×
سیاسی
شناسه خبر : 43150
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/12/01 ساعت 18:00

روایت نظامی آمریکایی از شوک موشک‌های ایران: «انگار با یک کامیون تصادف کردم»

رویترز در گزارشی در توصیف حملات موشکی ایران به پایگاه «عین الأسد» نوشت که آسیب‌های مغزی وارده به نظامیان این پایگاه به گونه‌ای بود که این نظامیان این احساس را داشتند که یک کامیون به آنها برخورد کرده است.

به گزارش نورنیوز به نقل از خبرگزاری «رویترز» در گزارشی بر اساس مصاحبه با نظامیان آمریکایی پایگاه «عین الأسد» عراق نوشت که شدت آسیب‌های وارده به نظامیان آمریکایی در پی حملات موشکی ایران به حدی بود که برخی احساس می‌کردند که یک کامیون به آنها برخورد کرده است. در مقدمه این گزارش به حملات تلافی‌جویانه ایران به پایگاه «عین الاسد» آمریکا در عراق در انتقام از خون سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» اشاره شده و اینگونه آمده است که در ساعات اولیه هشتم ژانویه (۱۸ دی ماه)، تهران با بمباران کردن پایگاه هوایی عین الأسد، انتقام قدرتمندترین فرمانده ایران را گرفت.

این گزارش سپس ادامه داد، یکی از دو هزار نظامی مستقر در پایگاه عین‌الاسد به نام «کیمو کلتس» در توصیف حمله موشکی ایران گفت که صدای سوت کشیدن موشک را هنگام نگهبانی در بالای برج مراقبت شنید و انفجار به حدی شدید بود که او با وجود به تن داشتن لباس کامل نظامی، یک تا دو اینچ از زمین به هوا بلند شد. کلتس توضیح داد که با سردردی بیش از حد معمول از صحنه گریخت. بعد از این حمله موشکی که در پاسخ به ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام گرفت، ترامپ مدعی شده بود که در این حمله هیچ‌کس آسیب ندیده و «همه‌چیز روبراه» است. وی بعد از اعلام آمار بخشی از آسیب‌دیدگان در این حمله، مدعی شد که آسیب مغزی چیز مهمی نیست و بیشتر شبیه به یک «سردرد» است. رویترز ادامه داد، با اینحال، روز بعد از حمله همه چیز متفاوت بود

کلتس در مصاحبه با رویترز گفت: «در سرم احساس می‌کردم که یک کامیون به من برخورد کرده است. دچار معده‌درد شدید شدم». طبق این گزارش، کلتس جزء‌ ۱۰۹ نظامی آمریکایی بود که در پی حمله ماه گذشته ایران به پایگاه عین الاسد دچار آسیب‌ مغزی شد. در ادامه گزارش این رسانه انگلیسی در توضیح روند کند اعلام آسیب‌دیدگان در حمله هوایی ایران به پایگاه عین الاسد نوشت که کندی این روند تأکیدی بر دشواری در تشیخص و درمان یکی از شایع‌ترین جراحتی بوده است که ارتش آمریکا در دو دهه جنگ افغانستان و عراق در پی انفجار راکت‌ها و خمپاره‌ها با آن روبرو بوده است.

بیش از یک هفته بعد از حمله ایران و در تاریخ ۱۶ ژانویه (۲۶ دی ماه)، «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که نظامیان آمریکایی دچار آسیب‌های مغزی اندکی شده‌اند. در همان روزپنتاگون گزارش کرد که شمار نامعلومی از نظامیان آمریکایی برای علایم آسیب‌ مغزی تحت درمان قرار گرفته اند و ۱۱ نظامی نیز برای مراقبت‌های بیشتر به کویت و آلمان منتقل شده‌اند. در تاریخ ۲۲ ژانویه (۲ بهمن ماه) دونالد ترامپ گفت که «شنیده‌ام که آنها سردرد و یکسری چیزهای دیگر دارند». اینگونه اظهارات ترامپ در کم اهمیت جلوه دادن آسیب‌های وارده به نظامیان آمریکایی در پی حملات موشکی ایران، موجی از انتقادات نمایندگان دموکرات‌ و جمهور‌ی‌خواه کنگره و گروهی از کهنه‌سربازان آمریکایی را برانگیخت. آنطور که رویترز گز ارش کرده است، کاخ سفید به این گزارش واکنشی نشان نداده است.

طبق آمار و ارقام پنتاگون، از سال ۲۰۰۰، حدود ۴۱۴ نظامی آمریکایی دچار آسیب مغزی شده‌اند که البته این آمار بسیار بالاتر است زیرا پنتاگون در آمار و ارقام خود فقط زمانی یک نظامی را در آمار خود اعلام می‌کند که وی در حوادث متعدد دچار آسیب مغزی شده باشد. «تیموتی گارلند» نظامی آمریکایی که در زمان حملات موشکی ایران، در پایگاه عین‌ الأسد حضور داشت، تأکید کرد که آندسته از نظامیان آمریکایی که پروازهای پهپادها را هدایت می‌کنند، ظاهراً بیشترین آسیب‌های مغزی را در حمله عین‌‌الأسد متحمل شدند زیرا خلبان‌های این پهپادها در محل مستقر شده بودند تا مراقب هرگونه حملات زمینی احتمالی به این پایگاه باشند. طبق این گزارش، آمار و ارقام ارائه شده از آسیب‌دیدگان حملات موشکی ایران، پیمانکاران غیرنظامی که در زمان حمله در پایگاه حضور داشتند را در نظر نگرفته است که گروهی از آنها بعد از این حمله، این پایگاه را ترک کردند.

طبق گفت‌وگوی رویترز با نظامیان آمریکایی پایگاه عین الأسد، برخی از نظامیان آمریکایی هم بعد از حملات موشکی ایران، دچار علائم اضطراب همچون پرش از خواب و تپش قلب شدند که البته این نظامیان آمریکایی اجازه نداشتند تعداد دقیق این افراد را فاش کنند. در این گزارش به پناهگاههایی در پایگاه عین الأسد نیز اشاره شده است که در زمان «صدام حسین» رئیس‌جمهور معدوم عراق ساخته شده بود و برخی از نظامیان آمریکایی در زمان حملات موشکی ایران در این پناهگاه‌ها پناه گرفته بودند اما در هر صورت، این پناهگاهها ظرفیت پذیرش تمامی نظامیان آمریکایی را نداشته است طبق این گزارش، برخی از نظامیان در خودروهای زرهی پناه گرفته بودند و برخی از نظامیان همچون کلتس نیز می‌بایست برای حملات احتمالی بیشتر نگهبانی می‌دادند.

رویترز ادامه داد، دستکم ۱۱ موشک به پایگاه عین الأسد برخورد کرد و یکی از فرماندهان نظامی آمریکایی در پایگاه گفت: «هر انفجاری را که می‌شنیدم با خود فکر می‌کردم، خوب، لابد چند نفری جانشان را از دست داده‌اند. «رابرت هیلز» پزشکی که در عین الأسد مستقر شده بود، در دفاع از اظهارنظرات اولیه مقام‌های آمریکایی مبنی بر عدم زخمی شدن نظامیان آمریکایی در حمله ایران گفت: «هیچ‌کس در اینجا، جراحات فیزیکی نداشت. هیچ‌گونه جراحت و زخم ناشی از برخورد گلوله وجود نداشت.» به ادعای وی بروز چنین جراحات «خاموشی»، زمان می‌برد. آمار و ارقام زخمی‌ها و آسیب دیدگان حمله ایران در هفته‌های آتی رو به افزایش رفت و در حالیکه آمار اولیه ۱۱ نفر بود، یک هفته بعد، این آمار ۳۴ نفر اعلام شد. یک هفته بعد از آن، در تاریخ ۲۸ ژانویه (۸ بهمن ماه) آمار آسیب‌های مغزی نظامیان آمریکایی به ۵۰ تن افزایش یافت و اوایل فوریه، رویترز برای اولین بار گزارش کرد که این تعداد بیش از ۱۰۰ نفر است.

در نهایت، روز ۲۲ بهمن‌ ماه، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که در حمله موشکی ماه ژانویه ایران به پایگاه نظامی «عین‌الاسد» آمریکا در عراق، ۱۰۹ نظامی آمریکا دچار جراحت آسیب مغزی شده‌اند. رویترز ادامه داد، بنا به گفته کارشناسان آسیب‌های مغزی، از آنجایی که حمله موشکی ایران به عین الأسد فشرده و شدید بود، به همین دلیل آسیب‌های مغزی که به نظامیان آمریکایی وارد آمده است، اساساً با جراحات ناشی از انفجارهای معمولی متفاوت است. وقتی یک بمب کنار جاده‌ای در افغانستان منفجر می‌شود، جراحات وارد به سر افراد محسوس است اما تشخیص آسیب‌های ناشی از فشار زیاد موج انفجار زمان می‌برد.

طبق این گزارش، آسیب‌های مغزی ملایم می‌تواند موجب سردرد، حالت تهوع، سرگیجه و گیجی شود و تأثیرات طولانی مدت آن می‌تواند شامل سردردهای مزمن، تغییرات خلقی و سرگیجه باشد و تداوم آسیب‌های مغزی می‌تواند به آنسفالوپاتی مزمن ناشی از ضربه (CTE) منجر شود که برخی محققان معتقدند با افکار خودکشی، سوء مصرف مواد و افسردگی ارتباط دارد. هیلز در توجیه تأخیر در اعلام آسیب دیدگان حادثه حمله موشکی ایران گفت که در ابتدا علائمی چون سردرد و احساس تیرگی دید، چند روز بعد از حمله ایران در نظامیان آمریکایی پایگاه عین الأسد بروز پیدا کرد. وی توضیح داد: «به همین دلیل شما شاهد تأخیر زیادی (در اعلام تعداد زخمی‌های حمله موشکی ایران) بودید. همین امر ما را بر آن داشت که تقریباً کل جمعیت عین الاسد را مورد بررسی مجدد قرار دهیم».


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
ممنوعیت تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران
آغاز رزمایش مشترک اعضای بریکس با عنوان «اراده برای صلح 2025»
هشتمین اجلاس وزرای گفت‌وگوی راهبردی روسیه و شورای همکاری خلیج فارس در سوچی آغاز شد
سفیر انگلیس در آمریکا برکنار شد
رشد همکاری‌های استراتژیک ایران و چین در اوج روابط دوطرفه
یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
درخشش فیلم کوتاه «رَمی» در جشنواره جهانی فیلم کوتاه آمریکا
برخورد گسترده با قاچاقچیان؛ انهدام 1700 باند موادمخدر در ایران
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
فون در لاین بر ضرورت محدودیت‌های تجاری و تحریم علیه رژیم صهیونیستی تأکید کرد
سردار اخوان: باید در هوش مصنوعی جزو 10 کشور برتر جهان باشیم
کارزار «شهدای فلسطین برای عدالت» در انگلیس آغاز به کار کرد
تصادف زنجیره‌ای سه خودرو در میامی+ آمار زخمی‌ها
روند افزایشی قیمت نفت معکوس شد
بودجه سال 1405 بر اساس حذف ردیف‌های کم‌اهمیت تنظیم خواهد شد
سخنگوی کمیسیون انرژی: مجلس قصد تغییر یا اصلاح قیمت بنزین و گازوییل را ندارد
پاسخ به جنایت صنعاء در هر نقطه‌ای که صهیونیست‌ها باشند داده خواهد شد
مومنی: دولت انسداد فیزیکی و الکترونیکی مرزها را پیگیری می‌کند
کیفیت هوای تهران «قابل قبول» اعلام شد
جریمه میلیاردی ایران خودرو توسط سازمان تعزیرات
تخصیص بیش از 6.5 میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو
مقابله با تجاوزگری اسرائیل مستلزم اقدام عربی، اسلامی و بین‌المللی است
کره جنوبی: سرمایه‌گذاری در آمریکا بدون تغییر سیستم صدور روادید ممکن نیست
کریستیانو رونالدو بهترین بازیکن تاریخ فوتبال پرتغال شد
اظهارات تند نخست وزیر قطر درباره خیانت به دوحه و پیامدهای آن
ستاره استقلال بازی اول لیگ قهرمانان آسیا را از دست داد
نورنما | خودرو سواری به داخل رستوران رفت
کشته شدن 19 عنصر طالبان پاکستانی در نزدیک مرز افغانستان
هشدار قاطع دیپلمات چینی به واشنگتن درباره تایوان
مبادله دو اسیر مقاومت در مقابل جاسوس اسرائیلی
آمادگی همکاری ایران با آژانس مشروط به رعایت حقوق مشروع خود
یارانه نقدی کارگران چرا قطع شد؟
مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته بدون آزمون دوباره تمدید شد
آمارباورنکردنی استفاده از فیلترشکن؛ تهدید جدی برای امنیت کشور
ترامپ عامل ترور چارلی کرک را چپ رادیکال‌ دانست
رونمایی از دستاوردهای فناورانه شیمیایی جهاد دانشگاهی تهران در ایران‌پلاست
کاهش سرعت رشد اقتصادی آمریکا؛ زنگ هشدار برای سیاست‌گذاران واشنگتن
انفجار تانکر گاز باعث حادثه تلخ در پایتخت مکزیک شد + آمار تلفات جانی
نماینده سپاه: دشمن به دنبال سست کردن پایه‌های امید در جامعه است
لغو ممنوعیت واریز وجه به حساب شخص ثالث
خالی شدن 80 درصد مخازن سد کرج
X
آگهی تبلیغاتی