×
فرهنگی
شناسه خبر : 44390
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/12/15 ساعت 14:31
نمکی: مدارس و دانشگاه‌ها تا پایان سال تعطیل شد/مردم در خانه بمانند و به مسافرت نروند

نمکی: مدارس و دانشگاه‌ها تا پایان سال تعطیل شد/مردم در خانه بمانند و به مسافرت نروند

وزیر بهداشت با اشاره به مصوبات ششمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: مدارس و دانشگاه‌ها تا پایان سال تعطیل شد.

 سعید نمکی وزیر بهداشت در شبکه خبر با اشاره به برگزاری ششمین جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا اظهار داشت: در این جلسه مواردی به تصویب رسید؛ اولین مصوبه تصویب طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا بود که این طرح با همکاری سازمان بسیج، هلال احمر و سازمان‌های مردم‌نهاد و سازمان نظام‌پزشکی انجام می‌شود. 

وی ادامه داد: این طرح یکی از طرح‌های موفقی است که در آن موارد آلوده به ویروس را تشخیص می‌دهیم، آنها را جدا کرده و ایزوله می‌کنیم. خوشبختانه در جلسه دیروز سازمان جهانی بهداشت این موضوع مورد تأئید واقع شد و اعلام شد که این طرح شاید یکی از طرح‌های موفق در سطح دنیا باشد و با توجه به اجرای طرح‌های قبلی داشتیم، در کوتاه کردن این موضوع در کشور کمک می‌کند. 

وی با اشاره به تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها تا پایان سال جاری، گفت: از مردم خواهش می‌کنم این را فرصتی برای حرکت به سمت شهرهای دیگر تلقی نکنند، بلکه مردم باید در خانه مانده و این موضوع را جدی بگیرند. اینکه می‌گوییم کرونا از آنفلوانزا خطرناک‌تر نیست، از سوی دیگر باید گفت که سرایت کرونا بالاتر است و باید این موضوع را جدی بگیریم.

نمکی اضافه کرد: وزیر راه در این جلسه گزارشی ارائه کرد که تعداد زیادی از پلاک‌های خودرو آلودگی را با خود به نقاط دیگر بردند؛ در نتیجه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها نباید با افزایش سفرها همراه باشد. 

وزیر بهداشت گفت: امسال سال استثنایی است و اگر استثنایی برخورد کنیم، می‌توانیم با این بیماری مقابله کرده و در غیر این صورت مدت طولانی‌تری با آن روبه‌رو می‌شویم. 

وی از به تعویق افتادن کنکور کارشناسی ارشد و دکترا خبر داد و گفت: زمان برگزاری این کنکورها بعداً توسط وزارت بهداشت و وزارت علوم اعلام می‌شود. 

نمکی با اشاره به اینکه تشدید کنترل ایاب و ذهاب‌ها در مناطق مختلف  با کمک استانداری‌ها، بسیج و سایر دستگاه‌ها انجام می‌شود، گفت:‌در ورودی و خروجی شهرها اگر به موارد مشکوکی پی ببریم، حتماً آنها را به قرنطینه برده و 14 روز در آنجا نگهداری می‌کنیم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: قرار شد برای افرادی که دچار ویروس کرونا هستند، اما علائم خود را کتمان می‌کنند، یا شخصیت‌های حقوقی یا حقیقی این موضوع را کتمان کنند برای آنها جرائمی تعیین شود و قرار شد کارگروهی تشکیل شده و گزارشی ارائه دهد. 

وی با اشاره به تأثیر بیماری کرونا بر صنعت گردشگری، افزود: با توجه به افت درآمد گردشگری و اینکه نیاز داریم افرادی که بعد از مرخص شدن از بیمارستان تا کسب اطمینان لازم از سلامت آنها به خانه مراجعه نکنند، فضای بینابینی درنظر بگیریم که هتل‌ها و مراکز گردشگری استان‌ها تعیین شده‌اند و بخش خصوصی با ما همکاری می‌کند و این مراکز به عنوان مراکز پشتیبانی حمایتی بیمارستان‌ها هستند. 

وی با اشاره به مصوبات دیگر ستاد ملی مبارزه با کرونا، ابراز داشت: اولویت استخدام پرستاران و تبدیل وضعیت آنها برای پرستاران، پیراپزشکان و پزشکان داوطلبانی که در بخش بیماران کرونایی فعالیت کنند، از دیگر مصوبات بود. 

نمکی متذکر شد: مصوب شد تا دولت الکترونیک مورد توجه قرار گیرد تا ایاب و ذهاب را به حداقل برسانیم؛ ضمن اینکه جلسات ستاد ملی کرونا نیز به صورت ویدئوکنفرانس برگزار خواهد شد. 

وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت پمپ‌بنزین‌ها، یادآور شد: قرار شد نظارت بیشتری به پمپ‌بنزین‌ها صورت گیرد، با توجه به اینکه یک پمپ‌بنزین می‌تواند روزانه 8 هزار نفر با ویروس کرونا مبتلا کند؛ در نتیجه قرار شد افراد متصدی در پمپ‌بنزین‌ها اضافه شده و از طرف دیگر، استفاده از پول نیز در چرخه خودروهای مسافرکش و تاکسی‌ها تبدیل به سامانه دیگری شود تا اسکناسی رد و بدل نشود. 

وی با اشاره به طرح ملی بسیج مبارزه با کرونا، بیان داشت: با توجه به برگزاری جلسه شب گذشته با مراکز بسیج در نقاط مختلف کشور، قرار شد از سه منطقه با آلودگی بالا شامل اصفهان، قم و گیلان این طرح به صورت پایلوت از امروز اجرا شود.

وی افزود: البته راهکار ما ورود به درب منازل مردم نیست. با توجه به اینکه ابزار پرونده الکترونیک سلامت و امکانات دیجیتالی و تلفن داریم، دلیلی بر رفتن به درب منازل مردم وجود ندارد.

وی اضافه کرد: ما با شیوه خوداظهاری و پرسش و پاسخ از طریق سامانه و تلفن موارد مشکوک به بیماری را در پرونده الکترونیک و مراکز خود ثبت می‌کنیم؛ ضمن اینکه مراقبین سلامت و بهورزان در کنار بسیج جامعه پزشکی و سازمان‌های مردم‌نهاد این موارد را به پزشک مرکز گزارش می‌دهند و افراد یاد شده به مرکز دعوت شده و مورد معاینه قرار می‌گیرند. 

نمکی افزود: در صورتی که افراد مراجعه شده به مراکز نیاز به مراکز ارجاع بالاتر داشته باشند به این مراکز معرفی شده  و همه امکانات دارویی نیز برای این بیماران درنظر گرفته‌ایم. البته اگر افراد یاد شده نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشند، با آنها تماس گرفته و در صورت وجود نشانه‌های حادتر، آنها به بیمارستان ارجاع داده می‌شوند. 

وزیر بهداشت تصریح کرد: در همین زمان در محدوده جغرافیایی این طرح، ضدعفونی کردن محل، خودداری از تجمعات و تذکر به افراد آن منطقه و آموزش‌های محلی نیز انجام می‌گیرد، ضمن اینکه موارد استثنایی که فرد قادر به جابجایی نیست یا فرد آلوده‌ای در خانواده‌ای وجود دارد که امکان نقل و انتقال آن نباشد، همکاران ما با لباس‌های مخصوص به این منازل مراجعه کرده و فرد را به بیمارستان انتقال می‌دهد. 

وی ادامه داد: هدف از این طرح این است که در سه نقطه آلوده تا دو سه روز آینده خانواده‌ای وجود نداشته باشد که در آن بیماری باشد و ما می‌خواهیم از این طریق مردم از اضطراب رها شوند، ضمن اینکه همه بیماران را شناسایی کنیم.

نمکی ادامه داد: اعتقاد داریم این طرح مانند طرح بسیج ملی فشار خون موفق خواهد شد، چرا که در آن طرح ما 30 میلیون و 700 هزار نفر را با همین مکانیسم مورد سنجش قرار دادیم که از این میان 2 میلیون و 700 هزار مورد جدید شناسایی شد و اکنون این تعداد را تحت کنترل داریم.


خبرگزاری فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کاهش تنش با تبادل پیام
دیدار پوتین و ترامپ در بوداپست به تعویق افتاد
بازندگان خاموش و برندگان طلایی اقتصاد ایران
جزئیات تازه از پرونده تجاوز و آدم‌ربایی بازیگر و فوتبالیست مشهور
کولیوند برای چهار سال دیگر در ریاست جمعیت هلال‌احمر ابقا شد
لاریجانی:پس از فعال شدن مکانیسم ماشه، ما توافق قاهره را نامعتبر می‌دانیم
تماشاخانه شرم‌الشیخ؟!
درخواست مصر برای پایبندی اسرائیل و حماس به آتش‌بس
سرنوشت جنگ روسیه علیه اوکراین و تصمیمات خلق‌الساعه ترامپ
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه‌شنبه 29 مهر1404+ جدول
شایعه سکته مغزی تتلو تکذیب شد
وزیر صهیونیست: جسد یحیی السنوار را بسوزانید
صف تخصیص ارز برای فعالان اقتصادی به یک دغدغه جدی تبدیل شده است
چمران: تاکسی‌های پلاک شهرستان نمی‌توانند در تهران فعالیت کنند
تیم ملی فوتبال بانوان ایران امروز به مصاف هند می‌رود
اخراج 16 هزار کارمند نستله در پی تحریم‌ها علیه رژیم صهیونیستی
سفر معاون ترامپ به نوار غزه به دلایل امنیتی لغو شد
«سانائه تاکایچی» اولین زن نخست‌وزیر در تاریخ ژاپن شد
نه به پادشاهی!
سرماخوردگی تا 8 بار در سال برای کودکان طبیعی است
دزدی از موزه لوور و اعتبار فرانسه را زیر سوال برد
نقص فنی برق، خط 5 مترو تهران را دچار اختلال کرد
افشای پیام تند فرستادگان ترامپ به نتانیاهو درباره آتش‌بس غزه
سیاست‌نامه | چه کسی در تنور اختلافات سیاسی هیزم می‌گذارد؟
ناکامی دوباره سنای آمریکا در تصویب بودجه؛ دولت همچنان تعطیل
علت سرگیجه هنگام تغییر وضعیت خواب چیست؟
آفتاب آنتالیا زیر سایه دلار یارانه‌ای!
جزایر سه‌گانه ایرانی در انتظار ورود به تقویم
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 29 مهر+ وضعیت استان ها
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه‌شنبه 29 شهریور 1404 + ساعت بازی سپاهان
چرا نباید از رسیدن به 60 سالگی ترسید؟
بهره هوشی دوقلوهای همسان یکسان نیستند!
گل‌های دی ان ای به بدن دارو می‌رسانند!
خشونت علیه مسلمانان در هند به سرگرمی تبدیل شده است
هشدار درباره رژیم کتوژنیک
برای سلامتی ریه ها آه بکشید
گفتگوی عراقچی و گوترش پیرامون مسائل غزه
کارشکنی اسرائیل در غزه همزمان با آغاز مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس
اولتیماتوم چند هفته‌ای ترامپ به چین
شهادت 270 نفر در لبنان پس از برقراری آتش بس
سهمیه جهانی برای گلبال ایران
اسرائیل طرح آمریکا برای توقف حملات به لبنان را رد کرد
غریب‌آبادی: همکاری با آژانس در چارچوب توافق قاهره‌ متوقف شد
آمریکا تحریم های سوریه را لغو می کند؟
اعتراف عجیب نتانیاهو به نسل کشی در غزه
چرا داوران دیدار استقلال و الوحدات تغییر کردند؟
ادعای نیوزویک درباره گسترش همکاری‌های تهران و مسکو
راه‌حل قالیباف برای مترو حومه و بافت فرسوده تهران
نورنما | عبور جالب یک کشتی از تنگه پاناما
کسری بودجه 300 هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی تا پایان سال!
X
آگهی تبلیغاتی