×
سیاسی
شناسه خبر : 42886
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/11/28 ساعت 15:03
آیا ناتو به خوش‌خدمتی ترکیه پاسخ مثبت می‌دهد؟!

نورنیوز بررسی کرد؛

آیا ناتو به خوش‌خدمتی ترکیه پاسخ مثبت می‌دهد؟!

در ادامه رفتارهای سینوسی آنکارا در موضوعات منطقه‌ای، با وجود اینکه در حدود دو سال گذشته با توجه به موفقیت روند آستانه، شیب واگرایی ترکیه از غرب و همگرایی با روسیه شدت گرفته بود، در هفته‌های گذشته این شیب معکوس شده و به سمت همگرایی با غرب پیش می‌رود.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: پایان صبر استراتژیک دمشق در نتیجه عمل نکردن آنکارا به تعهدات خود مبنی بر پاکسازی مناطق آلوده به تروریست‌های تحت حمایت ترکیه و پیشروی‌های گسترده و برق آسای ارتش سوریه در دو هفته اخیر در مناطق تحت اشغال این تروریست‌ها در شمال غرب، با واکنش‌های عصبی آنکارا مواجه شده و تنش‌های لفظی و میدانی بین آنها را افزایش داده است.

عملیات‌های موفق ارتش سوریه در این مدت که در کنار آزادسازی بزرگراه راهبردی حلب ـ حماه ـ دمشق، به آزادسازی 1500 کیلومتر مربع و حدود 100 شهرک و روستا در غرب و جنوب حلب، به ویژه پاکسازی کامل شهرهای کلیدی «خان‌طومان» و «سراقب» منجر شد، دولت ترکیه را بر آن داشت تا با ارسال هزاران نیرو و تجهیزات نظامی بیشتر به حومه «ادلب»، به زعم خود مانع از تداوم پیشروی‌های گسترده نیروهای مقاومت سوری شود. 

این واکنش ترکیه که با چراغ سبز آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا صورت گرفته، تاکنون نه تنها به نفع آنکارا تمام نشده که به تلفات گسترده نیروها و از دست دادن 6 پایگاه نظامی ارتش این کشور در خاک سوریه منجر شده است.

نکته آنکه؛ در ادامه رفتارهای سینوسی آنکارا در موضوعات منطقه‌ای، با وجود اینکه در حدود دو سال گذشته با توجه به موفقیت روند آستانه، شیب واگرایی ترکیه از غرب و همگرایی با روسیه شدت گرفته بود، در هفته‌های گذشته این شیب معکوس شده و به سمت همگرایی با غرب پیش می‌رود. 

در همین خصوص، چندی پیش «خلوصی آکار»، وزیر دفاع ترکیه از پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خواسته بود که با هدف توقف حملات ارتش سوریه علیه ادلب (محل تجمع آخرین هسته‌های تروریستی مورد حمایت ترکیه)، از نیروهای ارتش ترکیه حمایت کند. 

ناگفته پیداست؛ این تلاش ترکیه که عملا مفاد تعهدات سوچی و روند آستانه را از بین برده است، بیش از هر چیز با هدف تثبیت خود در ناتو صورت می‌پذیرد، آرزویی که با توجه به اوضاع ناخوش ناتو از یک سو و بی‌اعتمادی غرب به ترکیه، بعید است برآورده شود. 

بر این اساس آنچه مسلم است اینکه؛ آزادسازی کامل ادلب و حومه آن که با توجه به انگیزه و توان بالای ارتش سوریه به زودی اتفاق خواهد افتاد، موجب شکست تمامی سیاست‌های خصمانه چند ساله آنکارا در تمام سوریه خواهد شد و مجموعه خسارت‌ها و شکست‌های ترکیه در رابطه با سوریه را تکمیل خواهد کرد. 

علاوه بر تمامی آنچه که گفته شد، تحولات ادلب طی روزهای اخیر نشان از آن دارد که ترکیه با نقض صریح تمامیت ارضی و حاکمیت ملی یک کشور مستقل یعنی سوریه، دیگر قابل اعتماد نیست، چه، در سلسله توافقات مختلف در خصوص سوریه مانند آنچه که در مذاکرات سوچی اتفاق افتاد، قرار بود در ادلب مناطق امن ایجاد شود، حال آنکه ترکیه کوچک‌ترین ارزشی برای توافقات حاصل شده در گذشته قائل نشده است.


نورنیوز
کلید واژگان
ترکیهناتو
نظرات

آخرین اخبار
ابزار جدید دولت برای نجات نقدینگی دامداران و مرغداران
ارزی که تراستی‌ها به کشور بازنگردانده‌اند بیشتر از 11 میلیارد دلار است
یک شناور در اقیانوس آرام شرقی هدف ارتش آمریکا قرار گرفت
اردن: مالکیت اسرائیل بر غزه و کرانه باختری غیرقانونی است
واکنش ها به تهدید علی کریمی به سوزاندن قرآن کریم
تدابیر امنیتی در دهلی نو پس از تهدید تروریستی تشدید شد
واشنگتن در حال بازآرایی نیروهای خود در سوریه
رگبار باران و کاهش دما از سه‌شنبه برای تهران
استاندار تهران: 51 درصد مالیات کشور در استان تهران وصول می‌شود
دیگر محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی سودی ندارد
کمک رهبر انقلاب به آزادی زندانیان نیازمند در ماه رمضان
2 کشته در پی حمله انتحاری به نیروهای ارتش پاکستان
افشاگری جدید در پرونده جفری اپستین و ردپای رژیم صهیونیستی
9 آزادراه دولتی بدون عوارض هستند
محدودیت خرید کالا در روش دوم کالابرگ برداشته شد + جزئیات خرید
قهر خسرو حیدری در تمرین استقلال
نیمی از بودجه تهران به حمل‌ونقل عمومی تعلق می‌گیرد
پشت پرده کمبود ماکارونی در بازار چیست؟
«اسرائیل» خط قرمز رسانه های آمریکاست
پاسخ منفی گل‌محمدی به استقلال؛ آبی‌ها در جست‌وجوی سرمربی
توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از کم‌آبی و اضافه‌وزن در رمضان
پوشک به سبد خرید کالابرگ اضافه شد
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 2 اسفند 1404
ساعت اجرای طرح ترافیک تهران در ماه رمضان تغییر نمی کند
خشکسالی همچنان در تهران پایدار است
توصیه متخصص تغذیه: افطار و شام را در رمضان جدا کنید
شورای عالی انقلاب فرهنگی: مصوبه کنکور تغییر نمی‌کند
دولت ترامپ مهاجران اخراجی را به یک بازداشتگاه مخفی آفریقایی فرستاده است
279 هزار و 63 نفر در انتخابات روستاها ثبت نام کردند ؛ اعلام فهرست اولیه احزاب در 15 اسفند
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 2 اسفند 1404+ رشد قیمت سکه امامی
دلایل کاهش صادرات شیرخشک به 9 هزارتن اعلام شد
بودجه 1405 تقدیم شورای نگهبان شد
فصل اول : «شنبه آرام؟»، زندگی‌نامهٔ شهید «دکتر محسن فخری‌زاده» از زبان همسر شهید
زیدان سرمربی خروس‌ها می‌شود
تصادف مرگبار در خراسان‌شمالی‌ با سه کشته
ترامپ تعرفه 10 درصدی بر همه کشورها را اعلام کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 2 اسفند 1404 +دلار صعودی شد
آغاز فعالیت 20 اتوبوس 18 متری در خط آزادی–تهرانپارس
ادعای سفیر آمریکا در تل‌آویو: اسرائیل حق سیطره از فرات تا نیل دارد
ریزش دسته‌جمعی سهام؛ بورس امروز قرمزپوش شد
سخنگوی وزارت خارجه جنایت رژیم صهیونیستی در لبنان را محکوم کرد
داماد ترامپ طرح توافق دیپلماتیک با ایران را تهیه می‌کند
هشدار وزارت بهداشت درباره خطر تب مالت با لبنیات محلی
جلسه دادگاه متهمان آتش‌سوزی مسجد جعفری کوی نصر برگزار شد
محدودیت ساتنا برای 6 بانک برداشته شد
جانشین ساپینتو امروز معرفی می‌شود؛ چرا سرمربی پرتغالی برکنار شد؟
پیش‌بینی هواشناسی کردستان: بارش برف در مناطق ارتفاعی
حامیان ثبات در منطقه، جلوی تجاوزگری اسرائیل را بگیرند
برخورد قاطع سازمان بازرسی با سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی
دریاچه ارومیه جان گرفت؛ رشد محسوس سطح آب گزارش شد