×
سیاسی
شناسه خبر : 42932
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/11/29 ساعت 10:00
آمریکایی ها دچار سرگیجه سیاسی شده اند

لاریجانی:

آمریکایی ها دچار سرگیجه سیاسی شده اند

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکایی ها دچار سرگیجه سیاسی شده اند، گفت: ترور سردار سلیمانی نشان داد که آمریکا به آخر خط رسیده است.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سفر دو روزه خود به سوریه و لبنان، در کنفرانسی خبری در جمع خبرنگاران لبنانی شرکت کرد و به پرسش های آنان پاسخ گفت.

وی در ابتدای این نشست خبری درباره سفرش به لبنان گفت: در جریان این سفر و گفتگوهایی که با مقامات لبنان داشتم، متوجه شدم که لبنان از شرایط سخت در حال عبور است. خوشحالم که دولت جدید تشکیل شده و امیدوارم که دولت جدید در لبنان بتواند مشکلات را حل کرده و امور را به دست بگیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی از آمادگی جمهوری اسلامی برای کمک به دولت لبنان در حل مسائل این کشور خبر داد.

ترور، اقدام نازلی است و وقتی کشوری به آن دست می زند که خود را ناتوان از هر اقدام دیگری می بیند

لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره جزئیات کمک ایران به دولت لبنان اظهار داشت که ایران حمایت خود از دولت این کشور را مخفی نکرده و مذاکرات جامع صورت گرفته، انواع کمک ها در زمینه های اقتصادی، صنعتی و تجاری را دربر می گیرد.

وی درباره سیاست های تروریستی دولت آمریکا در منطقه نیز افزود: در مسئله ترور تردیدی نیست که اکثر کشورها این سیاست ناشیانه را محکوم کردند. شهید حاج قاسم سلیمانی شخصیت بزرگی بود و ترور ایشان اقدامی عادی نبود. ترور در این سطح نشان دادکه آمریکا از موضع ضعف دست به این اقدام زده است؛ چراکه ترور، اقدام نازلی است و وقتی کشوری به آن دست می زند که خود را ناتوان از هر اقدام دیگری می بیند.

رئیس مجلس عنوان کرد: کسانی که در مسائل امنیتی ورود دارند، می دانند که ترور کردن کار سختی نیست. کار کثیفی است؛ ولی آمریکایی ها به انتهای خط رسیده اند و برای همین دست به این گونه کارهای بزدلانه می زنند. در عین حال این ترور برای آمریکایی ها نتیجه ای نداشت، زیرا خروشی که مردم داشتند و عکس العملی که نسبت به این امر نشان دادند، حاکی از آن بودکه ترور، مورد پسند هیچ کسی نیست.

لاریجانی بر عزم ایران به ادامه خط مقاومت تاکید کرد و با تایید نقش آمریکا در برخی ناآرامی های منطقه، یادآور شد: دوستان لبنانی ما خیلی عاقلانه با این پدیده مواجه شدند و مسائل خود را حل کردند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اهداف سفر منطقه ای خود و ارتباط آن با هماهنگی بین نیروهای مقاومت، تصریح کرد: برای هماهنگی بین نیروهای مقاومت، احتیاج به سفر نیست. در عین حال در این سفر ما با دوستان محور مقاومت چه در سوریه و چه در لبنان گفتگو داشتیم و امیدواریم در روزهای آینده خبرهای پیروزمندانه بیشتری بشنویم.

رئیس مجلس در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال قطع کمک های امریکا به لبنان در صورت ارسال کمک های ایران به این کشور، ادامه داد: ما به عنوان دوست مردم لبنان، آمادگی خود را برای کمک اعلام می کنیم؛ ولی اجبار نمی کنیم. اجبار روش ایران نیست، روش آمریکایی هاست. ملت لبنان ملت رشید و مقاومی است، ما سال های طولانی در کنار هم بوده ایم و وظیفه داریم بگوییم که می توانیم به شما کمک کنیم. بنابراین رفتاری خیرخواهانه را دنبال می کنیم.

لاریجانی تاکید کرد که آمریکایی ها تنها می خواهند تسلط صهیونیست ها بر منطقه را دنبال کنند.

به نظر من آمریکایی ها دچار سرگیجه سیاسی شده اند

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اعتراضات در عراق و لبنان و ارتباط این رویدادها با عملکرد دولت ها در این دو کشور، به ناآرامی ها در فرانسه اشاره کرد و گفت: تظاهرات و اعتراض در کشورهای مختلف ازجمله فرانسه وجود دارد. چرا این اعتراضات با هم مرتبط نمی شود؟ چرا مدام تلاش می شود مسائل منطقه به ایران ربط داده شود؟

رئیس مجلس افزود: به نظر من آمریکایی ها دچار سرگیجه سیاسی شده اند. من دلیل ناراحتی آمریکایی ها را درک می کنم، چرا که پارلمان عراق اخراج آمریکایی ها را تصویب کرده است. ما حق را به مردم عراق می دهیم و دلیلی ندارد که کشوری بیاید در عراق پایگاه بزند و بدون نظر عراق، مهمان این کشور را ترور کند؛ معلوم است که این اقدامات عکس العمل در پی دارد. هر کشور و هر ملتی که غیرت ملی داشته باشد، نسبت به این رفتارهای ستمگرانه واکنش نشان می دهد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: آمریکایی ها باید رفتارشان را عوض کنند، زیرا ملت های منطقه برده آمریکا نیستند و اینکه مثلاً داماد ترامپ به وزرای خارجه منطقه تلفن بزند و تاکید کند که بعد از رسوایی موسوم به معامله قرن، این مواضع را با این محورها بگیرید، فضاحت بار است.

اگر حزب الله نبود، اسرائیل جنایت های بزرگتری برای مردم لبنان رقم می زد

خبرنگار دیگری در این نشست از لاریجانی درباره شبهه تروریستی نامیده شدن حزب الله لبنان از سوی سازمان های بین المللی و شایعه مذاکره ایران با این گروه برای تغییر برخی مواضع سوال کرد که رئیس مجلس کشورمان پاسخ داد: اینکه گفتید حزب الله از سوی سازمان های جهانی تروریست اعلام شده است، حرف درستی نیست. این فقط ترامپ مجنون است که حزب الله را تروریست خوانده است. ما نشنیده ایم که کشورهای دیگر حزب الله را تروریست اعلام کنند. حزب الله فرزند مردم لبنان است و جلوی ظلم، تعرض و تجاوز اسرائیل به لبنان را گرفته و این سرمایه ای بزرگ برای لبنان به شمار می رود.

وی ادامه داد: شما ببینید در کشورهای دیگر نام حزب الله را با چه عظمتی یاد می کنند. اگر آدمی مثل ترامپ، تهمتی به حزب الله می زند، نباید روحیه تان خراب شود. بسیاری از ملت های جهان به وجود حزب الله افتخار می کنند. اگر حزب الله نبود، اسرائیل جنایت های بزرگتری برای مردم لبنان رقم می زد.

رئیس مجلس با بیان اینکه آمریکا تا یک ملت را ذلیل نکند، چیزی به آن ملت نمی دهد، اظهار داشت: شما همسایه خود فلسطین را ببینید، مگر گروهی از فلسطینی ها وارد مذاکره نشدند، مگر توافق اسلو را قبول نکردند، پس چرا همان توافق اجرا نشد؟

یک تعداد کشورهای شرور در دنیا هستند که تروریست خلق می کنند

لاریجانی با بیان اینکه مشکل لبنان تنها به دست ملت لبنان و نه هیچ کشور دیگری حل می شود، تاکید کرد: ملت لبنان اگر روی پای خود ایستاد، می تواند سربلند باشد، ولی اگر دست به سوی برخی کشورهای منطقه دراز کرد، همچنان محتاج آنها خواهد ماند.

در ادامه این کنفرانس خبری از لاریجانی درباره شایعه مذاکرات محرمانه مسکو و واشنگتن برای کاهش نفوذ ایران در سوریه سوال شد که وی پاسخ داد: ما به دنبال نفوذ در هیچ کشوری نیستیم. یک تعداد کشورهای شرور در دنیا هستند که تروریست خلق می کنند. یک روز در افغانستان و یک روز با ایجاد داعش در عراق. شما هم در لبنان از حضور تروریست ها زخم خورده اید. در برابر اینها شماری از کشورها و نیروهای فداکار هستند که با تروریست ها مبارزه می کنند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان اضافه کرد: ما شبانه و دزدانه وارد عراق و سوریه نشدیم. دولت سوریه و دولت عراق از ما خواست که کمکشان کنیم و ما کمک کردیم. البته حزب الله هم به دولت سوریه کمک کرد تا تروریست ها را شکست دهند. ولی ما در سوریه پایگاه برای خودمان نزدیم که بگوییم درآنجا نفوذ داریم. مبانی فکری ما این نیست که جایگزین یک نظام ارباب رعیتی بین المللی دیگر شویم. لذا اینکه گفتید آمریکا و روسیه با یکدیگر توافق کرده اند از اساس اشتباه است، زیرا ما به دنبال نفوذ نیستیم که آنها بخواهند دراین خصوص توافق کنند.

متاسفانه عربستان و امارات فکر می کنند با قدرت نظامی می توانند مسائل را حل کنند

در سوال دیگری، یکی از خبرنگاران درباره جنگ یمن پرسشی را مطرح کرد که لاریجانی پاسخ داد: داستان یمن داستان غم انگیزی است. مردمی با تمدن و با ریشه گرفتار رفتاری بدخیم شده اند و هر روز بر سرشان بمب می ریزند. من چند بار به یمن سفر کرده ام و از نزدیک با مردم آنجا آشنا هستم. فقر دارند؛ اما ملت رشید و بسیار با شرفی هستند. به همین دلیل در این چند سال ایستادگی کرده اند.

وی افزود: ما از ابتدا گفتیم مسئله یمن باید از طریق گفتگوی سیاسی حل شود. متاسفانه عربستان و امارات فکر می کنند با قدرت نظامی می توانند مسائل را حل کنند. ولی ما همچنان با طرف های مختلف برای حل مساله یمن در حال گفتگو هستیم. به همین دلیل برخی از نیروهای یمنی هم در حال مذاکره اند که امیدواریم به نتیجه برسد. من این مطلب را روشن بگویم که جمهوری اسلامی در مسائل منطقه به طور عام معتقد است همه چیز باید از طریق گفتگوی سیاسی حل شود.

رئیس مجلس همچنین در پایان این نشست از توافقات علمی میان دانشگاه های ایران و لبنان استقبال کرد و گفت که این تبادلات علمی در دستور کار دو کشور قرار دارد.


خبرگزاری مهر
نظرات

آخرین اخبار
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی