×
سیاسی
شناسه خبر : 44572
تاریخ انتشار : شنبه 1398/12/17 ساعت 17:44
عربستان در آستانه تحولات سخت/ احتمال مرگ سلمان و تلاش برای حذف رقبا

نورنیوز بررسی کرد؛

عربستان در آستانه تحولات سخت/ احتمال مرگ سلمان و تلاش برای حذف رقبا

ولیعهد جوان سعودی برای تحقق سودای پادشاهی، برنامه‌های زیادی را اجرا کرده که از قضا بسیاری از این برنامه‌ها به جای آن که او را به هدفش نزدیک کند، چالش‌های سختی را در سر راهش ایجاد کرده است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با انتشار خبر بازداشت ناگهانی «احمد بن عبدالعزیز» و «محمد بن نایف» دو شاهزاده صاحب نفوذ سعودی توسط نیروهای امنیتی عربستان، موجی از گمانه‌زنی‌ها درباره چیستی، چرایی و چگونگی این اتفاق در حال انتشار در رسانه‌های منطقه‌ای و بین المللی است.

ظاهرا این دو شاهزاده در بازگشت از یک سفر تفریحی یک‌ماهه از یک منطقه صحرایی با هجوم ماموران امنیتی روبرو شده و به همراه همه اعضاء خانواده‌شان بازداشت شده و منازل آنها نیز تفحص شده است.

«مجتهد» افشاگر توئیتری معروف سعودی از بازداشت تعداد زیادی از افسران طرفدار این دو شاهزاده نیز خبر داده و خبرگزاری بلومبرگ نیز خبر از اتهام «خیانت بزرگ» به این دو شاهزاده داده است.

تحلیلگران معتقدند که این بازداشت نشان از آن دارد که عربستان در آستانه مجموعه‌ای از تحولات سخت قرار دارد.

از سویی؛ برخی اطلاعات درز کرده از دربار سعودی از شرایط وخیم جسمانی ملک سلمان پادشاه سعودی و احتمال مرگ او حکایت دارد.

این درحالی است که ملک سلمان وصیت پدر خود یعنی «ملک عبدالعزیز» را که تاکید داشته تا زمانی که فرزندان ذکور وی زنده‌اند نباید پادشاهی به نوادگان برسد، نادیده گرفته و فرزند خود «محمد بن‌سلمان» را به عنوان ولیعهد و جانشین خود معرفی کرده است، اقدامی که اعتراضات زیادی را در خاندان سلطنتی به دنبال داشته است.

از سوی دیگر؛ احمد بن‌عبدالعزیز برادر ملک سلمان شخصیتی ذی نفوذ در خاندان سلطنتی محسوب می‌شود که البته از حمایت‌های غرب خصوصا دولت انگلیس نیز برخوردار است. در میان خانواده سلطنتی اقبال به او برای پادشاهی بیش از همه است.

او در شورای بیعت نیز نفوذ فراوانی دارد و اخبار رسیده از این شورا، حاکی از آن است که اعضای شورا در موضوع بیعت با محمد بن‌سلمان پس از مرگ پادشاه ابهاماتی دارد که همین موضوع تهدیدی جدی برای ولیعهد محسوب می‌شود.

دیگر شاهزاده بازداشتی یعنی محمد بن‌نایف نیز که سال‌ها مسئولیت امنیتی رژیم را بر عهده داشته و در مقطعی هم ولیعهد ملک سلمان بوده، نفوذ فراوانی در میان سازمان‌های امنیتی دارد و با توجه به نفوذ «متعب بن‌عبدالله» که سال‌ها فرماندهی گارد پادشاهی را بر عهده داشته، می تواند یک تهدید جدی برای پادشاهی بن‌سلمان محسوب شود.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ بن‌سلمان با این اقدام در واقع تلاش دارد تا موانع پادشاهی خود را بعد از مرگ پدر مرتفع سازد.

در همین راستا؛ برخی منابع وابسته به رژیم از توطئه برای ترور ولیعهد خبر داده و مدعی شده‌اند که در این خصوص شواهدی نیز به دست آورده‌اند!

ولیعهد جوان سعودی برای تحقق سودای پادشاهی، برنامه‌های زیادی را اجرا کرده که از قضا بسیاری از این برنامه‌ها به جای آن که او را به هدفش نزدیک کند، چالش‌های سختی را در سر راهش ایجاد کرده است.

مداخلات گسترده در کشورهای مختلف منطقه از طرق راه‌اندازی مجموعه سایبری مجهزی به نام «مرکز اعتدال» برای جنگ روانی گسترده، حمایت مالی، انسانی و تسلیحاتی «تروریسم تکفیری»، تحمیل یک جنگ ویران‌گر و پر هزینه و بدون افق علیه یمن و نیز اقدامات تروریستی مانند قتل «جمال خاشقچی» ضمن اینکه دولت را با کسری بودجه سنگینی روبرو کرده در سطح منطقه و بین الملل نیز جایگاه عربستان را به شدت تنزل داده است.

در سطح داخلی نیز، کشته شدن نظامیان عربستانی در جنگ یمن و دیگر عملیات‌های تروریستی در سطح منطقه، نارضایتی‌های زیادی را در جامعه عربستان ایجاد کرده و بسیاری از طرح‌های رویایی بن‌سلمان مانند «پروژه نیوم» را ابتر گذاشته است.

بخش دیگر نارضایتی جامعه نیز به موضوع ترویج غرب‌گرایی و بی‌بندوباری بر می‌گردد، مثل راه اندازی دیسکوها و... که جامعه سنتی عربستان تاب تحمل آنها را ندارد. 

بر این اساس؛ جایگاه بن‌سلمان در عربستان به شدت متزلزل شده و او با نگرانی شدید به آینده می‌نگرد. لذا مرگ سلمان می‌تواند آغازی بر مجموعه‌ای از تحولات در داخل عربستان باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد
اروپا در تله تناقض؛ ادامه بازی دوگانه در میدان لبنان
یک منبع آگاه: بندر فجیره هدف قرار خواهد گرفت