×
اقتصادی
شناسه خبر : 42179
تاریخ انتشار : شنبه 1398/11/19 ساعت 16:06
فروش دارایی دولت برای جبران درآمدهای نفتی صحت ندارد

نورمعاون نظارت مالی و خزانه‌داری کشور اعلام کرد:

فروش دارایی دولت برای جبران درآمدهای نفتی صحت ندارد

از آنجاکه دولت درآمد نفتی ندارد می‌خواهد برای جبران دارایی خود را بفروشد" صحت ندارد و هدف یافتن بهترین راه برای بهینه‌سازی از دارایی‌هاست.

 به گزارش نورنیوز- سید رحمت اله اکرمی امروز (شنبه) در سومین نشست هم‌اندیشی صاحب‌نظران جوان اقتصادی با وزیر امور اقتصادی و دارایی که با موضوع مولدسازی دارایی‌های دولت برگزار شد، با تاکید بر اینکه در کشور از دارایی‌های دولت به درستی استفاده نمی‌شود، اظهار کرد: برای استفاده بهینه از دارایی‌های دولت باید قدم‌هایی برداریم. هدف مولدسازی، استفاده درست از دارایی‌های دولت است. وی با بیان اینکه باید دارایی‌های دولت احصاء شود، گفت: سپس ارزیابی کنیم که قیمت دارایی‌ها چقدر است و قیمت‌گذاری دارایی دولت مساله‌ای جدی در کشور است. باید بدون اینکه هزینه زیادی پرداخت شود یک ارزیابی علمی و واقعی از قیمت دارایی‌های دولت انجام شود.

معاون نظارت مالی و خزانه‌داری کل کشور با تاکید بر اینکه دارایی‌ها باید به اموال مورد نیاز و اموال مازاد تقسیم شوند، ادامه داد: گفته می‌شود از آنجاکه دولت درآمد نفتی ندارد می‌خواهد برای جبران، دارایی خود را بفروشد که این موضوع صحت ندارد و هدف یافتن بهترین راه بهینه‌سازی از دارایی‌هاست. اکرمی با بیان اینکه باید ثروت راکد به ثروت زاینده تبدیل شود، گفت: هدف این نیست که دارایی‌های دولت را به هر قیمتی بفروشیم. اموال دولتی از حیث مالکیت پراکنده است در ادامه مراسم، دادگر - مدیرکل اموال دولتی و اوراق بهادار وزارت اقتصاد با بیان این که در مولد سازی اموال دولت،اموال باید به سرمایه‌گذاری تبدیل شود، گفت: در کشور ما اموال دولتی از حیث مالکیت بسیار پراکنده است.

همچنین تصمیم گیری اداره اموال دولتی یکپارچه نیست. وی ادامه داد: بر این اساس اموالی که در سبد دولت برای مولدسازی باقی می‌ماند اموالی است که در اختیار وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی قرار دارد که بالاترین مقام دستگاه باید درمورد اموال تصمیم بگیرد. ثبت ۸۶ هزار ملک فاقد سند مدیرکل اموال دولتی و اوراق بهادار ادامه داد: بعد از آنکه اموالی توسط بالاترین مقام یک دستگاه مازاد شناخته شد برای آن پرونده تشکیل می‌شود و بعد از طی یک بروکراسی عظیم مصوبه صادر خواهد شد. به همین دلیل معمولا بودجه محقق نمی‌شود، زیرا سال مالی به پایان می‌رسد. به گفته دادگر، ٨٦ هزار ملک در سامانه سادا ثبت شده است که فاقد سند هستند.

وی با بیان اینکه نگهداری از دارایی بسیار مهم است، افزود: باید دستورالعمل‌هایی برای فروش و اجاره تدوین کنیم. معنای مولدسازی این نیست که از روز اول از آن درآمدزایی کنیم. نظر اقتصاددانان جوان در مورد مولدسازی در ادامه این مراسم، اقتصاددانان جوان که از دانشجویان و فارغ التحصیلان مقاطع مختلف دکتری و کارشناسی ارشد از دانشگاه های مختلف بودند نظرات و سوالات خود را درمورد مولدسازی دارایی های دولت اعلام کردند. بر اساس نظرات آنها، شناسایی اموال دولت از طریق قبوض آب و برق امکان پذیر است و در ابتدا باید بررسی کرد منشأ دارایی راکد و کم بازده دولت کجاست.

آنها همچنین معتقدند که مولدسازی بسیار سخت بوده و در این میان بحث اعتمادسازی بسیار مهم است و مردن باید بدانند هدف واقعی مولدسازی چیست. به اعتقاد اقتصاددانان، چاره این کار بازار سرمایه است اما در بدنه دولت نیاز به مدیرانی است که جسارت ورود به بازار سرمایه را داشته باشند. از سوی دیگر نباید درآمد حاصل از مولدسازی را به هزینه‌های جاری اختصاص داد.

ادامه دارد...


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال