×
سیاسی
شناسه خبر : 41608
تاریخ انتشار : شنبه 1398/11/12 ساعت 19:56
فارین پالیسی: آمریکا نگران دسترسی «الحشد الشعبی» به «اف-16» است

فارین پالیسی: آمریکا نگران دسترسی «الحشد الشعبی» به «اف-16» است

نشریه «فارین پالیسی» به نقل از مقام‌‌های آمریکایی نوشته است که واشنگتن نگران است که نیروهای «الحشد الشعبی» به فناوری جنگنده‌های «اف-16» که در پایگاه «بلد» عراق بدون محافظ مانده، دسترسی پیدا کنند.

به گزارش نورنیوز، یک رسانه آمریکایی روز شنبه در ادامه خط اتهام‌زنی به «الحشد الشعبی»، این گروه را به ایران نسبت داده و مدعی شده است که این نیروها ممکن است برای دسترسی به فناوری جنگنده‌های «اف-۱۶» ارتش عراق در پایگاه «بلد» تلاش کند و همین امر واشنگتن را نگران کرده است. بنا بر این گزارش، یک اسکادران متشکل از ۳۴ جنگنده اف-۱۶ اکنون در پایگاه بلد مستقر است و حفاظت آن‌ها اکنون تنها بر عهده نیروهای ارتش عراق است.

پیش از این، محافظت و پشتیبانی از این جنگنده‌ها بر عهده نیروهای آمریکایی و نیروهای قراردادی شرکت «لاکهید مارتین» بود، اما بعد از چند حمله راکتی به این پایگاه، این نیروها از روز ۸ ژانویه (۱۸ دی) به طور کامل بلد را ترک کرده‌اند. «راب لودویک» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته است که ایالات متحده «همواره درباره امنیت فناوری‌هایی که به هر کشور شریک دیگری از طریق فروش نظامی ارائه می‌دهد، دغدغه دارد و تدابیر مناسبی اتخاذ می‌کند تا از هرگونه نشت ناخواسته [اطلاعات] ممانعت کند.»

فارین پالیسی نوشته است که از وقتی نیروهای آمریکایی بلد را ترک کرده‌اند، مقام‌های آمریکایی نگران هستند که مبادا الحشد الشعبی بتواند به تسلیحات، فناوری یا قطعات این جنگنده‌ها دسترسی پیدا کند. یک مقام آمریکایی مطلع از برنامه اف-۱۶ به فارین پالیسی گفته است که «بزرگترین دغدغه» آمریکا این است که از فناوری‌های حساس این جنگنده مراقبت کند. وی گفته است: «ما به هیچ وجه راهی نداریم که دریابیم آن‌ها به دنبال چه چیز هستند و چه چیز را با خود می‌برند.» وی افزود: «در حال حاضر، در بلد، هیچ چیزی نیست.

به هیچ وجه، هیچ نیروی آمریکایی‌ای نیست تا امنیت را برقرار کند. وقتی بحث فناوری مطرح است، وقتی یک فناوری نشت کرد، دیگر نشت کرده و کاری نمی‌شود کرد.» فارین پالیسی همچنین به نقل از یک خلبان سابق اف-۱۶ در ارتش عراق نوشته است: «هیچ‌کس نمی‌تواند آن‌ها را متوقف کند.» با این وجود، برخی دیگر از مقام‌های آمریکایی این نگرانی‌ها را رد و عنوان کرده‌اند که دولت عراق به آمریکا اطمینان داده است که به خوبی از این جنگنده‌ها محافظت می‌کند.

لودویک در این مورد گفته است: «دولت عراق به ما اطمینان داده است که گام‌هایی برای افزایش امنیت تجهیزات آمریکایی در پایگاه هوایی بلد، برداشته است.» این در حالی است که یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با فارین پالیسی مدعی شده است که هرچه غیبت نیروهای آمریکایی و نیروهای لاکهید مارتین طولانی‌تر شود، احتمال اینکه الحشد الشعبی به این جنگنده‌ها دسترسی یابد، بیشتر می‌شود. او مدعی شده است که ارتش عراق به تنهایی توان محافظت از این اسکادران را ندارد.

فارین پالیسی در ادامه به همین بهانه به نقل از مقام‌های آمریکایی این ادعا را مطرح کرده است که عراقی‌ها احتمال توان حفظ و نگهداری از این جنگنده‌ها را ندارند. به نوشته این نشریه، پنتاگون این گزینه را بررسی کرده است که این جنگنده‌ها را به صورت دست دوم به کشوری دیگر بفروشد. «مایکل مولروی» که تا دو ماه پیش مسئول سیاستگذاری خاورمیانه وزارت دفاع آمریکا بود و حالا تحلیلگر امنیتی و نظامی شبکه «ای‌بی‌سی» است، در این مورد گفته است: «آن‌ها از پس مخارج آن‌ها برنمی‌آیند، نمی‌توانند آن‌ها را تعمیر و نگهداری کنند. اینجاست که این سؤال پیش می‌آید که چرا ما برای آن‌ها چیزی نمی‌خریم که واقعا بتوانند از آن استفاده کنند و تعمیر و نگهداری آن برای آن‌ها چنین هزینه هنگفتی نداشته باشد؟»


فارس
نظرات

آخرین اخبار
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است