×
سیاسی
شناسه خبر : 43975
تاریخ انتشار : شنبه 1398/12/10 ساعت 17:02
امضا توافقنامه صلح آمریکا – طالبان

امضا توافقنامه صلح آمریکا – طالبان

توافق صلحی که امروز ایالات متحده آمریکا و طالبان افغانستان با حضور مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به عنوان شاهد امضا کردند، بخشی از توافق بزرگتر برای سازش در افغانستان و پایان طولانی‌ترین جنگ آمریکاست. مراسم امضای توافق بین طرفین در دوحه، پایتخت قطر انجام ‌شد

دفتر سیاسی طالبان در قطر به بی‌بی‌سی گفته است که قرار است وزیران خارجه و نمایندگان ویژه حدود سی کشور و سازمان‌های معتبر بین‌المللی در مراسم امضای توافق‌نامه میان این گروه و آمریکا فردا (شنبه ۲۹ فوریه) شرکت کنند. هنوز دولت‌های آمریکا و افغانستان در مورد این خبر اظهار نظری نکرده‌اند و فهرست اشتراک کنندگان در این مراسم هم اعلام نشده است. سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه، پایتخت قطر، به بی‌بی‌سی گفت این توافق نامه آغاز خروج نیروهای خارجی از افغانستان را رقم خواهد زد. این توافق زمینه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و گفتگوهای بین‌الافغانی را فراهم خواهد ساخت.

هرچند جزییات دقیق این توافقنامه منتشر نشده ولی منابع دخیل در این مذاکرات می‌گویند درست پس از امضای این توافق‌نامه مرحله بعدی کاهش خشونت‌ها آغاز و آمادگی برای برگزاری گفتگوهای بین‌الافغانی تا دو هفته دیگر در یکی از کشورهای اروپایی گرفته خواهد شد همزمان منابع در ارگ ریاست جمهوری به بی‌بی‌سی گفته‌اند که یک هیئت شش نفری را برای انجام گفتگوهای مقدماتی با طالبان به دوحه فرستاده است. فضل محمود فضلی، مشاور ارشد رئیس جمهوری افغانستان گفت این هیات به عنوان یک گروه تماس عمل می‌کند و براساس پیشنهاد طالبان تشکیل شده است. گروه طالبان تاکنون در این مورد اظهار نظری نکرده است.

دولت افغانستان یک هیات به قطر فرستاد ترامپ: اگر دوره کاهش خشونت موثر باشد، آماده امضای توافقنامه صلح با طالبان هستم قبلا طالبان ابراز امیدواری کرده بودند که روسیه و چین این توافقنامه را تضمین کنند اما یک منبع دخیل در این مراسم به بی‌بی‌سی گفت به جز نماینده با صلاحیت طالبان و آمریکا، نماینده کشور سومی به عنوان شاهد و یا ضامن این توافق‌نامه امضا نخواهد کرد. این منبع تاکید کرد که حضور نمایندگان کشورهای منطقه و قدرت‌های مطرح جهان در این مراسم "اهمیت و حیثیت بین‌المللی این توافق را برجسته خواهد ساخت." قرار است مراسم امضای توافق‌نامه گروه طالبان و آمریکای به میزبانی و مدیریت دولت قطر در یکی از مجلل‌ترین هتل‌های دوحه برگزار شود.

حق نشر عکسGETTY IMAGES مایک پومپئو: توافقنامه آمریکا و طالبان ۲۹ فوریه امضای می‌شود منابع آمریکایی گفته‌اند در صورتی که کاهش خشونت‌ها همچنان ادامه یابد در قدم اول، حدود چهار هزار سرباز را طی حدود چهار ماه از افغانستان بیرون خواهد برد. به این ترتیب، تعداد نیروهای خارجی در افغانستان به ۸۶۰۰ نفر کاهش خواهد یافت. آمریکا تصریح کرده که اگر خشونت‌ها همچنان کاهش و یا به صفر تقلیل یابد ظرف حدود دو سال دیگر تمام نیروهای خارجی از افغانستان خارج خواهند شد. همچنین آمریکا تاکید دارد که مراحل بعدی مشروط به پیشرفت و ثبات در مرحله کاهش خشونت خواهد بود. بعد از نزدیک به بیست سال جنگ و بیش از یکسال گفتگو میان نمایندگان دو طرف، نمایندگان بلند پایه طالبان و آمریکایی قرار است توافقنامه‌ای را امضا کنند که توقع می‌رود طولانی‌ترین جنگ آمریکا را پایان ببخشد.

در این جنگ ده‌ها هزار شهروندان افغان و بیش از ۳۵۰۰ سرباز آمریکایی و ائتلاف بین‌المللی جان خود را از دست دادند. خبرهای بیشتر را در کانال تلگرام بی بی سی فارسی بخوانید مذاکرات آمریکا و طالبان از آغاز تاکنون تاکنون ۱۱ نشست میان دیپلمات‌های آمریکا و نمایندگان طالبان صورت گرفته است؛ نه نشست در دوحه پایتخت قطر و یک نشست در شهر ابوظبی امارات متحده عربی. اولین نشست ۱۲ اکتبر سال ۲۰۱۸ در شهر دوحه قطر برگزار شد. نشست دوم ۱۶ نوامبر سال ۲۰۱۸ بار دیگر به میزبانی قطر در شهر دوحه قطر برگزار شد. ۱۷ دسامبر سال ۲۰۱۸ نشست سوم در شهر ابوظبی امارات متحده عربی بود. این نشست برای سه روز ادامه داشت و طالبان به هیأت افغانی اجازه شرکت در نشست را نداد. ۱۹ ژانویه سال ۲۰۱۹ دور چهارم گفتگوها بار دیگر در شهر دوحه قطر برگزار شد. ۲۵ فوریه سال ۲۰۱۹ دور پنجم در دوحه قطر برگزار شد و در این نشست، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان برای نخستین بار با ملا عبدالغنی برادر معاون رهبر طالبان در دوحه قطر دیدار کرد.

این دور گفتگو برای ۱۶ روز ادامه یافت. دور ششم گفت‌وگوهای آمریکا و طالبان پس از ۹ روز، پنجشنبه ۱۹ ثور/اردیبهشت پایان یافت. دو طرف اعلام کرد که این نشست با پیشرفت‌های همراه بوده است. دور هفتم ۲۹ ژوئن آغاز در دوحه، پایتخت قطر آغاز و برای چند روز طول کشید. در این دور، دو طرف گفته بودند پیشرفت‌هایی حاصل شده و روی بسیاری مسائل توافق به دست آمده است. دور هشتم مذاکرات میان نمایندگان آمریکا و گروه طالبان (۱۲ اسد/مرداد) در دوحه، پایتخت قطر آغاز و تا ۹ روز با گفت‌وگو میان دو طرف جریان داشت. زلمی خلیلزاد با پایان این نشست ابراز امیدواری کرد که این عید (قربان) آخرین عیدی باشد که افغانستان در جنگ به سر می‌برد. دور نهم مذاکرات آمریکا و طالبان ۳۱ اسد/مرداد در دوحه آغاز شد و مدت ده روز ادامه داشت.

این یکی از مهمترین نشست‌ها بود. بعد از پایان این نشست آقای خلیلزاد در رشته توییت‌هایی نوشت "ما در آستانه یک توافقی هستیم که خشونت را کاهش داده و راه را برای افغان‌ها خواهد گشود تا برای مذاکرات در مورد یک صلح باعزت و پایدار و یک افغانستان متحد و با اقتدار که ایالات متحده، متحدانش و هیچ کشور دیگر را تهدید نکند، با هم بنشینند." دور دهم مذاکرات آمریکا و طالبان نیز ۱۶ آذر/قوس آغاز و تا تاریخ ۲۲ ادامه یافت. موضوع اصلی این دور کاهش خشونت و آتش بس اعلام شده بود.

در پایان این دور آمریکا به طالبان فرصت داد تا درباره کاهش خشونت و آتش بس با رهبران خود گفتگو کنند. دور یازدهم مذاکرات نیز دلو/بهمن برگزار شد. وزیر دفاع آمریکا گفته بود که با طالبان بر سر پیشنهاد کاهش یک هفته‌ای تنش‌ها به توافق رسیده‌اند. وزیر خارجه آمریکا نیز گفته بود که "ما امیدواریم بتوانیم به نقطه‌ای برسیم که خشونت‌ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا کند، نه فقط روی یک تکه کاغذ."


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نجات جان سربازان جنگی با مکمل «روی»!
دکمه لایک و شیر فیس بوک در سایت‌ها حذف می شود
انجام نخستین جراحی روباتیک سکته را از راه دور
وزیر امور راهبردی رژیم صهیونی استعفا کرد
جوسازی و ادعای جدید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران
عضو شورای شهر تهران: پلمب پاساژ علاالدین محتمل است
جزییات حادثه خروج هواپیمای تفریحی از باند فرودگاه نوشهر/ تلفات جانی گزارش نشد
پژمان جمشیدی به ایران بازگشت / احضار چند نفر در پرونده جمشیدی
توبیخ نتانیاهو در دادگاه به دلیل طفره رفتن از پاسخ به قاضی
ائتلاف بزرگ شیعیان عراق: دولت جدید در زمان قانونی تشکیل می شود
ادای احترام وحید شمسایی و کادر فنی تیم ملی فوتسال ایران به حضرت علی(ع) پس از قهرمانی+فیلم
نورنما |اعماق رازآلود آسمان
تکرار ادعای «نابودی توان هسته‌ای ایران» از سوی ترامپ!
ایران اقدام تروریستی در پاکستان را محکوم کرد
جایگزین شدن پرچم اسرائیل با پرچم فلسطین در جام جهانی شمشیربازی
ایران و عربستان توافقنامه حج تمتع 1405 را امضا کردند
نخست وزیر هند: عاملان انفجار در دهلی نو به سزای اعمالشان خواهند رسید
بانوی کاراته‌کای ایران طلا گرفت
«مهسا بهشتی» در ریاض طلایی شد
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 20 آبان 1404
زمان فروش فوق‌العاده محصولات سایپا اعلام شد+جدول فروش
ورود ناو هواپیمابر آمریکا به حوزه دریای کارائیب
تبریک رئیس جمهور و نخست وزیر عراق به مناسبت برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور
فاطمه صادقی در کاراته طلایی شد
هشدار روسیه به آمریکا درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای
نتانیاهو در جریان جلسه محاکمه به اتهام فساد مالی سرزنش شد
توقف واردات موز تکذیب شد
دستگیری یک شهروند آلمانی به اتهام تلاش برای ترور مرکل و شولتس
موشک کروز روسیه می‌تواند یک ایالت آمریکا را از نقشه محو کند
نوار غزه عملا در آستانه تقسیم‌شدن است
قطع عضو 6 هزار نفر فلسطینی با حملات رژیم اسرائیل
ناو هواپیمابر آمریکا وارد کارائیب شد
تشکیل پرونده قضایی برای یک بلاگر
تقدیر السودانی از مردم عراق/ کمیساریا: انتخابات با موفقیت برگزار شد
مسی: بارسلونا بخشی از زندگی‌ام است/دلم برایش تنگ می شود
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تضمینی برای حاکمیت لبنان است
درخواست بیش از 2 هزار سال زندان برای امام اوغلو
هوای پایتخت 4 درجه سرد می‌شود
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
آغاز پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و مراکز طرف قرارداد
اعلان جنگ ترامپ علیه دستگاه قضایی آمریکا
قالیباف: ناترازی در انرژی، صندوق های بازنشستگی و امنیت غذایی غوغا می‌کند
حمله پهپادی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سقوط یک هواپیمای باری ترکیه در گرجستان +فیلم
در غروب نفوذ، اروپا تور می‌افکند
اعلام سقف جدید نرخ ارز نهاده‌های دام و طیور
جزئیات جدید از شبکه جاسوسی وابسته به آمریکا، اسرائیل و عربستان در یمن
یک ایرانی برترین مربی زن جوان سال آسیا 2025 شد
طالبان پاکستان مسئولیت بمب‌گذاری مرگبار در اسلام‌آباد را بر عهده گرفت
تشکیل پرونده قضایی برای منتشرکنندگان کشف 74 جسد در سد کرج
X
آگهی تبلیغاتی