×
سیاسی
شناسه خبر : 42785
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/11/27 ساعت 13:54
چرا عربستان از گفت‌وگو با ایران طفره می‌رود؟

خبرگزاری عراقی «براثا» نوشت:

چرا عربستان از گفت‌وگو با ایران طفره می‌رود؟

امارات نقشی اساسی در جلوگیری از نزدیکی ریاض و تهران ایفا می‌کند و هرجا کم می‌آورد، برخی اوقات دولت عبری (اسرائیل) به کمک او می‌آید و این نقش را ادامه می‌دهد.

به گزارش نورنیوز، در حالی که تهران همواره از بهبود مناسبات با عربستان سعودی به عنوان «یک کشور مسلمان» استقبال کرده و مقام‌های سعودی هر از گاهی به بازبودن راه مذاکره با ایران، اشاره می‌کنند، عملا ریاض، هر بار با اتهام‌زنی به ایران از زیر بار گفت‌وگو برای حل و فصل مشکلات طفره می‌رود. خبرگزاری عراقی «براثا» در یادداشتی به قلم «حسام الحاج حسین» با تیتر «چرا عربستان به گفت‌وگو با ایران تمایلی ندارد؟» به این مسئله می‌پردازد و از نقش امارات و رژیم صهیونیستی در این امر، پرده برمی‌دارد.

در این تحلیل آمده است که «کویت، عمان، قطر، عراق، پاکستان و حتی ایالات متحده آمریکا، عربستان سعودی را به گفت‌وگوی مستقیم با ایران ترغیب می‌کنند اما ریاض، دست‌کم تاکنون تمایلی به این گفت‌وگو نشان نداده است. ریاض از ایران دوری می‌کند و نمی‌خواهد درباره اوضاع منطقه با تهران وارد مناقشه شود و بهانه‌ها و دلایلی را طرح می‌کند و پرونده‌های مختلف را به یکدیگر ربط می‌دهد و این جمله مشهور خود را تکرار می‌کند: «ایران باید سیاست‌ و روش خود را در منطقه تغییر دهد». «جمله مبهمی که حتی همپیمانان سعودی به شکل واضح و شفاف و مفصل آن را درک نمی‌کنند».

«تلاش‌های پاکستان برای ایجاد این نزدیکی [میان ریاض و تهران] موفقیتی نداشت. پاکستان به این آشتی ایرانی – سعودی بشدت نیاز دارد، زیرا با خطر کشمیر هند، مواجه است. آشتی ایرانی – سعودی برای منطقه و جهان اسلام نیز مفید است زیرا این دو کشور می‌توانند گره‌های زیادی را در بافت خاورمیانه بگشایند». «[اما داستان این است که] در سایه از سرگیری روابط میان عربستان و ایران، امارات که خود را پدرخوانده پرونده‌های منطقه‌ای مهمی چون یمن، لیبی، عراق و سودان می‌داند و یک قدرت نرم و پیشرو به شمار می‌رود، به عقب رانده می‌شود. پول‌های سعودی و ویترین امارات، موجب شد تا ابوظبی در رویارویی با تحولات پس از بهار عربی نقش منفی ایفا کند و بنا بر اصل خصومت شدید با اخوان المسلمین، موجب به ناکامی کشاندن آرزوهای ملت‌ها شود و همین امر به قربانی شدن "قطر" [به دلیل نزدیک بودن به اخوانی‌ها] منجر شد».

«امارات نقشی اساسی در جلوگیری از نزدیکی سعودی و ایران ایفا می‌کند و هرجا که کم می‌آورد، برخی اوقات دولت عبری (اسرائیل) به کمک او می‌آید و این نقش را ادامه می‌دهد». «من معتقدم که بن زاید، نتانیاهو و جان بولتون در ازای به قدرت رساندن نوجوانی به اسم محمد بن سلمان، بهای عدم نزدیک شدن به ایران را طلب کرده‌اندو همان‌طور که «واشنگتن پست» می‌نویسد، محمد بن سلمان اسیر خواسته‌ها و هوس‌های محمد بن زاید شده است». «ضرب‌المثلی هست که می‌گوید، "قانون از احمق‌ها حمایت نمی‌کند" و بر همین اساس می‌گویم "سیاست از احمق‌ها حمایت نمی‌کند".

در حالی که بن زائد، عربستان را از ایران دور می‌کند، خود مخفیانه تلاش‌ می‌کند به ایران نزدیک شود تا در صورتی که واشنگتن و ایران به تفاهم برسند و درباره تقسیم نفوذ در منطقه که کشورهای حاشیه خلیج [فارس] از آن می‌‌ترسند، توافق کنند، بگوید که شریک مناسب و قابل اعتمادی است». «هرگونه توافق آتی میان واشنگتن و تهران، نقش کشورهای حاشیه خلیج [فارس] را زیر سوال خواهد بود و ابوظبی نباید همه رشته‌های محبتی را که به صورت مخفیانه با تهران بافته، پاره کند. لذا در شرایط کنونی، مطلوب این است که ریاض به تهران نزدیک نشود به دلایلی که کسی جز نتانیاهو و محمد بن زاید نمی‌دانند».


فارس
نظرات

آخرین اخبار
هوش مصنوعی به کمک بیماران حرکتی آمد
تاکید معاون وزیر راه بر عزمی جدی برای بازسازی و ارتقای زیرساخت‌های صنعت هوانوردی
گفت وگوی وزیر خارجه آمریکا با دبیرکل سازمان ملل درباره تنگه هرمز
بقائی: سابقه بدعهدی آمریکا در قبال ایران، بیش از 73 سال است
آرسنال پس از 22 سال قهرمان لیگ‌برتر شد
نیروی هوایی در جنگ علیه ایران 42 هواگرد را از دست داده است
هلاکت معاون فرمانده گروهان اسرائیلی در جنوب لبنان
ابهام در روایت آمریکا از سقوط هواپیمای سوخت‌رسان بر فراز عراق
نشست مشترک وزارت خارجه و راه برای رفع موانع تجارت و ترانزیت منطقه‌ای
حکم پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
سازمان ملل: 206 حادثه نقض آتش‌بس در جنوب لبنان
توکلی: تنها راه شکست دشمن دعاست
قاهره: راه‌حل نظامی درباره ایران وجود ندارد
شکایت پرسپولیس از سرمربی استقلال
بختیاری‌زاده: چرا روی کریم باقری زوم نکردند؟
یک الگوی چهاربخشی در پنج بار عقب‌نشینی
لژیونرها چه زمانی به اردوی تیم ملی در ترکیه ملحق می شوند؟
حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
وزیر رژیم صهیونیستی ترکیه را کشور متخاصم دانست
ناگفته های مخبر از روز حادثه بالگرد شهید رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
وزیر خارجه آمریکا راهی هند می‌شود
محیط‌زیست تهران: منشأ گرد و غبار هنوز مشخص نشده است
سپاه از انفجار کنترل‌شده در محدوده باقرشهر خبر داد
ادعاهای متناقض ونس درباره ایران؛ از تهدید نظامی تا دم زدن از بازآرایی روابط
مترو و اتوبوس تا هفته آینده رایگان است
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی