×
سیاسی
شناسه خبر : 43464
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/12/05 ساعت 12:19

ازسرگیری عملیات ارتش سوریه در جنوب ادلب پس از شکست مذاکره روسیه با ترکیه

نیروهای ارتش و نیروهای متحد، عملیات وسیعی را از روز گذشته (یکشنبه) برای کنترل بخش ادلب بزرگراه «ام-4» آغاز کرده‌اند چرا که مذاکرات روسیه با ترکیه به نتیجه نرسید.

 همراه با شکست مذاکرات ترکیه و روسیه که ممکن بود به کاهش درگیری‌ها در ادلب و حلب منجر شود، عملیات سنگین ارتش و همپیمانان سوریه از شامگاه روز شنبه با حملات هوایی و از صبح دیروز (یکشنبه) با عملیات زمینی آغاز شده است.

وبگاه العربی الجدید نوشته است که دولت مسکو دست ارتش سوریه را برای آغاز عملیات وسیع در محور «جبل الزاویه» در جنوب ادلب باز گذاشته است؛ منطقه‌ای که تکیه‌گاه اصلی بزرگراه «ام-4» که حلب را به ساحل لاذقیه متصل می‌کند؛ به شمار می‌رود.

در این میان منابع خبری از حملات جدید نیروهای سوری به مواضع ارتش ترکیه خبر می‌دهند و مسکو نیز ترکیه را به عدم پایبندی به توافق سوچی متهم کرده است

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین روز گذشته به خبرنگاران گفت که ترکیه به مفاد توافق سوچی پایبند نیست و تروریست‌های ادلب تجهیزات و سلاح‌های جدیدی را از ترکیه به دست آورده‌اند و اگر لازم باشد ولادیمیر پوتین و اردوغان در این باره با یکدیگر گفت‌و‌گو خواهند کرد.

او همچنین از احتمال برگزاری نشست چهارجانبه در خصوص ادلب سخن گفت.

اعتراض روسیه به ترکیه پس از آن صورت می‌گیرد که تروریست‌ها با موشک‌های دوش پرتاب دو فروند بالگرد نظامی ارتش سوریه را در دو هفته گذشته در میانه پیشروی سریع ارتش سوریه ساقط کردند؛ موشک‌هایی که به طور مشخص ترکیه به آن‌ها داده بود.

اما در حیطه میدانی، ارتش سوریه عملیات وسیع خود را از صبح روز گذشته در منطقه «جبل الزاویه» با هدف کنترل بزرگراه «ام-4» آغاز کرد؛ منطقه‌ای که عملیات در آن به علت جغرافیای کوهستانی آن دشوار است و کنترل بزرگراه مذکور جز با آزادسازی روستاها و شهرک‌های اطراف آن امکان‌پذیر نیست.

ارتش و نیروهای همپیمان سوریه عصر روز گذشته در یک درگیری سنگین که از صبح آغاز شده بود؛ توانستند در میانه مقاومت شدید تروریست‎ها دو شهرک «الشیخ دامس» و «حنتوتین» را در جبل الزاویه آزاد کنند.

جنگنده‌های روسی و سوری نیز به شدت مواضع تروریست‌ها را در شهر «کفرنبل» و شهرک‌های «حزاریین»، «بسقلا»، «تل النار»، «کفر سجنه»، «کنصفره» و «احسم» بمباران کردند.

در مقابل نیز تک تیراندازان تروریست‌ها پیشروی را بر ارتش سوریه دشوار کرده‌اند.

به نوشته العربی الجدید، ارتش سوریه تجهیزات و نیروهای جدیدی را به منطقه درگیری گسیل کرده و به نظر می‌رسد هدف بعدی آزادسای شهرک‌های «حاس» و «کفرنبل» باشد.

اما در این میان به نطر می‌رسد، نگرانی اصلی ترکیه شهر «کفرنبل» بعنوان اولین شهر در منطقه جبل الزاویه باشد، کاروان نظامی ترکیه که روز گذشته هدف حملات ارتش سوریه قرار گرفت در حال عزیمت به سمت شهر «کفرنبل» بود تا مرکز دیده‌بانی جدیدی را در این شهر دایر کند.

به نوشته مرکز دیده‌بان حقوق بشر سوریه، ترکیه از دوم فوریه (۱۳ بهمن) تا کنون ۲۷۶۵ خودروی نظامی و ۷۶۰۰ نیرو به شمال سوریه اعزام کرده است و توپخانه ترکیه نیز که در اطراف شهر «سراقب» مستقر شده، مواضع ارتش سوریه را در شهر «نیرب» در شرق ادلب را هدف قرار می‌دهد.

اردوغان دولت سوریه را تهدید کرده است که باید تا آخر ماه میلادی جاری (تا پنج روز دیگر) مناطقی که آزاد کرده را به تروریست‌ها باز گرداند؛ در غیر این صورت با واکنش نظامی ترکیه مواجه خواهد شد؛ خواسته عجیبی که یکی از دلایل شکست مذاکرات مسکو و آنکارا محسوب می‌شود.


خبرگزاری فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله پهپادی اسرائیل به خودرویی در لبنان + فیلم
رایزنی وزرای خارجه ایران و لبنان در دوحه درباره تحولات منطقه
گزارش تصویری | رقابت های کشتی آزاد قهرمانی جهان - کرواسی
نورنما | حمله یک گاو وحشی به ماشینی در اسپانیا
داروخانه‌ها مجاز به بازپس‌گیری داروهای تحویل داده شده نیستند
سومین تاجگذاری امیرحسین زارع با مدال طلای جهانی + فیلم
حمله اسرائیل به قطر امنیت منطقه را تهدید می‌کند
همبستگی جنوب جهانی علیه نظام سلطه
چالش پهپادهای روسی و نقض حریم هوایی رومانی و لهستان
کامران قاسم پور به مدال برنز رسید + فیلم
هشدا رژیم صهیونیستی برای سفرهای خارجی اسرائیلی ها
سارقان 60 میلیارد ریالی تجهیزات صدا و سیما دستگیر شدند
مجازات نشدن اسرائیل یعنی ادامه تجاوزها
دستور پزشکیان به بنگاه‌ها: برای کارگران مسکن بسازید
رئیس قوه قضائیه : جلسه سران قوا مخصوصِ مقولاتی اضطراری و استثنایی است
نقره با ارزش محمد نژاد در اولین میدان جهانی + فیلم
قاتل متواری پس از 14 سال در تهران گرفتار شد
بحران تب‌دنگی در هرمزگان
تحولات منطقه و مذاکرات هسته ای محور گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و قطر
مجوز سازمان استاندارد برای خودروهای سواری وراداتی حذف شد
چهار وزن دوم کشتی بدون مدال طلا
ارسال یادداشت فوری حماس به وزرای خارجه در نشست دوحه
مرگ کودک 11 ساله در حمله سگ‌های ولگرد
نخودی با شکست برابر حریف یونانی از رسیدن به فینال جا ماند + فیلم
درخواست نماینده دموکرات آمریکا برای توقف کمک‌ها به اسرائیل
توافق ایران با آژانس افتخاری بزرگ برای وزارت خارجه است
ممنوعیت ورود دانشجویان اسرائیلی به کالج سلطنتی بریتانیا
تعلیق یک پزشک بریتانیایی به دلیل حمایت از غزه
20 هزار نظامی صهیونیستی در مراکز توانبخشی بستری شدند
محکومیت یک یهودی اسرائیلی به اتهام همکاری با دستگاه اطلاعاتی ایران
کاخ سفید از تشکیل «اداره جنگ» خبر داد
یک نقره سهم تیم 12 نفره جودو ایران
رایزنی ایران در وین برای تصویب قطعنامه ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای
لاپید: کابینه نتانیاهو روابط بین‌المللی ما را نابود می‌کند
برتری قاطع امیرحسین فیروزپور در مقابل آزادکار اسلواکی + فیلم
سخنان رئیس‌جمهور عملی نشود، فرصت بزرگی از دست خواهد رفت
زمان آغاز پیش‌فروش 3 محصول سایپا اعلام شد
درمان حمید هیراد در منزل ادامه دارد
دادستان شیراز: متخلفان مراسم هنجارشکن باغ جنت به دادگاه احضار می شوند
حذف علی مومنی از رقابت های قهرمانی جهان
نخودی به نیمه نهایی صعود کرد
قضاوت داور سریلانکایی در دیدار استقلال و الوصل
نشست امنیتی مهم به ریاست نتانیاهو برگزار می شود
تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد
پایان غیبت علیرضا بیرانوند در ترکیب تراکتور
شکست سنگین یونس امامی مقابل کشتی گیر ژاپنی
منچستر سیتی 3 - منچستر یونایتد صفر - گواردیولا فاتح دربی منچستر
نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی با حضور عراقچی آغاز شد
مهلت انتخاب رشته کنکور تمدید شد
چرا بازی ایران - اروگوئه لغو شد؟
X
آگهی تبلیغاتی