به گزارش نورنیوز به نقل از خبرگزاری «تاس»، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه امروز، چهارشنبه در دیدار با سفرای جدید خارجی در مسکو اعلام کرد که کشورش قصد دارد همکاریهای خود با ایران در مبارزه با تروریسم در جهان را تقویت کند و مشارکت دو کشور در چارچوب "مذاکرات آستانه" برای کمک به حل و فصل اوضاع در سوریه ادامه خواهد داشت.
پوتین در مراسم تودیع اعتبارنامه به سفیران خارجی در روسیه، از جمله سفرای ایران و آمریکا، گفت: «ما قصد داریم همکاری خود با جمهوری اسلامی ایران را در عرصه مبارزه با تروریسم بینالمللی تقویت کنیم و هماهنگی اقدامات دو کشور در چارچوب مذاکرات آستانه، برای کمک به حل و فصل اوضاع در سوریه ادامه خواهد یافت.»
لزوم گفتگو بین مسکو-واشنگتن بر اساس اصل عدم دخالت در امور داخلی رئیس جمهوری روسیه همچنین تاکید کرد که روابط فدراسیون روسیه و ایالات متحده باید براساس اصول برابری و عدم دخالت در امور یکدیگر باشد. به گفته وی، صلح و امنیت در کره زمین تا حدود زیادی به وضعیت روابط مسکو-واشنگتن و ثبات و قابل پیش بینی بودن آن بستگی دارد.
پوتین افزود: «ما اطمینان داریم که این روابط باید مبتنی بر اصول برابری، احترام به استقلال و حاکمیت و البته عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر باشد. مسکو برای گفتوگوی پر محتوا و سازنده با واشنگتن در زمینه کنترل تسلیحات، مبارزه با تروریسم و حل و فصل مسالمت آمیز بحرانهای منطقهای آمادگی دارد و امیدوار است طرف آمریکایی نیز به این مسئله تمایل داشته باشد، چرا که کاملاً آشکار است که بازگشت همکاریهای دو جانبه به یک کانال عادی و سازنده نه تنها به نفع روسیه و ایالات متحده، بلکه به نفع کل جهان است.»
نقض توافقات در چارچوب کنترل تسلیحات جهان را در معرض خطر قرار داده است رئیس جمهوری روسیه همچنین تاکید کرد که بشریت به دلیل افزایش تعداد درگیریهای منطقهای و خطر تروریسم، از بین رفتن سیستم کنترل تسلیحات و وضعیت ناپایدار اقتصاد جهانی در "خط خطرناک" قرار گرفته است. وی یادآور شد: «امسال هفتادو پنجمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم است. در ماه مه، ما در مسکو منتظر جشنهای این پیروزی بزرگ هستیم، رهبران کشورهای بسیاری و هیئتهای بلندپایه خارجی برای ادای احترام به میلیونها نفر کشته، ادای احترام به جانبازان و نشان دادن تعهد به آرمانهای صلح، آزادی و عدالت به اینجا خواهند آمد.»
پوتین با اشاره به اینکه این آرمانها توسط کشورهای پیروز به عنوان پایه و اساس نظم جهانی پس از جنگ در منشور سازمان ملل متحد به ثبت رسید، افزود: «ولی متأسفانه، امروزه بشریت دوباره خود را در یک "خط خطرناک" پیدا کرده است: درگیریهای منطقهای در حال افزایش است، تهدیدات تروریسم و افراط گرایی در حال رشد هستند، سیستم کنترل تسلیحات از بین رفته و اقتصاد جهانی در یک وضعیت ناپایدار نگران کننده قرار دارد.»
پوتین: روسیه هرگز خواست خود را بر سایر کشورها تحمیل نمیکند پوتین: غرب به طور مرسوم همیشه از روسیه وحشت دارد پوتین: مخالف نظامی کردن فضا هستیم فرانسه، یکی از شرکای کلیدی روسیه در عرصه بینالمللی است رئیس جمهور همچنین تاکید کرد روسیه و فرانسه در رابطه با مسائل مهم بینالمللی، به ویژه در چارچوب گروه نرماندی برای حل بحران در اوکراین و همکاری در زمینه اوضاع سوریه و لیبی، همواره با یکدیگر در تماس هستند.
ولادیمیر پوتین گفت: «فرانسه یکی از شرکای اصلی بینالمللی روسیه است. ما با رئیس جمهور امانوئل ماکرون در تماس دائمی بوده و مرتباً با یکدیگر دیدار می کنیم و درباره موضوعاتی از قبیل حل و فصل اوضاع در لیبی، سوریه، خاورمیانه و به طور کلی برای حل بحران اوکراین در چارچوب گروه نرماندی گفتگو میکنیم.»
وی یادآور شد که روسیه و فرانسه همچنین موافقت خود برای شروع کار مشترک با موضوعات تضمین ثبات و امنیت در قاره اروپا را آغاز کردند. ضمن اینکه روابط اقتصادی بین روسیه و فرانسه از جمله در عرصه صنعت و انرژی در حال توسعه است. در این مراسم 23 تن از سفیران خارجی تازه وارد به روسیه، از جمله سفرای ایالات متحده، انگلیس، فرانسه، چین، ایران، عراق، استرالیا، آلمان، یونان و سوئد حضور داشتند.
تسنیم