×
سیاسی
شناسه خبر : 42825
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/11/28 ساعت 10:24
پیشرفت‌های علمی و نوآوری از افتخارات ملت ایران است

روحانی در سی وسومین جشنواره بین المللی خوارزمی

پیشرفت‌های علمی و نوآوری از افتخارات ملت ایران است

رئیس جمهور به پیشرفت‌های علمی و نوآوری‌های مهم کشور بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و آن را از افتخارات ملت ایران برشمرد.

آقای روحانی رئیس جمهور  در مراسم تکریم برگزیدگان جشنواره خوارزمی در سالن اجلاس سران با اشاره به اینکه یکی از افتخارات پیشرفت جامعه ما علم و دانش است، ادامه داد: اگر مقایسه کنیم با چهل و یک سال پیش، می‌بینیم که پیشرفت جامعه ما از لحاظ تعداد دانش آموز، دانشجو، مراکز پژوهشی، مراکز علمی، مراکز فناوری، پردیس‌ها و پارک‌های علم و فناوری مداوم در حال سرعت گرفتن است.
وی گفت: ما در طول این مدت مشاهده می‌کنیم که ایران در مسیر رشد، علم و دانش حرکت قابل قبولی پیدا کرده است و همه آمار و ارقام نشان می‌دهد وضع ما امسال از دو سال پیش و از چهار سال پیش بهتر است.
رئیس جمهور با اشاره به آمار اخیر که وزیر علوم در اوایل بهمن امسال در نامه‌ای به رئیس جمهور ارسال کرده بود، افزود: در این گزارش در آمار و ارقام، واقعیتِ حرکت ما در مسیر پیشرفت و تعالی است.
آقای روحانی گفت: در این آمار اشاره شده است که شاخص جهانی پیشرفت و نوآوری از آغاز دولت یازدهم یعنی سال ۹۲ از رتبه ۱۲۰ به رتبه ۶۵ در پایان سال ۹۷ رسیدیم.
وی افزود: در این گزارش آمده است که این روند تداوم دارد به گونه‌ای که در سال ۹۸ به رتبه ۶۱ ارتقاء پیدا کردیم و این یعنی ارتقاء ۵۹ پله‌ای که آمار افتخار آفرینی برای ما است.
رئیس جمهور گفت: اگر شرایط تحریم نبود ما بی تردید وضع بهتری داشتیم، اما در عین حال در شرایط فشار و تحریم هم راه را گم نکردیم و مسیر را درست پیمودیم.
آقای روحانی افزود: اینکه توانسته ایم در طول این ۶ سال در نوآوری ۵۹ پله ارتقاء پیدا کنیم، بدان معناست که مسیر انقلاب، مردم و دانش پژوهان مسیر درست و صحیحی بوده است.
وی همچنین تصریح کرد: تعداد پارک‌های علم و فناوری در این مدت از ۳۶ پارک در سال ۹۳ به ۴۳ در سال ۹۸ رسیده است و همچنین تعداد واحد‌های فناوری مستقر در مراکز فوق از سه هزار در سال ۹۲ به هفت هزار و ۸۶۴ مرکز در سال ۹۷ رسید و بیش از هزار و ۶۲۵ واحد فناور آور به کسب رتبه دانش بنیان نائل شدند.
رئیس جمهور افزود: این آمار نشان می‌دهد مسیر، ​ مسیر پیشرفت است و مسیری است که در همین سال‌هایی که ما تحت فشار و تحریم هستیم به جلو می‌رویم.
آقای روحانی همچنین در ابتدای این بحث به جایگاه مساجد در زمینه نشر علم و دانش در صدر اسلام از سوی پیامبر (ص) و همچنین در دوران امام محمدباقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) پرداخت.

لزوم ایجاد فضای مناسب برای اشتیاق جوانان به پژوهش
رئیس جمهور بر لزوم ایجاد فضای مناسب و زیست بوم لازم، برای مشتاق کردن جوانان به فعالیت‌های علمی و پژوهشی تاکید کرد.

آقای حسن روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم جشنواره خوارزمی گفت: خوشحالم که در ایام بسیار فرخنده سالگرد پیروزی انقلاب و فضای آمادگیِ مردم برای حضور در پای صندوق‌های رأی، شاهد این جشنواره مهم علمی هستیم.

ئیس جمهور افزود: برای ما افتخار است که در جامعه بشری امروز، عالمان، اندیشمندان و فرهیختگان، مسیر علم و دانش را به پیش می‌برند و همه ارزش انسان به این است که در نقطه‌ای قرار گرفته است و تلاش می‌کند که شرایط نو را به نسل بعد واگذار می‌کند، لذا آنچه گذشتگان انجام داده اند حاصل تلاش قرن‌ها در طول تاریخ جامعه بشری بوده است.
آقای روحانی گفت: آن چه که امروز به عنوان علم و دانش، علوم پایه و علوم مختلف در حوزه‌های مختلف شاهدیم، حاصل تلاش قرون متمادی از جانب اندیشمندان و دانشمندان است و در واقع هر نسلی چند آجر بر بنای رفیع گذشتگانِ خود می‌گذارند و نسل‌های بعد دوباره اقدامات جدید در پیش می‌گیرند.

رئیس جمهور افزود: برای ما و برندگان جایزه خوارزمی، افتخارآفرین است که دانشمندان در ایران و جامعه بشری در تلاشند و اینکه این برگزیدگان توانستند در رقابت علمی و دانش، گامی فراتر بگذارند.
آقای روحانی گفت: برای این که در جامعه بتوانیم در مسیر رشد علمی قرار گیریم، شاید بتوانیم تعبیر کنیم که اگر اخلاق و معنویت را به حوزه علم و دانش وارد کنیم، می‌توان گفت همه چیز از علم و دانش سرچشمه می‌گیرد.
رئیس جمهور افزود: این علم و دانش است که رفاه می‌آفریند، زندگی ما را تغییر می‌دهد و سبک زندگی ما را عوض می‌کند و اگر هنر را داخل علم و دانش بدانیم و فناوری را مادرِ پژوهش تلقی کنیم؛ لذا بزرگترین امتیاز انسان آن است که می‌فهمد، عالِم می‌شود و می‌تواند عالمی را تربیت کند؛ یعنی تعلم می‌گیرد و تعلیم می‌دهد.
آقای روحانی با تاکید بر لزوم ایجاد زیست بوم لازم برای اشتیاق جوانان به کسب علم و پژوهش گفت: پیامبر اسلام (ص) همین کار را کرد، چرا که پیش از زمان مبعوث شدن به رسالت، اساساً علم، خواندن و نوشتن امتیاز نبود و هیچ کس را با علم تکریم نمی‌کردند.
رئیس جمهور افزود: در آن دوره افتخار افراد به قبیله، خون و نژاد، شمشیرزنی و فتوحات جنگی بود و اساساً مدرسه و مکتب خانه‌ای وجود نداشت و علم و دانش را جزو خدمات رده پایین می‌دانستند.
آقای روحانی گفت: در آن دوره رئیس یک طایفه برای آن که متنی بنویسد، فردی را می‌آورد که برای او کتابت کند و کار نوشتن را برای خودش ننگ و عار می‌دانست و عجیب است که در چنان فضایی، قرآن مجید با آیاتی درباره خواندن و نوشتن نازل می‌شود.
رئیس جمهور افزود: در جامعه پیامبر (ص) در داخل مسجد، یاد دادن و یاد گرفتن برتر از نماز بود، گرچه مسجد را برای سجده و اقامه نماز درست می‌کنند، اما طبق روایات؛ تعلیم و تعلم گاهی از عبادت بالاتر است.


خبرگزاری صداوسیما
کلید واژگان
رئیس جمهورروحانی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نشانی الکترونیک سامانه بررسی برقراری مجدد یارانه اعلام شد
بزرگترین فراخوان نظامی از سوی پوتین صادر شد
مخالفت دوباره نتانیاهو با تشکیل کشور فلسطین
پایان یافتن صبر کوشنر و ویتکاف درقبال رفتار نتانیاهو
بازی فردا مقابل موهون باگان هند برگزار نمی‌شود
خطر تعطیلی دولت آمریکا از نیمه‌شب سه‌شنبه!
9 تالاب ایران خشک شد
ادعای آکسیوس: نتانیاهو از نخست وزیر قطر عذرخواهی کرد
تصادف اتوبوس در جنوب مصر 8 کشته و 14 زخمی داشت
عکس های منتخب جهان،29 سپتامبر 2025
پزشکیان: سازوکار «اسنپ‌بک» تقلایی برای مشروعیت‌بخشی به اقدامات خلاف قانون کشورهای غربی است
سرلشکر صفوی: 16 خلبان اسرائیلی در حملات موشکی ایران کشته شدند
گرد و خاک تا چهارشنبه در تهران می‌ماند
فرصت 24 ساعته برای جاماندگان دریافت سود سهام عدالت
ادامه گزافه گویی تروئیکای اروپا علیه ایران
حادثه امنیتی سخت برای نظامیان اسرائیلی در غزه
کاروان آسیایی «صمود» به بندر چابهار رسید
پزشکیان درگذشت همسر آیت الله سیستانی را تسلیت گفت
ترامپ تعرفه 100 درصدی بر تولید فیلم‌ در خارج وضع کرد
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
تراکتور 0-0 الوحده | تراکتور در تبریز حریف الوحده نشد
تیزر «پسران هور» رونمایی شد/ آغاز پخش از فردا در شبکه یک
وقوع حادثه دریایی در 110 مایلی جنوب شرق عدن
توییت جدید دفتر رهبر معظم انقلاب در سالروز شهادت سید مقاومت
مصدومیت آل‌کثیر در تمرین ملوان
نورنما | ساخت ربات رزمی کار شکست ناپذیر
آیا مناظره روحانی و جلیلی، اقدامی مفید و بهنگام است؟
آتش‌سوزی در ساختمان 12 طبقه ستارخان/ 3 نفر مصدوم و 15 نفر نجات یافتند
رایزنی گروسی با وزیر خارجه آلمان درباره اسنپ بک ایران
کاخ سفید: توافق صلح غزه بسیار نزدیک است
آلمان اجرای طرح «دیوار پهپادی» را کم اهمیت دانست
شرووط اسموتریچ برای توافق پایان جنگ غزه
هاشمیان همچنان بازیکن مدافع می خواهد!
گروسی و وزیر خارجه فرانسه درباره دیپلماسی هسته‌ای ایران دیدار کردند
ترامپ و صلحی که بوی باروت می‌دهد
فعال ضد اسرائیلی سخنرانی وزیر دارایی انگلیس را مختل کرد +فیلم
مداردیپلماسی | مرگ دیپلماسی در شهرآشوب نیویورک
نتانیاهو: زمان مناسبی برای اعمال حاکمیت بر کرانه باختری نیست
دبیر: توزیع بودجه باید بر اساس عدالت و افتخارآفرینی هر رشته باشد
مدودف: روسیه اساسا نیازی به جنگ با هیچکس ندارد
پزشکیان: در برابر آدم‌های پلید کوتاه نمی‌آییم
لندن به تل‌آویو هشدار داد: به جنایات اخلاقی در غزه پایان دهید
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه
بنیادی‌فر: داوران برای هر بازی باید 50 میلیون تومان بگیرند+فیلم
واردات شمش طلا برای سرمایه‌گذاران خارجی آزاد شد
پیام تسلیت رهبر انقلاب به آیت‌الله سیستانی
واکنش مقاومت عراق به تهدیدهای نتانیاهو
ممنوعیت پرواز پهپادهای غیرنظامی در دانمارک
تاج: برای نماینده هند که به ایران نیامد متأسفم؛ این تیم باید جریمه شود
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 7 مهر + جدول
X
آگهی تبلیغاتی