×
سیاسی
شناسه خبر : 44706
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/12/19 ساعت 15:08
سندرز: بایدن از جنگ فاجعه‌بارِ عراق حمایت کرد/ قصد انصراف ندارم

سندرز: بایدن از جنگ فاجعه‌بارِ عراق حمایت کرد/ قصد انصراف ندارم

برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت و نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا ضمن گلایه از وضع زندگی کارگران آمریکایی، به کارنامه «جو بایدن» در حمایت از جنگ سال 2003 علیه عراق تاخته است.

«برنی سندرز» در آستانه رقابت همزمان روز سه شنبه در ۶ ایالت آمریکا بار دیگر به مواضع جو بایدن درباره جنگ سال ۲۰۰۳ این کشور علیه عراق تاخت و همچنین گفت، قصدی برای انصراف از کارزار مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری ندارد.

«کریس والاس» مجری سرشناس «فاکس نیوز» با برنی سندرز درباره رقابتش با جو بایدن معاون رئیس‌جمهور آمریکا در دولت «باراک اوباما» در کارزار مقدماتی نامزدهای دموکرات انتخابات ۲۰۲۰ و برخی دیگر از مسائل مصاحبه کرده است.

او در ابتدای مصاحبه پرسید: «سناتور! حالا که این رقابت به رقابت دو نفره شده و قرار است یکشنبه هفته آینده یک مناظره دو نفره هم برگزار شود، شما تا کجا به جو بایدن فشار خواهید آورد بدون اینکه باعث ایجاد تفرقه و چند دستگی بین هم شده و به پیروزی مجدد دونالد ترامپ کمک کنید؟»

سندرز جواب داد: «کریس این یک سوال خوب است. جو بایدن دوست خوب من است. جو بایدن، آدمی نجیب است. جو گفته که اگر من نامزد (حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰) شوم، او از من حمایت خواهد کرد و من هم گفته‌ام اگر او نامزد (نهایی) شود از او حمایت خواهم کرد چرا که هر دوی ما این را می‌دانیم که ما اکنون رئیس‌جمهوری داریم که یک دروغگوی بالفطره است. من این حرف را بدون ذره‌ای لذت می‌‎گویم. به نظر من او (ترامپ) کسی است که رهبری یک دولت فاسد را برعهده دارد و کسی است که به نظر می‌رسد هرگز قانون اساسی ایالات متحده را نخوانده باشد و به نظرش او فراتر از قانون قرار دارد. در نتیجه بایدن و من فارغ از اینکه چه کسی در این رقابت (مقدماتی حزب دموکرات) پیروز شود، با هم برای شکست دادن ترامپ همکاری خواهیم کرد».

به گفته او، «حالا که یک رقابت دو نفره داریم، مهم است که رای‌دهندگان در کشورمان از خودشان دو سوال بپرسند. سوال اول، کدام نامزد از منظر توان شکست دادن ترامپ، قوی‌تر است و سوال دوم، تفاوت‌ها رکورد و کارنامه نامزدها است».

سندرز افزود: «جو مدت طولانی در واشنگتن (پایتخت آمریکا) حضور داشته است و من هم همینطور. نکته من این است که مردم کارنامه کاری‌مان را ببینند. جو به جنگ در عراق (در سال ۲۰۰۳) رای داد و من با جنگ عراق مخالفت کردم، او به طرح بسته کمک مالی به وال استریت رای داد و من شدیدا با آن مخالفت کردم».

والاس در ادامه مصاحبه کلیپ کوتاهی از سخنان اخیر جو بایدن علیه برنی سندرز پخش کرد و از سندرز سوال کرد: «او (بایدن) می‌گوید که شما طرح‌های بزرگی دارید اما این او است که توانسته به نتایج عملی برسد».

سندرز اینطور جواب داد: «اگر بخواهیم درباره رسیدن به نتایج عملی حرف بزنیم، باید بگوییم که تو (بایدن) از جنگ فاجعه‌بار در عراق حمایت کردی و همچنین از کمک مالی به وال استریت و توافقات تجاری فاجعه‌بار از قبیل نفتا حمایت کردی».

مجری سرشناس فاکس نیوز در ادامه مصاحبه به انتخابات درون حزبی فردا سه شنبه در ۶ ایالت آمریکا اشاره کرد. قرار است فردا در ۶ ایالت آیداهو، میشیگان، می‌سی‌سی‌پی، میزوری، داکوتای شمالی و واشنگتن انتخابات درون حزبی برگزار شود.


 

والاس سوال کرد: «بیایید به جایزه انتخابات روز سه شنبه نگاه کنیم. بزرگترین جایزه در میشیگان است که ۱۲۵ موکل انتخاباتی دارد. شما در انتخابات(درون حزبی دموکرات‌ها) در سال ۲۰۱۶ علیه هیلاری کلینتون یک پیروزی بزرگ کسب کردید اما شما در انتخابات سه شنبه بزرگ به بایدن در ایالت‌هایی باختید که از نظر بسیاری پایگاه رای شما خوانده می‌شدند و آن، طبقات کارگری سفیدپوست است و بایدن هم به شما به دلیل نداشتن حمایت برخی دیگر از گروه‌ها از قبیل آمریکایی‌های آفریقایی تبار طعنه زده است». 

در این بخش از مصاحبه، کلیپی از مصاحبه اخیر بایدن با یک شبکه آمریکایی منتشر شد که در آن او با اشاره به حمایت سیاه پوستان از وی در انتخابات سه شنبه بزرگ گفته بود: «این مسخره است، برنی به خاطر حمایت گسترده جامعه آمریکایی‌های آفریقایی تبار از من شکست خورد. برنی تو شکست خوردی به خاطر رای زنان ساکن مناطق حومه شهرها».

پس از اتمام این کلیپ، مجری فاکس نیوز سوال کرد: «اگر شما روز سه شنبه در انتخابات میشیگان که اولین ایالت صنعتی در غرب میانه (آمریکا) است، ببازید، این موضوع تا چه حد جدی خواهد بود؟ چقدر مضر خواهد بود و آیا شما انصراف (از کارزار انتخابات ریاست جمهوری) را بررسی خواهید کرد؟».

سندرز با رد کناره‌گیری از انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا در صورت شکست در انتخابات فردا سه شنبه گفت: «نه قطعا من انصراف (از کارزار انتخابات ریاست جمهوری) را بررسی نخواهم کرد. ببین کریس! رسانه‌ها معمولا می‌پرسند که آیا این ایالت و یا ان ایالت در حکم زندگی یا حیات (کارزار انتخاباتی) است. این سوال از من در آیووا (اولین ایستگاه انتخابات نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا) پرسیده شد و در نیوهمپشایر (دومین ایستگاه) هم این سوال مطرح شد».

وی افزود: «ما در کالیفرنیا که بزرگترین ایالت کشور است، پیروز شدیم و ما داریم با اختلاف بسیار بالا (در قیاس با بایدن) آرای لاتین‌تبارها را جذب می‌کنیم و ما در حال پیروزی در جذب آرای جوانان هستیم. وقتی کسی بخواهد درباره آینده این کشور و یا آینده حزب دموکرات صحبت کند شاید بخواهد بداند که نظر جوانان چیست».

مجری فاکس نیوز با اشاره به پیشتازی جو بایدن در نظرسنجی‌های اخیر، از سندرز سوال کرد: «آیا شما در میشیگان بایدن را شکست می‌دهید؟»

سندرز با اشاره به پیروزی در میشیگان در رقابت با هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ گفت: «بله بله من (بایدن را در میشیگان) شکست می‌دهم. درباره نظرسنجی‌ها هم باید بگویم که دفعه قبل (در رقابت سال ۲۰۱۶) هم دیدید که چه می‌گفتند و بعدا با یک ناامیدی بزرگ مواجه شدند».

وی در ادامه این مصاحبه در پاسخ به سوالی درباره مواضعش در خصوص لزوم مقابله با بی‌عدالتی‌ها و شکاف‌های اقتصادی در جامعه آمریکا مواجه شد.

سندرز در ابتدا تاکید کرد که او هیچ خصومتی با «میلیاردرها» از قبیل بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت ندارد. سناتور ایالت ورمونت افزود: «دو موضوع مطرح است. هیچ کس منکر دستاوردهای بیل گیتس یا دیگران نیست اما ما باید به این موضوع که از منظر فرهنگی چه چیزی دارد اتفاق می‌افتد هم نگاه کنیم. بگذارید مثال بزنم، خانواده وانتون صاحب (فروشگاه‌های زنجیره‌ای) والمارت، دارای سرمایه بالای ۱۰۰ میلیارد دلار است اما کارگران فروشگاه‌هایش دارند ساعتی ۱۱ یا ۱۲ دلار حقوق می‌گیرند».

این سناتور سوسیالیست و نامزد انتخابات، پیش از این بارها درباره فقر گسترده و تبعیض‌های نژادی سیستماتیک در آمریکا صحبت و از معضل خوابیدن نیم میلیون نفر در خیابان‌ها گلایه کرده بود


خبرگزاری فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افزایش 50 درصدی عوارض آزادراه‌ها در برخی مسیرها
ایران تحریم‌های جدید کانادا را محکوم کرد
هواپیمای ربوده‌شده در فرودگاه لس‌آنجلس سقوط کرد
دسترسی به غذا در غزه بهتر شد اما زندگی همچنان وخیم است
خشونت و افراط‌گرایی هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی ندارد
بازداشت کارگر روسی به اتهام جاسوسی برای ایران
ورود جدی وزیر کار به موضوع تأخیر7ماهه در پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان
حذف سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی
چرا جهان به ایرانی‌ها اعتماد می‌کند؟
تصویب ساخت 3600 واحد مسکونی جدید در شرق قدس توسط رژیم صهیونیستی
زمان پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی اعلام شد
تماس‌های فشرده با ایران، اسرائیل و آمریکا
مدارس و دانشگاه‌های چهارمحال و بختیاری فردا مجازی است
بارش‌های اخیر کرمان در 80 سال گذشته بی‌سابقه است
هشدار شیوع وبا و فلج اطفال در نوار غزه
مدارس و دانشگاه‌های همدان غیرحضوری شد
طغیان رودخانه‌ها 2 محور ارتباطی قلعه‌گنج را مسدود کرد
بنادر مسافربری هرمزگان تا اطلاع ثانوی تعطیل شد
هشدار درباره فروپاشی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ دو سامانه بارشی معادل 6 برابر باران پاییز کشور
ترامپ قرعه‌کشی گرین کارت را متوقف کرد
ایران برای اولین بار میزبان رقابت جهانی پدل شد
جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای «تفاضل دیه» الهه حسین‌نژاد کلاهبرداری است
ونزوئلا ترامپ را متهم به بازگشت به استعمار کرد
امضا قانون لغو دائمی تحریم سوریه توسط ترامپ
مدارس و دانشگاه ها اصفهان فردا مجازی شد
شرایط کار اتباع افغان در ایران مشخص شد
زلزله 5.7 ریشتری شمال افغانستان را لرزاند
تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
قیمت برنج وارداتی دیگر مصوب نیست؛ بازار رقابتی شد
حمله همزمان انتحاری و مسلحانه به پایگاه نظامی پاکستان
لبنیات در خطر؟ کاهش مصرف 10 درصدی در کشور هشدار داد
بارش‌ها کافی نبود؛ بحران آب ادامه دارد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(141) « جاجرم»
پرونده اپستین دوباره خبرساز شد: چامسکی و گیتس در کانون توجه
اتهام شدید ماهاتیر محمد به آمریکا: «نسل‌کشی در حال وقوع است»
واکنش تند نوه عزالدین قسام به تهدید وزیر افراطی رژیم صهیونیستی
ادامه ممنوعیت فعالیت الجزیره در رام الله
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمالی
دستور صریح رئیس جمهور برای حل مشکل میدان نفتی آزادگان
هشدار سرعت لحظه‌ای در جاده‌ها؛ رانندگان مراقب باشید!
تنها 29 درصد صهیونیست‌ها احساس امنیت می‌کنند
هوای تهران دوباره آلوده شد
غرب برای مداخله و تاثیرگذاری بر انتخابات دومای دولتی روسیه تلاش می کند
اظهارات بحث‌برانگیز درباره آرزوی مرگ ترامپ توسط زلنسکی
آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد 1405 تا پایان امشب
هشدار صریح روسیه به استقرار نیروی نظامی غرب در اوکراین
موافقت اروپا با ارائه کمک 90 میلیارد یورویی به اوکراین
حمله مرگبار آمریکا در آب‌های آزاد شرق اقیانوس آرام
آزمایش پهپادی که آمریکا از ایران الهام گرفت
X
آگهی تبلیغاتی