×
سیاسی
شناسه خبر : 41691
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/11/14 ساعت 10:07
ملاقات پمپئو با مقامات عالی‌رتبه قزاقستان

ملاقات پمپئو با مقامات عالی‌رتبه قزاقستان

وزیر امور خارجه آمریکا در یک سفر رسمی وارد قزاقستان شد و با وزیر امور خارجه، رئیس جمهور و پیشوای ملت این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا وارد قزاقستان شد و با «مختار تلئوبردی» وزیر امور خارجه، «قاسم ژامرت تاکایف» رئیس جمهور و «نورسلطان نظربایف» پیشوای ملت این کشور دیدار کرد.

وزیر امور خارجه قزاقستان در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای قزاق خود گفت: مشارکت «نورسلطان» با شرکت‌های آمریکایی نتیجه خوبی خواهد داشت.

پمپئو در بخش دیگر این نشست گفت: رئیس جمهور قزاقستان برنامه اصلاحات بلندپروازانه‌ای را با هدف تقویت توسعه اقتصادی، دموکراسی و همچنین افزایش اعتماد جامعه نسبت به دولت انجام داده که ما از این گام‌ها استقبال می‌کنیم.

سپس وزیر امور خارجه آمریکا با «قاسم ژامرت تاکایف» رئیس جمهور قزاقستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

تاکایف ضمن خوشامدگویی به دیپلمات آمریکایی به توسعه پربار روابط دوجانبه قزاقستان و آمریکا از زمان برقراری روابط دیپلماتیک میان 2 کشور اشاره کرد.

وی افزود: میان 2 کشور در بسیاری از زمینه‌ها روابط نزدیکی وجود دارد که عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای، مبارزه با تروریسم و همکاری‌های اقتصادی از آن جمله می‌باشند.

تاکایف افزود: با این حال، من معتقدم که 2 کشور دارای پتانسیل خوبی برای گسترش هر چه بیشتر همکاری‌های مشترک می‌باشند.

طرفین در این دیدار بر اهمیت تعمیق روابط دوجانبه در تمامی زمینه‌ها از جمله در زمینه تجاری، سرمایه گذاری، فناوری‌های آی تی، ترویج ارزش‌های دموکراتیک و مبارزه با تروریسم بین المللی تاکید کردند.

تاکایف در این دیدار از ایجاد سمت جدید نماینده ویژه در امور افغانستان در قزاقستان خبر داد.

پمپئو به نوبه خود با تقدیر از طرف قزاقستان برای استقبال گرم گفت: 2 کشور به طور سنتی در زمینه‌های اقتصادی و حمایت از صلح و ثبات بین المللی شرکای قابل اعتمادی می‌باشند.

وی افزود: ما از روابط بسیار خوب اقتصادی برخورداریم و امکان برقراری ارتباط مستقیم هوایی میان 2 کشور در دست بررسی است علاوه بر همکاری در بخش انرژی، پتانسیل بسیار خوبی برای توسعه روابط وجود دارد.

دیپلمات آمریکایی تلاش‌های قزاقستان را برای بازگرداندن شهروندان خود از مناطق درگیر خاورمیانه در چارچوب عملیات «ژوسن» را مثبت ارزیابی و بر سهم «نورسلطان» در برقراری صلح در افغانستان، تقویت پتانسیل اقتصادی و انسانی این کشور تاکید کرد.

وی همچنین اصلاحات سیاسی در قزاقستان را مثبت ارزیابی کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا در چارچوب سفر رسمی خود همچنین با «نورسلطان نظربایف» نخستین رئیس جمهور و پیشوای ملت قزاقستان ملاقات کرد.

نظربایف در دیدار با پمپئو به تلاش و اقدامات مشترک صورت گرفته برای تقویت مشارکت استراتژیک میان 2 کشور اشاره کرد.

وی گفت: در اوایل به دست آوردن استقلال قزاقستان با شرکت «شورون» آمریکا توافقنامه‌ای به امضا رسید و از آن لحظه سرمایه گذاران آمریکایی وارد نورسلطان شدند.

نظربایف افزود: در حال حاضر در قلمرو قزاقستان 410 شرکت مشترک فعالیت می‌کنند و حجم سرمایه گذاری طرف آمریکایی از 45 میلیارد دلار هم فراتر رفته است.

پمپئو نیز به نوبه خود نظربایف را دوست دیرینه آمریکا عنوان کرد و گفت: میان 2 کشور مشارکت سودمندی ایجاد شده است.

وی تغییرات مثبت در قزاقستان را با شخص نظربایف مرتبط دانسته و سطح توسعه نورسلطان را چشم‌گیر خواند.


 


 


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
هراس اسرائیل از احتمال حمله موشکی ایران
تهران؛ میزبان 150 رویداد هنری در «ماه هنر»
بقایی: ایران در حملات خود فقط اهداف نظامی آمریکا را زد
جنوب لبنان زیر آتش اسرائیل؛ علی الطاهر دوباره بمباران شد
سریال «رویای نیمه‌شب» فروش کتاب را دو برابر کرد
روایت پاک نژاد از روزهای سخت جنگ؛ صادرات نفت خام یک ساعت هم متوقف نشد
اژه‌ای: ایران به هیچ وجه زیر بار ظلم و زور نرفته و نخواهد رفت
آخرین خبر از پرداخت حق عائله مندی به زنان شاغل
نورنما | ظاهر سحرکننده پورشه 911
نیویورک تایمز: موشک آمریکایی عروسی ایرانی را به خاک و خون کشید
عضو ارشد کنگره: ترامپ در جنگ پرهزینه با ایران شکست خورده است
ونس حمله به عروسی سیریک را انکار کرد
تخصص ما؟ کشتار غیرنظامیان!
حمله دوباره اسرائیل به خاک سوریه
هشدار درباره مواد مخدر جدید؛ اعتیاد دیگر سنتی نیست
فجر مساوی کرد و پنجم شد
بمب نقل‌وانتقالات الهلال ترکید
مدودف به آلمان هشدار داد
شمار شهدای حمله به عروسی سیریک به 5 نفر رسید
صالحی: «مدرسه میناب» به حافظه ماندگار ایران و جهان تبدیل می‌شود
پاکستان از کشته شدن 15 شبه‌نظامی در مرز افغانستان خبر داد
بازگشت قشم به چرخه پروازهای بین‌المللی
ترامپ بار دیگر خالی بودن ذخایر موشکی آمریکا را انکار کرد
استقبال رهبران ادیان هند از رئیس قوه قضاییه ایران
ترامپ رسوا شد
قالیباف: دنیا در حال تماشای سقوط ذخایر استراتژیک شماست
به «جنگ غیرقانونی» در ایران پایان دهید
نورنما | سگ رباتیک آتش نشان چین
نشست اضطراری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
پاسخ تند نخست‌وزیر کانادا به اظهارات مداخله‌جویانه وزیر بازرگانی آمریکا
قانون هوش مصنوعی ایران تصویب شد
آن سوی صفحه‌های روشن، چه چیزی در تاریکی می‌ماند؟
خسارت 1.4 میلیارد پوندی جنگ علیه ایران به بازار بیمه لندن
بلوکه کردن بخشی از وام به عنوان ضمانت ممنوع است
تحریم های آمریکا به تشک کشتی رسید
پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد؛ معوقات کدام حروف تاکنون واریز شده است؟
گفت‌وگوی بن سلمان و السیسی درباره تحولات منطقه
محکومیت تکرار جنایات جنگی آمریکا در هرمزگان
برنامه خاموشی‌های برق در سیستان و بلوچستان+ لینک برنامه خاموشی
عقب‌نشینی وزیر بازرگانی آمریکا از ادعای جنجالی درباره تلفات در ایران
فرصت طلایی معاونت پرورشی برای تحول در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 13 شهریور ؛روند صعودی در بازار داخلی
بقایی: ایران در کنار دولت و مردم نیجر است
پزشکیان: با فعالیت‌های شفاف محیط زیستی، رویکردهای امنیتی در این حوزه زدوده خواهد شد
هشدار آژانس اتمی به فنلاند
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا جمعه 13 شهریور
برنامه قطعی برق تهران فردا جمعه 13 شهریور + لینک خاموشی تهران
پوتین: فرصت برای پایان جنگ اوکراین وجود دارد
اسرائیل 5 اسیر لبنانی را آزاد می‌کند
تیم مسلح 7 نفره در ایلام دستگیر شد