×
سیاسی
شناسه خبر : 41889
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/11/15 ساعت 20:30
ترامپ به کشورهایی سلاح می‌فروشد که اتباعشان را منع کرده است

ترامپ به کشورهایی سلاح می‌فروشد که اتباعشان را منع کرده است

یک اندیشکده آمریکایی با انتقاد از روند فروش تسلیحاتی آمریکا برای کسب منافع اقتصادی نوشت که دولت ترامپ به کشورهایی سلاح می‌فروشد که اتباعشان را از ورود به آمریکا به بهانه وضعیت خطرناک آن کشورها منع کرده است.

 به گزارش نورنیوز- ترامپ به کشورهایی سلاح می‌فروشد که اتباعشان را منع کرده است «تریور ترال» عضو ارشد اندیشکده کاتو و استادیار دانشکده سیاست و دولت دانشگاه جرج میسون و «جردن کوهن» دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه میسون در مقاله‌ای انتقادی نوشتند: دولت ترامپ اخیراً اعلام کردع که نام 6 کشور دیگر را به فهرست کشورهای ممنوعه ورود به آمریکا اضافه می‌کند. معنی این ممنوعیت این است که شهروندانی که در این کشورها زندگی می‌کنند نمی‌توانند بدون دریافت معافیت خاص به این آمریکا وارد شوند. این امر به کاش قابل توجه شمار کسانی منجر می‌شود که از این کشورها به آمریکا سفر خواهند کرد.

این دو کارشناس با انتقاد ازاین روند تصریح کردند: منطق و بهانه دولت برای این ممنوعیت، شرایط این کشورها بخصوص سطح تروریسم و افزایش احتمال این خطر عنوان شده که اجازه ورود این اتباع به کشور احتمال خطرات را بالا می‌برد. اما اگر حرف دولت درباره خطرات ناشی از اتباع این کشورها درست است پس چرا واشنگتن همچنان به شرکت‌ها و دولت اجازه فروش تسلیحات به بیش از نیمی از همین کشورها می دهد؟ تنها در طول مدت تصدی دولت ترامپ آمریکا به لیبی، یمن، اریتره، قرقیزستان، میانمار، نیجریه و تانزانیا اسلحه فروخته است که همان پنج کشور هستند که به تازگی به فهرست کشورهای ممنوع از ورود اضافه شده‌اند.

این اسلحه‌ها شامل همه چیز از اسلحه‌های سبک تا اتوماتیک و حتی جنگنده‌های تهاجمی سبک می‌شوند. بدتر این که فقط از سال 2002 تاکنون آمریکا 409 میلیارد دلار اسلحه به 10 کشور از همین فهرست 13 کشور ممنوع فروخته است با وجود این که همه آنها درگیر مشکلات سیاسی،‌ سابقه ضعیف در رعایت حقوق بشر، فساد در سطوح بالا و مشارکت در برخی از درگیری‌های منطقه‌ای بوده‌اند. در این گزارش که در وبسایت اندیشکده آمریکایی «کاتو» منتشر شده،‌ آمده است: دولت ترامپ در میان دولت‌های معاصر آمریکا، تنها دولتی است که چشم خود را به پیامدهایی بسته است که این سلاح‌ها در ادامه مسیر در تشدید تروریسم و ناکفایتی کشورهایی مقصد باقی می‌‌گذارد و دولت ترامپ تنها به دنبال سود اقتصادی و راهبردی خود است. بنا بر تاکید این دو کارشناس: به نظر می‌رسد از نظر کاخ سفید فروش تسلیحات ابزار نهایی در سیاست خارجی آمریکا باشد.

این راهی برای حمایت از شرکا و همپینان درمواجهه با چالش‌های داخلی و وتهدیدات خارجی است بدون این که لازم باشد سربازان آمریکایی به آنجا اعزام شوند. این امر همچنین ابزاری برای اعمال اهرم فشار بر کشورهای دریافت کننده تسلیحات آمریکایی است تا پشتوانه اقتصادی برای شرکت‌های آمریکایی باشند. در ادامه این گزارش با اشاره به روند فروش تسلیحات آمریکا بعد از حوادث 11 سپتامبر آمده است: در طی جنگ با تروریسم، فروش تسلیحات و انتقال آن از تاکتیک‌های محوری آمریکا بوده است.

از 2002 تا 2019 آمریکا 215 میلیارد دلار اسلحه به 169 کشور فروخته که بسیاری از کشورها در زمره کشورهایی بودند که امکان افزایش خطر در آنها مشهود بود. صدر این صادرات به کشورهای تمامیت‌خواهی مانند عربستان و نیجریه بود که از این سلاح‌های آمریکایی برای کشتن غیرنظامیان در داخل و خارج بهره می‌گیرند. یا به کشورهایی مانند کلمبیا و پاراگوئه بوده که درگیر جنگ داخلی هستند و یا به امارات و اوگاندا بوده که به بازار سیاه تسلیحات آمریکایی معروف هستند. در انتهای این گزارش آمده است: متاسفانه به نظر نمی‌رسد که ترامپ چندان نگران این خطرات باشد. با وجود این که اسلاف ترامپ مقدار زیادی اسلحه فروخته‌اند اما در بازبینی دولت ترامپ از سیاست انتقال تسلیحاتی تاکید بیش از حدی بر سود اقتصادی ناشی از فروش تسلیحات شده است. آنچه که در این میان بی‌معنی است ممنوع کردن مردم کشورهایی است که در عین حال فروش تسلیحات به آنها برقرار است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پیام تسلیت رییس جمهور در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «آدمی»
وداع با پیکر خلبان شهید مجید کاظمی در گلزار شهدای شیراز
رسوایی اسرائیل در اهتزاز پرچم دروغین
واکنش تمسخرآمیز خبرنگار آکسیوس به ادعای محاصره زمینی ایران
واکنش حزب‌الله لبنان به حمله آمریکا به عراق و مشارکت یک کشور عربی
جایگاه آب در دیپلماسی
تمدید اعتبار ثبت سفارش بدون انتقال ارز
تمبر اربعین 1405 رونمایی شد؛ نماد وحدت ایران و عراق
رکورد خدمت درمانی به زائران اربعین
حماسه‌ای که تنها روایت یک پرواز نیست
هشدار پلیس تهران به مالکان خودرو پس از دستگیری سارقان حرفه‌ای باطری
هشدار نارنجی هواشناسی؛ خوزستان در آستانه موج جدید گرما
عراقچی: سناریوی پرچم دروغین؛ واکنش ایران به اتهام حمله به بندر دمیاط
جان‌بخشی به دروازه ورود هخامنشیان
اختلال گسترده کاربران را غافلگیر کرد؛ قطعی سراسری اینترنت در ترکیه
زمان پرداخت معوقات فروردین و اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ مطالبه خسارت دیرکرد جدی شد
فون درلاین: اجازه ورود مهاجران غیرقانونی به اتحادیه اروپا را نخواهیم داد
دزد دندان در اندرزگو بازداشت شد
پاسخ جنجالی تد لیو به تهدید ترامپ؛ «ایران به این تعرفه‌ها می‌خندد»
قدردانی اسقف اعظم روسیه از پیام رهبر معظم انقلاب
چین خواستار توقف تهدیدهای نظامی آمریکا علیه کوبا شد
قیمت موتورسیکلت وارد شیب صعودی شد
واکنش تند قانونگذار آمریکایی به تناقض‌گویی ترامپ
گالری گردی در دومین جمعه مرداد ماه
اخاذی چند هزار میلیاردی شبکه باج نیوز از برخی فعالان اقتصادی
کوهنوردان پاکستانی گرفتار بهمن شدند
کناره‌گیری دبیرکل فدراسیون جهانی ژیمناستیک پس از 12 سال
عامل سرقت از زائران اربعین در دام پلیس
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
صعود 3 آزادکار ایران به نیمه نهایی نوجوانان جهان
اسپانیا گذرگاه مرزی خود با مراکش را بست
اسرائیل به هیچ یک از بندهای توافق پایبند نیست
نخستین اثر ایرانی میهمان خانه موزه تولستوی شد
شهادت مامور گیلانی در درگیری با اشرار مسلح شادگان
آتش سوزی منطقه حفاظت‌شده «شیمبار» مهار شد
هشدار زرد برای گیلان/شنا در سواحل کاسپین ممنوع!
قهرمانی مازندران در کشتی آلیش زنان
حماس: عقب‌نشینی اسرائیل، شرط ما برای تحویل سلاح است
ایران به عضویت سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی درآمد
جان باختن 10 نفر در تصادفات اربعین
زلزله دامغان خسارت جانی نداشت/ یک گسل فعال شد
«نردبان»، امروز به مدرسه میناب رسید
تهرانی ها منتظر وزش باد و گردوخاک باشند
ائتلاف دریایی، آغاز امنیت یا مقدمه بحران بزرگ‌تر؟
نبیه بری: اسرائیل قصد خروج از خاک لبنان را ندارد
بازنشستگان بخوانند؛افزایش اعتبار خرید از فروشگاه‌های زنجیره ای
حریق نخل و انبار ضایعات، عامل دود شرق بندرعباس
قیمت دینار عراق امروز جمعه 9 مرداد 1405 | دینار اربعین چقدر ارزان شد؟
25 کشته در حادثه معدن پاکستان
روایت ماموریت تاریخی خلبانان شیراز در جنگ تحمیلی سوم