×
سیاسی
شناسه خبر : 44845
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/12/20 ساعت 22:46
اتحادیه اروپا: رفع تحریم‌ها بخش ضروری برجام است/ ایران به اجرای کامل توافق برگردد

اتحادیه اروپا: رفع تحریم‌ها بخش ضروری برجام است/ ایران به اجرای کامل توافق برگردد

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای علی‌رغم اذعان به اینکه رفع تحریم‌ها بخش ضروری برجام است از ایران خواسته به اجرای کامل این توافق هسته‌ای برگردد.

اتحادیه اروپا علی‌رغم اذعان به اینکه رفع تحریم‌های مرتبط هسته‌ای یکی از بخش‌های ضروری تعهدات آمریکا و کشورهای غربی به ایران ذیل برجام است از تهران خواسته گام‌هایی را که در واکنش به بدعهدی طرف‌های غربی برداشته به عقب برگرداند. اتحادیه اروپا در بخش آغازین این بیانیه بر «تعهد راسخ» خود برای ادامه حمایت از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) تأکید کرده و گفته مصمم است با جامعه بین‌المللی در جهت حفظ این توافق هسته‌ای همکاری کند.

در این بیانیه آمده است: «اتحادیه اروپا تعهد راسخ خود را برای ادامه حمایت از برنامه جامع اقدام مشترک ابراز داشته و مصمم است با جامعه بین‌المللی در جهت حفظ برجام، به عنوان یک دستاورد چندجانبه‌ی مهم و مورد تأیید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، همکاری کند.» اتحادیه اروپا همچنین همانند موضع‌گیری‌های گذشته، از برجام به عنوان یکی از «عناصر کلیدیِ معماری منع اشاعه در جهان» یاد و تأکید کرده است: «هدف برجام ارائه اطمینان‌های ضروری به جامعه بین‌المللی درباره ماهیت صرفاً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران است.»

بروکسل در یکی از بندهای بیانیه خود در روز سه‌شنبه از «خروج آمریکا از برجام» و احیای تحریم‌ها «عمیقاً» ابراز تأسف کرده است: «اتحادیه اروپا عمیقاً از خروج ایالات متحده از برجام و بازاعمال تحریم‌ها عمیقاً متأسف است و از همه کشورها می‌خواهد از انجام اقداماتی که مانع اجرای تعهدات برجامی می‌شوند خودداری کنند.» اتحادیه اروپا در ادامه تأکید کرده است: «در کنار اجرای تأییدشده تعهدات مرتبط هسته‌ای از سوی ایران رفع تحریم‌های هسته‌ای یکی از بخش‌های ضروری این توافق است.» بعد از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت‌ماه سال گذشته اتحادیه اروپا وعده داد اثرات خروج آمریکا را جبران خواهد کرد. اتحادیه اروپا از آن زمان نتوانسته به این وعده خودش عمل کند.

ایران با توجه به ناتوانی آمریکا در عمل به وعده‌هایش از اردیبهشت‌ماه سال جاری در ۵ گام برخی از تعهداتش در برجام را معلق کرده است. علی‌رغم این، اتحادیه اروپا در بیانیه جدید مدعی شده به طور کامل به تعهداتش در برجام پایبند بوده است. بندهایی دیگر از بیانیه به انتقاد از گام‌های ایران برای کاستن از تعهداتش ذیل برجام اختصاص یافته است. در یکی از این بندها آمده است: «اتحادیه اروپا بارها نگرانی‌های روشن و جدی خود را از اقدام ایران در انباشت اورانیوم کم‌غنا، فراتر از محدوده‌های تعیین‌شده در برجام و بالاتر بودن سطح غنی‌سازی ایران نسبت به حد مشخص‌شده در این توافق ابراز کرده است.»

اتحادیه اروپا از ادامه غنی‌سازی در سایت فردو، افزایش ذخائر اورانیوم ایران، فعالیت‌های تحقق و توسعه و افزایش ذخائر آب سنگین ایران نیز ابراز نگرانی کرده است. اتحادیه اروپا علی‌رغم ابراز نگرانی از اعلانیه ایران در ۵ ژانویه مبنی بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران مشمول هیچ نوع محدودیت عملیاتی نخواهد بود، نوشته است: «ما متوجه شده‌ایم که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچگونه تغییراتی را در اجرای تعهدات از سوی ایران در ارتباط با این اعلانیه یا در سطح همکاری تهران با فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارتی آژانس شاهد نبوده است.»

بروکسل از گام‌های برجامی ایران به عنوان اقدامات «ناهمخوان» با این توافق یاد کرده و از تهران خواسته بدون تأخیر آنها را به عقب برگرداند: «قویاً از ایران می‌خواهیم تمامی فعالیت‌هایی را که ناهمخوان با برجام هستند را به عقب برگردانده و بی‌درنگ به اجرای کامل تعهداتش برگردد.» در ادامه آمده است: «تمامی اعضای اتحادیه اروپا از تلاش‌های شرکای برجام در بررسی این مسائل در چارچوب برجام، من‌جمله از طریق "مکانیسم حل اختلاف" که فرانسه، آلمان و انگلیس آن را کلید زده‌اند، حمایت می‌کنند.»


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دست رد فرانسه به سینه ترامپ/ کار ناتو دخالت در تنگه هرمز نیست
هشدار سپاه فارس درباره خطر بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات شیراز
رسانه سعودی: ترامپ به ایران می‌بازد
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها
با شهادت دریابان تنگسیری، خللی در اقتدار ایران ایجاد نمی شود
کشف محموله بزرگ مخابراتی جاسوسی/ بازداشت 8 عضو گروهک‌های تجزیه‌طلب
قانون اعدام اسرای فلسطینی عقب‌گردی خطرناک به سوی بربریت است
شهادت 24 کادر درمان در جنگ رمضان
هشدار دوباره سپاه نسبت به هرگونه اقدام تروریستی علیه ایران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به خرمشهر/شهادت 5نفر در میانه
مسافران جاده ای بخوانند
ضربات سنگین ایران به تل‌آویو، مقامات صهیونیستی را به محل حادثه کشاند
یک فروند پهپاد «لوکاس»در غرب کشور منهدم شد
نورنما| فلز زدن جنگنده برای فرار از موشک پدافندی ایران
پزشکیان: 12 فروردین، روز تثبیت اراده تاریخی ملت ایران است
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/ انهدام یک فروندپهپاد لوکاس/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی
کنترل تنگه هرمز در اختیار کامل نیروی دریایی سپاه است
واکنش شکیب شجره و الهام پاوه‌نژاد به حملات اخیر امریکا و اسرائیل
حیات سیاسی نتانیاهو به خون‌های جنگ علیه ایران گره خورده است
توصیه فرمانده نیروی زمینی ارتش به خانواده نظامیان آمریکایی
سفر زمینی به عراق برقرار است
قالیباف خطاب به فعالان بازارهای جهانی: فریب نخورید
نورویدئو| فرجام خطرناک امنیت فروشی آمریکا در خلیج فارس
خسارت جنگ به 115 هزار واحد غیرنظامی/ بیشترین تخریب در تهران
آمریکا به دلیل محاسبه غلط و تحریک اسرائیل وارد جنگ شد
هیچ اختلافی در داخل وجود ندارد
تعطیلی 4 بوستان تهران در روز طبیعت
ظریف: ترامپ به زودی می‌رود اما ایران همیشه می‌ماند
نامه نرگس آبیار به اعضای آکادمی اسکار: «سکوت خود را بشکنید»
ایران مصوبه اعدام اسرای فلسطینی را محکوم کرد
آخرین‌ وضعیت ترافیکی و جوی محورهای مواصلاتی کشور
صدور کیفرخواست برای 4 متهم پرونده موسسه قرض الحسنه روستای زرندین در نکا
لغو امتحانات هماهنگ کشوری متوسطه اول/آغاز امتحانات از 9 خرداد
دستور نتانیاهو به ارتش برای تخریب منازل در جنوب لبنان
تایلند ادعا کرد با ایران برای عبور نفتکش‌ از هرمز به توافق رسیده