×
سیاسی
شناسه خبر : 42418
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/11/22 ساعت 14:40
رویترز: مذاکرات عربستان و قطر شکست خورد

رویترز: مذاکرات عربستان و قطر شکست خورد

خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع مطلع از شکست تلاش‌ها برای احیای روابط میان عربستان سعودی و قطر خبر داده است.

خبرگزاری «رویترز» روز سه‌شنبه به نقل از منابع مطلع نوشته است که مذاکرات میان عربستان سعودی و قطر برای پایان دادن به اختلافات و احیای روابط دوجانبه، در همان ابتدا شکست خورده و تلاش برای ایجاد جبهه‌ای واحد در میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران را با مانع مواجه کرده است.

بنا بر این گزارش، این گفت‌وگوها در ماه اکتبر ۲۰۱۹ (مهر-آبان ۹۸) با هدف از سرگیری روابط میان قطر با بلوک متشکل از عربستان سعودی، امارات عربی متحده، بحرین و مصر آغاز شد. این چهار کشور در نیمه سال ۲۰۱۷ میلادی دوحه را به حمایت از تروریسم و داشتن روابط نزدیک با ایران متهم کرده و به همین بهانه رابطه دیپلماتیک خود با قطر را قطع کردند. قطر این اتهامات را رد کرده است.

آمریکا با تمام این کشورها روابط نزدیکی دارد و امیدوار بود با برقراری گفت‌وگو بین آن‌ها به اختلاف در شورای همکاری پایان داده و جبهه‌ای متحد علیه ایران تشکیل دهد.

رویترز به نقل از دیپلمات‌های غربی و دو منبع مطلع از دیدگاه‌های قطر، نوشته است که اولویت دوحه در مذاکرات، از سرگیری تردد آزادانه اتباعش به کشورهای تحریم‌کننده، دسترسی به حریم هوایی این کشورها و باز کردن مرز زمینی با عربستان سعودی بوده است.

با این وجود، سه دیپلمات گفته‌اند که ریاض در این گفت‌وگوها بر لزوم تغییر بنیادین رفتار قطر، به خصوص در زمینه سیاست خارجی تأکید کرده است. به گفته یکی از این دیپلمات‌ها، عربستان سعودی خواهان انعقاد توافقی بوده که قطر در آن تعهدات تازه‌ای به طرف مقابل می‌دهد. این دیپلمات گفته است: «از آنجا که [میان دو کشور] اختلاف نظرهای متعددی در زمینه سیاست خارجی وجود دارد، این [خواسته] به هیچ‌وجه برای قطر قابل قبول نبود.»

دو منبع مطلع در کشورهای حاشیه خلیج فارس به رویترز گفته‌اند که عربستان سعودی که به نمایندگی از سه کشور دیگر تحریم‌کننده با قطر گفت‌وگو می‌کرد، در ماه دسامبر (آذر) و بعد از آنکه امیر قطر از شرکت در نشست سالانه شورای همکاری در ریاض خودداری کرد، به این مذاکرات پایان داده است.

یک منبع در این مورد گفته است که قطری‌ها «جدی به نظر نمی‌رسیدند.»

سه دیپلمات غربی به رویترز گفته‌اند که عربستان امیدوار بود با بهبود روابط با قطر، در آستانه میزبانی از نشست «گروه ۲۰»، به یک پیروزی دیپلماتیک دست یافته و اعتبارش را که بعد از قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد عربستانی خدشه‌دار شده بود، بار دیگر احیا کند.

یک منبع مطلع از دیدگاه‌های عربستان سعودی می‌گوید ریاض به این گفت‌وگوها امید بسته بود، اما حالا «همه‌چیز به خانه اول بازگشته است.»

این اولین بار نیست که عربستان سعودی و متحدانش برای قطر شرط تعیین می‌کنند. این کشورها در سال ۲۰۱۷ هم فهرستی ۱۳ بندی از خواسته‌ها را به دوحه ارائه کردند. توقف فعالیت شبکه خبری «الجزیره»، تعطیلی پایگاه نظامی ترکیه در قطر، توقف حمایت از «اخوان المسلمین» و کاستن از میزان روابط با ایران، از جمله این خواسته‌ها بود.

هرچند وزیر خارجه قطر دو ماه پیش گفته بود که «اندکی پیشرفت» در مذاکرات به دست آمده، اما یک منبع قطری در مورد این گفت‌وگوها گفته است که خواسته‌های عربستان سعودی و متحدانش غیرواقع‌بینانه بوده است. به گفته وی، «ما حاضر نیستیم به یک کشور نیابتی [و پیرو] تبدیل شویم.»


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
غمض عین از دشمن‌شناسی
واکنش سخنگوی وزات خارجه ایران به جنایات جنگی ترامپ
آیا ساماندهی وضعیت کودکان کار اتفاق می افتد؟
آیا وکلای مادورو می‌توانند دیوارهای دادگاه منهتن را فرو بریزند؟
آزمون بزرگ ماشاریپوف در استقلال؛ ستاره ازبک می‌ماند یا می‌رود؟
رقابت نفس‌گیر 17 هزار پزشک در آزمون دستیاری 53
نخستین مأموریت ملی رسانه
برگزاری اولین انتخابات درون لیستی: چپ اسرائیل بازمی‌گردد؟
چرا باتری‌های مخابراتی حریف قطعی‌های دو ساعته برق نمی‌شوند؟
نوراینفو | 5 اشتباه مهلکی که پاوربانک شما را به آتش می‌کشد
رونمایی از نقشه راه جدید دولت برای مدیریت هوشمند آب و فاضلاب
نورنما | ابتکار زیبای مردم اسپانیا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطین
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1 مرداد+ وضعیت استان ها
وزارت راه ضوابط فروش بلیت پروازهای اربعین 1405 را ابلاغ کرد
در سوگ شیرمحمد اسپندار، راوی فرهنگ موسیقایی اصیل سیستان و بلوچستان
حمله به شناورهای امدادی ناجی در آب‌های هرمزگان
بازگشت اجساد 4 نظامی آمریکایی به واشنگتن؛ نمایش ترامپ برای کاهش فشارها و انتقادات
قرعه مرگ برای امیدهای ایران؛ همگروهی با غول‌های شرق و غرب در ناگویا
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران
دیدار رؤسای موساد و سیا پیش از شروع دوباره تجاوز به ایران
تردد 180 هزار زائر از مرز مهران در هفته نخست ماه صفر
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه