×
سیاسی
شناسه خبر : 44005
تاریخ انتشار : شنبه 1398/12/10 ساعت 22:57
ادعای رسانه قطری: ترکیه و روسیه بر سر ادلب توافق کردند

ادعای رسانه قطری: ترکیه و روسیه بر سر ادلب توافق کردند

مسکو و آنکارا به طور اصولی به توافق نهایی جامعی دست یافتند که شامل برقراری آتش‌بس در ادلب است. رسمیت یافتن این توافق مستلزم موافقت سران ارشد دو کشور است.

 پایگاه خبری العربی الجدید نزدیک به قطر به نقل از منابع آگاه ترکیه‌ای از مذاکرات میان ترکیه و روسیه ادعا کرد که دو طرف این مذاکرات بر سر ادلب به توافق اصولی دست یافته‌اند و رسمیت یافتن این توافق مستلزم موافقت سران ارشد دو کشور است. به گفته این منابع مسکو و آنکارا به طور اصولی به توافق نهایی جامعی دست یافتند که شامل برقراری آتش‌بس در ادلب است و ضامن کاهش تنش در منطقه به گونه‌ای است که هر دو طرف و به خصوص ترکیه را راضی می‌کند.

این منابع ادعا کردند که به موجب توافق مذکور نظام سوریه از جاده بین المللی حلب تا شهر راهبردی سراقب عقب نشینی می‌کند و مابقی بخش‌های دو جاده بین المللی ام ۴ و ام ۵ از طریق گشتی‌های مشترک ترکیه و روسیه و پست‌های دیدبانی کنترل می‌شود و این دو جاده برای دو طرف نظام و مخالفان باز خواهد ماند. منابع العربی الجدید همچنین مدعی شدند که این توافق شامل خروج نیروهای دولتی سوریه از معره النعمان و حومه آن و باقی ماندن سراقب در دست مخالفان مسلح و در عین حال امکان تعدیل مواضع برخی پست‌های محاصره شده ترکیه است.

به گفته این منابع توافق مذکور جامع خواهد بود و احتمالا ترکیه آن را به شکل بین المللی هم مستحکم می‌کند به خصوص که قبلا هم طرحی بین المللی برای استقرار نیروهایی بین المللی در ادلب مطرح بوده که با مخالفت روسیه روبه رو شده بود. این منابع گفتند: «آنکارا منتظر پاسخ و موافقت ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با این توافق اولیه است تا به دنبال آن پوتین طی نشستی با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه این توافق را به شکلی نهایی تصویب کند».

۳۴ نظامی ترکیه بامداد دیروز (جمعه) در حمله هوایی که در نزدیکی روستای «الباره»، در «جبل الزاویه»، (حومه استان ادلب) رخ داد، کشته شدند که پس از آن، دولت ترکیه نیز دست به حملات علیه مواضع ارتش سوریه زده است. اردوغان امروز خطاب به رهبران مسکو گفت: «از سر راه ما در سوریه کنار بروید و ترکیه را با سوریه تنها بگذارید.» رئیس‌جمهور ترکیه مدعی شد که کشورش در سوریه به‌دنبال نفت و اشغال خاک آن‌جا نیست بلکه حضورش به‌ درخواست مردم است.

«دمیتری نوویکوف» رئیس کمیته بین‌الملل مجلس دومای روسیه هم در پاسخ اردوغان گفت که ترکیه صلاحیت تعیین سرنوشت سوریه را ندارد و حاکمان سوریه به ترکیه اجازه تعیین سرنوشت کشورشان را نمی‌دهند و همچنین هیچ کدام از قطعنامه‌های بین‌المللی نیز چنین اجازه‌ای به ترکیه نداده است. عملیات ارتش سوریه علیه تروریست‌ها در استان‌های ادلب و حلب از چهارم بهمن ماه گذشته و به دنبال نقض گسترده آتش‌بس توسط تروریست‌ها مجددا آغاز شد و کما کان ادامه دارد.

نماینده سوریه در شورای امنیت هم شب گذشته از شورای امنیت خواست مانع رفتارهای خصمانه ترکیه در شمال سوریه و اقدام آنکارا در حمایت از گروه‌های تروریستی شده و تجاوزهای رژیم صهیونیستی به حریم هوایی سوریه شود.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی