×
فرهنگی
شناسه خبر : 42495
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/11/23 ساعت 14:56
داستان سیمرغ  ایرانی

اختصاصی نورنیوز؛

داستان سیمرغ ایرانی

سیمرغ های امسال جشنواره فجر تماما ساخت ایران بودند . همزمانی این اتفاق با سالی که توسط مقام معظم رهبری، سال" رونق تولید " نام گرفته است را باید به فال نیک گرفت، اما ایرانی شدن سیمرغ های جشنواره فجر پروسه طولانی را طی کرده است.

نورنیوز _ گروه اجتماعی ؛ برگزیدگان جشنواره سی و هشتم  فیلم‌فجر دیروز اعلام شدند و سیمرغ هایشان را به خانه بردند . چنانچه پیشتر در خبر ها اعلام شد ، سیمرغ  های امسال جشنواره تماما ساخت ایران بود . همزمانی این اتفاق با سالی که توسط مقام معظم رهبری ، سال" رونق تولید " نام گرفته است را بایدبه فال نیک گرفت .اما سوالی که این روزها بسیار مطرح میشود این است که اساسا چرا تا پیش از این سیمرغ ها وارداتی بوده اند؟
 سال گذشته رسانه ای شدن خبر واردات مجدد سیمرغ ها واکنش های هنرمندان صنایع دستی کشور را در پی داشت . این هنرمندان ، تحمیل شدن هزینه واردات سیمرغ به کشور در حالی که ایران در حوزه شیشه ، آبگینه و کریستال در جهان حرفی برای گفتن دارد را به چالش کشیدند .
 خانم دکتر محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفتگو با نورنیوز گفت:در آن زمان این مساله با اظهار نظر های مختلفی روبرو شد و بسیاری معتقد بودندساخت سیمرغ ها با کیفیت مد نظر وزارت ارشاد تقریبا ناممکن است .اما با شناخت از ظرفیت های ایران در این حوزه کارشناسان صنایع دستی معتقد بودند این کار حتما عملی خواهد شد .
سال گذشته نخستین قدم در این مسیر برداشته شد. به گفته خانم محمودیان در جشنواره فجر سال گذشته ،بنا بر این شد که سیمرغ فیلم منتخب از نگاه مردم ، تولید ایران باشد .
اما  قدم جدی تر در این راه ،  در جشنواره قبلی جام جم  برداشته شد .به خواسته دکتر علی عسگری در این جشنواره تمام تندیس های اهدایی ساخت ایران بود .
به عقیده خانم محمودیان با تعامل سازنده ای  که امسال میان تمامی دست اندر کاران برگزاری جشنواره سی و هشتم فجر و فعالین حوزه صنایع دستی کشور برقرار شد ، این سیمرغ ایرانی برای نخستین بار با کیفیت بسیار خوب و منطبق با استاندارد های مورد نظر متولیان جشنواره فجر ساخته شد.
خانم دکتر محمودیان در ادامه اشاره میکند که معاونت صنایع دستی ، به تمامی وزارت خانه ها و نهاد های دولتی و حتی شرکت های خصوصی و نیمه خصوصی  اعلام کرده است که هنرمندان حوزه صنایع دستی ، امادگی لازم برای تهیه هرگونه تندیس  برای جشنواره های مختلف را دارند .تبدیل این تندیس ها به کالاهای هنری باعث بالا رفتن ارزش آنها نیز خواهد شد .همچنین برنامه ریزی برای مذاکره با وزارت ورزش و جوانان برای تولید جام های مسابقات نیز انجام شده است.
تولید سیمرغ ایرانی ، قدمی مهم در مسیر خودباوری میان هنرمندان صنایع دستی است و ارزش معنوی آن به مراتب بیشتر از سیمرغ های وارداتی خواهد بود.قدمی که لازم است ، اما کافی نیست و باید به تدریج به فرهنگ تبدیل شود. 


نورنیوز
آخرین اخبار
شهادت 115 لرستانی در حملات دشمن صهیونیستی - آمریکایی
سه «فرزند ایران» به مالزی رسیدند
شهادت 11 ورزشکار خوزستانی در حملات متجاوزانه آمریکایی صهیونیستی
دشمن آمریکایی-صهیونی در مقابله با رزمندگانِ نیروهای مسلح به بن‌بست خورده
حزب الله مراکز نظامی رژیم اسرائیل را درهم کوبید
درخواست فوری آمریکا از اتباعش برای ترک خاک عراق
حمله به پالایشگاه لاناز و فرودگاه کویت توسط آمریکا یا اسرائیل صورت گرفته است
ادامه حملات هوایی وتوپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف جنوب لبنان
آغاز موج پنجاه و یکم عملیات وعده صادق4 با رمز یا علی بن موسی الرضا/شلیک موشکهای ترکیبی
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به شیراز ، یزد، اصفهان و قشم
شکل‌گیری خاورمیانه اسلامی با پایان سلطه آمریکا
وقتی که موشک‌های بالستیک چند کلاهکی ایران، خواب صهیونیست‌ها را آشفته می کند
هشدار قالیباف به وطن‌فروشان؛ مرا مادرم نامْ مرگ تو کرد!
غول کشتیرانی درباره بحران انرژی آسیا هشدار داد
بقائی: درخواست صدراعظم آلمان از ایران فراتر از مضحک است!
6 هزار نفر از علما و اساتید حوزه علمیه با رهبری بیعت کردند
سندرز: ترامپ نمی‌داند چگونه از جنگ با ایران خارج شود
گزارش تصویری | بدرقه باشکوه دریاسالار شهید علی شمخانی
استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز: تنگه هرمز برگ برنده ایرانی‌هاست
السودانی حملات علیه نیروهای الحشد الشعبی را محکوم کرد
روایت ناوشکن دنا از زبان معاون عملیات نیروی دریایی ارتش
اذعان ژنرال صهیونیست: قدرت نیروهای مسلح آن مانع از فروپاشی نظام می‌شود
سپاه: دشمن بزدلانه به حمله به صنایع غیرنظامی روی آورده است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: دوره قلدریِ بین‌المللی به پایان رسیده است
یک میلیون تن کالای اساسی به کشور وارد شد
ادامه بازداشت لیدرهای اغتشاشات در بندرکیاشهر؛ 2 نفر دستگیر شدند
حمله پهپادی حزب‌الله به بندر اشغالی «حیفا»
بازگشت پیکر 84 شهید قهرمان ناو دنا به ایران
کارلسون: کنترل جنگ با ایران، از دست آمریکا خارج شده است
خنثی سازی تحرکات مشکوک در استان تهران
تأکید عارف بر تداوم خدمت‌رسانی در کرمانشاه
پیام سپاه پاسداران به مناسبت شهادت سردار سرلشکر ابوالقاسم باباییان
پیروزی المپیاکوس با حضور طارمی
گازپروم: ذخایر گاز اروپا به کمترین میزان خود رسیده است
تنگه هرمز هنوز به شکل نظامی مسدود نشده است!
نورنما | وقتی دریاگریست؛ بدرقه باشکوه دریاسالار شهید علی شمخانی
چهاردهمین شب حماسه‌آفرینی مردم ایران در خیابان‌ها
تغییر آدرس سایت پلیس فتا
سفیر ایران در فرانسه: ایران خاک کشورهای دیگر را مورد هدف قرار نداده است
8 مزدور آمریکایی- صهیونی در همدان دستگیر شدند
نماینده مصری: آمریکا و اسرائیل مقاومت ایران را دست کم گرفتند
ترکیه: تجاوزها علیه ایران باید متوقف شود
هشدار اورژانس کشور: مصدومان را ناگهانی از زیر آوار خارج نکنید
هدف قرار گرفتن یک جنگنده رژیم صهیونیستی در آسمان ایران تایید شد
آسیب به 19 بنای تاریخی استان تهران در جنگ اخیر
دستگیری دو جاسوسی که موقعیت اماکن مهم را برای دشمن ارسال می کردند
حمله به سفارت آمریکا در بغداد با 2 پهپاد
حضور 30 خبرنگار خارجی در استان فارس برای پوشش جنگ
انهدام پدافند اسرائیل با موشک‌های حزب‌الله
تمدید پوشش بیمه‌ای برای بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت