21 ساعت 19:23
اردوغان رفتار یونان با آوارگان سوری را به رفتار «نازی‌ها» تشبیه کرد

اردوغان رفتار یونان با آوارگان سوری را به رفتار «نازی‌ها» تشبیه کرد

رئیس جمهور ترکیه ضمن محکوم کردن رفتار مأموران یونانی با آوارگان سوری گفت آنکارا قصد ندارد مرزهایش با اروپا را برای جلوگیری از ورود مهاجران ببندد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه رفتار مأموران مرزی یونان با آوارگان سوری را به رفتار «نازی‌ها» تشبیه کرد و گفت مرزهای ترکیه برای خروج این پناه‌جویان باز خواهد ماند. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، اردوغان روز چهارشنبه در حالی که ویدئویی از برخورد یونانی‌ها با مهاجران سوری را در پارلمان ترکیه نشان می‌داد گفت: «گشودن آتش بر روی مردم بی‌گناه و رفتارهای غیر انسانی با آن‌ها به معنای واقعی کلمه بربریت است.

هیچ فرقی بین تصاویری که از مرزهای یونان منتشر می‌شود و آنچه نازی‌ها انجام می‌دادند وجود ندارد». وی افزود: «چرا مانع از ورود آن‌ها می‌شوید و شکنجه‌های نازی‌ها را بر آن‌ها اعمال می‌کنید؟» ترکیه پیشتر نیز نیروهای امنیتی یونان را به کشتن چهار پناه‌جوی سوری متهم کرده بود، اما آتن آن را «اخبار جعلی» نامید و اعلام کرد وظیفه دارد از مرزهای اروپا محافظت کند. روز چهارشنبه نیز «استلیوس پتساس» سخنگوی دولت یونان در واکنش به سخنان اردوغان گفت: «او مدام در تلاش است با چنین اظهاراتی فضا را متشنج کند». پتساس افزود: «ما به همه می‌گوییم که نباید از پنجره ورود پیدا کنند. دری هم وجود دارد.

هرکس خواهان دریافت محافظت [از سوی اروپا] است باید در بزند و طبق قوانین بین‌المللی این محافظت را دریافت کند». سخنگوی دولت یونان همچنین گزارش روزنامه «نیویورک تایمز» در خصوص وجود «تأسیسات تاریک» در یونان برای نگه‌داشتن مهاجران غیرقانونی و عدم دسترسی آن‌ها به وکیل و درخواست پناهنگی را رد کرد. منابع حاضر در مرز یونان با ترکیه نیز می‌گویند پلیس و نیروهای امنیتی یونانی از گاز اشک‌آور و نارنجک‌های دودزا برای متفرق کردن پناهجویان که قصد عبور از مرز را دارند، استفاده می‌کنند.

وزارت کشور ترکیه چند روز پیش با بیان اینکه نمی‌تواند مانع پناهجویانی شود که قصد سفر به اروپا را دارند، از استقرار هزار نظامی در مرز با یونان برای ممانعت از بازگرداندن پناهجویان به داخل ترکیه خبر داده بود. در پی رسیدن اخبار مختلف از بدرفتاری مأموران مرزی یونان با پناه‌جویان سوری، «اورسولا فن‌ در‌ لاین» رئیس کمیسیون اروپا روز پنجشنبه به آتن می‌رود تا به وضعیت مرزهای اروپا و ترکیه رسیدگی کند. فن در لاین روز (دوشنبه) به ترکیه هشدار داده بود هرچه سریع‌تر گذرگاه‌های مرزی به سمت اروپا را به روی پناهجویان ببندد و مانع ورود آنها به این قاره شود. وی توضیح داد اضطراری‌ترین مسئله‌ای که باید حل شود، اطمینان حاصل کردن از حق اعطای پناهندگی و جابجا کردن مردم مخصوصا کودکان از مرزهای یونان به داخل اروپا و همچنین ارائه کمک به ترکیه و یونان است.

اردوغان پیشتر درباره باز کردن گذرگاه‌ها برای ورود پناهجویان به اروپا گفته بود:‌ «بعد از حمله‌ای که منجر به کشته شدن ۳۶ سرباز ما شد، گذرگاه‌ها را برای پناهجویانی که می‌خواستند به اروپا بروند گشودیم، و این کاملا با قوانین بین‌المللی مطابقت دارد. اینکه اروپایی‌ها مرزهای خود را به روی پناهجویان می‌بندند و قایق‌های آنها را غرق می‌کنند، با اعلامیه جهانی حقوق بشر منافات دارد». در پی بالا گرفتن تنش بین آتن و آنکارا امروز (چهارشنبه) یونان سفیر ترکیه را احضار کرد و در خصوص درگیر شدن دو قایق گشت‌زنی دو کشور از او توضیح خواست.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد