×
سیاسی
شناسه خبر : 42111
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

نیوزویک: آسیب مغزی نیروهای آمریکایی به شکلی باورنکردنی جدی است

با وجود تلاش چندباره ترامپ مبنی بر بی‌اهمیت جلوه دادن آسیب‌‌های مغزی نیروهای آمریکایی پس از حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد و ادعای جدی نبودن این آسیب‌ها، باید گفت که ترامپ اشتباه می‌کند و آسیب مغزی ناشی از تروما به شکلی باورنکردنی جدی است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: پروفسور «استارانه شپرد» استاد دانشگاه علوم پزشکی شیکاگو و متخصص مغز و اعصاب در شماره جدید مجله نیوزویک (5 فوریه 2020) نوشت: 
با وجود تلاش چندباره ترامپ مبنی بر بی‌اهمیت جلوه دادن آسیب‌‌های مغزی نیروهای آمریکایی پس از حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد و ادعای جدی نبودن این آسیب‌ها، باید گفت که ترامپ اشتباه می‌کند و آسیب مغزی ناشی از تروما به شکلی باورنکردنی جدی است.

آسیب مغزی مشکلات گوناگونی از تکان مغزی ملایم تا آسیب‌های کشنده‌ای که به کما یا مرگ می‌انجامد را شامل می‌شود. تمام انواع آسیب‌های مغزی، تاثیرات بلندمدت بر سلامت فرد و جامعه دارد. 
به گزارش بنیاد ترومای مغزی  (Brain Truma Foundation)آسیب مغزی ناشی از تروما در افراد زیر 40 سال دلیل اصلی مرگ و ناتوانی است و هزینه اقتصادی آن در ایالات متحده سالانه به 76.5 میلیارد دلار می‌رسد.

آسیب مغزی تروما در ارتش، مشکلی بزرگ است. از سال 2000 میلادی بیش از 400 هزار نیروی ارتش آمریکا قربانی آسیب مغزی شده‌اند. از 64 نیروی آمریکایی که بر اثر حمله موشکی ایران دچار آسیب مغزی شده‌ بودند 39 نفر به خدمت بازگشته‌اند که احتمالا بیانگر شکل ملایم‌تری از آسیب‌ها  مانند تکان مغزی است. اما حتی آسیب ‌مغزی ملایم هم می‌تواند پیامدهای بلندمدتی داشته باشد که از بین نمی‌روند.

سندرم پس از آسیب مغزی یکی از پیامدهای مشترک آسیب مغزی ناشی از تروما است که می‌تواند سردرد، اختلالات شناختی و تغییرات روانی و اخلاقی به همراه داشته باشد. در این بیماران خستگی و زودرنجی بسیار رایج است. برای نیروهای ارتش این پیامدهای به گفته ترامپ «نه چندان جدی» می تواند زمان واکنش را در آنها کاهش داده و به اختلالات خواب و ناتوانی در انجام وظایف منجر شود-با توجه به فضای پرریسک محل کار نیروهای نظامی، تمام این علائم می‌تواند نگران‌کننده باشد.

گرچه به گفته رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، اکثریت نیروهای عین‌الاسد، علائم ملایمی از آسیب مغزی ناشی از تروما را نشان داده‌‌اند اما شرایط سایر نیروها اعلام نشده است. می‌دانیم که 21 نیروی حاضر در این پایگاه برای درمان بیشتر به آلمان و آمریکا اعزام شده‌اند و این نشان می‌‌دهد که آسیب مغزی آنها جدی است. انواع مختلف آسیب‌ مغزی ناشی از تروما، از شکل ملایم گرفته تا شدید آن، می‌تواند شکستگی جمجمه و خونریزی در بخش‌های مختلف مغز را به همراه داشته باشد که در این صورت حتی با وجود بهترین مراقبت‌های پزشکی و جراحی نیز آماس مغز، فلج، اغماء و حتی مرگ در انتظار این بیماران است.

بی‌تردید زندگی قربانیان آسیب های مغزی ملایم و شدید برای همیشه تغییر می‌کند و حتی برخی از آنها باید راه رفتن، صحبت کردن و غذاخوردن را دوباره بیاموزند. برای برخی از قربانیان، انجام کارهای ساده‌ای که گفته شد تا همیشه یک چالش باقی می‌ماند و آنها هرگز نمی‌توانند توانایی انجام آنها را بازیابند. افرادی با آسیب‌های شدید حتی به دستگاه‌های تنفسی و تغذیه‌ای نیاز پیدا می‌کنند.

بروز علائم بلندمدت ‌آسیب‌های مغزی می‌تواند تا مدت‌ها به تاخیر بیافتد و قربانیان، عادی و بدون تغییر به چشم بیایند. به همین دلیل این احتمال وجود دارد که قربانیان بسیار زودهنگام و بدون انجام آزمایشات پزشکی و دریافت درمان‌های لازم به محل خدمت خود بازگردند. آنها به تدریج با افسردگی، استرس، سردرد و اختلالات پس از تروما روبرو خواهند شد.

بنابراین چه بسا در هفته‌های پیش‌رو، شمار مبتلایان به آسیب‌های مغزی ناشی از تروما در میان نیروهای آمریکایی حاضر در عین الاسد افزایش یابد و علائم این آسیب‌ها آشکار شود. در حقیقت باید تمام پرسنل از لحاظ احتمال ابتلا به آسیب مغزی پایش شوند تا این اطمینان به دست آید که آنها شرایط بازگشت به میدان جنگ را دارند. برای این‌که نیروهای نظامی شرایط خدمت و حفاظت از کشور را داشته باشند، جدی بودن آسیب مغزی ناشی از تروما نباید توسط رئیس جمهور بی‌اهمیت جلوه داده شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
X
آگهی تبلیغاتی