×
سیاسی
شناسه خبر : 43150
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/12/01 ساعت 18:00
روایت نظامی آمریکایی از شوک موشک‌های ایران: «انگار با یک کامیون تصادف کردم»

روایت نظامی آمریکایی از شوک موشک‌های ایران: «انگار با یک کامیون تصادف کردم»

رویترز در گزارشی در توصیف حملات موشکی ایران به پایگاه «عین الأسد» نوشت که آسیب‌های مغزی وارده به نظامیان این پایگاه به گونه‌ای بود که این نظامیان این احساس را داشتند که یک کامیون به آنها برخورد کرده است.

به گزارش نورنیوز به نقل از خبرگزاری «رویترز» در گزارشی بر اساس مصاحبه با نظامیان آمریکایی پایگاه «عین الأسد» عراق نوشت که شدت آسیب‌های وارده به نظامیان آمریکایی در پی حملات موشکی ایران به حدی بود که برخی احساس می‌کردند که یک کامیون به آنها برخورد کرده است. در مقدمه این گزارش به حملات تلافی‌جویانه ایران به پایگاه «عین الاسد» آمریکا در عراق در انتقام از خون سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» اشاره شده و اینگونه آمده است که در ساعات اولیه هشتم ژانویه (۱۸ دی ماه)، تهران با بمباران کردن پایگاه هوایی عین الأسد، انتقام قدرتمندترین فرمانده ایران را گرفت.

این گزارش سپس ادامه داد، یکی از دو هزار نظامی مستقر در پایگاه عین‌الاسد به نام «کیمو کلتس» در توصیف حمله موشکی ایران گفت که صدای سوت کشیدن موشک را هنگام نگهبانی در بالای برج مراقبت شنید و انفجار به حدی شدید بود که او با وجود به تن داشتن لباس کامل نظامی، یک تا دو اینچ از زمین به هوا بلند شد. کلتس توضیح داد که با سردردی بیش از حد معمول از صحنه گریخت. بعد از این حمله موشکی که در پاسخ به ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام گرفت، ترامپ مدعی شده بود که در این حمله هیچ‌کس آسیب ندیده و «همه‌چیز روبراه» است. وی بعد از اعلام آمار بخشی از آسیب‌دیدگان در این حمله، مدعی شد که آسیب مغزی چیز مهمی نیست و بیشتر شبیه به یک «سردرد» است. رویترز ادامه داد، با اینحال، روز بعد از حمله همه چیز متفاوت بود

کلتس در مصاحبه با رویترز گفت: «در سرم احساس می‌کردم که یک کامیون به من برخورد کرده است. دچار معده‌درد شدید شدم». طبق این گزارش، کلتس جزء‌ ۱۰۹ نظامی آمریکایی بود که در پی حمله ماه گذشته ایران به پایگاه عین الاسد دچار آسیب‌ مغزی شد. در ادامه گزارش این رسانه انگلیسی در توضیح روند کند اعلام آسیب‌دیدگان در حمله هوایی ایران به پایگاه عین الاسد نوشت که کندی این روند تأکیدی بر دشواری در تشیخص و درمان یکی از شایع‌ترین جراحتی بوده است که ارتش آمریکا در دو دهه جنگ افغانستان و عراق در پی انفجار راکت‌ها و خمپاره‌ها با آن روبرو بوده است.

بیش از یک هفته بعد از حمله ایران و در تاریخ ۱۶ ژانویه (۲۶ دی ماه)، «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که نظامیان آمریکایی دچار آسیب‌های مغزی اندکی شده‌اند. در همان روزپنتاگون گزارش کرد که شمار نامعلومی از نظامیان آمریکایی برای علایم آسیب‌ مغزی تحت درمان قرار گرفته اند و ۱۱ نظامی نیز برای مراقبت‌های بیشتر به کویت و آلمان منتقل شده‌اند. در تاریخ ۲۲ ژانویه (۲ بهمن ماه) دونالد ترامپ گفت که «شنیده‌ام که آنها سردرد و یکسری چیزهای دیگر دارند». اینگونه اظهارات ترامپ در کم اهمیت جلوه دادن آسیب‌های وارده به نظامیان آمریکایی در پی حملات موشکی ایران، موجی از انتقادات نمایندگان دموکرات‌ و جمهور‌ی‌خواه کنگره و گروهی از کهنه‌سربازان آمریکایی را برانگیخت. آنطور که رویترز گز ارش کرده است، کاخ سفید به این گزارش واکنشی نشان نداده است.

طبق آمار و ارقام پنتاگون، از سال ۲۰۰۰، حدود ۴۱۴ نظامی آمریکایی دچار آسیب مغزی شده‌اند که البته این آمار بسیار بالاتر است زیرا پنتاگون در آمار و ارقام خود فقط زمانی یک نظامی را در آمار خود اعلام می‌کند که وی در حوادث متعدد دچار آسیب مغزی شده باشد. «تیموتی گارلند» نظامی آمریکایی که در زمان حملات موشکی ایران، در پایگاه عین‌ الأسد حضور داشت، تأکید کرد که آندسته از نظامیان آمریکایی که پروازهای پهپادها را هدایت می‌کنند، ظاهراً بیشترین آسیب‌های مغزی را در حمله عین‌‌الأسد متحمل شدند زیرا خلبان‌های این پهپادها در محل مستقر شده بودند تا مراقب هرگونه حملات زمینی احتمالی به این پایگاه باشند. طبق این گزارش، آمار و ارقام ارائه شده از آسیب‌دیدگان حملات موشکی ایران، پیمانکاران غیرنظامی که در زمان حمله در پایگاه حضور داشتند را در نظر نگرفته است که گروهی از آنها بعد از این حمله، این پایگاه را ترک کردند.

طبق گفت‌وگوی رویترز با نظامیان آمریکایی پایگاه عین الأسد، برخی از نظامیان آمریکایی هم بعد از حملات موشکی ایران، دچار علائم اضطراب همچون پرش از خواب و تپش قلب شدند که البته این نظامیان آمریکایی اجازه نداشتند تعداد دقیق این افراد را فاش کنند. در این گزارش به پناهگاههایی در پایگاه عین الأسد نیز اشاره شده است که در زمان «صدام حسین» رئیس‌جمهور معدوم عراق ساخته شده بود و برخی از نظامیان آمریکایی در زمان حملات موشکی ایران در این پناهگاه‌ها پناه گرفته بودند اما در هر صورت، این پناهگاهها ظرفیت پذیرش تمامی نظامیان آمریکایی را نداشته است طبق این گزارش، برخی از نظامیان در خودروهای زرهی پناه گرفته بودند و برخی از نظامیان همچون کلتس نیز می‌بایست برای حملات احتمالی بیشتر نگهبانی می‌دادند.

رویترز ادامه داد، دستکم ۱۱ موشک به پایگاه عین الأسد برخورد کرد و یکی از فرماندهان نظامی آمریکایی در پایگاه گفت: «هر انفجاری را که می‌شنیدم با خود فکر می‌کردم، خوب، لابد چند نفری جانشان را از دست داده‌اند. «رابرت هیلز» پزشکی که در عین الأسد مستقر شده بود، در دفاع از اظهارنظرات اولیه مقام‌های آمریکایی مبنی بر عدم زخمی شدن نظامیان آمریکایی در حمله ایران گفت: «هیچ‌کس در اینجا، جراحات فیزیکی نداشت. هیچ‌گونه جراحت و زخم ناشی از برخورد گلوله وجود نداشت.» به ادعای وی بروز چنین جراحات «خاموشی»، زمان می‌برد. آمار و ارقام زخمی‌ها و آسیب دیدگان حمله ایران در هفته‌های آتی رو به افزایش رفت و در حالیکه آمار اولیه ۱۱ نفر بود، یک هفته بعد، این آمار ۳۴ نفر اعلام شد. یک هفته بعد از آن، در تاریخ ۲۸ ژانویه (۸ بهمن ماه) آمار آسیب‌های مغزی نظامیان آمریکایی به ۵۰ تن افزایش یافت و اوایل فوریه، رویترز برای اولین بار گزارش کرد که این تعداد بیش از ۱۰۰ نفر است.

در نهایت، روز ۲۲ بهمن‌ ماه، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که در حمله موشکی ماه ژانویه ایران به پایگاه نظامی «عین‌الاسد» آمریکا در عراق، ۱۰۹ نظامی آمریکا دچار جراحت آسیب مغزی شده‌اند. رویترز ادامه داد، بنا به گفته کارشناسان آسیب‌های مغزی، از آنجایی که حمله موشکی ایران به عین الأسد فشرده و شدید بود، به همین دلیل آسیب‌های مغزی که به نظامیان آمریکایی وارد آمده است، اساساً با جراحات ناشی از انفجارهای معمولی متفاوت است. وقتی یک بمب کنار جاده‌ای در افغانستان منفجر می‌شود، جراحات وارد به سر افراد محسوس است اما تشخیص آسیب‌های ناشی از فشار زیاد موج انفجار زمان می‌برد.

طبق این گزارش، آسیب‌های مغزی ملایم می‌تواند موجب سردرد، حالت تهوع، سرگیجه و گیجی شود و تأثیرات طولانی مدت آن می‌تواند شامل سردردهای مزمن، تغییرات خلقی و سرگیجه باشد و تداوم آسیب‌های مغزی می‌تواند به آنسفالوپاتی مزمن ناشی از ضربه (CTE) منجر شود که برخی محققان معتقدند با افکار خودکشی، سوء مصرف مواد و افسردگی ارتباط دارد. هیلز در توجیه تأخیر در اعلام آسیب دیدگان حادثه حمله موشکی ایران گفت که در ابتدا علائمی چون سردرد و احساس تیرگی دید، چند روز بعد از حمله ایران در نظامیان آمریکایی پایگاه عین الأسد بروز پیدا کرد. وی توضیح داد: «به همین دلیل شما شاهد تأخیر زیادی (در اعلام تعداد زخمی‌های حمله موشکی ایران) بودید. همین امر ما را بر آن داشت که تقریباً کل جمعیت عین الاسد را مورد بررسی مجدد قرار دهیم».


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دریاچه ارومیه 14 سال تا احیا فاصله دارد
عقب ماندگی 6 میلیونی در صدور کارت هوشمند ملی
نهاده دامی مورد نیاز کشور تا پایان سال تامین است
آزمون کارشناسان رسمی نیمه اول سال آینده برگزار می‌شود
13 کشته در عملیات ضدتروریستی ارتش پاکستان
بارندگی‌های اخیر در استان تهران چقدر چالش کم آبی را حل کرد؟
نرخ تورم آذرماه به 42.2 درصد رسید
انتخابات تهران وارد فاز اجرایی شد
ترخیص بیش از 16 هزار تن کنجاله سویا با دستور قضایی
با مصوبه شورای عالی محیط‌زیست؛ 3 منطقه جدید تحت حفاظت قرار گرفت
فروش فوق‌العاده وانت پراید با قیمتی بیش از 560 میلیون تومان +جزئیات
عاملان تیراندازی در بهشت زهرا (س) دستگیر شدند
تراکتور برای ادامه حضور در لیگ برتر شرط تعیین کرد
مدارس اصفهان و چند شهر استان فردا غیرحضوری شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا مازندران فردا یکشنبه 7 دی 1404
کفاشیان: زنوزی هواداران را تحریک می کند
کولاک، برف و یخبندان در راه آذربایجان شرقی
ساپینتو: برد مقابل گل‌گهر حیاتی است، باید بازی با المحرق را فراموش کنیم
شارژ کارت اضطراری گازوئیل با یک‌سوم نرخ پالایشگاه در بودجه 1405
پلیس: تخلف نکنید تا جریمه نشوید
وزیر کشور: با روند فعلی جمعیت ایران تا سال 1480 به زیر 40 میلیون می‌رسد
برچسب اخطار برای شبکه‌های اجتماعی در نیویورک اجباری شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 6 دی1404+ جدول
طرح تکریم خادمان و زائران رضوی با ارائه خدمات صدور گواهینامه رانندگی بین‌المللی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 6 دی 1404+ جدول
دفاع از کشور وظیفه مشترک همه ایرانیان است
رشد بودجه عمرانی لایحه 1405 صفر است
سرگیف، مغانلو و یک برزیلی مهاجمان مدنظر اوسمار
بخشنامه ممنوعیت تنبیه بدنی در مدارس ابلاغ شد
قتل مرد افغان با شلیک گلوله
کاهش تولید شیر و گوشت به علت شیوع تب برفکی
سومالی خواهان نشست اضطراری اتحادیه عرب شد
بارش 60 سانتیمتری برف در تهران شایعه است
کیم جونگ اون: کره شمالی همواره در کنار روسیه خواهد بود
صعود بی وقفه بورس تا سقف 4 میلیون واحد
آمادگی کامل برای مقابله با بیماری‌های دامی در آینده ضروری است
ریزش مرگبار بهمن در روستای آلواتان میرآباد
قیمت شانه‌ای 250 تا 270 هزار تومان منطقی است
اسناد محرمانه پرسپولیس در دست هکرها
جزئیات کشف 5 هزار متر تونل غیرمجاز زیر بازار بزرگ تهران
بودجه 1405 به نفع کدام استان‌هاست؟
آغاز پخش «چهل‌تیکه» با داریوش‌کاردان
آغاز حذف چک‌های رمزدار از شبکه بانکی به فروردین 1405 موکول شد
برخورد اتوبوس شهری با مانع در اتوبان ستاری
پیش بینی وضعیت آب و هوا آذربایجان غربی فردا یکشنبه 7 دی 1404
محکومیت اقدام اسرائیل در به رسمیت شناختن «سومالی‌لند» از سوی اتحادیه عرب
شمال‌شرق تهران لرزید؛ زمین‌لرزه 3.3 ریشتری مصدوم نداشت
بازنگری برنامه غنی‌سازی آرد پس از 20 سال
دو بازی کمتر، یک فرصت طلایی؛ سپاهان و رویای صدرنشینی
رهبر انقلاب: شجاعت جوانان ایران، شکست تهاجم سنگین آمریکا را رقم زد
X
آگهی تبلیغاتی