×
فرهنگی
شناسه خبر : 42495
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/11/23 ساعت 14:56
داستان سیمرغ  ایرانی

اختصاصی نورنیوز؛

داستان سیمرغ ایرانی

سیمرغ های امسال جشنواره فجر تماما ساخت ایران بودند . همزمانی این اتفاق با سالی که توسط مقام معظم رهبری، سال" رونق تولید " نام گرفته است را باید به فال نیک گرفت، اما ایرانی شدن سیمرغ های جشنواره فجر پروسه طولانی را طی کرده است.

نورنیوز _ گروه اجتماعی ؛ برگزیدگان جشنواره سی و هشتم  فیلم‌فجر دیروز اعلام شدند و سیمرغ هایشان را به خانه بردند . چنانچه پیشتر در خبر ها اعلام شد ، سیمرغ  های امسال جشنواره تماما ساخت ایران بود . همزمانی این اتفاق با سالی که توسط مقام معظم رهبری ، سال" رونق تولید " نام گرفته است را بایدبه فال نیک گرفت .اما سوالی که این روزها بسیار مطرح میشود این است که اساسا چرا تا پیش از این سیمرغ ها وارداتی بوده اند؟
 سال گذشته رسانه ای شدن خبر واردات مجدد سیمرغ ها واکنش های هنرمندان صنایع دستی کشور را در پی داشت . این هنرمندان ، تحمیل شدن هزینه واردات سیمرغ به کشور در حالی که ایران در حوزه شیشه ، آبگینه و کریستال در جهان حرفی برای گفتن دارد را به چالش کشیدند .
 خانم دکتر محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفتگو با نورنیوز گفت:در آن زمان این مساله با اظهار نظر های مختلفی روبرو شد و بسیاری معتقد بودندساخت سیمرغ ها با کیفیت مد نظر وزارت ارشاد تقریبا ناممکن است .اما با شناخت از ظرفیت های ایران در این حوزه کارشناسان صنایع دستی معتقد بودند این کار حتما عملی خواهد شد .
سال گذشته نخستین قدم در این مسیر برداشته شد. به گفته خانم محمودیان در جشنواره فجر سال گذشته ،بنا بر این شد که سیمرغ فیلم منتخب از نگاه مردم ، تولید ایران باشد .
اما  قدم جدی تر در این راه ،  در جشنواره قبلی جام جم  برداشته شد .به خواسته دکتر علی عسگری در این جشنواره تمام تندیس های اهدایی ساخت ایران بود .
به عقیده خانم محمودیان با تعامل سازنده ای  که امسال میان تمامی دست اندر کاران برگزاری جشنواره سی و هشتم فجر و فعالین حوزه صنایع دستی کشور برقرار شد ، این سیمرغ ایرانی برای نخستین بار با کیفیت بسیار خوب و منطبق با استاندارد های مورد نظر متولیان جشنواره فجر ساخته شد.
خانم دکتر محمودیان در ادامه اشاره میکند که معاونت صنایع دستی ، به تمامی وزارت خانه ها و نهاد های دولتی و حتی شرکت های خصوصی و نیمه خصوصی  اعلام کرده است که هنرمندان حوزه صنایع دستی ، امادگی لازم برای تهیه هرگونه تندیس  برای جشنواره های مختلف را دارند .تبدیل این تندیس ها به کالاهای هنری باعث بالا رفتن ارزش آنها نیز خواهد شد .همچنین برنامه ریزی برای مذاکره با وزارت ورزش و جوانان برای تولید جام های مسابقات نیز انجام شده است.
تولید سیمرغ ایرانی ، قدمی مهم در مسیر خودباوری میان هنرمندان صنایع دستی است و ارزش معنوی آن به مراتب بیشتر از سیمرغ های وارداتی خواهد بود.قدمی که لازم است ، اما کافی نیست و باید به تدریج به فرهنگ تبدیل شود. 


نورنیوز
آخرین اخبار
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا