×
اقتصادی
شناسه خبر : 41857
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/11/15 ساعت 16:40
بازتاب جهانی آمادگی ایران برای پرتاب ماهواره "ظفر"

بازتاب جهانی آمادگی ایران برای پرتاب ماهواره "ظفر"

ماهواره ظفر-براری پایگاه‌های خبری سراسر دنیا نسبت به آمادگی ایران برای پرتاب قریب‌الوقوع ماهواره بومی "ظفر" به مدار زمین که به منظور کمک به مطالعات زمین‌لرزه‌ها و کشاورزی ایران به فضا پرتاب می‌شود، واکنش نشان دادند.

 به گزارش نورنیوز-در حالی که رییس سازمان فضایی ایران از قرار گرفتن ماهواره "ظفر" در مدار تا پایان دهه فجر خبر داد، رسانه‌های سراسر دنیا در پی اعلام ایران مبنی بر پرتاب قریب‌الوقوع این ماهواره بومی به مدار زمین با هدف کمک به رصد زلزله‌ها و بخش کشاورزی واکنش نشان داده‌اند. پایگاه خبری "انگجت" نوشت: بنابر اعلام سازمان فضایی ایران، این کشور قرار است جدیدترین کشوری باشد که یک ماهواره رصدی را به فضا می‌فرستد. ساخت و توسعه این ماهواره با نام "ظفر"(که در زبان فارسی به معنای پیروزی است) از سه سال پیش شروع شد. این ماهواره توسط موشک سیمرغ به ارتفاع ۳۲۹ مایلی(۵۳۰ کیلومتری) از سطح زمین پرتاب می‌شود و روزانه ۱۵ بار مدار زمین را دور می‌زند و تصاویری را جمع می‌کند تا به مطالعه بلایای طبیعی و کشاورزی کمک کند. به گفته "مرتضی براری" رئیس سازمان فضایی ایران، این ماهواره طوری طراحی شده است تا بیش از ۱۸ ماه قابل استفاده باشد.

اگرچه این سازمان امیدوار است تا قبل از مارس ۲۰۲۱، پنج ماهواره دیگر هم بسازد. "براری" به اینکه این پرتاب چه زمانی انجام خواهد شد، اشاره نکرد و به گفتن اینکه در روزهای آینده انجام خواهد شد، اکتفا کرد. برخی از کشورهای غربی تاکنون نسبت به برنامه ماهواره‌ای ایران ابراز نگرانی کرده‌اند. به عنوان مثال، در ژانویه سال ۲۰۱۹، پرتاب ماهواره "پیام" که برای نظارت بر تغییرات محیطی طراحی شده بود، از سمت واشنگتن "یک اقدام تحریک آمیز" توصیف شده بود. با این حال "براری" با بیان اینکه ایران طرفدار استفاده صلح آمیز از فضا است، افزود: همه فعالیت‌های ما در حوزه فضای بیرونی(فضای خارج از جو زمین) شفاف است.

خبرگزاری معتبر "AFP" نیز همین نقل قول رئیس سازمان فضایی ایران را تیتر کرد و نوشت: ایران در حال آماده سازی برای پرتاب یک ماهواره رصد علمی جدید در روزهای آتی است. ساخت ماهواره "ظفر" از سه سال پیش با مشارکت ۸۰ دانشمند ایرانی آغاز شد و به گفته "براری" رئیس سازمان فضایی ایران، این ماهواره ۱۱۳ کیلوگرمی توسط یک موشک سیمرغ به ارتفاع ۵۳۰ کیلومتری سطح زمین پرتاب می‌شود و روزانه ۱۵ بار مدار خود را طی می‌کند. در ژانویه سال ۲۰۱۹، تهران اعلام کرد که ماهواره "پیام" نتوانسته است به مدار خود برسد، ماهواره‌ای که برای جمع آوری داده‌ها در مورد تغییرات محیطی در ایران ساخته شده بود. پایگاه "اورشلیم پست" نیز با اعلام خبر آمادگی ایران برای پرتاب ماهواره "ظفر" به نقل از براری نوشت: در صورت عدم موفقیت اولین پرتاب، دو نسخه از این ماهواره ساخته شده است. "محمدجواد آذری جهرمی" وزیر اطلاعات و فناوری ارتباطات ایران گفته است: این ماهواره قبل از ۱۱ فوریه(۲۲ بهمن)، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی پرتاب خواهد شد. پایگاه "آسیا نیوز" نیز به بازتاب سخنان رئیس سازمان فضایی ایران پرداخت.

پایگاه "ifpnews" هم با تاکید بر بومی بودن ماهواره "ظفر" نوشت: رئیس سازمان فضایی ایران(ISA) می‌گوید ماهواره مشاهدات علمی بومی ایران موسوم به "ظفر" طی چند روز آینده پرتاب می‌شود. پایگاه "اسپیس واچ" نوشت: ایران ادعا می‌کند که ماهواره رصد زمین با وضوح یک متر را توسعه داده است. "مرتضی براری" رئیس سازمان فضایی ایران به رسانه‌های ایرانی گفته است که ایران قصد دارد یک ماهواره رصد زمین با وضوح بالا را که قادر به عکس گرفتن با وضوح یک متر است، به فضا ارسال کند.

پایگاه هندی "outlookindia" نیز با تیتر "ایران ماهواره رصد زمین را در روزهای آینده پرتاب می‌کند" به اعلام این خبر پرداخت و نوشت: "براری" با اشاره به اینکه ایران قبلاً موفق شده بود یک ماهواره را در مدار ۲۵۰ کیلومتری بالاتر از سطح زمین مستقر کند، گفت: این یک گام جدید برای کشور ما خواهد بود. "براری" وزن این ماهواره را ۱۱۳ کیلوگرم دانست و اعلام کرد در ساخت آن از ۶۴ هزار قطعه استفاده شده است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
دستور کار روشن برای ارتقای امنیت و ثبات ایران و عراق
روزنامه نظامی زیر تیغ سانسور پنتاگون!
ناو جورج بوش به سرنوشت لینکلن دچار می‌شود؟
نیروگاه‌های اتمی جدید برای تولید 30 گیگاوات برق می‌سازیم
هشدار ایران درباره مسابقه تسلیحاتی آمریکا در فضا
آرایش جدید نظامی با انتقال آپاچی‌ها
واکنش وزارت خارجه به تحریم های اقتصادی جدید آمریکا
محدودیت ترافیکی مراسم عید بیعت
حضور قالیباف در مراسم چهلمین روز خاکسپاری قائد شهید امت در کربلای معلی
قدردانی نماینده آیت‌الله سیستانی از مدیریت دکتر پزشکیان در جنگ رمضان
برنامه عادی‌سازی روابط ارمنستان با جمهوری آذربایجان و ترکیه
یارانه نقدی مردادماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
نورویدئو| پشت پرواز شاهین سنتکام؛ جبران ضعف یا تداوم سلطه
انتشار کلید آزمون‌های سراسری
شکست نامزدهای مورد حمایت ترامپ در انتخابات
پاسخ یمن به نقض حریم هوایی از سوی عربستان
تساوی دراماتیک خاتون بم مقابل النصر
اجرای حکم قطعی جرائم اقتصادی درباره تعاونی مولی‌الموحدین
خدمات سلامت ایران به اتباع
پیروزی اتلتیکو با شعار علیه آلوارز
تحول در صنعت فضایی ایران روی مدار ژئو
مهار آتش‌سوزی در مرز بیله‌سوار
رابرت مالی: مردم ایران تسلیم نخواهند شد
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 30 مرداد / طلا صعود می کند؟
رونمایی از طرح آرامگاه فرشچیان
دفن پروژه جاه‌طلبانه نئومِ بن سلمان در شن‌های عربستان!
منیر الحدادی به لیگ اسپانیا بازگشت
سیاستگذاری اقتصادی تغییر ریل می‌دهد؟
قطر: بازگشت به شرایط پیش از جنگ ضروری است
قرارگیری ترامپ در برزخ دائمی
گزارش تصویری| آزمون سراسری سال 1405
پای اسپانیایی‌ها به بیرجند باز شد
دفاع و بازتولید قدرت از دل تهدید
ناکامی آزادکاران جوان در مسابقات جهانی
بیانیه مشترک مصر، قطر و ترکیه در محکومیت حملات اخیر اسرائیل به غزه
انتقاد تند داریوش ارجمند از بودجه هنرمندان
توضیح درباره ابطال مصوبات شورای رقابت در پیش‌فروش خودرو
توقف پروازها در بن‌گوریون
مشاور امنیت ملی عراق چه پیامی را به قالیباف رساند؟
آخرین خبر از پرونده تکان‌دهنده و 53 میلیون دلاری هاروارد
انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است
قالیباف به کربلا رسید
ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد
واکنش چین به تهدید اقتصادی ترامپ علیه ایران
شکست کشتی‌گیران ایرانی در رقابت‌های جهانی
رکورد 48 ساعته پلیس؛ کشف هزاران تن موادمخدر و سوخت قاچاق
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در چند روز آینده
وقوع حادثه دریایی در سواحل یمن
قطعی برق تهران فردا جمعه 30 مرداد+ لینک
روسیه: برای دیدار با مذاکره‌کنندگان آمریکایی آماده‌ایم