×
سیاسی
شناسه خبر : 42497
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/11/23 ساعت 15:11
بغداد پروندهٔ خبری اعتراض در عراق کاهش اعتراضات و بازگشایی خیابان های بغداد

بغداد پروندهٔ خبری اعتراض در عراق کاهش اعتراضات و بازگشایی خیابان های بغداد

دامنه اعتراضات در شهرهای مرکزی و جنوبی کانون های اعتراضی از جمله بغداد پایتخت عراق به طرز بسیار چشمیگری در هفته جاری کاهش یافته به طوری که مقام های امنیتی عراقی را به بازگشایی بسیاری از خیابان ها و پل های مهم این شهرها واداشته است.

گروه های تندرو موسوم به «باندهای جوکر» که زیر پوشش اعتراضات خیابانی دست به خشونت و ناآرامی می زدند و به اجبار ادارات دولتی و مدارس و خیابان ها را می بستند و در صدد ایجاد هرج و مرج بودند، چند روزی است که دیگر در فضای مسالمت آمیز اعتراضات دیده نمی شود.

در استان های معترض جنوب و مرکز عراق فراخوان های اعتصاب اجباری متوقف شده و تمامی مدارس و ادارات به طور طبیعی فعالیت خود را در طول چند روز گذشته از سرگرفته اند.

در بغداد نیز آرامش عمومی حاکم بر فضای اعتراضات در میدان تحریر روز چهارشنبه با گشوده شدن تعدادی از خیابان ها و میادین منتهی به محل اعتراضات رقم خورد.    

فرماندهی عملیات امنیت با هماهنگی تظاهرکنندگان در میدان تحریر از ساعات اولیه بامداد «جسر السنک»، میدان «الخلانی» و میدان «الوثبه» به علاوه خیابان مهم «الرشید» را به طور کامل به روی تردد خودروها و عابران پیاده بازگشایی کرد.

پل مهم السنک در جریان مرحله دوم اعتراضات خیابانی عراق در ۲۵ اکتبر سال گذشته (سوم آبان) به دلیل تلاش برخی از گروه های تندور اعتراضی برای عبور از آن و رسیدن به منطقه امنیتی سبز (مقر نهادهای حاکمیتی عراق و سفارتخانه های خارجی) بسته شد.

میدان الخلانی و الوثبه به علاوه خیابان الرشید به دلیل تلاش این گروه های تندرو برای کشاندن اعتراض ها به دیگر مناطق بغداد، از طرف نیروهای امنیتی عراق بسته شدند.

فرماندهی عملیات امنیت بغداد پیش از این نیز به صورت تدریجی بخشی از منطقه امنیتی سبز به علاوه پل «الاحرار» در جوار بانک مرکزی عراق و همچنین بخشی از خیابان الرشید، میدان الوثبه و بازار شورجه را بازگشایی کرده بود.

برخی گزارش ها حاکی است که برخی از معدود گروه های تندرو در میدان تحریر همچنان می کوشند تا در برابر بازگشایی این مناطق به روی مردم و تردد خودروها مقاومت نشان دهند.

دبیر فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق در اظهاراتی گفته است که گشایش این خیابان ها، میادین و مناطق در اطراف میدان تحریر با هماهنگی و همکاری تظاهرکنندگان صورت گرفته است.

سرلشکر ستاد «محمد البیاتی» اضافه کرد که نیروهای عراق به تدریج در حال گشایش همه خیابان ها و میادین هستند زیرا این حق شهروندان است که از این معابر و خیابان  ها برای تردد استفاده کنند.

وی اضافه کرد که فرماندهی عملیات امنیت بغداد تاکنون به طور جزیی منطقه امنیتی سبز و پل الاحرار و بخشی از خیابان الرشید را بازگشایی کرده و امروز این روند با گشودن پل السنک، خیابان الرشید و میدان الخلانی تکمیل شده است.

البیاتی ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک منطقه امنیتی سبز به طور کامل به روی مردم بازگشایی شود.

اکنون از سه پل بسته شده در جریان اعتراضات تنها پل «الجمهوری» مشرف به میدان تحریر بسته باقی مانده و پل های السنک و الاحرار بازگشایی شده اند.

با گشودن شدن این مناطق به روی عموم، در عمل گستره و محدوده اعتراضات در بغداد  به میزان یک سوم کاهش یافته و فقط به میدان تحریر منحصر شده است.

لازم به یادآوری است که بعد  از انتخاب «محمد توفیق علاوی» به عنوان نخست وزیر جدید عراق، از جمعیت اعتراضی در بغداد و استان های جنوب و مرکز عراق به شدت کاسته شده امری که فضا را برای آرامش عمومی در عراق مهیا کرده است.

عراق از مهر ماه امسال شاهد برخی ناآرامی ها از سوی گروه های مورد حمایت بعضی از سفارتخانه های خارجی از جمله امریکا در بغداد است.

برخی منابع آگاه عراقی پیشتر از دخالت ۱۶ سفارتخانه خارجی در ناآرامی های اخیر در عراق خبر دادند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
جریمه میلیاردی چادرملو
پزشکیان آخر هفته به گلستان سفر می‌کند
تماس وزیر خارجه مصر با همتای عمانی درباره مذاکرات ایران و آمریکا
سید حسن خمینی:سرنوشت انسان‌ها با تصمیم‌ قضات گره خورده‌است
حمله ترکیبی روسیه به اوکراین با صدها پهپاد و موشک
کسب مدال‌های نقره و برنز دوندگان ایران در قهرمانی داخل سالن آسیا
خبر خوش وزیر کار برای کارگران؛ افزایش چند برابری حق مسکن در راه است
شوک به تیم ملی فوتسال در نیمه اول/ اندونزیِ (3) - ایران (2)
چندین برابر گذشته مجوز استخدامی به استان ها اختصاص یافته است
بازیگر زن سینمای ایران عضو تیم ملی بوکس شد!
3 دیدار هفته بیست‌ویکم لیگ برتر فوتبال به تعویق افتاد
روایت اندیشکده انگلیسی از هزینه سنگین اروپا برای برچسب‌زنی به سپاه
مذاکرات اخیر چه تاثیری بر بازار طلا و سکه داشته است؟
عراقچی: امکان تغییر مکان مذاکرات وجود دارد
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از اغتشاشگران مسلح شهرستان بهارستان برگزار شد
استقبال امارات از انجام مذاکرات میان تهران-واشنگتن
ارزش سهام عدالت امروز شنبه 18 بهمن 1404 + قیمت سهام عدالت 500 هزار تومانی
گزارش میدانی از بازار ارز پس از مذاکرات
نورویدیو | بیلبورد داستانی تکراری از درون سینما
از مسقط تا تعرفه؛ دوگانه فشار و مذاکره
نورویدئو | جنگ تا جنگ ... پل تا کافه سلطان
اژه‌ای: عدالت باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی داشته باشد
انفجار کنترل‌شده در مرکز پشتیبانی سفارت آمریکا در بغداد
سفر هیات اقتصادی عربستان به دمشق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 18 بهمن 1404+ جدول
سرمایه‌گذاری 140 میلیون دلاری شرکت‌های خارجی با واردات شمش طلا به ایران
رشد 104 هزار واحدی شاخص بورس
سرلشکر موسوی: هر ماجراجویی علیه ایران بهای سنگینی دارد
سامانه بارشی از عصر امروز وارد تهران می‌شود
روند مصرف آب و برق در کشور کاهشی شد
معاون وزیر ارتباطات: شبکه ملی اطلاعات جایگزین اینترنت نیست
انتخابات در زمان مقرر برگزار می‌شود
پادکست | نکات درمانی و پیشگیری از سوختگی های سطحی و عمیق
رسانه روسی: فرانسه در ترور سیف‌الاسلام قذافی نقش داشت
مدیرکل غذا و دارو: هیچ مکمل وارداتی قانونی در بازار نیست
حمایت مصر و قطر از مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا
وزیر کشور: ایران مسیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را دنبال می‌کند
واکنش تاجرنیا به احضار ساپینتو، تمدید آسانی و نیامدن سیدورف
طراح اصلی حمله انتحاری به مسجد شیعیان پاکستان کشته شد
وزیر راه: دولت با تکمیل پروژه‌های مسکن و حمل‌ونقل وعده‌ها را عملی می‌کند
19 پرواز بارورسازی ابرها تا 17 بهمن انجام شد
CIPS حلقه مفقوده حاکمیت پولی ایران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 18 بهمن 1404+ جدول
سطح آبگرفتگی دریاچه ارومیه به 16 درصد رسید
هو شدن معاون ترامپ در افتتاحیه المپیک زمستانی 2026
عراقچی : غنی‌سازی ادامه می‌یابد؛ موشک‌ها مذاکره‌پذیر نیستند
شورای همکاری خلیج فارس از گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد
مهاجرانی: پیشرفت کشور بدون مشارکت زنان پایدار نیست
جزئیات افزایش حقوق کارمندان در سال 1405 +مبلغ افزایش
ترکیه دسترسی افراد زیر 16 سال به شبکه‌های اجتماعی را ممنوع می‌کند