شناسه خبر : 41651
تاریخ انتشار : 1398/11/13 16:54
چند نکته جالب و مهم درباره نوع جدید ویروس کرونا چند نکته جالب و مهم درباره نوع جدید ویروس کرونا

چند نکته جالب و مهم درباره نوع جدید ویروس کرونا چند نکته جالب و مهم درباره نوع جدید ویروس کرونا

تعداد قربانیان نوع جدید ویروس کرونا که شبیه ذات الریه است رو به افزایش می باشد

 به گزارش نورنیوز-  و تعداد کشورهایی که مبتلایان به این عغونت وحشتناک در آنها مشاهده شده، هرچه بیشتر می شود. آمارها نشان می‌دهد قربانیان کرونا تعداد محدود تری نسبت به بیماری های مشابه ویروسی دارند. ویروس کرونا تا به حال هیچ کودکی (تا 8 سال) را مبتلا نکرده است و کوچکترین فرد دچار به این بیماری 14 سال دارد. این بیماری مکانیزم نزدیکی به بیماری ابولا نشان می‌دهد و تا به حال راهی برای درمان قطعی آن معرفی نشده است. دانشمندان می‌گویند اگر بیماری حاد نداشته باشید ابتلا به این ویروس، کشنده نخواهد بود. فضای مجازی از فیلم ها و تصاویر شهرهای قرنطینه شده چین پر شده اند. این فیلم ها با فضایی گوتیک‌وار پیش از هر چیز به شما می‌گویند که این شهرها 20 تا 60 میلیون نفر جمعیت دارند و حالا به شکل شهر ارواح درآمده‌اند. تصاویر از استفراغ خون روی آسفالت خیابان ها اوضاع را از آنچه واقعا هست ترسناک‌تر نشان می‌دهد. شکی نیست که بیماری‌های ویروسی که منجر به اپیدمی های پایدار می شوند تا به حال نشان داده اند که تعداد زیادی قربانی می‌گیرند. به طور قطعی درمانی برای آن ها وجود ندارد و ویروس آن ها از طریق انسان به انسان منتقل می شود.

با تمام این حرف ها اما به نظر می رسد دانشمندان با آرامش بیشتری یافته های شان درباره این بیماری را منتقل می‌کنند. یافته‌هایی که به ما نشان می‌دهد به جای ترس از تصاویر اغراق آلود فضای مجازی باید هر چه بیشتر با خانواده گسترده کرونا ویروس ها آشنا شویم. پشت یافته‌های علمی متحد شویم و بدانیم در بیشتر بحران‌هایی که به شکل اپیدمی بروز پیدا می‌کنند همیشه راه برای پیشگیری باز است. ایجاد واکسن کرونا ویروس توسط دانشمندان روس © Depositphotos / SeventyFour ایجاد واکسن ویروس کرونا توسط دانشمندان روس کرونا تنها یک ویروس نیست ویروس کرونا خانواده بسیار گسترده ای از ویروس های سرما خوردگی تا سندروم حاد تنفسی (سارس ) را در بر می گیرد. تا پیش از فراگیر شدن بیماری هایی نظیر ابولا و سارس گمان دانشمندان این بود که این بیماری تنها از حیواناتی مانند خفاش و در مواردی از میمون ها به انسان منتقل می شود، اما اپیدمی با سرعت این ویروس ها نشان داد که این بیماری به ساده ترین شکل ممکن از انسان به انسان منتقل می شود. شیوع بیماری سارس در سال 2002 بیش از 800 نفر را به کام مرگ کشاند و بیماری ابولا در کشور های غرب آفریقا که کانون آن جمهوری دموکراتیک کنگو بود باعث مرگ هزاران نفر از مبتلایان شد.

(کرونا ویروس) جدید شکلی شبیه به تاج سلطنتی دارد و مکانیزم رفتاری آن آنقدر جدید است که دانشمندان هنوز فرصت نکرده اند نامی برای آن انتخاب کنند و امروز ما این ویروس را به نام کرونا که خانواده گسترده ای از انواع ویروس ها را در بر می‌گیرد، می شناسیم. نرخ مرگ و میر در اپیدمى بیمارى ابولا (ویروس مشابه کرونا) ١٠ درصد از مبتلایان بود.نرخ مرگ و میر در بیمارى کرونا اکنون کمتر از ٢ درصد جمعیت مبتلایان است. خفاش‌های میوه‌خوار، متهم ردیف اول با توجه به علائم مشابه این بیماری با ویروس سارس و ابولا بررسی‌ها برای یافتن منشاء کرونا آغاز شد. خیلی زود بازار فروش غذاهای دریایی در شهر ووهان چین که بیشترین تعداد مبتلایان را داشت، مورد توجه دانشمندان قرار گرفت.در این بازار انواع خوراک های دریایی و در بعضی موارد خوراک حیوانات وحشی به فروش می رسد. پیش از این رد پای خون آلوده خفاش‌های میوه خوار در ایجاد بیماری ابولا برای دانشمندان به اثبات رسیده بود.

خوراک خفاش، متهم ردیف اول انتقال ویروس کرونا به انسان است. فروش و سِرو این خوراک در بازارها و رستوران‌هاى غذاهاى دریایى شهر ووهان مرسوم است دانشمندان می‌گویند این نوع خفاش ها که خوردن آن در شهر ووهان مرسوم است بدون این که خود به این بیماری مبتلا شوند، می‌توانند انتقال دهنده این ویروس خطرناک شوند. بعد از پلمپ این بازار و تمام فروشگاه های اطراف آن امید می رفت که تنها افرادی که به این فروشگاه‌ها رفت و آمد داشته‌اند، به این بیماری مبتلا شوند. اما شروع اپیدمی و مبتلا شدن افرادی که هرگز به این نوع بازار ها نرفته و از خوراک خفاش نخورده بودند نشان داد که ویروس کرونای جدید به سادگی از راه سرفه، عطسه و تماس با مایعات بدن فرد یا حیوان مبتلا مانند خون، ادرار و اسهال به فردی دیگر منتقل می شود.

روایت جدیدی درباره چگونگی شیوع نسل جدید ویروس مرگبار کرونا © AFP 2019 / STR روایت جدیدی درباره چگونگی شیوع نسل جدید ویروس مرگبار کرونا علائم کرونا خفیف هستند (کرونا ویروس) جدید علائم اولیه ترسناکی ندارد و همین باعث گسترش شیوع آن در شهر های مختلف چین شده است. سرفه‌های خشک، سردرد و تب‌خفیف و در موارد حادتر تنگی نفس از علائم اولیه این بیماری به حساب می آیند. در واقع همین علائم که ابتلا به آن در فصل های سرد سال طبیعی به نظر می‌رسد، باعث دست کم گرفتن این بیماری و اپیدمی بسیار فعال آن شده است. دانشمندان می‌گویند این علائم نسبت به ویروس های مشابه کرونا خفیف تر هستند. به عنوان مثال در اپیدمی سارس و ابولا عفونت های ریه، دردهای شدید ماهیچه ای، اختلال در تنفس و اسهال، استفراغ و خونریزی داخلی که در نهایت منجر به مرگ نیمی از مبتلایان شد از پیامد های دچار شدن به این ویروس بود. با افزایش تعداد قربانیان وضعیت بحرانی در شهر های چین اعلام شد. قرنطینه شهرها در دستور کار قرار گرفت.

سیستم حمل و نقل عمومی به طور کامل متوقف شد و پایش عمومی برای کنترل این بیماری کمک بیشتری برای شناسایی افراد مبتلا کرد. قربانیان کرونا سابقه بیماری حاد قبلی داشته اند آمارها می گویند نسبت نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا بسیار کمتر از موارد مشابه ابتلا به ویروس خانواده کرونا در بیماری های سارس و ابولا است. نرخ مرگ و میر در بیماری ابولا که غرب قاره آفریقا ر ا در برگرفت، چیزی برابر با 10 درصد جمعیت بود. این درحالی است که ویروس کرونای جدید تا به حال نرخ مرگ و میری نزدیک به 2 درصد داشته است. دانشمندان می‌گویند امکان ابتلا در محیط های باز کم و در عین حال امکان دچار شدن به این بیماری در محیط های بسته ای که فرد بیمار و سالم در آن باشند بسیار بالاست. همان طور که گفته شد این بیماری با عطسه و سرفه نیز سرایت پیدا می کند. قرنطینه بیماران و پرهیز از قرار گرفتن جمعیت در محیط های بسته ای مانند وسایل حمل و نقل عمومی کمک زیادی به کنترل تعداد افراد مبتلا داشته است.

بیشتر قربانیان کرونا بالاى ٤٠ سال سن و سابقه بیمارى هاى حاد عفونى، ریوى و قلبى دارند. قربانیان کرونا بالای 40 سال و سابقه بیماری حاد دارند تا به حال هیچ کودکی به ویروس کرونای جدید مبتلا نشده است. قربانیان این بیماری بالای 40 سال سن داشته اند و بیشتر آن ها پیش از این با بیماری های عفونی، قلبی - عروقی و سرطان درگیر بوده اند. سابقه داشتن این بیماری ها به طور واضح روشن می‌کند که این افراد سیستم ایمنی ضعیفی داشته اند و نتوانسته اند در مقابل این ویروس دوام بیاورند. علائم خفیف این بیماری که همان سرفه و عطسه های مکرر هستند با شروع تبی که در جه آن بالا می رود در این افراد ظهور بیشتری پیدا می‌کند.کم کم استفراغ خون و تنگ نفسی به این موارد اضافه می شود و سیستم ایمنی به سرعت ضعیف و ضعیف تر می شود. بیمارى کرونا در کمتر از ١٠ دقیقه قابل تشخیص قطعى است تشخیص بیماری در کمتر از 10 دقیقه تجربه درگیر شدن با بیماری هایی که اپیدمی فعال داشته اند نشان می دهد که پروسه تشخیص تا چه اندازه در کنترل بیماری تاثیر دارد.

ویروس ابولا که منشاء و پیامدهای مشابهی نسبت به کرونا دارد. در طول مدت 24 تا 48 ساعت قابل تشخیص است اما با ورود پژوهشگران شاخه ام آی تی این ویروس جدید ظرف مدت کمتر از 10 دقیقه در بیماران مبتلا تشخیص داده می شود .پایش های گسترده در مناطق درگیر بیماری ادامه دارد و تشخیص زودهنگام بیماری تا به حال کمک زیادی به کاهش نرخ ابتلا داشته است. افرادى که سیستم ایمنى مقاومى دارند خیلى کمتر به بیمارى هاى ویروسى مبتلا مى شوند فعلا درمان قطعی وجود ندارد بیماری ویروس کرونای جدید به جز چین تا به حال کشورهایی مانند استرلیا، ژاپن، تایلند،کره جنوبی، تایوان، عربستان، پاکستان، اقلیم کردستان عراق، امارات و آمریکا را درگیر کرده است. در حال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد.

آنتی بیوتیک ها تاثیری روی این ویروس نمی‌گذارند و تنها بر عملکرد باکتری ها موثر هستند. یافته های جدید همچنین نشان داده اند که داروهای آنفولانزا نیز باعث درمان یا کاهش علائم این بیماری نشده‌اند، چرا که این دو بیماری ویروس هایی با ساختار متفاوت از هم دارد. در بیمارستان های چین مواردی مانند حفظ وضعیت طبیعی بدن، مقابله با کم آبی در بدن بیمار، مصرف داروی های ضد انعقاد خون و کنترل سطح اکسیژن برای مهار علائم بیماری به کار گرفته شده تا شمار قربانیان کاهش پیدا کند. آخرین آمارها نشان می دهد تا کنون بیش از ٧ هزار نفر در ١٩ کشور جهان به ویروس کرونای جدید مبتلا شده اند.از این میان ١٣٢ نفر جان خود را از دست داده اند.تمام قربانیان چینی هستند و تا کنون خبری مبنی بر ابتلا به کرونای منجر به مرگ در کشورهاى دیگر گزارش نشده است.

ویروس‌ها در هواى سرد و خشک انتقال سریع‌ترى دارند. مرطوب نگاه داشتن هواى منزل و محل کار و اماکن عمومی، به ویژه بیمارستان و درمانگاه ها ابتلا به ویروس ها را کاهش مى‌دهد راه‌های پیشگیری از کرونا طبق اعلام وزارت بهداشت ایران ویروس کرونا به مرزهای این کشور نیز نزدیک شده است و کشورهایی مانند عربستان، پاکستان، امارات و کردستان عراق نیز به تازگی درگیر این ویروس شده اند. از شهروندان خواسته شده تا مدتی از سفر به این کشور ها پرهیز کنند. در صورت سفر به این کشور ها شهروندان باید با رعایت جدی نکات بهداشتی از سلامت خود محافظت کنند و در صورت بروز علائم آنفولانزا به سرعت به پزشک مراجعه نمایند. به طور کلی پیشگیری از انتقال ویروس از انسان به انسان به همان سادگی مبتلا شدن است.

با رعایت این نکات می توانید امکان ابتلا به ویروس ها را به حداقل برسانید. با شستن مداوم دست ها خطر ابتلا به ویروس ها را به حداقل مى‌رسانید _شستشوی مداوم دست ها _استفاده از ماسک در محیط های بسته و پر ازدحام _ پرهیز از تماس با بیمارانی که علائمی مانند (سرفه، عطسه، تب و تهوع) دارند _ تقویت سیستم ایمنی با استفاده از مصرف میوه و سبزیجات تازه _ نوشیدن مداوم مایعات گرم در فصول سرد _ پرهیز از قرار گرفتن زیاد در هوای سرد و خشک _ استفاده از دستگاه های بخار ساز سرد در محیط های اداری و منازل و اماکن عمومی


نورنیوز
نظرات

واکنش معاونت امور هنری به انتشار یک خبر پرحاشیه در فضای مجازی

96 درصد کودکان غزه در آستانه مرگ

چرا خاموشی‌ها برگشت؟

چشم طمع اسرائیل به جنوب سوریه و هراس مرزنشینان

همسویی آشکار کاخ سفید با رژیم صهیونیستی در حمله به سوریه

مکانیسم ماشه؛ نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی

افشاگری هیئت تحریرالشام از براندازی بشار اسد/جولان داعش و اعدام 100 نفر

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های شنبه 24 آذر

منطق بی‌منطقی!

در غیاب مردم سوریه

ایران و آینده سوریه، دو تجربه ارتباطی- یک تغییر سیاسی

فرصتی که از دست رفت

روزهای سرد و سخت چراغی خاموش کنیم!

چه خبر از بازار مسکن؟/ خانه‌های قدیمی در بورس خرید

حذف ارز نیمایی چه تاثیری روی معیشت مردم دارد؟/ آیا باز تورم در راه است؟

هشدار؛ مراقب کلاهبرداری‌ به اسم سود سهام عدالت باشید

آلودگی و سرما؛ تهران همچنان آلوده است/ مدارس کدام شهرها غیرحضوری شد؟

آغاز ثبت‌نام کنکور 1404 از فردا

نحوه برخورد با نانوایان متخلف

سوریه در آزمون سخت گذار

شباب الاهلی با پاس گل و پنالتی آزمون قهرمان شد

زلزله 4.5 ریشتری در زیراب مازندران

تکذیب کشف چاقو در ورودی حرم مطهر رضوی

بنزین گران نمی شود/ضروردت واردات خودرو

عکس های منتخب جهان،13 دسامبر 2024

احتمال ریزش سنگ از کوه در جاده‌های هراز و چالوس

آغاز خدمات سفارت آذربایجان در ایران از 25 آذر

هشدار حشد شعبی درباره توطئه‌ علیه استان الانبار

پادکست | نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی

هشدار درباره فیشینگ با ترفند سود سهام عدالت

بازگشت خاموشی به پایتخت؛ برنامه‌ محدودیت‌ برقی را از سامانه برق من ببینید

اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص شکل‌گیری بازار یکپارچه ارز

اتحادیه اروپا خواستار توقف غنی سازی اورانیوم توسط ایران شد

توصیه پزشکیان به مدیریت هوشمندانه تولید و مصرف انرژی

خروجی‌در بسیاری از رشته‌ها بیش از نیاز داخلی است

فرانسوا بایرو، نخست وزیر جدید فرانسه شد

جریان پرواز گوی آتشین در آسمان چه بود؟

عملیات مشترک ارتش یمن و مقاومت عراق علیه اهدافی در جنوب فلسطین اشغالی

آجیل و میوه شب یلدا چند؟

پسر 14 ساله در رودخانه تجن غرق شد

اعلام نتایج قرعه‌کشی جام‌جهانی 2026

مرغ و گوشت ارزان شد

راز 2 ساله قتل پیرمرد فاش شد

ورود مجلس به اجرای قانون هوای پاک

ریاکاری غرب؛ اشک تمساح برای یمن در سایه جنایت و کشتار درغزه

فرانسوا بایرو نخست‌وزیر جدید فرانسه شد

نورنما | صید ماهی 1.5 متری در کارون +فیلم

سرنگونی 3 پهپاد رژیم صهیونیستی توسط حماس

سازمان گزارشگران بدون مرز: 54 خبرنگار در سال 2024 کشته شدند

حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین در پاسخ به حمله به یک فرودگاه

والیبالیست‌های نوجوان ایران مقابل هند مغلوب شدند

آزادی برادر خالد مشعل از زندان آمریکا بعد از 20 سال

چرا سکه گران شد؟

مهاجرانی: مردم در پویش «دو درجه کمتر» شرکت کنند

نور ویدئو | مکانیسم ماشه؛ نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی +فیلم

تمدید فرصت دریافت سود سهام عدالت برای جاماندگان

آیت‌الله خاتمی: جامع‌ترین تحلیل درباره سوریه را رهبر معظم انقلاب اعلام کردند

تظاهرات خانواده‌های اسرای اسرائیلی علیه رژیم صهونیستی

«تام و جری»با داستانی تازه بازمی‌گردند

آنژه از عملکرد مهاجم آلمانی در لیگ اروپا انتقاد کرد

صدور بخشنامه‌ای جدید در دولت برای بررسی احکام خلاف شرع

18 نفر در نطنز با گاز مونوکسیدکربن مسموم شدند

نورنما | میراث جهانی چغازنبیل ، شوش +فیلم

اشغال جبل الشیخ سوریه توسط وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تایید شد

آغاز اطلاع رسانی خاموشی‌ها در تهران

30 فلسطینی در 24 ساعت گذشته شهید شدند

رکورد فروش خودروهای برقی شکسته شد

تمرین استقلال ادامه دارد

عدم حمایت ترامپ از عضویت اوکراین در ناتو

اوکراین: آماده مذاکره با روسیه نیستیم

اردوغان بر نقش اتحادیه اروپا در بازسازی سوریه تاکید کرد

رونمایی مایکروسافت از مدل جدید هوش مصنوعی

رئیس‌جمهور چین در تحلیف ترامپ شرکت نمی‌کند

آغاز صدور احکام متناسب سازی 40درصد براساس جداول ابلاغی

قیمت جهانی طلا امروز 23 آذر 1403

مدارس مازندران 25 و 26 آذر تعطیل شد

آغاز رسمی تولید انبوه قطارهای ملی مترو از روز شنبه

انتخاب کاردار جدید سفارت ترکیه در دمشق

واکنش‌های جهانی به رویدادهای سوریه؛ از نگرانی مشترک تا تناقض آشکار

تداوم آلودگی هوا در تهران

قاتل معلم فرانسوی با تحریرالشام در ارتباط بود

بارش برف و باران در جاده چالوس

سازمان ملل: نقض حاکمیت سوریه توسط اسرائیل را محکوم می‌کنیم

مجلس نمایندگان آمریکا بودجه 895 میلیارد دلاری نظامی را تصویب کرد

طرح صلح ترامپ برای اوکراین؛ واگذاری زمین‌های شرقی به روسیه و منابع معدنی به آمریکا

دیدار و گفت‌و‌گوی وزیر خارجه آمریکا با اردوغان درباره تحولات سوریه

هشدار؛ برف، سیل و یخبندان در راه است/خطر کولاک؛ مسافران برگردند

انهدام 90 درصد موشک‌های سوریه از سوی رژیم اسرائیل/اردن میزبان نشست چندجانبه در باره سوریه

اسرائیل و آینده سوریه!

10 دلیل ناکارآمدی فشار حداکثری امریکا علیه ایران

پزشکیان از مردم درخواست کرد؛ 2 درجه‌ دمای گرمایش منازل را کم کنید

مسجد سلیمان قهرمان لیگ فرنگی شد

پرسپولیس و استقلال در تهران از رقبای آسیایی میزبانی می‌کنند

اسلامی خبر داد؛تامین 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای با سرمایه گذاری 80 میلیارد دلاری

چه کسی بر سوریه حکومت خواهد کرد؟

باید صرفه‌جویی در مصرف انرژی را به عنوان یک هنجار در نسل جدید جا بیاندازیم

وضعیت هوای تهران همچنان قرمز / تهران باز هم صاحب «آلوده‌ترین هوا جهان» شد

دبیرکل جنبش انصارالله یمن: رژیم صهیونیستی به فراتر از سوریه طمع دارد

انتشار جزئیات خبر بازداشت 30 شهرک‌نشین صهیونیست به جرم جاسوسی برای ایران

یک هندی قهرمان جدید شطرنج جهان شد

X
آگهی تبلیغاتی