×
سیاسی
شناسه خبر : 43150
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/12/01 ساعت 18:00
روایت نظامی آمریکایی از شوک موشک‌های ایران: «انگار با یک کامیون تصادف کردم»

روایت نظامی آمریکایی از شوک موشک‌های ایران: «انگار با یک کامیون تصادف کردم»

رویترز در گزارشی در توصیف حملات موشکی ایران به پایگاه «عین الأسد» نوشت که آسیب‌های مغزی وارده به نظامیان این پایگاه به گونه‌ای بود که این نظامیان این احساس را داشتند که یک کامیون به آنها برخورد کرده است.

به گزارش نورنیوز به نقل از خبرگزاری «رویترز» در گزارشی بر اساس مصاحبه با نظامیان آمریکایی پایگاه «عین الأسد» عراق نوشت که شدت آسیب‌های وارده به نظامیان آمریکایی در پی حملات موشکی ایران به حدی بود که برخی احساس می‌کردند که یک کامیون به آنها برخورد کرده است. در مقدمه این گزارش به حملات تلافی‌جویانه ایران به پایگاه «عین الاسد» آمریکا در عراق در انتقام از خون سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» اشاره شده و اینگونه آمده است که در ساعات اولیه هشتم ژانویه (۱۸ دی ماه)، تهران با بمباران کردن پایگاه هوایی عین الأسد، انتقام قدرتمندترین فرمانده ایران را گرفت.

این گزارش سپس ادامه داد، یکی از دو هزار نظامی مستقر در پایگاه عین‌الاسد به نام «کیمو کلتس» در توصیف حمله موشکی ایران گفت که صدای سوت کشیدن موشک را هنگام نگهبانی در بالای برج مراقبت شنید و انفجار به حدی شدید بود که او با وجود به تن داشتن لباس کامل نظامی، یک تا دو اینچ از زمین به هوا بلند شد. کلتس توضیح داد که با سردردی بیش از حد معمول از صحنه گریخت. بعد از این حمله موشکی که در پاسخ به ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام گرفت، ترامپ مدعی شده بود که در این حمله هیچ‌کس آسیب ندیده و «همه‌چیز روبراه» است. وی بعد از اعلام آمار بخشی از آسیب‌دیدگان در این حمله، مدعی شد که آسیب مغزی چیز مهمی نیست و بیشتر شبیه به یک «سردرد» است. رویترز ادامه داد، با اینحال، روز بعد از حمله همه چیز متفاوت بود

کلتس در مصاحبه با رویترز گفت: «در سرم احساس می‌کردم که یک کامیون به من برخورد کرده است. دچار معده‌درد شدید شدم». طبق این گزارش، کلتس جزء‌ ۱۰۹ نظامی آمریکایی بود که در پی حمله ماه گذشته ایران به پایگاه عین الاسد دچار آسیب‌ مغزی شد. در ادامه گزارش این رسانه انگلیسی در توضیح روند کند اعلام آسیب‌دیدگان در حمله هوایی ایران به پایگاه عین الاسد نوشت که کندی این روند تأکیدی بر دشواری در تشیخص و درمان یکی از شایع‌ترین جراحتی بوده است که ارتش آمریکا در دو دهه جنگ افغانستان و عراق در پی انفجار راکت‌ها و خمپاره‌ها با آن روبرو بوده است.

بیش از یک هفته بعد از حمله ایران و در تاریخ ۱۶ ژانویه (۲۶ دی ماه)، «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که نظامیان آمریکایی دچار آسیب‌های مغزی اندکی شده‌اند. در همان روزپنتاگون گزارش کرد که شمار نامعلومی از نظامیان آمریکایی برای علایم آسیب‌ مغزی تحت درمان قرار گرفته اند و ۱۱ نظامی نیز برای مراقبت‌های بیشتر به کویت و آلمان منتقل شده‌اند. در تاریخ ۲۲ ژانویه (۲ بهمن ماه) دونالد ترامپ گفت که «شنیده‌ام که آنها سردرد و یکسری چیزهای دیگر دارند». اینگونه اظهارات ترامپ در کم اهمیت جلوه دادن آسیب‌های وارده به نظامیان آمریکایی در پی حملات موشکی ایران، موجی از انتقادات نمایندگان دموکرات‌ و جمهور‌ی‌خواه کنگره و گروهی از کهنه‌سربازان آمریکایی را برانگیخت. آنطور که رویترز گز ارش کرده است، کاخ سفید به این گزارش واکنشی نشان نداده است.

طبق آمار و ارقام پنتاگون، از سال ۲۰۰۰، حدود ۴۱۴ نظامی آمریکایی دچار آسیب مغزی شده‌اند که البته این آمار بسیار بالاتر است زیرا پنتاگون در آمار و ارقام خود فقط زمانی یک نظامی را در آمار خود اعلام می‌کند که وی در حوادث متعدد دچار آسیب مغزی شده باشد. «تیموتی گارلند» نظامی آمریکایی که در زمان حملات موشکی ایران، در پایگاه عین‌ الأسد حضور داشت، تأکید کرد که آندسته از نظامیان آمریکایی که پروازهای پهپادها را هدایت می‌کنند، ظاهراً بیشترین آسیب‌های مغزی را در حمله عین‌‌الأسد متحمل شدند زیرا خلبان‌های این پهپادها در محل مستقر شده بودند تا مراقب هرگونه حملات زمینی احتمالی به این پایگاه باشند. طبق این گزارش، آمار و ارقام ارائه شده از آسیب‌دیدگان حملات موشکی ایران، پیمانکاران غیرنظامی که در زمان حمله در پایگاه حضور داشتند را در نظر نگرفته است که گروهی از آنها بعد از این حمله، این پایگاه را ترک کردند.

طبق گفت‌وگوی رویترز با نظامیان آمریکایی پایگاه عین الأسد، برخی از نظامیان آمریکایی هم بعد از حملات موشکی ایران، دچار علائم اضطراب همچون پرش از خواب و تپش قلب شدند که البته این نظامیان آمریکایی اجازه نداشتند تعداد دقیق این افراد را فاش کنند. در این گزارش به پناهگاههایی در پایگاه عین الأسد نیز اشاره شده است که در زمان «صدام حسین» رئیس‌جمهور معدوم عراق ساخته شده بود و برخی از نظامیان آمریکایی در زمان حملات موشکی ایران در این پناهگاه‌ها پناه گرفته بودند اما در هر صورت، این پناهگاهها ظرفیت پذیرش تمامی نظامیان آمریکایی را نداشته است طبق این گزارش، برخی از نظامیان در خودروهای زرهی پناه گرفته بودند و برخی از نظامیان همچون کلتس نیز می‌بایست برای حملات احتمالی بیشتر نگهبانی می‌دادند.

رویترز ادامه داد، دستکم ۱۱ موشک به پایگاه عین الأسد برخورد کرد و یکی از فرماندهان نظامی آمریکایی در پایگاه گفت: «هر انفجاری را که می‌شنیدم با خود فکر می‌کردم، خوب، لابد چند نفری جانشان را از دست داده‌اند. «رابرت هیلز» پزشکی که در عین الأسد مستقر شده بود، در دفاع از اظهارنظرات اولیه مقام‌های آمریکایی مبنی بر عدم زخمی شدن نظامیان آمریکایی در حمله ایران گفت: «هیچ‌کس در اینجا، جراحات فیزیکی نداشت. هیچ‌گونه جراحت و زخم ناشی از برخورد گلوله وجود نداشت.» به ادعای وی بروز چنین جراحات «خاموشی»، زمان می‌برد. آمار و ارقام زخمی‌ها و آسیب دیدگان حمله ایران در هفته‌های آتی رو به افزایش رفت و در حالیکه آمار اولیه ۱۱ نفر بود، یک هفته بعد، این آمار ۳۴ نفر اعلام شد. یک هفته بعد از آن، در تاریخ ۲۸ ژانویه (۸ بهمن ماه) آمار آسیب‌های مغزی نظامیان آمریکایی به ۵۰ تن افزایش یافت و اوایل فوریه، رویترز برای اولین بار گزارش کرد که این تعداد بیش از ۱۰۰ نفر است.

در نهایت، روز ۲۲ بهمن‌ ماه، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که در حمله موشکی ماه ژانویه ایران به پایگاه نظامی «عین‌الاسد» آمریکا در عراق، ۱۰۹ نظامی آمریکا دچار جراحت آسیب مغزی شده‌اند. رویترز ادامه داد، بنا به گفته کارشناسان آسیب‌های مغزی، از آنجایی که حمله موشکی ایران به عین الأسد فشرده و شدید بود، به همین دلیل آسیب‌های مغزی که به نظامیان آمریکایی وارد آمده است، اساساً با جراحات ناشی از انفجارهای معمولی متفاوت است. وقتی یک بمب کنار جاده‌ای در افغانستان منفجر می‌شود، جراحات وارد به سر افراد محسوس است اما تشخیص آسیب‌های ناشی از فشار زیاد موج انفجار زمان می‌برد.

طبق این گزارش، آسیب‌های مغزی ملایم می‌تواند موجب سردرد، حالت تهوع، سرگیجه و گیجی شود و تأثیرات طولانی مدت آن می‌تواند شامل سردردهای مزمن، تغییرات خلقی و سرگیجه باشد و تداوم آسیب‌های مغزی می‌تواند به آنسفالوپاتی مزمن ناشی از ضربه (CTE) منجر شود که برخی محققان معتقدند با افکار خودکشی، سوء مصرف مواد و افسردگی ارتباط دارد. هیلز در توجیه تأخیر در اعلام آسیب دیدگان حادثه حمله موشکی ایران گفت که در ابتدا علائمی چون سردرد و احساس تیرگی دید، چند روز بعد از حمله ایران در نظامیان آمریکایی پایگاه عین الأسد بروز پیدا کرد. وی توضیح داد: «به همین دلیل شما شاهد تأخیر زیادی (در اعلام تعداد زخمی‌های حمله موشکی ایران) بودید. همین امر ما را بر آن داشت که تقریباً کل جمعیت عین الاسد را مورد بررسی مجدد قرار دهیم».


فارس
نظرات

آخرین اخبار
عکس های منتخب ایران، شنبه 12 اردیبهشت 1405
رگبار و رعدوبرق از دوشنبه مهمان پایتخت
غریب‌آبادی: اکنون توپ خاتمه جنگ در زمین آمریکاست
ناتو: به‌توان بازدارندگی و دفاع خود اطمینان داریم
پارلمان اروپا: آمریکا غیرقابل اعتماد است
کنایه بولتن به ترامپ: هر کسی می داند که تنگه هرمز یک گلوگاه بالقوه است!
اولیانوف: کشورهای اروپایی عضو ناتو شیفته‌ جنگ هستند
پلیس آگاهی فراجا: 112 سارق به ضرب گلوله زمین‌گیر شدند
نماینده لبنان: خوش‌خدمتی به آمریکا کشور را به بن‌بست می‌کشاند
نماینده دموکرات: ترامپ خود را بالاتر از قانون می‌داند!
نبیه بری: اهانت به نمادهای دینی و ملی در لبنان مردود است
اسکار به دنبال ایجاد تنوع و شفافیت در جوایز سالانه
کاهش نیروهای آمریکا در آلمان «پیام تنبیهی» به برلین بود
ازسرگیری پروازها در امارات
جام جهانی 2026 و فهرست غایبان بزرگ آن
نفوذ حنظله به 150 هزار ایمیل محرمانه رابرت مالی
ایران: غنی‌سازی اورانیوم در هر سطحی قانونی است
اتهام تلاش برای کودتا علیه رئیس پیشین امنیت ملی قرقیزستان
استعفای مدیرکل کمیته مرکزی انتخابات رژیم صهیونیستی خبرساز شد
پزشکیان: شگفتی‌های میدان دفاع از کشور را مدیون درس ایران‌دوستی معلمان هستیم
وداع کلوپ با محمد صلاح با متن احساسی
اوپک‌پلاس احتمالاً تولید نفت در ژوئن را افزایش می‌دهد
چین تحریم‌های آمریکا علیه 5 پالایشگاه چینی را محکوم کرد
توقیف اموال بیش از 250 نفر مرتبط با شبکه‌های معاند/شناسایی حدود 63 ملک به نام مسعود عنایت
حملات ایران زیرساخت‌های نظامی آمریکا را فلج کرد
قانون تازه AFC برای سهمیه‌های آسیایی منتشر شد
فرمانده نیروی زمینی سپاه از مجاهدت معلمان قدردانی کرد
بن‌بست ترامپ در خلیج فارس
تونل توحید از بامداد 13 اردیبهشت در هر دو مسیر مسدود می‌شود
نورنما | حمله وحشیانه یک شهرک نشین صهیونیست به راهبه فرانسوی در قدس اشغالی
تردد در مسیر جنوب به شمال آزادراه تهران–شمال ممنوع شد
مراسم چهلم شهید دکتر علی لاریجانی برگزار شد
آمریکا باید فوراً از درگیری با ایران خارج شود
وزیر دفاع آلمان: خروج سربازان آمریکایی قابل انتظار بود
هندبالیستهای ایران با حریفان قدرتمند هم گروه شدند
محسنی اژه‌ای: برای مدعیان حقوق بشر متاسفیم
گفت‌وگوی عراقچی با همتای کره‌ای خود درخصوص تحولات منطقه‌ای
ما دزدیم و به آن افتخار می کنیم!
پاسخ محکم مقاومت لبنان به نقض آتش‌بس
حمله پهپادی حزب‌الله به موضع سلاح ضدزره ارتش اسرائیل
ضربه تازه ترامپ به صنعت خودروی اروپا
مصرف بی‌رویه سرم در کشور صدای وزیر بهداشت را درآورد
بسته حمایتی دولت برای 3 هزار واحد صنعتی آسیب‌دیده در آستانه اجرا
رایزنی وزرای امور خارجه ایران و جمهوری کره درباره پایان جنگ
تجلیل سیدحسن خمینی از شخصیت و نقش مدیریتی شهید لاریجانی
وزیر گردشگری: آمار سفرهای نوروزی به 29.7 میلیون سفر رسید
کاظمی: مدارس کشور در جنگ اخیر 22 هزار میلیارد تومان خسارت دیدند
محکومیت حمله تروریستی در منطقه سیده زینب از سوی ایران
برنامه ویژه دولت برای بازسازی و ارتقای مراکز علمی آسیب‌دیده
دستگیری سارق زورگیر حرفه‌ای در ساوه