×
سیاسی
شناسه خبر : 41710
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/11/14 ساعت 11:20
مورالس: به بولیوی بر‌‌می‌گردم و در انتخابات سنا نامزد می‌شوم

مورالس: به بولیوی بر‌‌می‌گردم و در انتخابات سنا نامزد می‌شوم

رئیس‌جمهور سابق بولیوی در یک مصاحبه تازه اعلام کرد، استعفایش از ریاست جمهوری و خروج از کشورش به دلیل «امپریالیسم آمریکا» بوده و او خواهان بازگشت به بولیوی برای شرکت در انتخابات سنا است.

به رغم هشدارهای دولت برآمده از کودتا علیه «اوو مورالس» رئیس‌جمهور سابق بولیوی درباره محاکمه او در صورت بازگشت به کشورش، مورالس اعلام کرد خواهان بازگشت و شرکت در انتخابات سنا است. 

به نوشته خبرگزاری فرانسه، چند روز بعد از خلف وعده «جنین آنز» رئیس‌ موقت دولت کودتا در بولیوی، اوو مورالس رئیس‌جمهور مستعفی و سابق این کشور اعلام کرد، خواهان بازگشت به کشورش برای شرکت در انتخابات ۳ می ۲۰۲۰ (۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹) سنای بولیوی است.

جنین آنز جمعه هفته گذشته برخلاف گفته‌های قبلی‌اش اعلام کرد در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور شرکت خواهد کرد (جزئیات بیشتر).

قرار است انتخابات ریاست جمهوری و سنای بولیوی ۳ می ۲۰۲۰ (۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹) برگزار شود.

پیشتر اوو مورالس رئیس‌جمهور مستعفی بولیوی اعلام کرد از «لوئیس آرکه» وزیر اقتصاد سابق بولیوی، برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری  حمایت می‌کند.

مورالس در تازه‌ترین اظهارات خود درباره تحولات بولیوی، با روزنامه شیلیایی «لا ترسرا» مصاحبه کرده و بر خواست خود برای شرکت در انتخابات سنا و همچنین تاثیرات «امپریالیسم آمریکا» بر استعفایش از ریاست جمهوری و خروجش از کشور تاکید کرد.

مورالس که اولین رئیس‌جمهور بومی بولیوی بود، با وجود پیروزی مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری که پاییز امسال برگزار شد، از سوی مخالفین به دست بردن در آرا و تقلب متهم شد. او هرچند با برگزاری دوباره انتخابات موافقت کرد، اما نهایتا ۲۱ آبان تحت فشار مخالفین مورد حمایت آمریکا، بولیوی را به مقصد مکزیک ترک کرد. او برای «انجام امور درمانی» راهی کوبا شد و سپس به آرژانتین پناهنده شد.

او در مصاحبه با این روزنامه کشور شیلی اعلام کرد، به رغم صدور دستور بازداشتش در بولیوی، خواهان بازگشت به کشورش است.

دادستان کل بولیوی ۲۹ آذرماه دستور بازداشت مورالس را صادر کرد. جنین آنز رئیس‌جمهور موقت بولیوی ۲۳ آذرماه مورالس را به تحریک فتنه و اغتشاش در بولیوی متهم کرده بود (جزئیات بیشتر).

مورالس در این مصاحبه درباره خروج از بولیوی گفت، وقتی در ابتدا به مقصد مکزیک رفتم، با خودم یک چمدان همراه خود داشتم که در آن مقداری لباس، کمی غذا و دو تا سه هزار دلار بود.

رئیس‌جمهور سابق بولیوی مواضع قبلی خود مبنی بر اینکه خروج او از ریاست جمهوری و جایگزین شدن آنز، کودتا بود را تکرار کرد. مورالس گفت: «آنچه که ما با کودتا از دست دادیم را در (انتخابات) سوم می و در یک دموکراسی احیا خواهیم کرد».

رئیس‌جمهور سابق بولیوی اعلام کرد، در انتخابات سنای این کشور نامزد خواهد شد. وی همچنین خود را «قربانی امپریالیسم آمریکا» خواند.

مورالس درباره بازگشت به بولیوی گفت: «ما داریم این موضوع را بررسی می‌کنیم. کیست که دوست نداشته باشد (به کشورش) برگردد؟ من مطمئنم که مردم بولیوی خواستار بازگشت من هستند».

اظهارات تازه رئیس‌جمهور سابق بولیوی در حالی مطرح شده که روز یکشنبه (دیروز)، یک مقام قضایی دستور بازداشت شش ماهه نماینده حقوقی مورالس را صادر کرد؛ کسی که در این کشور در حال انجام کارهای اداری به منظور ثبت نام در انتخابات سنا بود.

یک منبع قضایی بولیوی درباره چرایی بازداشت «پاتریشیا هرموسا» نماینده حقوقی کنونی مورالس گفت، هرموسا به فتنه انگیزی، تروریسم و تامین مالی تروریسم متهم شده است. وی سابقه خدمت در دولت مورالس را دارد.


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران