×
فرهنگی
شناسه خبر : 44115
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/12/12 ساعت 13:48
بررسی دلایل مرگ قویترین وزنه‌بردار جهان/ «ایست قلبی» یا «کرونا»؟

بررسی دلایل مرگ قویترین وزنه‌بردار جهان/ «ایست قلبی» یا «کرونا»؟

قویترین وزنه‌بردار دارای معلولیت جهان یکشنبه شب در حالی که تنها 31 بهار از زندگی اش گذشته بود به دیار باقی شتافت تا در روزهای پایان سال شوک بزرگی را به جامعه ورزش وارد کند.

نورنیوز-گروه جامعه؛ به نقل از خبر گزاری مهر، سیامند رحمان که از سال ۲۰۱۶ و با مهار وزنه ۳۱۰ کیلوگرمی در بازی‌های پارالمپیک ریو عنوان قوی‌ترین مرد جهان را در اختیار داشت شامگاه یکشنبه دار فانی را وداع گفت.

«ایست قلبی و عدم نتیجه گیری از احیای انجام شده» دلیل مرگ مرحوم رحمان عنوان شده است. ملاخضری مسئول بخش اورژانس بیمارستان اشنویه هم در گفتگو با خبرنگار مهر این موضوع را تأیید و تاکید کرده که تیم پزشکی بلافاصله بعد تماس دریافتی از منزل سیامند رحمان، به محل اعزام شد و عملیات احیا هم در منزل، مسیر انتقال و بیمارستان انجام شد اما این عملیات در نهایت بی اثر ماند.

با این حال اما صحبت‌های دیگری در رابطه با دلیل مرگ سیامند رحمان مطرح شده که بی ارتباط با بحران این روزهای ایران و خیلی دیگر از کشورهای جهان نیست. «کرونا» و ابتلاء به ویروس آن موضوعی است که در رابطه با فوت ناگهانی سیامند رحمان و دلیل آن مطرح شده است. البته که این مسئله توسط هیچ مقام مسئولی تأیید نشده است.

زهرا چابکی رئیس کمیته پزشکی کمیته ملی پارالمپیک ایران هم از این مسئله و ارتباط آن با مرگ قوی‌ترین مرد جهان ابراز بی اطلاعی کرد اما در عین حال توضیحاتی در رابطه با این اتفاق تأسف‌بار و دلایل احتمالی آن ارائه داد.

این مقام مسئول در کمیته ملی پارالمپیک در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه مرحوم سیامند رحمان جزو ورزشکارانی بود که به خاطر کسب سهمیه پارالمپیک به لحاظ پزشکی و سلامت تحت نظر ویژه بود، گفت: ورزشکاران پارالمپیکی به خاطر شرایط خاصی که دارند معمولاً تحت نظر پزشکی هستند. موضوع در رابطه با پارالمپین هایی که برای پارالمپیک کسب سهمیه می‌کنند، دقیق‌تر و با برنامه تر دنبال می‌شود طوری که در فواصل زمانی مشخص، معاینات پزشکی لازم در مورد آنها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: مرحوم رحمان هم جزو ورزشکارانی بود که تحت نظارت کامل پزشکی کمیته ملی پارالمپیک قرار داشت، حتی با وجودیکه وی خارج از تهران سکونت داشت و تمریناتش را هم به صورت غیرمتمرکز همانجا دنبال می‌کرد. آخرین معاینه پزشکی مرحوم رحمان همین دو ماه پیش در بیمارستان تخصصی سیدالشهدا اشنویه و با حضور تیم پزشکی اعزامی کمیته ملی پارالمپیک انجام شد. در این مرحله از معاینات، معاینه کامل قلبی از سیامند رحمان انجام شد. حتی نوار قلب هم گرفته شد و اکوردیوگرافی هم انجام شد.

چابکی با بیان اینکه نظر جمعی تیم پزشکی این بود که سیامند رحمان مشکل حاد قلبی ندارد، خاطرنشان کرد: در معاینات پزشکی اشاره‌ای به کوچک‌ترین مشکل قلبی در وضعیت سیامند رحمان نشد و به همین دلیل وی مشکلی برای ادامه تمرین و ورزش نداشت و این اجازه به او داده شد.

«شاید همین مسئله باشد که منجر به مطرح شدن کرونا و ابتلاء به آن در مورد مرگ ناگهانی سیامند رحمان شده است»، رئیس کمیته پزشکی کمیته ملی پارالمپیک در واکنش به این موضوع مطرح شده توسط خبرنگار مهر پاسخ داد و گفت: ابتلاء به ویروس کرونا به شرایط فضا و خود فرد بستگی دارد. در مورد اینکه مرحوم رحمان علائمی از ابتلاء به ویروس کرونا داشته یا اینکه مراجعه‌ای به این دلیل داشته است، من هیچ اطلاعی ندارم. موضوعی هم در این زمینه به ما گزارش نشده است. در گزارش مربوطه دلیل فوت این قهرمان ایست قلبی عنوان شده و اینکه تلاش برای احیا هم نتیجه‌ای نداشته است.

چابکی در عین حال گفت: البته باید توجه داشت که مرگ به دلیل پایان فعالیت قلب و ایست آن اتفاق می‌افتد. منظور این است که علت مرگ هر موضوعی باشد در نهایت به از کار افتادن قلب منجر می‌شود. حالا اینکه دلیل ایست یکباره قلب مرحوم رحمان چه بوده، من اطلاعی ندارم.

وی در عین حال یک موضوع دیگر را هم یادآور شد و گفت: در مورد افرادی که به ورزش سنگین و حرفه‌ای مشغولند و جثه بزرگی هم دارند، احتمال «مرگ ناگهانی» وجود دارد. کمااینکه خیلی از ورزشکاران و به خصوص فوتبالیست‌ها در جریان بازی به همین دلیل جان خود را از دست داده‌اند. این افراد در واقع بدون هیچ پیش زمینه‌ای و به دلیل تأثیراتی که ورزش سنگین روی وضعیت قلبی آنها می‌گذارد، جان خود را از دست می‌دهند.

این مقام مسئول در کمیته ملی پارالمپیک با تاکید دوباره بر اینکه طبق آخرین معاینه قلبی و عروقی انجام شده از سیامند رحمان وی هیچ مشکل حادی در این زمینه نداشت، تاکید کرد: در مورد ویروس کرونا و مبتلا شدن احتمالی مرحوم رحمان به آنکه باعث مرگش شده باشد، مرکز بهداشت و درمان اشنویه باید اظهارنظر کند. در گزارش پزشکی که من در جریان آن قرار گرفته‌ام، هیچ اشاره‌ای به این مسئله نشده است.

چابکی در پایان و در پاسخ به این پرسش که «ممکن است که کمیته ملی پارالمپیک به خاطر اهمیت موضوع پیگیر این مسئله شود؟»، گفت: رئیس و دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک برای حضور در مراسم خاکسپاری مرحوم رحمان به اشنویه سفر کرده‌اند. اگر قرار بر پیگیری باشد قطعاً خود آنها انجام می‌دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، مرحوم سیامند رحمان در حالی دار فانی را وداع گفت که ۳۱ سال بیشتر نداشت. رحمان در بازی‌های پارالمپیک ریو با مهار وزنه ۳۱۰ کیلوگرمی علاوه بر کسب مدال طلا، عنوان قوی‌ترین مرد دنیا را به خود اختصاص داد.

کسب دو مدال طلای پاراالمپیک ۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریو، پنج مدال طلا و یک نقره مسابقات قهرمانی جهان و سه مدال طلای بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۰ گوانژو، ۲۰۱۴ اینچئون و ۲۰۱۸ جاکارتا جزو افتخارات این ورزشکار است.


خبرگزاری مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
میان‌وعده‌های سالم؛ کلید هوش و انرژی کودکان
هشدار طوفان زمستانی برای نیویورک و نیوجرسی؛ لغو بیش از هزار پرواز تاکنون
مرحله دوم توافق غزه در بن‌بست؛ تداوم بحران انسانی و اختلاف نتانیاهو با حلقه ترامپ
پرسپولیس در دام هکرهای باشگاه الاهلی؟/ باشگاه اظهار بی‌اطلاعی کرد
ایران حمله تروریستی در مسجد امام علی سوریه را محکوم کرد
نقشه دولت برای مهار تب ارزی
قدردانی عراقچی از سپاه حفاظت هواپیمایی
مسکو: روابط با ایران وارد مرحله تازه‌ای شد
سه ابزار جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار طلا و ارز از هفته جاری عملیاتی می شود+جزییات
بیانیه زنوزی علیه تاج: اگر نمی‌توانید مدیریت کنید باید کنار بروید
واکنش مصر، سومالی و ترکیه به تصمیم رژیم صهیونیستی در به رسمیت شناختن سومالی لند
کالابرگ الکترونیکی کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح شارژ شد
برادر آیت‌ الله سیستانی در بیمارستانی در تهران بستری شد/ نامه آیت‌الله سیستانی به برادرش
واکنش اوسمار به پوشیدن لباس تیره در بازی‌ها
شیرین یزدان بخش درگذشت
کدام مدارس فردا شنبه غیر حضوری شدند؟
روسیه پیشنهادهای آمریکا در مورد صلح با اوکراین را بررسی کرد
رهبر انصارالله: رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و غرب به جنایات در منطقه ادامه می دهد
نتانیاهو سومالی‌لند را به رسمیت شناخت
جزییات حقوق سال آینده بازنشستگان و کارمندان اعلام شد
شکست رکورد نوجوانان جهان در فوق‌سنگین‌ها
جدول لیگ برتر پس از پایان روز دوم از هفته پانزدهم+ جدول
آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جاده‌ها/بارش برف و باران در محورهای 5 استان
آماده‌باش کامل هلال‌احمر در پی نفوذ سامانه بارشی جدید به کشور
جاده چالوس یک‌طرفه شد
ابراز امیدواری زلنسکی به نهایی کردن طرح صلح در دیدار با ترامپ
پیشنهاد سطح‌بندی جدید به جای دهک برای دریافت یارانه
واکنش‌ها به انفجار تروریستی در مسجد حمص/ محکومیت عربستان، لبنان و اردن
چاقوکشی در ژاپن+ جزییات
حسن یزدانی به اردوی تیم ملی کشتی آزاد بازگشت
نرخ عوارض خروج از کشور در سال 1405اعلام شد+جدول
چین 20 شرکت نظامی آمریکا را تحریم کرد
8 کشته در پی ریزش ساختمان در مصر
ترکیب پرسپولیس مقابل مس رفسنجان مشخص شد
پادکست | داستان زنی که بعد از 23 سال زندگی مشترک ، بااین جمله ی همسرش مواجه میشه :
آلمان برای جنگ پهپادی آماده می‌شود
جزییات تعطیلی مهدهای کودک و مدارس تهران و البرز در روز شنبه اعلام شد
پایان بازی؛ مس رفسنجان 0_ 1 پرسپولیس/ اوسمار با شکست مجتبی جباری به صدر رسید
زلزله‌ هوکایدو، ژاپن را لرزاند
5 کشته در سقوط بالگرد امداد در کوه کلیمانجارو
لیبی خواستار تشکیل ائتلاف آفریقایی برای مقابله با مداخله خارجی شد
واکنش چین به توافق واگذاری فعالیت‌های آمریکایی تیک‌تاک
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب و شرق لبنان
منصوریان داور بازی استقلال و گل گهر شد
مرشایمر: شاهد فروپاشی درونی امپراتوری آمریکا هستیم
وزنه‌بردار نوجوان ایرانی رکورد جهان را شکست
شکنجه و گرسنگی هزاران اسیر در زندان‌های اسرائیل
دلار عقب نشست
بمبگذاری در روسیه خنثی شد
اسرائیل راه تعطیلی رسانه‌های خارجی را هموار کرد
X
آگهی تبلیغاتی