×
سیاسی
شناسه خبر : 41717
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/11/14 ساعت 11:44
ظریف: هیچ انتخابات و مقامی ارزش آن را ندارد که ابزار قدرت‌مان را به خاطرش از دست بدهیم

ظریف: هیچ انتخابات و مقامی ارزش آن را ندارد که ابزار قدرت‌مان را به خاطرش از دست بدهیم

وزیر امور خارجه گفت که استفاده توامان از قدرت نظامی و دیپلماسی فرمولی بود که من و شهید سلیمانی به کار می بردیم

محمد جواد ظریف طی سخنانی در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) گفت: این روزها ما و مردم منطقه داغدار فرمانده‌ای هستیم که برای ما الگوی فهم و خردورزی بود. شهید سلیمانی از بزرگوارانی بود که با فهم دقیق راهبردی و شجاعت بی نظیر توانست تحولی را در منطقه ایجاد کند که ما باید با همان فهم راهبردی و نگرش دراز مدت بتوانیم نتایج و میوه های آن را در نهادینه کردن تحول عظیمی که در منطقه و جهان در حال اتفاق است بچینیم و به دست آوریم.

وی با اشاره به شهادت سپهبد سلیمانی و طرح مفتضحانه معامله قرن اظهار کرد: ما در دورانی هستیم در روابط بین الملل که مفاهیم در حال تحول محتوایی و ساختاری است و این تحول به نفع ما و به ضرر قدرت های سلطه گر است. تحول این مفاهیم به معنای فراموش شدن واقعیات قبلی نیست بلکه واقعیات قبلی تنها فاکتورها و مولفه های تصمیم گیری دیگر نیستند. چندین مفهوم روابط بین الملل امروز تغییر کرده است که اولین آن  "قدرت" است.

وی ادامه داد: تنها مولفه قدرت روزگاری توپ و تانک و ابزار نظامی بود اما امروز علاوه بر اینها اقتصاد، نوآوری به عوامل واقعی قدرت تبدیل شده اند. مزیت نسبی کشورهایی مثل ایران در سایر عوامل قدرت یعنی عوامل معنایی قدرت است که بر اساس انگاره ها و باورها نهادینه شده است. قدرتی که شهید سلیمانی را از سپهبد سلیمانی قدرتمندتر کرد.

ظریف با بیان اینکه شهید سلیمانی فرمانده بی نظیری بود و با اشاره به سابقه همکاری با او گفت: برکاتی از خون شهید سلیمانی نصیب انقلاب و مقاومت شده که بی‌نظیر است. چه چیزی می توانست این جمعیت عظیم را نه تنها در ایران بلکه از هند، الجزایر، روسیه و آمریکای جنوبی و ایالات متحده جمع کند. قدر این قدرت را باید بدانیم. این قدرت فرهنگ ایثار و شهادت و استقامت است. این عامل معنایی که دارنده آن هستیم و باید درک کنیم تحول مفهمومی بنیادین است. قدرت انسجام ملی و حمایت مردم اینها چیزهایی هستند که در چهل سال گذشته ما را حفظ کرده اند.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: مردم ولی نعمت ما هستند اما چرا؟! چون شما و ما از همین مردم هستیم. ارتش آمریکا، روسیه و چین ارتش آمریکایی و چینی و روسی نیستند؛ هر چند چین و روسیه دوستان ما هستند اما بدانید شما ارتش جمهوری اسلامی ایران هستید و از مردم ایران نشات گرفته اید. اینکه ما ابزار نظامی را خودمان می سازیم را در این مساله می بینیم که پدافندی که پهپاد آمریکایی را هدف گرفت توسط همین مردم ساخته شده است. کشوری که 67 میلیارد دلار در یک سال هزینه نظامی کرده باید تحمل کند که فرد بی سر و پایی مثل ترامپ به او بگوید که اگر من از شما دفاع نکنم شما ظرف دو هفته فارسی صحبت می کنید اما کسی می تواند این حرف را به ما بزند؟

ظریف اظهار کرد: اگر قدرت معنایی به لحاظ تئوریک شناخته شده نبود که شده است، ما به عنوان دارندگان این قدرت باید آن را نظریه پردازی می کردیم. حالا که دیگران اذعان به این واقعیت دارند ما باید این داشته خود را بپذیریم این داشته در کنار توانمندی نظامی است. دیپلماسی هر زمان باید از این توان بهره بگیرد و هر زمان لازم بود باید به آن خدمت کند. این فرمولی بود که من و سپهبد سلیمانی توامان مورد استفاده قرار می دادیم.

وزیر امورخارجه گفت: اقدام آمریکا در اعلام طرح معامله قرن فرصت بی نظیر برای ایران است. رژیم صهیونیستی وقتی برای روند صلح اسلو و مادرید برنامه ریزی کرد به ادعای سفیر سابق رژیم صهیونیستی در رژیم پهلوی، تصمیم گرفتند که ایران را جایگزین اعراب کنند به عنوان دشمن اسرائیل تا بتوانند با اعراب صلح کنند. در 12 سال گذشته روند مشابهی را در جهان عرب شروع کردند. این رژیم با کمک آمریکا و برخی کشورهای عربی فرایند بسیار منحوسی را شروع کردند که در جهان عرب ایران را به عنوان تهدید اصلی معرفی کنند تا جهان عرب را به سمت مصالحه با این رژیم ببرند تا حداکثر خواسته های این رژیم را بپذیرند و طرح ترامپ سقف خواسته های رژیم صهیونیستی است.

وی ادامه داد: عکس العمل های سخیف و شرم آور از سوی برخی کشورهای عرب نشان‌دهنده این واقعیت است که حتی در برابر سقف خواسته های رژیم صهیونیستی توان مقاومت ندارند. برای خیابان (شارع) عرب واضح شد این جا به جایی دشمنی دروغین بوده است.

ظریف گفت: همان طور که برجام توانست چهره‌ای که آنها از ایران ساخته بودند به عنوان کشوری جنگ طلب را در سطح بین الملل نابود کند که دستاوردی راهبردی بود، طرح منحوس معامله قرن چهره دشمن انگاری از ایران را در جهان عرب وارونه می کند به شرطی که ما درست عمل کنیم.

وی تصریح کرد در آستانه چهل و دومین  سال انقلاب وارد یک فرصت جدید شدیم که می توانیم کماکان با تکیه بر ابزار واقعی قدرتمان این که در صدها شهر هند بدون اینکه تبلیغ داشته باشه باشیم در 400 شهر برای سردار سلیمانی مراسم گرفتند. از این رو شناسایی این مولفه به معنای صرف نظر کردن از توان نظامی نیست به معنای خودباوری و استقامت بیشتر و محکم تر است. پشت ما به جامعه هشتاد و دو میلیونی است.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تبلیغاتی که علیه سردار سلیمانی در منطقه و در سطح بین الملل انجام شده است گفت: آقایی (پمپئو) که خودش را وزیر خارجه می داند بعد از شهادت سپهبد سلیمانی توییت کرد که در خیابان های عراق می رقصند برای شهادت سلیمانی اما مردم رقصیدند؟ تعدادی از مردم عراق از شهید سلیمانی قدردانی کردند که برای دوستان ما در عراق غیر قابل باور بود. فرصت هایی که برای ایران وجود دارد با انسجام ما و هم افزایی ما شدنی است نه با رقابت ما.

وی خاطرنشان کرد: در ایام انتخابات بپذیریم که همه ما مسئولیت داریم چون انقلاب هست و هدفمان باید تقویت انقلاب باشد و خدمت به مردم باشد نه ایجاد دو قطبی که ابزار قدرت مان را در برابر هم قرار دهیم و دشمن از آن بیشترین استفاده را کند. بدانیم هیچ انتخاباتی و هیچ مقامی ارزش آن را ندارد که ابزار قدرتمان را به خاطر آن از دست بدهیم.


وی در ابتدای سخنانش فرارسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی را تبریک گفت و یاد امام بزرگوار و شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی و شهدای امنیت به ویژه شهدای ارتش جمهوری اسلامی ایران را گرامی داشت.

این خبر تکمیل می شود.


خبرگزاری ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
چراغ سبز آمریکا به جنگنده بومی ترکیه
لبنان از طرح جدید اروپا استقبال کرد
حمایت کره‌جنوبی از تفاهم ایران و آمریکا
افشای خسارت میلیاردی حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا
بقائی: آمریکا خود به شدت نیازمند احسان و خیرات برای حل مشکل گرسنگی است
پروازهای فرودگاه کیش از سر گرفته شد
فهرست جدید محصولات بهداشتی غیرمجاز منتشر شد
ساعت بازی پرسپولیس چادرملو تغییر کرد
طبس داغ‌ترین نقطه جهان شد
غریب آبادی: عبور ایمن در تنگه هرمز با تصمیم‌سازی خارج از ملاحظات ایران تضمین نمی‌شود
واکنش تند وزارت خارجه ایران به بیانیه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس
پرسپولیس - چادرملو؛ نبرد سرنوشت‌ساز برای آخرین سهمیه آسیایی
جشن ملی در اکوادور؛ رئیس‌جمهور پس از صعود تیم ملی، کشور را تعطیل کرد
لیست تیم ملی والیبال ایران برای دیدار با ژاپن اعلام شد
سرنوشت نامعلوم ستاره والیبال ونزوئلا پس از زمین‌لرزه 7 ریشتری
شوک به بازار نفت؛ کاهش قیمت طلای سیاه
ایران - مصر در جام جهانی 2026؛یوزها برای شکست فراعنه به میدان می‌روند
شیخ نعیم قاسم: امروز، ایران آینده منطقه را رقم می زند
لبنان، گورستان سیاسی نخست‌وزیران اسرائیل است
عاشورا؛ حماسه آگاهی و آزادی
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت دیدار ایران و مصر
بازگشت نفت عربستان به خلیج فارس
ثبت آیین و نمایش ایرانی تعزیه در یونسکو
نشست 3 جانبه عربستان، قطر و عمان درباره توافق ایران و آمریکا
پیام عراقچی در عاشورا؛ شهادت رهبر انقلاب را فراموش نخواهیم کرد
زنگ خطر محیط زیستی برای خلیج فارس و خزر
هوای تهران در وضعیت قابل قبول
نصر تمدنی از نبرد محرم 61 تا جنگ رمضان 1446
ثبت‌نام زائران مراسم تشییع رهبری آغاز شد
جمهوری اسلامی ایران هرگونه تهدیدی را علیه خود تحمل نخواهد کرد
حمله دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
روایتِ سوگ و شکوهِ هم‌گرایی؛ وقتی عزای حسینی نقطه پرگار می‌شود
شوک تورمی در آمریکا
ریزش سنگین طلا؛ شوک جدید به بازار جهانی
چالوس یک‌طرفه شد
آیا مذاکرات لبنان و اسرائیل به بن‌بست خورده است؟
کیم جونگ اون از سلاح جدید رونمایی کرد
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 5 تیر 1405 + وضعیت استان‌ها
جنگ تمام شد؛ بازسازی حکمرانی شروع می‌شود؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 5 تیر 1405+جدول پخش
خط‌ونشان حسام حسن برای ایران: به دنبال برد هستیم، نه انتخاب حریف
گروسی دوباره خواستار دسترسی به تأسیسات هسته‌ای ایران شد
شب بزرگ و دراماتیک جام جهانی 2026 ؛ وداع سربلند ترکیه و شوک بزرگ آلمان
وقتی لبنیات کالای لوکس می‌شود؛ روایت مجلس از پشت‌پرده افزایش قیمت‌ها
مرگ تلخ زوج سرنشین لندکروز در آزادراه قزوین–کرج
افزایش قربانیان زلزله در ونزوئلا
قلعه‌نویی: مهار مصر تنها به صلاح خلاصه نمی‌شود
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 5 تیر 1405 +جدول
اعتراض نماینده سوریه به اسرائیل در شورای امنیت
کاهش موقت نیروهای ارتش متجاوز اسرائیل در لبنان