×
سیاسی
شناسه خبر : 42690
تاریخ انتشار : شنبه 1398/11/26 ساعت 12:08

متحد عربستان و امارات در لیبی، آتش‌بس را رد کرد

فرمانده شبه‌نظامیان موسوم به «ارتش ملی لیبی»، پس از درخواست شورای امنیت سازمان ملل مبنی پایبندی به آتش‌بس، امروز این درخواست را رد کرد.

ژنرال سابق ارتش لیبی، «خلیفه حفتر» فرمانده شبه‌نظامیان موسوم به «ارتش ملی لیبی»، امروز شنبه، در سخنرانی خود که از چندین شبکه داخلی لیبیایی پخش شد، ضمن تاکید بر کشتار نیروهای دولت «الوفاق ملی» درخواست شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر پایبندی به آتش‌بس را رد کرد.

این اظهارات پس از آن بود که رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد از ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده نیروهای شرق لیبی موسوم به «ارتش ملی» خواست که از حمله به شهر طرابلس، پایتخت لیبی، و محل استقرار دولت الوفاق ملی دست بردارد.

به گزارش وبگاه خبری شبکه «الجزیره»، فرمانده شبه‌نظامیان موسوم به ارتش ملی لیبی  با بیان اینکه درباره «اصول» خود با کسی چانه نخواهد زد گفت که نیروهایش تا زمانی که طرابلس،‌ پایتخت لیبی،‌ را به طور کامل تحت کنترل در نیاورند، عقب‌نشینی نخواهند کرد.

خلیفه حفتر در ادامه گفت:‌ «از رسیدن به هدف دست برنخواهیم داشت... نیروهای ما امروز، به مرزهای مرکز طرابلس نزدیک شده‌اند و چیزی نمانده که آن را  به طور کامل تصرف کنند».

در همین خصوص، «محمد عماری زاید» عضو شورای ریاستی دولت الوفاق ملی در واکنش به اظهارات خلیفه حفتر گفت که این اظهارات بیانگر آن است که او در طی این مدت تلاش می‌کرده است زمان بخرد تا با بسیج کردن نیروهای بیشتر و به دست آوردن تسلحات، مجددا به طرابلس حمله کند.

عضو شورای ریاستی دولت الوفاق در گفت‌‌و‌گو با الجزیره با «جنایت‌کار جنگی»  قلمداد کردن خلیفه حفتر گفت که پافشاری خلیفه حفتر بر تداوم جنگ با دولت الوفاق ملی، بیانگر نقش کشورهای حامی او در ناکام گذاشتن تلاش‌های بین‌المللی و شورش علیه آتش‌بس است.

عماری در ادامه تاکید کرد که با وجود حفتر، راه‌ حل سیاسی نیز وجود نخواهد داشت. او در ادامه بر آمادگی دولت الوفاق در بیرون راندن «متجاوزان» و بسط نفوذ خود بر تمام خاک لیبی تاکید کرد.

لیبی بعد از سرنگونی سرهنگ «معمر القذافی»، دیکتاتور لیبی در سال ۲۰۱۱، مدتی بدون دولت مرکزی ماند تا اینکه سال ۲۰۱۵ با حمایت سازمان ملل و جامعه بین‌الملل، دولت وفاق ملی با هدف ایجاد ثبات در این کشور به ریاست السراج بر اساس توافق «صُخیرات» مغرب تشکیل شد. هم‌اکنون شهر طرابلس، محل استقرار این دولت و پارلمان وابسته به آن است.

به دنبال تشکیل این دولت، نیروهای سیاسی و نظامی حامی ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی نیز دست به ایجاد دولت موازی به ریاست «عبدالله الثنی» و پارلمان در طبرق زدند که به پارلمان طُبرُق معروف است و طی این سال‌ها، بین نیروهای مورد حمایت این دو دولت و پارلمان، جنگ و درگیری است.

دولت وفاق ملی و دولت طُبرق لیبی طی این مدت بر سر تصاحب قدرت در این کشور در حال نزاع و جنگ هستند و همین امر باعث ایجاد صف‌بندی‌های بین‌المللی و منطقه‌‌ای شده است. به رغم اینکه دولت وفاق لیبی به ریاست فایز السراج مورد حمایت اروپا، آمریکا و سازمان ملل است، ولی مصر، عربستان سعودی، امارات و یونان، از دولت موازی مستقر در بنغازی حمایت سیاسی و نظامی می‌کنند.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سردار فدوی: سپاه از 2 ماه پیش آماده‌تر شده است
خروج فریده شجاعی از هیئت مدیره استقلال
وقوع زلزله 5.2 ریشتری پاکستان
تیراندازی داماد در آمل؛ جان 6 نفر از اعضای خانواده عروس را گرفت/ علت اختلاف مشخص شد
دولت موظف به پرداخت جریمه تأخیر به گندم‌کاران شد
زمان واریز حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد+جدول
تهاتر گمرکی با ارمنستان فعال شد
کدام استان ها شنبه تعطیل هستند؟
ارکستر سمفونیک ارمنستان در تخت جمشید برگزار می شود
عارف: توسعه فناوری هوش مصنوعی راهبردی‌ترین اقدام کشور است
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 28 مرداد 1404 +جدول
چند درصد حقوق کارگران خرج اجاره‌خانه می‌شود؟
آغاز پیش‌فروش بلیت اتوبوس ویژه ایام پایانی ماه صفر
فشار حداکثری آمریکا نتوانست ایران را به عقب نشینی وادارد
استقبال رسمی نخست وزیر ارمنستان از دکتر پزشکیان
حریق بامدادی در خیابان وحدت‌اسلامی با 4 مصدوم
سمیرا خاک‌خواه در چند ثانیه مدال برنز کاپ آسیایی جودو را از آن خود کرد
شهادت یک خبرنگار دیگر در غزه به همراه فرزندش
رویارویی زلنسکی با بزرگ‌ترین چالش‌های سیاسی دوران ریاست جمهوری اش
عیسی کلانتری: دریاچه ارومیه را خشکاندند
چرا شمخانی در مرکز ادعای هسته ای اسراییل است؟
اعترافات عاملان درگیری مسلحانه در چالوس+فیلم
رونمایی از تصمیمات جدید در قیمت گذاری خودرو ؛ مردم میان امید و نگرانی
طرح «اسرائیل بزرگ» نتانیاهو و انفعال کشورهای عربی
سیدورف: آینده استقلال به انتخاب‌های درست و ثبات مدیریتی گره خورده است
ابراز رضایت ترامپ از جلسه با سران اروپا و زلنسکی
اعلام از سرگیری فعالیت سفارت جمهوری چک در تهران
تبادل سرزمین؛ موضوع مذاکره زلنسکی و پوتین
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 28 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه‌شنبه 28 مرداد + پخش زنده
تحلیل زبان بدن زلنسکی در دیدار تازه اش با ترامپ چه بود؟
قاتل 4 عضو یک خانواده در لارستان قصاص شد
وزیر بهداشت: هوش مصنوعی از موضوعات کلیدی آینده نظام سلامت است
زلنسکی: در نشست سه‌جانبه با پوتین و ترامپ درباره اراضی گفتگو می‌کنیم
نخست‌وزیر انگلیس: هدف سفر به واشنگتن مذاکره برای صلح عادلانه است
وزیر اقتصاد: زمان تک‌نرخی شدن ارز فرا رسیده است
برنامه‌ریزی برای رشد سه میلیارد دلاری حجم تجارت ایران و ارمنستان
افزایش چشمگیر زائران مشهد در دهه آخر ماه صفر
اتحادیه اروپا خواستار حفظ منافع مشترک و گارانتی‌های امنیتی اوکراین شد + فیلم
حریق گسترده در برج 25 طبقه بدون تلفات جانی مهار شد
حمله می‌شود یا نه؟!
جزییات دیدار ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید
شنبه اداره‌های تهران تعطیل است
جدول رده‌بندی لیگ برتر پس از پایان دیدارهای امروز
کاهش ساعت کاری ادارات کردستان طی دو روز آینده
ترامپ: در صورت پیشرفت مثبت، نشست سه‌جانبه برگزار می‌شود
چند پرسش از دوستان جبههٔ اصلاحات
تعویض‌های طلایی هاشمیان؛ پرسپولیس از شکست فرار کرد
عکس های منتخب جهان، 18 آگوست 2025
اروپا و ترامپ؛ نمایش وحدت یا سند تحقیر تاریخی
X
آگهی تبلیغاتی