×
سیاسی
شناسه خبر : 41736
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/11/14 ساعت 14:22
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ظریف دیدار کرد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ظریف دیدار کرد

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد و به گفتگو نشست.

 «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در اولین سفرش پس از تصدی به این سمت به تهران آمده، دقایقی قبل با حضور در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با محمدجواد ظریف وزیر خارجه دیدار و گفتگو کرد.

او قرار است در این سفر با حسن روحانی رئیس جمهور و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار کند.

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران با اشاره به سفر جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: بورل راجع به تحولات برجامی و روابط ایران و اتحادیه اروپا و مهمترین مسائل منطقه ای و بین المللی با ظریف، روحانی و رئیس مجلس دیدار و گفتگو می کند.

موسوی با بیان اینکه رفت و آمدهای دیپلماتیک منافاتی با برخی مواضع اتحادیه اروپا ندارد و از این رفت و آمدها استقبال می کنیم، خاطرنشان کرد: سفر ایشان را مهم ارزیابی می کنیم و امیدواریم در گفتگوهایی که با ایران دارند ریشه شرایط جدید را متوجه باشند و استدلالات ایران را بشنوند و اگر حسن نیتی در آنهاست، برای کاهش تنش ها اقدام جدی صورت دهند.

وی همچنین گفت که پیش بینی می کنم گفتگوهای امروز با بورل صریح خواهد بود و افزود: چند هفته پیش ظریف و بورل در هند دیدار و گفتگوی شفاف و صریحی داشتند و این صراحت و شفافیت در گفتگوهای امروز نیز خواهد بود. ما دلخوری های شدیدی از اروپا داریم که بعد از نقض آمریکا، همراهی کردند و با بی عملی خودشان نشان دادند که نمی توانند کاری از پیش ببرند یا اراده و توان لازم را ندارند و تصمیم فشارهای آمریکایی ها شدند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره ابتکاراتی که ایران در قالب برجام به اروپا داده است و ارزیابی از سفر امروز بورل به تهران گفت: ابتکارات را به آنها ارائه کردیم و در هند ظریف گفتگوی صریحی با بورل داشت و امروز هم که ایران آمد اگرچه اولین سفر ایشان است، ولی با دیدگاه های ایران بیشتر آشنا خواهد شد، کلیات موضوع برایش روشن است، یکسری جزییات درباره ادامه حیات برجام و تعهدات اروپا به وضوح به ایشان گفته خواهد شد.

وی عنوان کرد: اتحادیه اروپا علاوه بر اینکه نقش هماهنگ کنندگی در قالب برجام دارد، خودش یک طرف است علاوه بر سه کشور عضو برجام، اتحادیه اروپا هم نقش هماهنگ کنندگی و محوری دارد. فکر می کنم که امروز به جمع بندی های خوبی برسیم و اگر این اتفاق بیفتد می تواند برای گام های بعدی مدنظر طرفین باشد.

ظریف و جوزپ بورل پیش از این در حاشیه نشست گفتگوهای رایسینا در هند دیدار و گفتگو کردند. در آن زمان ظریف درباره به کارگیری مکانیسم حل و فصل اختلافات در برجام با بورل گفتگو کرد.

اتحادیه اروپا نیز پیش از این سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران و دیدارهایش با مقام‌های ایران، «فرصتی برای رایزنی در خصوص تحولات جاری فراهم خواهد کرد».

براساس بیانیه‌ای که بدین منظور صادر شد، وزرای خارجه اتحادیه اروپا به او برای انجام مذاکرات دیپلماتیک با شرکای منطقه‌ای، کاستن از تنش‌ها و تلاش برای حصول به راه‌حل‌های سیاسی ماموریت و اختیار مهمی داده‌اند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «سفر (بورل به تهران) همچنین فرصتی برای تاکید بر تعهد قوی اتحادیه اروپا به حفظ برجام و صحبت درباره روابط دوجانبه و همکاری بین اتحادیه اروپا و ایران خواهد بود».


خبرگزاری فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سیاست جدید ترامپ علیه غول‌های فناوری
فناوری جدید؛ کنترل ویلچر و رایانه تنها با حرکات صورت
چگونه شکلات تلخ می‌تواند روند پیری را کند، کند؟
ثروتمندترین خانواده‌های جهان معرفی شدند
راهکارهایی ساده برای جلوگیری از خشکی چشم در زمستان
ژن RNA غیر کدکننده به‌عنوان کنترل‌کننده رشد سلول‌های بزرگ شناسایی شد
هشدار مادورو درباره پیامدهای تهدیدهای واشنگتن بر صلح منطقه‌ای
پیشروی اشغالگران اسرائیلی بار دیگر در قنیطره سوریه
الازهر حکم اعدام بیماران سرطانی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد
تحریم‌ها نتوانستند واردات نفت هند از روسیه را کاهش دهند
ساختمان‌های شهرداری تهران صاحب شناسنامه پدافندی می‌شوند
هدف‌گذاری ایران و پاکستان برای تحقق تجارت 10 میلیارد دلاری
تامین بازار شب یلدا با عرضه گسترده هندوانه
انتصاب یک بانوی به‌عنوان معاون سیاسی فرمانداری مراغه
حمله سنگین سایبری به وزارت کشور فرانسه
ارتش ونزوئلا: تهدیدهای ترامپ ما را نمی‌ترساند
عون: گفت‌وگو با اسرائیل برای تثبیت امنیت است نه تسلیم شدن
رونمایی دولت از یک یارانه جدید
بیانیه سفارت روسیه درباره آزادی شهروند روسی زندانی در ایران
نتایج آزمون زبان دانشگاه آزاد اعلام شد
مجری آمریکایی: ترامپ ممکن است امشب به ونزوئلا اعلان جنگ کند
انگلیس دارایی‌های آبراموویچ روسی را به اوکراین واگذار می‌کند
نیروهای جدایی‌طلب جنوب یمن با تل‌آویو تماس برقرار کردند
یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید/جزئیات جدیدی از ترور
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود+ آیین‌نامه جدید سوخت
آمریکا مجوز فروش نفت پروژه ساخالین-2 روسیه را صادر کرد
گوشی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هک شد/نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده‌
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + مغز تغییرات منفی ندارد
نورنما | مجسمه آزادی سقوط کرد
آزادی گروگان بشاگردی پس از تلاش‌های قضائی در جاسک
سوارس اینتر میامی ماندنی شد
بولتون: پوتین ترامپ را فریب می‌دهد
ترامپ حین مذاکرات مشغول برنامه‌ریزی برای حمله به ایران بود
آخرین وضعیت مجری «گزارش ورزشی» پس از گازگرفتگی
شرایط حذف افراد از دریافت کالابرگ اعلام شد+جزئیات
خط 8 مترو تهران با 34 ایستگاه پرتقاضا وارد فاز اجرایی می‌شود
احتمال انتقال دیدار ایران و مصر به ونکوور/اختصاص بخشی از درآمد جام جهانی برای غزه/
پزشکیان: امام خمینی (ره) پیام آور وحدت و انسجام بود
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
ونزوئلا: صادرات نفت خام ما بی‌وقفه ادامه دارد
تراکتور-پرسپولیس با 50 هزار تماشاگر
هواشناسی بوشهر 2 هشدار قرمز صادر کرد
انصارالله یورش نتانیاهو به مسجدالاقصی را اهانتی آشکار خواند
توضیحات آتیه‌سازان حافظ درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان
هشدار هلال احمر درخصوص ورود موج جدید بارشی به جنوب کشور
ارز مسافری و دانشجویی بر مبنای نرخ تالار دوم مرکز مبادله است
انار شب یلدا تامین شد
جهان باید فرصت تعامل با تهران را دریابد
هشدار درباره تبعات اقتصادی مصادره دارایی‌های روسیه
چه خبر از وضعیت مصدومان استقلال ؟
X
آگهی تبلیغاتی