×
سیاسی
شناسه خبر : 42489
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/11/23 ساعت 12:42
بازداشت یک شهروند ایرانی-کانادایی به خاطر دور زدن تحریم‌‌های ایران

بازداشت یک شهروند ایرانی-کانادایی به خاطر دور زدن تحریم‌‌های ایران

یک شهروند ایرانی مقیم کانادا به اتهام دور زدن تحریم‌ها علیه ایران در آمریکا دستگیر شده است.

 به نقل از گلوبال‌نیوز، یک شهروند ایرانی مقیم کانادا به نام بهنام کریمی به اتهام دور زدن تحریم‌ها علیه ایران و ونزوئلا در دادگاه نیویورک متهم شده است.

کریمی 53 ساله به دلیل چندین مورد اقدام برای دور زدن تحریم‌ها علیه ایران و ونزوئلا و جابجا کردن 115 میلیون دلار پول از بانک‌های آمریکا به حساب‌های بانکی مرتبط با ایران دستگیر شده است.

دادستان فدرال آمریکا این شهروند کانادایی را متهم کرده‌اند که وی برای پاک کردن رد پای خود در دور زدن تحریم‌های علیه ایران و ونزوئلا به مقامات FBI در کانادا درباره اطلاع خود از نسبت به تحریم‌های ایران دروغ گفته است.

در حالی که کریمی مقیم کانادا بوده است هنوز مشخص نیست از پاسپورت کانادایی یا شرکت‌های ثبت شده در کانادا برای دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است یا خیر.

هنوز مشخص نیست که کریمی در کجا بازداشت شده و هم اکنون در کدام منطقه نگهداری می‌شود.

علیرضا نادر، کارشناس یکی از اندیشکده‌های آمریکایی که درباره تراکنش‌های مالی پنهان جمهوری اسلامی ایران تحقیق می‌کند می‌گوید: پرونده کریمی نشان می‌دهد مهاجران پولدار ایرانی که نسبت به ایران وفادار هستند از کانادا برای انجام نقل و انتقالات مالی پنهان برای ایران استفاده کرده‌اند.

دستگیری کریمی ایرانی- کانادایی در راستای ادامه تحقیقات پرونده موسوم به "پروژه ونزوئلا" است که یک فرد ثروتمند ایرانی به نام محمد صدرنژاد و پسرش علی صدرنژاد درگیر آن هستند.

علی صدرنژاد، فرزند محمد صدر نژاد که یک میلیاردر مالک گروه ساخت و ساز استراتوس در تهران است، در سفر خود به آمریکا در سال 2018 به اتهام تخلفات بانکی و دور زدن تحریم‌ها بازداشت شد.

صدرنژاد این اتهامات را رد کرده و وکیل وی تا حدودی توانسته تمام این اتهامات علیه موکلش را بی‌اعتبار کند.

این وکیل می‌گوید: مقامات قضایی آمریکا نتوانستند عوامل صدرنژاد در ایران را که با وی در راستای دور زدن تحریم‌ها همکاری می‌کردند، شناسایی کرده و معرفی کنند.

انتظار می‌رود دادگاه صدر نژاد طی سال جاری در آمریکا برگزار شود.

پرونده موسوم به پروژه ونزوئلا با قتل یک خبرنگار در مالتا آغاز شد و مدت‌ها بود هیچ پیشرفتی نداشته است. اما دستگیری کریمی و برخی مرتبطین وی دوباره موضوع این پرونده را به جریان انداخته است.

البته هنوز نام هیچ مقامی در ایران در ارتباط با این پرونده از سوی مقامات آمریکایی به میان نیامده است و اما در پروژه ونزوئلا برخی مقامات ایرانی که نام آنها مشخص نیست به عنوان متهم معرفی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رسیدگی به پرونده موسوم به پروژه ونزوئلا به واحد مقابله با تروریسم و مواد مخدر دادستانی آمریکا در منطقه جنوبی نیویورک واگذار شده است.

بنا به کیفرخواست مطرح شده از سوی مقامات آمریکایی‌ها علیه علی صدرنژاد و کریمی، آنها از گروه تجاری استراتوس که در زمینه ساخت و ساز در تهران فعالیت می‌کنند و توسط محمد صدرنژاد اداره می‌شود برای دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده‌اند.

بر اساس این کیفرخواست خانواده صدرنژاد طی سال‌ها  اقدام به ایجاد شبکه شرکت‌های صوری و حساب بانکی در دبی، سوئیس، جزایر ویرجین انگلیس، ترکیه و ایران کرده تا بتوانند به صورت مخفیانه از ونزوئلا به ایران پول جابجا کنند.

کریستین دوهیم، وکیل پرونده‌های پولشویی در کانادا می‌گوید: کیفرخواست صادر شده نشان می‌دهد که در پرونده پروژه ونزوئلا از کریمی به دلیل داشتن تابعیت ایرانی و کانادایی استفاده شده تا بانک‌های آمریکایی نسبت به نقل و انتقال پول به ایران مشکوک نشوند.


فارس
کلید واژگان
نورنیوزتحریمکانادا
نظرات

آخرین اخبار
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
تخلیه و بارگیری 23 میلیون تن کالا در بنادر کشور
چه خبر از جیره‌بندی آب در تهران؟
شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) به دنبال سرمایه خارجی
آغاز طرح بازگشت به اشتغال کارگران بیکار شده
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
طرح شهروندی افتخاری برای فلسطینیان در دستور کار شورای شهر پاریس
چراغ سبز بانک مرکزی به خرید جهیزیه ایرانی
«ذرات آشوب» با حضور بازماندگان «دنا» روی صحنه می‌رود
لندن زیر فشار تبعات جنگ علیه ایران
فهرست آلمان برای جام جهانی 2026 اعلام شد
قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405+ جدول
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
موادغذایی که کلسیم بدن را از بین می‌برند
نور اینفو | بدن ما به چند ساعت خواب نیاز دارد؟
رکورد اهدای خون در ایران بعد از 10 سال شکسته شد
مصدومیت جدید نیمار؛ نگرانی برزیل در آستانه جام جهانی 2026
حمله حزب‌الله به تجمع نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
پیشنهاد آلمان برای «عضویت وابسته» اوکراین در اتحادیه اروپا
سفر نخست‌وزیر پاکستان به چین با محوریت تحولات منطقه
زمان برگزاری کنکور 1405 اعلام شد ؛ ثبت‌نام بیش از 313 هزار داوطلب
پزشکیان : آمادگی عملیاتی ارتش اقتدار دفاعی ایران را به نمایش گذاشت
شهردار تهران: مترو و اتوبوس‌های پایتخت تا اطلاع ثانوی رایگان می‌مانند
رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید در راه تهران
زمین‌لرزه 3.6 ریشتری حوالی بندرعباس را لرزاند
جزئیات جدید حکم متهمان پرونده شهادت آرمان علی‌وردی
اورونوف درآستانه جام جهانی بازهم مصدوم شد
بلومبرگ: سقوط روپیه هند؛ دهلی‌نو به دنبال افزایش نرخ بهره و جذب دلار
معاون اول قوه قضاییه : با اخلالگران اقتصادی برخورد قاطع می‌شود
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
بحران فولاد ساختگی است؛ ذخایر انبارها تا 6 ماه نیاز بازار را تأمین می‌کند
طلای ناب سلیمی و نقره ولی‌زاده در روز نخست تکواندوی قهرمانی آسیا
دکتر مخبر: تولیدکنندگان با کمک به دولت در سنگر امنیت غذایی نیز دشمن را شکست دهند
ایران سریع‌تر از پیش‌بینی غرب توان نظامی خود را احیا کرد
آخرین وضعیت مصدومیت مدافع تیم ملی قبل از جام جهانی
نورنما | طلوع خورشید بر فراز دماوند از دل برج آزادی
قیمت‌ کاغذ پس از جنگ 60 درصد جهش کرد
بیانیه مشترک نهادهای مالی: بازگشایی بورس موفق و متعادل بود
وزیر جهاد کشاورزی:ایران ظرفیت تبدیل شدن به هاب غذایی منطقه را دارد
پنتاگون طرح‌های حمله نظامی به کوبا را شبیه‌سازی می‌کند
پرداخت 40 هزار میلیارد تومان مطالبات گندمکاران در راه است
افسران اسرائیلی: رهگیری پهپادهای حزب‌الله دشوار شده است
زاکانی: تعداد ایستگاه‌های مترو تهران به 163 رسید