شناسه خبر : 41735
تاریخ انتشار : 1398/11/14 14:13
فجایع اقتصادی «معامله قرن» برای فلسطینیان

فجایع اقتصادی «معامله قرن» برای فلسطینیان

علیرغم وعده‌های اقتصادی که در طرح «معامله قرن» به فلسطینیان داده شده است، بررسی‌ها نشان می دهد که طرح مذکور علاوه بر معضلات سیاسی، فجایع اقتصادی زیادی را نیز برای فلسطینیان دارد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: درحالی که یک هفته از اقدام ایالات متحده آمریکا در رونمایی از طرح به اصطلاح صلح موسوم به «معامله قرن» سپری می‌شود، واکنش‌های بین المللی به این طرح همچنان ادامه دارد و بسیاری از کارشناسان و ناظران سیاسی معتقدند که طرح مذکور، اهداف اقتصادی شومی را نیز دنبال می‌کند.

کارشناسان همچنین بر این باورند که عملیاتی ساختن طرحی همچون «معامله قرن» بسیار سخت به نظر می‌رسد، چراکه این طرح صراحتاً قوانین بین المللی را نقض می‌کند؛ موضعی که البته توسط برخی طرف‌های بین المللی نیز اتخاذ شده است. درهمین ارتباط، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در سخنانی اظهار داشت: «معامله قرن با برخی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد همخوانی ندارد».

این مقام روسی در ادامه افزود: «واکنش فلسطین و شماری از کشورهای عربی به طرح ترامپ ما را به این فکر وا می‌دارد که میزان قابل اجرا شدن این معامله چقدر است». درهمین حال، «جوزف بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی تأکید کرد که طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا درباره فلسطین، توافقات بین المللی را دچار چالش می‌کند. وی این اظهارات را در جریان دیدار با «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن مطرح کرد.

این درحالی است که فلسطینیان نیز همچنان به انتقادات شدید خود از معامله قرن ادامه می‌دهند و صراحتاً نیز اعلام کرده‌اند که تحت هیچ شرایطی زیر بار چنین طرح ننگینی نمی‌روند. درهمین راستا، انجمن علمای فلسطین از معامله قرن به عنوان یک جنایت بزرگ یاد کرد. انجمن علمای فلسطین اعلام کرد: رد کردن معامله قرن یک وظیفه شرعی محسوب می‌شود. این انجمن همچنین تأکید کرد که قبولِ معامله قرن و حمایت از آن به مثابه خیانت به اسلام و فلسطین است.

درهمین حال، «اسامه حمدان» یکی از رهبران ارشد جنبش حماس نیز تاکید کرد که رونمایی از طرح صلح آمریکا موسوم به معامله قرن نتیجه طبیعی مجموعه‌ای اقدامات و تحرکات آمریکایی اسرائیلی در مرحله اخیر است. حمدان اظهار داشت که معامله قرن بخشی از تلاش‌های آمریکا در راستای نابودی مساله فلسطین و مشروعیت‌بخشی به رژیم اشغالگر صهیونیستی در منطقه است.

حمدان تصریح کرد که واشنگتن درصدد واداشتن فلسطینیان به چشم‌پوشی از حقوق خود و از بین بردن وحدت و یکپارچگی منطقه است تا رژیم صهیونیستی قوی‌ترین طرف باقی بماند. وی با اشاره به اینکه طرح ترامپ چندان دوام نخواهد آورد، اظهار داشت: آنانکه گمان می‌کنند همسویی با طرح ترامپ جایگاه بهتری را برایشان در منطقه رقم می‌زند، کاملاً به اشتباه رفته‌اند.

در هر صورت، علیرغم وعده‌های اقتصادی که در طرح «معامله قرن» به فلسطینیان داده شده است، بررسی‌ها نشان می‌دهد که طرح مذکور علاوه بر معضلات سیاسی، فجایع اقتصادی زیادی را نیز برای فلسطینیان دارد. در طرح معامله قرن وعده‌های اقتصادی فراوانی برای فلسطینیان به چشم می‌خورد، که جملگی آنها از جمله طنزهای تلخ این طرح محسوب می‌شوند. بنابراین، بدیهی است که مشوق‌های اقتصادی پیش بینی شده در معامله قرن چیزی جز وعده‌های پوچ برای تحریک کردن فلسطینیان به موافقت با این طرح، نیست.

اما مشوق‌های اقتصادی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها برای فلسطینیان در طرح معامله قرن چیست؟ در معامله قرن قید شده است که با این طرح، فلسطینیان می‌توانند «زندگی بهتری داشته باشند و از چرخه خشونت و فقر بیرون بیایند». به طور کلی جنبه‌های اقتصادی این طرح را می‌توان به ۳ بخش «توسعه اقتصادی فلسطین»، «توسعه انسانی و توانمندسازی جامعه فلسطین» و «تقویت حکمرانی خوب در فلسطین» تقسیم کرد.

«رفع محدودیت‌های اقتصادی در کرانه باختری و نوار غزه»، «ساخت زیرساخت‌ها و رونق بخشی کسب‌وکار در فلسطین»، «رشد بخش خصوصی» و «تقویت توسعه و همکاری‌های منطقه‌ای» ازجمله مشوق‌های اقتصادی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی برای فلسطینیان محسوب می‌شود.

واقعیت آن است که در شرایطی که فلسطینیان در محاصره کامل به سر می‌برند و امکان ارتباط با خارج و انجام صادرات و واردات و حتی دریافت سوخت، دارو و مواد غذایی لازم را ندارند، سخن گفتن از توسعه اقتصادی و ایجاد واحدهای صنعتی و زراعتی و… کاملاً بیهوده بوده و نمی‌تواند سود و منفعتی برای آنها به دنبال داشته باشد؛ به ویژه اینکه در طرح معامله قرن تقریباً تمامی اراضی فلسطینیان از لحاظ سیاسی و جغرافیایی تحت اشغال رژیم صهیونیستی درمی آید و بدین ترتیب، اساساً چیزی تحت عنوان «منفعت اقتصادی» برای فلسطینیان باقی نخواهد ماند.

از سوی دیگر، کارشناسان و ناظران صحنه سیاسی بر این باورند که وعده‌های اقتصادی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به فلسطینیان در طرح معامله قرن به دلیل عدم وجود ثبات و امنیت در اراضی اشغالی که در واقع نشأت گرفته از حضور اشغالگران است، عملاً قابل تحقق نیست، چراکه لازمه هرنوع فعالیت اقتصادی و شکوفایی اقتصادی، وجود ثبات و امنیت سیاسی در یک سرزمین است. این مسأله حتی مورد توجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز قرار گرفته است.

درهمین ارتباط، پیشتر «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفته بود: «وعده های اقتصادی و پولی در معامله قرن مسأله مهمی است اما ارائه راهکار سیاسی بر اساس قوانین بین‌المللی بر این وعده‌ها ارجحیت دارد». از آنجایی که طرح موسوم به معامله قرن در واقع نقض قوانین بین المللی محسوب می‌شود و اساساً فاقد مشروعیت است، بنابراین، سخن گفتن از وعده‌های اقتصادی در آن نیز نمی‌تواند محلی از اعراب باشد.

برعکس آنچه که در معامله قرن آمده است، فلسطینیان نه تنها به وعده‌های ارائه شده در معامله قرن دست پیدا نخواهند کرد، بلکه از مزایای اقتصادی «بحر المیت» و «مدیترانه شرقی» نیز محروم خواهند ماند.

یکی از طرح‌های تشویقی که با هدف راضی نگاه داشتن اردن و ایجاد درآمدی برای آنها و صهیونیست‌ها مورد بررسی قرار گرفته است طرح «احیای بحر المیت» است. بحرالمیت که شورترین دریاچه جهان است به دلیل مشکلات آبی در حال خشک شدن است. در حال حاضر قریب به یک چهارم این دریاچه خشک شده است. صهیونیست با وعده طرحی به اردنی‌ها آنها را تطمیع کرده‌اند که با ایجاد کانالی بین بحر المیت و خلیج عقبه، این دریاچه در حال مرگ را نجات خواهند داد و آن را به قطب گردشگری منطقه تبدیل خواهند کرد تا اردنی‌ها را از درآمدی سرشار متمول سازد.

بنابراین، پر واضح است که فلسطینیان هیچ سهمی از مزیت‌های اقتصادی بحر المیت ندارند و تمامی آنچه که به دست می‌آید میان اردنی‌ها و صهیونیست‌ها تقسیم می‌شود. در خصوص مدیترانه شرقی نیز وضعیت به همین صورت است و فلسطینیان علیرغم وعده‌های اقتصادی پوچ آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ سهمی از نفت و گازهای اکتشافی در مدیترانه شرقی نداشته و نخواهند داشت.

رژیم صهیونیستی که همواره از هیچ تلاشی برای سرکوب فلسطینیان و تنگ‌تر کردن عرصه بر آنها دریغ نکرده است، اکنون تلاش می‌کنند با بهره برداری حداکثری از منابع مدیترانه شرقی از رهگذری همکاری با یونان، قبرس جنوبی، مصر و … فشار دیگری را به فلسطینیان تحمیل کند. این درحالی است که منابع موجود در مدیترانه شرقی در واقع متعلق به فلسطینیان بوده و حق آنهاست؛ حقی که توسط صهیونیست‌ها در حال مصادره شدن است.

بنابراین، واضح است که منابع نفتی و گازی عظیم مدیترانه شرقی فرصت جدیدی را برای رژیم صهیونیستی بوجود آورده است تا مقامات این رژیم از این منابع به عنوان دستاویزی برای نیل به اهداف خود به خصوص در عرصه انرژی بهره برداری کنند. طبیعی است که یکی از مهمترین و اصلی‌ترین اهداف صهیونیست‌ها، ایجاد وابستگی در میان فلسطینیان به این رژیم به ویژه در حوزه انرژی است.

بر اساس آنچه که گفته شد، زمانی که در طرح معامله قرن، حاکمیت بخش عظیمی از اراضی اشغالی به صورت غیرقانونی به رژیم صهیونیستی سپرده شده است، بنابراین، این بدان معناست که تمامی مزایای اقتصادی متعلق به فلسطینیان نیز به صهیونیست‌ها خواهد رسید و این مسأله پیچیده‌ای نیست. لذا منافع و مزایای اقتصادی بحر المیت و مدیترانه شرقی نیز عاید صهیونیست‌ها خواهد شد.


خبرگزاری مهر
نظرات

چشم طمع اسرائیل به جنوب سوریه و هراس مرزنشینان

همسویی آشکار کاخ سفید با رژیم صهیونیستی در حمله به سوریه

مکانیسم ماشه؛ نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی

افشاگری هیئت تحریرالشام از براندازی بشار اسد/جولان داعش و اعدام 100 نفر

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های شنبه 24 آذر

منطق بی‌منطقی!

در غیاب مردم سوریه

ایران و آینده سوریه، دو تجربه ارتباطی- یک تغییر سیاسی

فرصتی که از دست رفت

روزهای سرد و سخت چراغی خاموش کنیم!

چه خبر از بازار مسکن؟/ خانه‌های قدیمی در بورس خرید

حذف ارز نیمایی چه تاثیری روی معیشت مردم دارد؟/ آیا باز تورم در راه است؟

هشدار؛ مراقب کلاهبرداری‌ به اسم سود سهام عدالت باشید

آلودگی و سرما؛ تهران همچنان آلوده است/ مدارس کدام شهرها غیرحضوری شد؟

آغاز ثبت‌نام کنکور 1404 از فردا

نحوه برخورد با نانوایان متخلف

سوریه در آزمون سخت گذار

شباب الاهلی با پاس گل و پنالتی آزمون قهرمان شد

زلزله 4.5 ریشتری در زیراب مازندران

تکذیب کشف چاقو در ورودی حرم مطهر رضوی

بنزین گران نمی شود/ضروردت واردات خودرو

عکس های منتخب جهان،13 دسامبر 2024

احتمال ریزش سنگ از کوه در جاده‌های هراز و چالوس

آغاز خدمات سفارت آذربایجان در ایران از 25 آذر

هشدار حشد شعبی درباره توطئه‌ علیه استان الانبار

پادکست | نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی

هشدار درباره فیشینگ با ترفند سود سهام عدالت

بازگشت خاموشی به پایتخت؛ برنامه‌ محدودیت‌ برقی را از سامانه برق من ببینید

اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص شکل‌گیری بازار یکپارچه ارز

اتحادیه اروپا خواستار توقف غنی سازی اورانیوم توسط ایران شد

توصیه پزشکیان به مدیریت هوشمندانه تولید و مصرف انرژی

خروجی‌در بسیاری از رشته‌ها بیش از نیاز داخلی است

فرانسوا بایرو، نخست وزیر جدید فرانسه شد

جریان پرواز گوی آتشین در آسمان چه بود؟

عملیات مشترک ارتش یمن و مقاومت عراق علیه اهدافی در جنوب فلسطین اشغالی

آجیل و میوه شب یلدا چند؟

پسر 14 ساله در رودخانه تجن غرق شد

اعلام نتایج قرعه‌کشی جام‌جهانی 2026

مرغ و گوشت ارزان شد

راز 2 ساله قتل پیرمرد فاش شد

ورود مجلس به اجرای قانون هوای پاک

ریاکاری غرب؛ اشک تمساح برای یمن در سایه جنایت و کشتار درغزه

فرانسوا بایرو نخست‌وزیر جدید فرانسه شد

نورنما | صید ماهی 1.5 متری در کارون +فیلم

سرنگونی 3 پهپاد رژیم صهیونیستی توسط حماس

سازمان گزارشگران بدون مرز: 54 خبرنگار در سال 2024 کشته شدند

حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین در پاسخ به حمله به یک فرودگاه

والیبالیست‌های نوجوان ایران مقابل هند مغلوب شدند

آزادی برادر خالد مشعل از زندان آمریکا بعد از 20 سال

چرا سکه گران شد؟

مهاجرانی: مردم در پویش «دو درجه کمتر» شرکت کنند

نور ویدئو | مکانیسم ماشه؛ نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی +فیلم

تمدید فرصت دریافت سود سهام عدالت برای جاماندگان

آیت‌الله خاتمی: جامع‌ترین تحلیل درباره سوریه را رهبر معظم انقلاب اعلام کردند

تظاهرات خانواده‌های اسرای اسرائیلی علیه رژیم صهونیستی

«تام و جری»با داستانی تازه بازمی‌گردند

آنژه از عملکرد مهاجم آلمانی در لیگ اروپا انتقاد کرد

صدور بخشنامه‌ای جدید در دولت برای بررسی احکام خلاف شرع

18 نفر در نطنز با گاز مونوکسیدکربن مسموم شدند

نورنما | میراث جهانی چغازنبیل ، شوش +فیلم

اشغال جبل الشیخ سوریه توسط وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تایید شد

آغاز اطلاع رسانی خاموشی‌ها در تهران

30 فلسطینی در 24 ساعت گذشته شهید شدند

رکورد فروش خودروهای برقی شکسته شد

تمرین استقلال ادامه دارد

عدم حمایت ترامپ از عضویت اوکراین در ناتو

اوکراین: آماده مذاکره با روسیه نیستیم

اردوغان بر نقش اتحادیه اروپا در بازسازی سوریه تاکید کرد

رونمایی مایکروسافت از مدل جدید هوش مصنوعی

رئیس‌جمهور چین در تحلیف ترامپ شرکت نمی‌کند

آغاز صدور احکام متناسب سازی 40درصد براساس جداول ابلاغی

قیمت جهانی طلا امروز 23 آذر 1403

مدارس مازندران 25 و 26 آذر تعطیل شد

آغاز رسمی تولید انبوه قطارهای ملی مترو از روز شنبه

انتخاب کاردار جدید سفارت ترکیه در دمشق

واکنش‌های جهانی به رویدادهای سوریه؛ از نگرانی مشترک تا تناقض آشکار

تداوم آلودگی هوا در تهران

قاتل معلم فرانسوی با تحریرالشام در ارتباط بود

بارش برف و باران در جاده چالوس

سازمان ملل: نقض حاکمیت سوریه توسط اسرائیل را محکوم می‌کنیم

مجلس نمایندگان آمریکا بودجه 895 میلیارد دلاری نظامی را تصویب کرد

طرح صلح ترامپ برای اوکراین؛ واگذاری زمین‌های شرقی به روسیه و منابع معدنی به آمریکا

دیدار و گفت‌و‌گوی وزیر خارجه آمریکا با اردوغان درباره تحولات سوریه

هشدار؛ برف، سیل و یخبندان در راه است/خطر کولاک؛ مسافران برگردند

انهدام 90 درصد موشک‌های سوریه از سوی رژیم اسرائیل/اردن میزبان نشست چندجانبه در باره سوریه

اسرائیل و آینده سوریه!

10 دلیل ناکارآمدی فشار حداکثری امریکا علیه ایران

پزشکیان از مردم درخواست کرد؛ 2 درجه‌ دمای گرمایش منازل را کم کنید

مسجد سلیمان قهرمان لیگ فرنگی شد

پرسپولیس و استقلال در تهران از رقبای آسیایی میزبانی می‌کنند

اسلامی خبر داد؛تامین 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای با سرمایه گذاری 80 میلیارد دلاری

چه کسی بر سوریه حکومت خواهد کرد؟

باید صرفه‌جویی در مصرف انرژی را به عنوان یک هنجار در نسل جدید جا بیاندازیم

وضعیت هوای تهران همچنان قرمز / تهران باز هم صاحب «آلوده‌ترین هوا جهان» شد

دبیرکل جنبش انصارالله یمن: رژیم صهیونیستی به فراتر از سوریه طمع دارد

انتشار جزئیات خبر بازداشت 30 شهرک‌نشین صهیونیست به جرم جاسوسی برای ایران

یک هندی قهرمان جدید شطرنج جهان شد

صعود استقلال به یک هشتم نهایی جام حذفی

خاموشی‌ها از سر گرفته می‌شود/ انتشار جداول خاموشی از شنبه/گاز 53 هزار باغ‌ویلا قطع شد+فیلم

8 تیم راه یافته به مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی مشخص شد

X
آگهی تبلیغاتی