×
سیاسی
شناسه خبر : 44103
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/12/12 ساعت 08:13
زجرکُش کردن مسلمانان به دست هندوها در دهلی‌نو

زجرکُش کردن مسلمانان به دست هندوها در دهلی‌نو

روزنامه گاردین در گزارشی به جنایات سازمان‌یافته هندوهای متعصب علیه مسلمانان در خشونت‌های اخیر در دهلی‌نو پایتخت هند پرداخته است.

 به دنبال اعتراضات گسترده اخیر در هند در اعتراض به قانون جنجالی شهروندی که علیه مسلمانان به شمار می‌رود، خشونت هندوها علیه مسلمانان در این کشور به شدت افزایش یافته است. 

در دسامبر سال ۲۰۱۹، مجلس اعیان پارلمان هند، لایحه اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان از کشورهای همسایه را به تصویب درآورد که منتقدان معتقدند که این لایحه بخشی از دستور کار دولت «نارندرا مودی» نخست وزیر این کشور برای به حاشیه راندن مسلمانان ین کشور و اهانت به اصول برابری در قانون اساسی هند است.

در روز یک شنبه انتشار تصاویر حمله یک گروه هندو به یک فرد مسلمان که در حال بازگشت از مسجد به خانه بود واکنشهای زیادی را برانگیخته است.

خبرگزاری رویترز در این زمینه نوشته، «محمد زبیر» 37 ساله در مسیر مسجد به خانه با عده‌ای از هندوهای متعصب مواجه می‌شود که فورا توسط آنها محاصره می‌شود و زیر ضربات چوب، میله های آهنی و مشت و لگد آنها گرفتار می‌شود. 

وی درباره این حمله گفت: «من از آنها پرسیدم چرا به من حمله می‌کنید؟ آیا کار اشتباهی کردم؟ اما آنها به حرف من گوش نمی‌دادند و به فریاد می‌زدند این مسلمان حرام زاده را بکشید. کلی آدم آنجا ایستاده بود و هیچ کس به کمک من نیامد.»

رویترز در ادامه گزارش داده است در نزدیکی محل حمله به زبیر در هلی نو پایتخت هند، معترضان هندو و مسلمان به مدت چندین ساعت با درست کردن موانعی شبیه به سنگر با پرتاب سنگ و بمبهای دست ساز با یکدیگر به زد و خورد پرداختند. 

اما روزنامه گاردین می‌گوید که در این درگیریهای 4 روزه در شمال شرق دهلی نو تعداد از مساجد به آتش کشیده و مسلمانان زنده زنده در خانه هایشان سوزانده شده‌اند و یا آنها را به خیابانها کشانده و مورد ضرب و شتم شدید قرار داده‌اند. فروشگاههای و اماکن متعلق به مسلمانان به آتش کشیده شده و در خیابانهایی که مسلمانان و هندوها پیش از این مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می‌کردند اجساد کف خیابان دیده شده و مغازه ها و منازل زیادی تخریب شده‌اند.

گاردین می‌گوید که پلیس هند در بسیاری از موارد کنار ایستاده و یا حتی به کمک هندوها رفته و در این جنایات به آنها ملحق شده است.

این مساله مهمی است که دیدگاه برخی تحلیلگران درباره سازمان یافته بودن خشونتها علیه مسلمانان را تقویت می‌کند.

گاردین در ادامه گزارش داده است که هندوهای متعصب در خیابانها جلوی مردان را گرفته از آنها درخواست کارت شناسایی می‌کنند، اگر کسی امتناع کند به زور وی را مجبور می‌کنند تا کارت شناسایی خود را نشان دهد و در غیر اینصورت در اقدامی توهین آمیز نگاه می‌کنند ببینند ختنه کرده است یا نه! اگر اثبات شود که مسلمان است شروع به ضرب و شتم وی به قصد کشتن وی می‌کنند.

براساس گزارش گاردین، «عمران خان» 30 ساله گرفتار همین اوباش هندو شده است. او می‌گوید آنقدر مرا زدند که بیهوش شدم و پس از ساعتها در کنار یک روخانه و در حالیکه طنابی دور گردنم بود به هوش آمدم. عمران خان می‌گوید آنها به تصور اینکه من مرده ام مرا رها کرده بودند. 


 

ناآرامیها در هند از دسامبر سال 2019 و پس از آن بالا گرفت که پارلمان هند قانونی را با حمایت دولت این کشور به تصویب رساند که براساس آن به شهروندان غیرمسلمان کشورهای اطراف این کشور تابعیت هندی اعطا میشود؛ اقدامیکه مسلمانان آن را شدیدا تبعیض آمیز و نشانه‌ای تلاشهای دولت مودی برای منزوی کردن بیشتر مسلمانان در این کشور می‌دانند. 

طبق این قانون اقلیتهای دینی کشورهای منطقه از جمله هندوها، سیکها و مسیحیان می‌توانند تابعیت هندی دریافت کنند اما مسلمانان از دریافت آن محروم هستند. 

نارندرا مودی نخست وزیر هند که حامی اصلی این قانون است می‌گوید که این قانون برای حمایت از اقلیتها در افغانستان، پاکستان و بنگلادش ضروری است و مدعی است که این قانون به هیچ وجه علیه مسلمانان نیست.

این در حالیست که به عنوان مثال هزاران مسلمان روهینگیا در مرزهای بنگلادش از سوی دولت میانمار رانده شده و دولت بنگلادش نیز از پذیرش این افراد که اصالتا هندی محسوب می‌شوند خودداری می‌کند. 

موج تازه اعتراضات به این قانون همزمان با سفر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، که به اتخاذ سیاستهای ضد مسلمانان مشهور است، به دهلی نو آغاز شد. 

درگیری‌ها در پایتخت هند اما از اواخر روز یکشنبه و بعد از آن آغاز شد که هندوها با تجمعات اعتراضی مسلمانان در اعتراض به قانون جنجالی اعطای شهروندی مخالفت کردند.

هندوها در اقدامی اعتراضی، به چندین مسجد و تجمعات مسلمانان در دهلی نو حمله کردند.

براساس گزارش شبکه ان دی تی وی هند، 47 نفر در درگیریهای بین 23 تا 26 فوریه در پایتخت هند کشته شده اند که اغلب آنها از مسلمانان هستند. صدها خانه و مغازه مسلمانان نیز به آتش کشیده و تخریب شد.

خشونت علیه مسلمانان هند واکنش مردم دیگر کشورها را نیز به دنبال داشته است. 

براساس گزارش ان دی تی وی، هزاران نفر در شهرهای مختلف اروپایی مانند بروکسل، هلسینکی، لاهه، استکهلم، دوبلین، پاریس، برلین، مونیخ و لندن در اعتراض به این خشونتها در روز شنبه ر مقابل سفارتهای هند در این کشورها تجمع اعتراضی برپا کردند وخواستار توقف خشونتها و محاکمه عوامل آن شدند.


 


خبرگزاری فارس
کلید واژگان
هنددهلی نو
نظرات

آخرین اخبار
چرا جت اختصاصی ترامپ در مسیر بازگشت از ترکیه زمین‌گیر شد؟
میکروب هلیکوباکتر پیلوری علت خطرناک‌ترین سرطان معده
پایان مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در کربلای معلی ؛ مشهد چشم انتظار است
بیانیه سپاه پاسداران درباره حمله به پایگاه‌های آمریکا در کویت و بحرین
کشف اسکلت 2000 ساله با حلقه‌های طلا در تایلند
راز بازسازی طبیعت پس از آتش‌سوزی جنگل‌ها کشف شد
سوءتغذیه خطر زخم بستر را افزایش می‌دهد
مکرون: نشست «ائتلاف مشتاقان» هفته آینده در پاریس برگزار می‌شود
کربلا آماده یک بدرقه تاریخی؛ پیکر رهبرشهید وارد حرم مطهر سیدالشهداء شد
واکنش تند سفیر ایران به موضع صدراعظم آلمان درباره تجاوز آمریکا
غلامرضا ثابت‌ایمانی به سپاهان بازگشت
روش‌های نوین IVF شانس موفقیت را افزایش دادند
رایزنی اردوغان و مکرون؛ تأکید بر نقش یادداشت تفاهم اسلام‌آباد در کاهش تنش‌ها
نامه رسمی ایران به شورای امنیت درباره تجاوزات آمریکا
هشدار روان‌شناس درباره اضطراب امتحان؛ استرس حافظه را مختل می‌کند
هشدار امنیتی چین درباره مدل هوش مصنوعی آنتروپیک
ایران در شورای حقوق بشر خواستار توجه به پیامدهای تحریم‌ها و جنگ شد
پزشکیان از رئیس‌جمهور تاجیکستان قدردانی کرد
سازمان ملل درباره تنش ایران و آمریکا هشدار داد
رسانه انگلیسی: آمریکا در تغییر مواضع ایران ناکام مانده است
حمله آمریکا به جنوب ایران و پاسخ قاطع نیروهای مسلح؛ ترامپ پس از عملیات ایران چه گفت؟
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدا به 4 هزار و 321 نفر رسید
پیام احساسی سرمربی تیم ملی درباره جام جهانی 2026 چه بود؟
بلومبرگ: ذهن ترامپ در اجلاس ناتو بیش از هر چیز درگیر ایران بود
زمان دریافت کارت ورود به جلسه ترمیم و ایجاد سابقه تحصیلی اعلام شد
فرزند ارشد قائد شهید امت اسلام میزبان علما و بزرگان نجف شد
ارتش: حضور مردم در تشییع قائد شهید، پیام وفاداری به انقلاب و ولایت بود
نورنما | با استفاده از یک میلیون لگو یک جام 27 متری ساختن
چین: تشدید تنش در غرب آسیا به نفع هیچ‌کس نیست
نوراینفو | چگونه خستگی مزمن را از خود دور کنیم؟
نخست‌وزیر انگلیس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به آتش‌بس شد
ترامپ: جنگ با ایران دوباره آغاز نخواهد شد
واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست
خرس قهوه‌ای نجات‌یافته در مازندران تلف شد
وزیر خارجه انگلیس خواستار تداوم آتش‌بس و مذاکرات شد
تاکید وزرای خارجه عربستان و عمان بر پرهیز از هر گونه اقدامات خطرآفرین
بیروت برای مذاکره با رژیم صهیونیستی شرط گذاشت
تحقیقات اف‌بی‌آی درباره فدراسیون فوتبال آرژانتین کلید خورد
وزیر خارجه آلمان: مین‌روبی تنگه هرمز بدون توافق با ایران ممکن نیست
تارتار نخستین جلسه تمرینی پرسپولیس را با نفرات جدید برگزار کرد
غریب‌آبادی: با ترامپ قاتل باید با زبان خودش صحبت کرد
دولت صنعا: حمله آمریکا به ایران، نشانه خوی جنایتکارانه واشنگتن است
پاکستان: ایران و آمریکا طبق یادداشت تفاهم‌نامه عمل کنند
بقائی: یادداشت تفاهم با آمریکا از ابتدا بر پایه اعتماد نبود
انگلیس و آلمان خواستار احیای آتش‌بس شدند
ارتش پاکستان: 54 تروریست در درگیری‌های بلوچستان کشته شدند
چین: جهان باید به حقوق ایران در تنگه هرمز احترام بگذارد
بیانیه پایانی ناتو؛ تأکید بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
حمایت کانادا از حمله آمریکا به ایران؛ پاسخ مناسبی بود!
زمان مجلس ختم رهبر شهید به تعویق افتاد