×
سیاسی
شناسه خبر : 44399
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/12/15 ساعت 15:51

پکن در سایه شیوع کرونا، خواستار لغو فوری تحریم‌های ایران شد

سخنگوی وزارت امور خارجه چین تأکید کرد که تحریم‌های یکجانبه علیه ایران در شرایط شیوع «کرونا» تنها به وخامت اوضاع منجر می‌شود و خواستار لغو فوری این تحریم‌ها شد.

«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز (پنجشنبه) خواستار لغو فوری تحریم‌های ایران در بحبوحه شیوع ویروس کرونا شد.

بنا به گزارش پایگاه «سی جی تی ان»، سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن انتقاد از تحریم‌ها علیه ایران تصریح کرد که اقدامات یکجانبه علیه ایران، در مسیر تهران و جامعه بین‌الملل برای مقابله با ویروس «کووید ۱۹» مانع‌تراشی می‌کند و وخامت اوضاع را تشدید می‌کند.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه هفته جاری ضمن قدردانی از همبستگی سازمان جهانی بهداشت و «کشورهای دوست» با ایران جهت مبارزه با ویروس کرونا، علیرغم تروریسم اقتصادی آمریکا تصریح کرد که نیازهای مبرمی در ایران به اقلامی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا وجود دارد.

وی در این پیام توییتری نوشت که در ایران برای این اقلام «نیاز مبرم» وجود دارد: «وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از این توئیت نوشته در ایران برای اقلام زیر «نیاز مبرم» وجود دارد: ماسک N95 صورت و ماسک‌های سه‌لایه، دستگاه تنفس مصنوعی، روپوش جراحی، کیت تست کرونا، کاورهای محافظتی بی‌رنگ و محافظ صورت/بدن».

سخنگوی وزارت خارجه چین  که روز گذشته (چهارشنبه) از تداوم کمک‌رسانی به ایران و کشورهای دیگر برای مقابله با شیوع ویروس کرونا و مهار آن خبر داده بود، تصریح کرد پکن مخالف تحریم‌های اقتصادی علیه ایران است و شیوع کرونا، «چالش مشترک تمامی بشریت» است که نیازمند تلاش‌های مشترک جامعه بین‌الملل برای مقابله با آن است.

این دیپلمات چینی همچنین بار دیگر ضمن درخواست از تمامی طرفین مربوطه برای لغو فوری تحریم‌های ایران، تأکید کرد که پکن بعنوان شریک راهبردی ایران، همچنان کمک‌های ضروری را به این کشور پیشنهاد می‌دهد و به صورت فعال با ایران در زمینه مقابله با کووید 19 همکاری خواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه چین تصریح کرد که اولین بسته اهدایی تجهیزات پزشکی چین روز ۲۹ فوریه (۱۰ اسفندماه) وارد ایران شد که شامل پنج هزار کیت تشخیص ابتلا به کرونا و ۲۵۰ هزار ماسک بود و چهار کارشناس کنترل بیماری نیز در همان روز از چین به ایران فرستاده شد.

لیجیان در ادامه متعهد شد که پکن به منظور تضمین بهداشت و امنیت عمومی جهان به طور فعال در همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی و سازمان جهانی بهداشت مشارکت داشته باشد.

پیش از این نیز سناتور «الیزابت وارن» نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نامه‌ای به «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا و «استیو منوشن» وزیر خزانه‌داری آمریکا از تأثیر منفی تحریم‌های آمریکا بر مقابله ایران با ویروس کرونا ابراز نگرانی کرده بود.

وارن در این نامه از دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تقاضا کرد که در پی شیوع ویروس کرونا در سطح جهان، تحریم‌های آمریکا در مسیر کمک‌های انساندوستانه به ایران مانع‌تراشی نکند.

خزانه‌داری آمریکا در آبان‌ماه با اعمال دستورالعمل‌هایی موسوم به «تمهیدات خاص نوع ۵»، تهران را در زمره قلمروهای قضایی موجد نگرانی‌های خاص از لحاظ پولشویی  قرار داده و نهادها و سازمان‌های مالی را به اتحاذ تدابیری ویژه در مراودات مالی با طرف‌های مرتبط با ایران، از جمله در مبادلات اقلام بشردوستانه با ایران ملزم کرد.


خبرگزاری فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انقلابی در پزشکی؛ تزریق بدون درد با ریزربات‌ها
ذوب‌آهن اصفهان در بحران تاریخی
رانت یا ارز تک‌نرخی؟
کتاب‌های درسی به مدارس رسید/ سامانه ثبت‌سفارش همچنان باز است
قتل به‌خاطر عکس‌های عروسی
هوای تهران باز هم نارنجی شد؛ تداوم شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس
تاکید 1500 هنرمند عرضه سینما بر پایان نسل کشی در غزه
دیدار دو تیم فوتبال ایران - امارات امروز ساعت 21
کره‌جنوبی پیش‌نویس قطعنامه‌ لغو تحریم‌های ایران را نهایی کرد
قیمت جهانی طلا امروز 18 شهریور؛ طلای جهانی دوباره صعودی شد
اگر استراتژی ترامپ مقابل روسیه تغییر نکند، اروپا پلن بی‌ می‌خواهد
سیاست‌نامه | شورای دفاع، نهادی هوشمند برای مقابله با تهدید
پیشرفت جدید کره‌شمالی؛ آزمایش موتور سوخت جامد موشک‌های قاره‌پیما
سخنگوی سازمان ملل انتقال نشست مجمع عمومی از نیویورک به ژنو را رد کرد
روشنفکر شورشی یا شورش علیه روشنفکری؟
امروز آخرین مهلت انتخاب رشته کنکور 1404/نیمه اول مهرماه اعلام نتایج نهایی
پایتخت‌های ایران و پاکستان با پرواز مستقیم متصل شدند
ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال؛ رانندگان سفر را مدیریت کنند
واکنش تهران به ادعاهای مطرح شده در نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب
یکی از کشتی های ناوگان صمود در سواحل تونس هدف حمله پهپادی قرار گرفت
آغاز جلسه غیرعلنی مجلس با حضور رئیس جمهور
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه‌شنبه 18 شهریور
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 18 شهریور1404 + وضعیت استان‌ها
راه درمان پارکینسون چیست؟
مرگ خاموش چغازنبیل؛ میراث 3200 ساله ایلامی‌ها در خطر نابودی
چرا زنان بیشتر به بیماری ام‌اس مبتلا می‌شوند؟
عراقچی و گروسی به قاهره می‌روند
ارتش یمن: فرودگاه بن‌گوریون، رامون و یک نقطه حساس در دیمونا را هدف قرار دادیم
مدودف: فنلاند برای جنگ با روسیه آماده می‌شود
زمان تشییع پیکر صدابردار پیشکسوت اعلام شد
چرا عرضه خودرو در بورس کالا به نفع مصرف‌کنندگان نیست؟
عکس های منتخب ایران ؛ دوشنبه 17 شهریور 1404
احتکار و گرانفروشی مرغ و گوشت در ارومیه
انصار الله: عملیات امروز در قدس پاسخی شایسته به جنایات رژیم صهیونیستی بود
یارانه بخشی از هزینه نان پرداخت می شود
جزییات تخلیه بخشی از بزرگترین فرودگاه انگلیس اعلام شد
آیا باشگاه پرسپولیس به بابک زنجانی فروخته شد؟
آلمان به دلیل سیاست‌های انرژی، گاز وارداتی را گران‌تر می‌خرد
حکم 83 میلیون دلاری دادگاه آمریکایی علیه ترامپ
دولت فرانسه سقوط کرد
تاج : اعتراضم بابت داوری کافا را به دوستانم منتقل کردم
نورنما | غافلگیری عکاس حیات‌وحش توسط چیتا
حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران مصداق بارز تروریسم دولتی است
پیام‌های راهبردی و عملیاتی یک سخنرانی
بحران سیاسی فرانسه و آینده مبهم مکرون
اتحادیه اروپا 14 میلیون یورو برای حمایت از مردم افغانستان اختصاص داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(79) «بیرِم»
اقدام مشترک روسیه و افغانستان بر روی برخی طرح‌های اقتصادی
ترامپ در سراشیبی سقوط محبوبیت در آمریکا
مصطفی تاج زاده تاکنون یکبار هم درخواست مرخصی نکرده است
X
آگهی تبلیغاتی