×
سیاسی
شناسه خبر : 41701
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/11/14 ساعت 10:57
انتقاد از بی‌اعتنایی سازمان ملل؛ عربستان روزانه سبب مرگ 25 بیمار یمنی می‌شود

انتقاد از بی‌اعتنایی سازمان ملل؛ عربستان روزانه سبب مرگ 25 بیمار یمنی می‌شود

رئیس سازمان هواپیمایی یمن با بیان اینکه سازمان ملل برخلاف وعده خود تاکنون فقط 30 بیمار صعب العلاج را به خارج منتقل کرده خواهان اعمال فشار بر ائتلاف سعودی برای بازگشایی فرودگاه صنعاء به روی بیماران یمنی شد.

سخنگوی رسمی سازمان هواپیمایی یمن گفت که پل هوایی بشردوستانه پزشکی که سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی برای انتقال بیماران یمنی  به خارج از کشور سازماندهی کردند بیشتر شبیه به تیر خلاص به جان مردم یمن است تا اینکه بخواهد پروازهای بشردوستانه خوانده شود.

«مازن غانم» در گفت‌وگو با خبرگزاری یمنی «سبأ» تاکید کرد: «ما منتظر یک سری پرواز مداوم برای رسیدن به مفهوم پل هوایی بودیم؛ اما از روبه‌رو شدن با قبول درخواست انتقال فقط سی بیمار متعجب شدیم و به همین دلیل ادعای آنها (سازمان ملل) درباره تدارک پروازهای بشردوستانه برای بیماران بیشتر به مثابه شلیک گلوله خلاص است».

وی افزود: «با این حساب به سیزده سال زمان نیاز است تا سی‌ودو هزار بیمار که نام آنها توسط وزارت بهداشت به عنوان بیماران بد حال ثبت شده است به خارج منتقل شوند، زیرا هر پرواز زیر نظر سازمان ملل از فرودگاه صنعا فقط هفت نفر را منتقل می‌کند».

سخنگوی رسمی سازمان هواپیمایی یمن تاکید کرد: «ساز و کار انتقال بیماران به نحوی که ماهیانه فقط چهار پرواز انجام شود و در هر پرواز هم فقط هفت بیمار منتقل شوند  فقط موجب بیشتر شدن رنج و مشقت یمنی‌ها می‌شود زیرا روزانه پانزده تا بیست‌وپنج بیمار به دلیل اینکه نمی‌توانند برای درمان به خارج منتقل شوند، از بین می‌روند».

غانم از سازمان ملل و شورای امنیت خواست کشورهای عضو ائتلاف را برای بازگشایی فرودگاه بین المللی صنعا به روی همه شهروندان و بدون هیچ شروطی تحت فشار قرار دهند چرا که بسته ماندن آن مغایر با قوانین بین المللی است.

ائتلاف عربی از آگوست ۲۰۱۶ تمام پروازها در فرودگاه بین‌المللی صنعا را ممنوع کرده است به استثنای پروازهای انسانی ویژه سازمان ملل و برخی نهادهای بشردوستانه که گه‌گاه از این فرودگاه انجام می‌شود.

سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۸ میلادی، وعده  ایجاد «یک پل هوایی بشردوستانه پزشکی» را برای انتقال غیرنظامیانی داده بود که به دلیل ابتلا به بیماری‌های سخت نمی‌توانند در این کشور جنگ زده  و تحت محاصره درمان شوند.

در پی حملات ائتلاف متجاوزان به یمن و محاصره مداوم این کشور از سوی این ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی بیش از میلیون میلیون و چهارصد هزار نفر دچار سوء تغذیه هستند.

وزارت بهداشت یمن اعلام کرده است که با اقدام عربستان به محاصره یمن تاکنون چهل‌وسه هزار بیمار به علت آنکه نتوانستند برای درمان به خارج سفر کنند، جان خود را از دست دادند و بیش از ۳۲۰ هزار بیمار یمنی برای درمان، نیازمند سفر به خارج هستند و محاصره و تعطیلی فرودگاه صنعا موجب جان باختن بیش از ۲۸ هزار بیمار سرطانی به دلیل نبود تجهیزات مورد نیاز پزشکی شد.

در نوامبر ۲۰۱۹ ائتلاف عربی تحت فشارهای شدید بین المللی وعده داده بود که پروازهای هوایی را با کمک سازمان بهداشت جهانی برای انتقال بیماران از صنعا و از طریق فرودگاه بین الملل این شهر تسهیل می‌کند.

ائتلاف سعودی از ششم مارس ۲۰۱۵ (ششم فرودین ماه سال ۱۳۹۴) با تجاوز به خاک یمن که به بهانه بازگرداندن قدرت به عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری فقیرترین کشور عربی در منطقه انجام داد، چیزی جز آوارگی، بیماری و قحطی برای مردم آن به ارمغان نیاورده است.


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد