×
سیاسی
شناسه خبر : 42489
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/11/23 ساعت 12:42
بازداشت یک شهروند ایرانی-کانادایی به خاطر دور زدن تحریم‌‌های ایران

بازداشت یک شهروند ایرانی-کانادایی به خاطر دور زدن تحریم‌‌های ایران

یک شهروند ایرانی مقیم کانادا به اتهام دور زدن تحریم‌ها علیه ایران در آمریکا دستگیر شده است.

 به نقل از گلوبال‌نیوز، یک شهروند ایرانی مقیم کانادا به نام بهنام کریمی به اتهام دور زدن تحریم‌ها علیه ایران و ونزوئلا در دادگاه نیویورک متهم شده است.

کریمی 53 ساله به دلیل چندین مورد اقدام برای دور زدن تحریم‌ها علیه ایران و ونزوئلا و جابجا کردن 115 میلیون دلار پول از بانک‌های آمریکا به حساب‌های بانکی مرتبط با ایران دستگیر شده است.

دادستان فدرال آمریکا این شهروند کانادایی را متهم کرده‌اند که وی برای پاک کردن رد پای خود در دور زدن تحریم‌های علیه ایران و ونزوئلا به مقامات FBI در کانادا درباره اطلاع خود از نسبت به تحریم‌های ایران دروغ گفته است.

در حالی که کریمی مقیم کانادا بوده است هنوز مشخص نیست از پاسپورت کانادایی یا شرکت‌های ثبت شده در کانادا برای دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است یا خیر.

هنوز مشخص نیست که کریمی در کجا بازداشت شده و هم اکنون در کدام منطقه نگهداری می‌شود.

علیرضا نادر، کارشناس یکی از اندیشکده‌های آمریکایی که درباره تراکنش‌های مالی پنهان جمهوری اسلامی ایران تحقیق می‌کند می‌گوید: پرونده کریمی نشان می‌دهد مهاجران پولدار ایرانی که نسبت به ایران وفادار هستند از کانادا برای انجام نقل و انتقالات مالی پنهان برای ایران استفاده کرده‌اند.

دستگیری کریمی ایرانی- کانادایی در راستای ادامه تحقیقات پرونده موسوم به "پروژه ونزوئلا" است که یک فرد ثروتمند ایرانی به نام محمد صدرنژاد و پسرش علی صدرنژاد درگیر آن هستند.

علی صدرنژاد، فرزند محمد صدر نژاد که یک میلیاردر مالک گروه ساخت و ساز استراتوس در تهران است، در سفر خود به آمریکا در سال 2018 به اتهام تخلفات بانکی و دور زدن تحریم‌ها بازداشت شد.

صدرنژاد این اتهامات را رد کرده و وکیل وی تا حدودی توانسته تمام این اتهامات علیه موکلش را بی‌اعتبار کند.

این وکیل می‌گوید: مقامات قضایی آمریکا نتوانستند عوامل صدرنژاد در ایران را که با وی در راستای دور زدن تحریم‌ها همکاری می‌کردند، شناسایی کرده و معرفی کنند.

انتظار می‌رود دادگاه صدر نژاد طی سال جاری در آمریکا برگزار شود.

پرونده موسوم به پروژه ونزوئلا با قتل یک خبرنگار در مالتا آغاز شد و مدت‌ها بود هیچ پیشرفتی نداشته است. اما دستگیری کریمی و برخی مرتبطین وی دوباره موضوع این پرونده را به جریان انداخته است.

البته هنوز نام هیچ مقامی در ایران در ارتباط با این پرونده از سوی مقامات آمریکایی به میان نیامده است و اما در پروژه ونزوئلا برخی مقامات ایرانی که نام آنها مشخص نیست به عنوان متهم معرفی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رسیدگی به پرونده موسوم به پروژه ونزوئلا به واحد مقابله با تروریسم و مواد مخدر دادستانی آمریکا در منطقه جنوبی نیویورک واگذار شده است.

بنا به کیفرخواست مطرح شده از سوی مقامات آمریکایی‌ها علیه علی صدرنژاد و کریمی، آنها از گروه تجاری استراتوس که در زمینه ساخت و ساز در تهران فعالیت می‌کنند و توسط محمد صدرنژاد اداره می‌شود برای دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده‌اند.

بر اساس این کیفرخواست خانواده صدرنژاد طی سال‌ها  اقدام به ایجاد شبکه شرکت‌های صوری و حساب بانکی در دبی، سوئیس، جزایر ویرجین انگلیس، ترکیه و ایران کرده تا بتوانند به صورت مخفیانه از ونزوئلا به ایران پول جابجا کنند.

کریستین دوهیم، وکیل پرونده‌های پولشویی در کانادا می‌گوید: کیفرخواست صادر شده نشان می‌دهد که در پرونده پروژه ونزوئلا از کریمی به دلیل داشتن تابعیت ایرانی و کانادایی استفاده شده تا بانک‌های آمریکایی نسبت به نقل و انتقال پول به ایران مشکوک نشوند.


فارس
کلید واژگان
نورنیوزتحریمکانادا
نظرات

آخرین اخبار
واژگونی اتوبوس در گردنه اسدآباد؛ 13 نفر مصدوم شدند
سرقت از عزاداران در بهشت‌زهرا؛ باند سه‌نفره زنان جیب‌بر دستگیر شد
باید به پایان جنگ علیه ایران کمک کنیم
پایگاه آمریکا در بحرین 400 میلیون دلار خسارت دید
حامی ترامپ:او باید از والدین کودکان میناب عذرخواهی کند
ناتو: هیچ تهدید قریب‌الوقوعی از حمله روسیه وجود ندارد
منچستر یونایتد5-2 ایپسویچ/ هت‌تریک فرناندز در اولدترافورد
روسیه حملات ترکیبی در اروپا را تشدید کرده است
هزاران خانواده در غزه همچنان چشم‌انتظار عزیزان مفقود خود هستند
کرملین شرط دیدار پوتین و زلنسکی را اعلام کرد
حادثه تلخ در آبشار بیشه؛ دو خواهر غرق شدند
پروازهای بندرعباس ـ دبی از دوشنبه از سر گرفته می‌شود
یمن:غافلگیری‌های جدید در راه است
نفتکشی در نزدیکی تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
استانبول کانون رایزنی‌های امنیتی منطقه
رئال مادرید 4-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
نورویدئو | جوانان امت اسلامی ، پرچمداران وحدت
دولت چهاردهم در مسیر وفاق با مجلس گام برداشت
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود
ادای احترام نماینده مجلس مکزیک به مقاومت مردم ایران
تاکید سناتور آمریکایی بر برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا
کرملین دیدار پوتین با رئیس سیا را تکذیب کرد
رونق موسیقی در دو سال اخیر
رونمایی یمن از ویدئوهای حملات پهپادی به نیروهای سعودی + فیلم
کاهش جمعیت اتباع خارجی در ایران؛ ساماندهی مهاجران ادامه دارد
فیلیپین سد راه تیم بسکتبال ایران شد
ونزوئلا به جای هرمز؛ برگ نفتی ترامپ برای مهار بازار
تاکر کارلسون: ترامپ باید فورا از سمت خود برکنار شود
القسام در سالروز شهادت ابوعبیده: راه مقاومت ادامه دارد
تداوم تجاوز اسرائیل در سوریه؛ نفوذ نیروهای اشغالگر به قنیطره
نشست ترکیه، عربستان و پاکستان برای بررسی توافق مکه در استانبول
پیش‌بینی بورس دوشنبه 9 شهریور؛ شاخص به صعود ادامه می‌دهد؟
فرماندهان پنتاگون به هگست درباره جنگ ایران هشدار دادند