×
سیاسی
شناسه خبر : 41736
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/11/14 ساعت 14:22
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ظریف دیدار کرد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ظریف دیدار کرد

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد و به گفتگو نشست.

 «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در اولین سفرش پس از تصدی به این سمت به تهران آمده، دقایقی قبل با حضور در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با محمدجواد ظریف وزیر خارجه دیدار و گفتگو کرد.

او قرار است در این سفر با حسن روحانی رئیس جمهور و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار کند.

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران با اشاره به سفر جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: بورل راجع به تحولات برجامی و روابط ایران و اتحادیه اروپا و مهمترین مسائل منطقه ای و بین المللی با ظریف، روحانی و رئیس مجلس دیدار و گفتگو می کند.

موسوی با بیان اینکه رفت و آمدهای دیپلماتیک منافاتی با برخی مواضع اتحادیه اروپا ندارد و از این رفت و آمدها استقبال می کنیم، خاطرنشان کرد: سفر ایشان را مهم ارزیابی می کنیم و امیدواریم در گفتگوهایی که با ایران دارند ریشه شرایط جدید را متوجه باشند و استدلالات ایران را بشنوند و اگر حسن نیتی در آنهاست، برای کاهش تنش ها اقدام جدی صورت دهند.

وی همچنین گفت که پیش بینی می کنم گفتگوهای امروز با بورل صریح خواهد بود و افزود: چند هفته پیش ظریف و بورل در هند دیدار و گفتگوی شفاف و صریحی داشتند و این صراحت و شفافیت در گفتگوهای امروز نیز خواهد بود. ما دلخوری های شدیدی از اروپا داریم که بعد از نقض آمریکا، همراهی کردند و با بی عملی خودشان نشان دادند که نمی توانند کاری از پیش ببرند یا اراده و توان لازم را ندارند و تصمیم فشارهای آمریکایی ها شدند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره ابتکاراتی که ایران در قالب برجام به اروپا داده است و ارزیابی از سفر امروز بورل به تهران گفت: ابتکارات را به آنها ارائه کردیم و در هند ظریف گفتگوی صریحی با بورل داشت و امروز هم که ایران آمد اگرچه اولین سفر ایشان است، ولی با دیدگاه های ایران بیشتر آشنا خواهد شد، کلیات موضوع برایش روشن است، یکسری جزییات درباره ادامه حیات برجام و تعهدات اروپا به وضوح به ایشان گفته خواهد شد.

وی عنوان کرد: اتحادیه اروپا علاوه بر اینکه نقش هماهنگ کنندگی در قالب برجام دارد، خودش یک طرف است علاوه بر سه کشور عضو برجام، اتحادیه اروپا هم نقش هماهنگ کنندگی و محوری دارد. فکر می کنم که امروز به جمع بندی های خوبی برسیم و اگر این اتفاق بیفتد می تواند برای گام های بعدی مدنظر طرفین باشد.

ظریف و جوزپ بورل پیش از این در حاشیه نشست گفتگوهای رایسینا در هند دیدار و گفتگو کردند. در آن زمان ظریف درباره به کارگیری مکانیسم حل و فصل اختلافات در برجام با بورل گفتگو کرد.

اتحادیه اروپا نیز پیش از این سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران و دیدارهایش با مقام‌های ایران، «فرصتی برای رایزنی در خصوص تحولات جاری فراهم خواهد کرد».

براساس بیانیه‌ای که بدین منظور صادر شد، وزرای خارجه اتحادیه اروپا به او برای انجام مذاکرات دیپلماتیک با شرکای منطقه‌ای، کاستن از تنش‌ها و تلاش برای حصول به راه‌حل‌های سیاسی ماموریت و اختیار مهمی داده‌اند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «سفر (بورل به تهران) همچنین فرصتی برای تاکید بر تعهد قوی اتحادیه اروپا به حفظ برجام و صحبت درباره روابط دوجانبه و همکاری بین اتحادیه اروپا و ایران خواهد بود».


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
کارگردان سینما: آماده اجرای حکم قصاص قاتلان رهبر شهید انقلاب هستم
آخرین گزینه آمریکا برای بازکردن تنگه هرمز، درخواست از ایران است
انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون‌های تخصصی مجلس از 22 تیر آغاز می‌شود
آمریکا از رهبران کوبا خواست مسیر سیاسی خود را تغییر دهند!
آخرین وضعیت عبدالرضا هلالی پس از عمل جراحی اعلام شد
تأکید مهدی تاج بر ادامه همکاری با قلعه‌نویی تا جام ملت‌های آسیا
آلمان و فرانسه برای حل بحران لبنان برنامه مشترک تدوین کردند
چرا ترامپ هم به ایران حمله می‌کند و هم از جنگ فراگیر پرهیز دارد؟
قتل هولناک فاطمه سلطانی در اسلامشهر؛ پدر در دادگاه چه گفت؟
هیأت آمریکایی برای بررسی عقب‌نشینی اسرائیل وارد لبنان شد
مراسم تشییع رهبر شهید، اعتمادبه‌نفس مقامات ایران را تقویت کرد
دستور ویژه چین به پالایشگاه‌ها برای تولید بیشتر
رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان آمار نذورات محرم را اعلام کرد
اتوبوس‌های کرمان تا پایان تابستان رایگان شدند
آغاز بازی‌های تدارکاتی تیم ملی امید؛ اولین آزمون مقابل کایسری‌اسپور
صدای انفجارهای مهیب در شرق حمص؛ جزئیات در حال بررسی
باخت ترامپ و گرفتار شدن او در تله‌ خودساخته
تشبیه جنجالی اتحادیه اروپا به یک تیم شکست‌خورده
هاآرتص: تصمیم جدید حماس، کابینه اسرائیل را با چالش تازه روبه‌رو کرد
مجوز صادرات محدود مرغ صادر شد
زمان ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 1405 اعلام شد
موج گرمای شدید در کشور؛ دمای تهران 42 و قم تا 46 درجه می‌رسد
حبیبی‌نژاد به تراکتور پیوست
تصویب دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای گواهی سپرده ارزی
گزارش تصویری | جشنواره گاو بازی در اسپانیا
تدوین نقشه راه بازسازی و مدیریت منابع در نشست ستاد بازسازی
آغاز قطعی برق در برخی مناطق تهران بدون اطلاع قبلی+اطلاعیه توزیع برق
ای عشق دل افروز ،دل من به تو گرم است
حضور مداوم امیری در تمرینات پرسپولیس؛ بازار شایعات داغ شد
حمله به مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق
منبع آگاه به پرس تی‌وی: ایران برنامه‌های مدیریت تنگه هرمز را پیش خواهد برد
اعلام برنامه تابستانی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه+ جزئیات
دادگاه اسپانیا تحقیق درباره فرماندهان رژیم صهیونیستی را آغاز کرد
تقدیر عراقچی از پیام همدردی سلطنت عمان
جدایی عالیشاه و سرلک از پرسپولیس
نوراینفو | آیا ویپ از سیگار هم خطرناک‌تر است؟
تصمیم‌گیری برای تنگه هرمز فقط توسط ایران و عمان صورت می‌گیرد
حقیقت هشدار سردار علایی و واکنش شهید شمخانی چه بود؟
آلمان احتمال خرابکاری در آتش‌سوزی خط ریلی پرتردد را بررسی می‌کند
میزبانی تیم‌های ایرانی در کشور سومی
فروشنده ملک به کوشنر در آلبانی مظنون به جعل اسناد است
آلمان احتمال خرابکاری در آتش‌سوزی خط ریلی پرتردد را بررسی می‌کند
قطر و اردن خواستار پایان تنش‌های خطرناک در منطقه شدند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و هشتم
طرح «مهتاب» 118 مگاوات از بار غیرمجاز شبکه برق را کاهش داد
دستور الزیدی برای پیگیری کشته شدن یک عراقی به دست گارد ساحلی کویت
بازیکن ملوان شاگرد رحمتی در گل گهر شد
آیا مکانیسم ماشه آخرین برگ بازی غرب است؟
علیرضا جهانبخش به جمع امدادگران هلال احمر پیوست
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 20 تیر 1405