×
سیاسی
شناسه خبر : 42584
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/11/24 ساعت 17:36
کوچک‌ترین زندانی سیاسی در عربستان به 8 سال حبس محکوم شد

کوچک‌ترین زندانی سیاسی در عربستان به 8 سال حبس محکوم شد

حساب کاربری «معتقلی الرأی» نوشت «مرتجی قریریص» کوچک‌ترین زندانی سیاسی در عربستان که اکنون یک نوجوان 18 ساله است به هشت سال حبس و هشت سال ممنوعیت از سفر محکوم شد.

به گزارش نورنیوز به نقل از العالم، حساب کاربری «زندانیان عقیده» در عربستان اعلام کرد که کوچک‌ترین زندانی سیاسی در این کشور که نوجوان هجده ساله اهل منطقه شیعه نشین العوامیه است به هشت سال حبس و هشت سال ممنوعیت از سفر محکوم شد. حساب «معتقلی الرأی» (زندانیان عقیده) که مربوط به نظارت بر شرایط زندانیان سیاسی در عربستان سعودی است، تاکید کرد که دادگاه ویژه کیفری عربستان حکم نهایی را در مورد مرتضی قریرص که کم سن و سال‌ترین زندانی عقیده در این کشور است، صادر کرد.

در این حساب پستی منتشر شده است که می‌گوید: «دادگاه ویژه کیفری حکم نهایی را درمورد مرتضی قریرص، جوان‌ترین زندانی آزادی بیان در عربستان صادر کرد که این حکم ناعادلانه تحمل هشت سال زندان و پس از آن به مدت هشت سال ممنوعیت از سفر است.» به گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای العربی الجدید، مرتضی به جرم اینکه در ۱۰ سالگی در جریان اعتراضات منطقه شیعه‌نشین العوامیه هم‌زمان با شروع حوادث «بهار عربی» در سال ۲۰۱۱ به همراه ۳۰ کودک دیگر در تظاهرات با دوچرخه علیه حکومت سعودی حضور داشت ، بازداشت شده است. البته او سه سال پس از اعتراضات العوامیه در حالی که با خانواده خود عازم بحرین بود، بازداشت شد.

چهار سال بعد از بازداشت مرتضی او از سال گذشته که پا به هجده سالگی گذاشت در دادگاه «جرایم تروریستی» به اتهام وابستگی به «گروه‌های تروریستی افراطی» و اتهام‌هایی دیگر نظیر دوچرخه سواری با برادرش و پرتاب کوکتل مولوتف به مرکز پلیس العوامیه و ارتکاب خشونت در جریان تظاهرات و کمک به ساخت کوکتل مولوتف و انداختن به سمت نیروهای امنیتی در جریان تشییع جنازه برادرش در سال ۲۰۱۱ محاکمه شد و نهادهای حقوق بشری درباره احتمال صدور حکم اعدام علیه او هشدار داده بودند. سازمان اروپایی حقوق بشر پیشتر گفته بود که عربستان، مرتجی را برای یک ماه در سلول انفرادی نگه داشته و برای گرفتن اعتراف در مورد اتهامات مطرح شده علیه او مورد شکنجه و بدرفتاری قرار داده بود.

عربستان در ماه آوریل ۲۰۱۹ در پی اجرای حکم اعدام ۳۷ شهروند که اکثرا شیعه بودند مورد انتفاد گسترده قرار گرفت و سازمان ملل اعلام کرد برخی از آنها در زمان بازداشت کم سن و سال بودند. از سوی دیگر خانواده «لجین الهذلول» فعال زن عربستانی زندانی در این کشور هم امروز اعلام کرد که مقامات عربستان در محاکمه لجین تعلل می‌کنند و جلسه روز چهارشنبه دادگاه وی به جایی نرسید. ولید الهذلول برادر لجین در توئیتر گفت: «در جلسه دادگاه اتفاق جدیدی رخ نداد. دادستانی کل بدون هیچ تحقیق شکنجه را تکذیب کرد و دادستان عمومی به دفاعیات لجین با همان شیوه 9 ماه پبش جواب داد بدون هیچ گونه مدرکی ارائه بدهد». مقامات سعودی لجین الهذلول و ۱۲ فعال حقوق زنان را بیش از یک سال است که در بازداشت نگه داشته‌اند.

برقراری ارتباط با ۱۵ تا ۲۰ روزنامه‌نگار خارجی در عربستان، تلاش برای به دست آوردن شغل در سازمان ملل و شرکت در آموزش حریم خصوصی دیجیتال از جمله اتهاماتی است که علیه لجین الهذلول مطرح شده است.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
رویای لمس دنیای مجازی به واقعیت پیوست
مصرف الکل خطر ابتلا به کدام سرطان‌ها را افزایش می‌دهد؟
فقط 5 دقیقه فعالیت اضافی روزانه، عمرتان را طولانی‌تر می‌کند
کشف یک روایت 5000 ساله
مخفی کردن آرشیو اینترنت از ترس دزدی‌های هوش مصنوعی!
شیوع لوپوس در کودکان چقدر جدی است؟
قطع برق هزار نفر در پرتقال درپی وقوع طوفان
گسترش اعتصاب به سراسر آمریکا
بارزانی: از توافق دمشق و قسد استقبال می‌کنیم
اظهار نگرانی گوترش از وضعیت سازمان ملل؛ در آستانه فروپاشی مالی هستیم
آفریقای جنوبی کاردار اسرائیل را عنصر نامطلوب خواند
مسائل منطقه؛ موضوع گفت‌وگوی سفیر ایران با رئیس پارلمان لبنان
مداخله آمریکا در نحوه فروش نفت ونزوئلا
معاون دادستان کل آمریکا: در پرونده اپستین از ترامپ محافظت نکردیم
فینالیست‌‌های لیگ برتر واترپلو شناخته شدند
جدیدترین خبر از فیلم رسول صدرعاملی
پاسخ ایران به تجاوز دشمن از خلیج فارس تا قلب تل‌آویو امتداد خواهد یافت
اسامی کشتی‌گیران ایران به رنکینگ کرواسی اضافه شد
دستگیری 9 نفر از لیدرهای مسلح اغتشاشات اخیر در کهگیلویه
برزیلی‌ها در حمایت از ایران تظاهرات کردند
احتمال فاش کردن هویت افسران اطلاعاتی آمریکا به روسیه توسط امارات
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
زمین‌لرزه‌ بخش کاریز را لرزاند
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
مجمع جهانی بیداری اسلامی: تروریستی‌خواندن سپاه، بیانگر عجز و ناتوانی اتحادیه اروپاست
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
ترامپ خواستار دستگیری اوباما شد!
رضا نصری: اصرار ایران بر کنار گذاشتن تهدیدها، «امتیاز خواستن پیش از مذاکره» نیست
مسکو: غربی‌ها در سیاست تحریمی علیه مردم ایران بازنگری کنند
رویترز: انتقال زندانیان داعش از سوریه به عراق کند پیش می رود
هشدار افزایش کم‌سابقه دما در آذربایجان شرقی
مقام اماراتی: اجازه اقدام نظامی علیه ایران را نمی‌دهیم
ترامپ: ایران به دنبال توافق با آمریکا است
تحولات خاورمیانه؛ موضوع دیدار و رایزنی بن سلمان با مقامات ارشد آمریکایی
درگذشت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز حین تمرین
در دیدار اعلام نشده لاریجانی با پوتین چه گذشت؟
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم
طرح اسامی جدید به جای نوری المالکی صحت ندارد
خروش پاکستان برای همبستگی با ایران
فروش بیش از 28 هزار بلیت جشنواره فیلم فجر
بازداشت 85 عامل اصلی میدانی و تخریب‌گر اموال مردم زنجان
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است