×
سیاسی
شناسه خبر : 42883
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/11/28 ساعت 14:44

کابینه علاوی کامل شد

بسیاری از منابع آگاه در عراق تاکید دارند که «محمد توفیق علاوی» نخست وزیر مکلف موفق به تکمیل کابینه خود در مدت قانونی شده و احتمالا تا پایان هفته جاری لیست آن به پارلمان این کشور اعلام می شود.

عضو فراکسیون الفتح در پارلمان عراق گفته است که علاوی تمامی اسامی اعضای کابینه و برنامه دولت خود را برای روسای فراکسیون ها ارسال کرده است.

«احمد الکنانی» در اظهاراتی خبری افزوده است که علاوی اصرار دارد که پارلمان عراق تا اواخر هفته جاری برای جلسه رای اعتماد به کابینه اش، تشکیل شود.

در همین راستا نیز عضو فراکسیون «سائرون» خاطر نشان کرده که اغلب اعضای کابینه علاوی از افراد مستقل (غیر حزبی) هستند.

«غایب العمیری» اضافه کرده که برخی از جریان های سیاسی همچنان برای بازگرداندن ترکیب کابینه علاوی به سیاق سال های گذشته اصرار دارند تا وزارتخانه ها مرتبط با جریان های سیاسی باشند.

از طرفی عضو برجسته جریان حکمت ملی (سید عمار حکیم) در  توئیتی نوشته است که علاوی اسامی کابینه خود را در قالب نامه ای سربسته برای دفتر آیت الله سید علی السیستانی مرجعیت عالی دینی عراق ارسال کرده، اما ایشان از گشایش نامه خودداری کرده است.

«صلاح العرباوی» اضافه کرده است که مرجعیت عالی دینی همچنان اصرار دارد که در جزییات تشکیل کابینه هیچ دخالتی نکند و برای همین از گشودن حتی نامه سربسته علاوی خودداری کرده است.

با وجود اینکه همه منابع مطلع از اتمام تشکیل کابینه علاوی سخن می گویند، اما تاکنون از جزییات اسامی این کابینه اظهار بی اطلاعی کرده و تنها تاکید می کنند که کابینه از میان افراد مستقل برگزیده شده اند.

الفتح (هادی العامری) و سائرون (مقتدا صدر) به عنوان دو فراکسیون بزرگ پارلمان عراق همچنان مهمترین حامی دولت علاوی هستند و برخی از فراکسیون های اهل سنت و کرد با آن مخالف می باشند.

با وجود مخالفت هایی که در رسانه ها با کابینه علاوی می شود، اما گزارش ها حاکی است که به دلیل حمایت دو فراکسیون بزرگ الفتح و سائرون و دیگر فراکسیون های کوچکتر، به احتمال زیاد دولت علاوی در گرفتن رای اعتماد از پارلمان با مشکل جدی مواجه نشود.

در همین حال «محمد الخالدی» رئیس فراکسیون پارلمانی «بیارق الخیر» گفته است که ۲۰۳ نماینده از ۳۲۹ نمایندگان پارلمان عراق به کابینه پیشنهادی علاوی رای مثبت خواهند داد.

محمد توفیق علاوی به عنوان جایگزین «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر در ۱۲ بهمن ماه گذشته از طرف رییس جمهوری عراق مامور تشکیل دولت جدید شد و وی براساس قانون اساسی این کشور یک ماه فرصت دارد تا کابینه خود را به همراه برنامه دولت به پارلمان عراق برای گرفتن رای اعتماد معرفی کند.

علاوی همچنین طبق قانون اساسی موظف است ۴۸ ساعت قبل از جلسه رای اعتماد اسامی اعضای کابینه و برنامه دولت خود را به پارلمان ارائه کند تا نمایندگان فرصت بررسی اسامی و برنامه حکومتی را داشته و در صورت متقاعد شدن به کابینه او رای اعتماد دهند.


خبرگزاری ایرنا
کلید واژگان
محمد توفیق علاوی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت جدید طلا در بازار تهران اعلام شد
بازدید کارکنان دولت و نیروهای مسلح از موزه‌ها رایگان شد+جزییات
نتایج کنکور دانشجومعلمان اعلام شد+لینک سامانه
قیمت خودرو امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 +جدول
صدور فیش حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی/ معوقات فروردین پرداخت می شود؟
تعطیلی موقت ایستگاه‌های متروی تهران در خط یک
مرگ دو دختر نوجوان در مهمانی شبانه تهران
نورنما | مرد کلاشینکف به دست به دنبال چماق به دستان در چالوس
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان وارد ایروان شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 27 مرداد 1404+جدول
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
آیا توبه تتلو پذیرفته می‌شود؟
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
X
آگهی تبلیغاتی