×
سیاسی
شناسه خبر : 41309
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/11/08 ساعت 19:01
غافل‌گیری یا ترس؛ دلیل پنهان‌کاری آمریکا درباره سقوط جت E11 A چیست؟

نورنیوز بررسی کرد؛

غافل‌گیری یا ترس؛ دلیل پنهان‌کاری آمریکا درباره سقوط جت E11 A چیست؟

سکوت 6 ساعته آمریکا، آن هم فقط برای پذیرش آمریکایی بودن این هواپیما، نشان از آن دارد که این اتفاق آن قدر مهم و ناباورانه بوده که قدرت تصمیم‌گیری درباره آن را از کاخ سفید سلب کرده است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با گذشت بیش از 24 ساعت از سقوط جت آمریکایی E11 A در غزنی افغانستان، هنوز به طور رسمی روایت دقیقی از این ماجرا از سوی دولت آمریکا منتشر نشده است.   

از سویی؛ رسانه‌های غربی نیز که معمولا کوچک‌ترین اتفاقاتی از این دست را ـ مانند آنچه درباره سقوط هواپیمای اوکراینی در تهران رخ داد ـ به طور کامل و لحظه به لحظه پوشش می‌دهند، این اتفاق بزرگ را که بنابر برخی اخبار تایید نشده موجب کشته شدن شماری از افسران ارشد سازمان سیا شده، بایکوت کرده‌اند.

این حجم از پنهان‌کاری توأمان دولت آمریکا و رسانه‌های همسو با آنان که اتفاقا همگی ادعای مستقل بودن هم دارند، موجب گمانه‌زنی‌ها در خصوص تلاش برای مخفی نگاه داشتن اطلاعات مربوط به این هواپیما و سقوط آن شده است.

جالب اینکه؛ هم‌زمان با پذیرش مسئولیت ساقط کردن این هواپیما از سوی طالبان، آن هم تنها چند روز پس از توقف گفت‌وگو میان آنها و آمریکا، وزیر دفاع آمریکا که تا 6 ساعت پس از حادثه از اعلام آمریکایی بودن این هواپیما طفره می‌رفت، در نهایت ضمن تایید سقوط هواپیمای متعلق به نیروی هوایی این کشور در افغانستان، درباره هدف قرار گرفتن این هواپیما توسط طالبان اظهارنظری نکرد!

در همین حال وزرای دفاع و خارجه آمریکا حتی از حضور در نشست مجلس نمایندگان درباره موضوع افغانستان امتناع کردند و حاضر نشدند در این باره به نمایندگان مجلس توضیح دهند.

ارتش آمریکا البته در نهایت با توجه به درز اخبار تکمیلی از سوی سخنگوی طالبان درباره جزئیات این هواپیما مجبور شد توسط سخنگوی خود سرهنگ «سانی لِگِت»، به کاربرد جاسوسی هواپیمای ساقط شده در افغانستان اعتراف کند.  

این در حالی بود که وقتی دیروز سخنگوی طالبان از هدف قرار دادن یک بالگرد و تانک آمریکایی در ادامه عملیات ضدآمریکایی این گروه خبر داد، باز هم هیچ مقام آمریکایی حاضر به تائید یا تکذیب آن نشد.

اما دلیل این همه پنهان‌کاری دولت و رسانه‌های آمریکایی چه می‌تواند باشد؟

سکوت 6 ساعته آمریکا، آن هم فقط برای پذیرش آمریکایی بودن این هواپیما، نشان از آن دارد که این اتفاق آن قدر مهم و ناباورانه بوده که قدرت تصمیم‌گیری درباره آن را از کاخ سفید سلب کرده است.

در واقع؛ هدف قرار گرفتن هواپیما، بالگرد و تانک‌های آمریکا در افغانستان طی یک روز، آن هم در میانه مذاکرات با طالبان که آمریکایی‌ها گفته بودند طی روزهای آینده به توافق می‌انجامد، قطعا یک رسوایی بزرگ و تائیدی است بر ناکامی بزرگ ترامپ در سیاست خارجی این کشور به‌ویژه در منطقه غرب آسیا که موجب فرار از پاسخگویی از سوی کاخ سفید شده است.

به بیان بهتر؛ آمریکایی‌ها چنانچه هنوز بعد از گذشت چند هفته از حمله موشکی ایران به عین‌الاسد، همچنان مشغول پنهان‌کاری و دروغ‌گویی درباره حقیقت ماجرا هستند، در این ماجرا هم به هر دلیلی اعم از غافل‌گیری یا ترس از رفتن آبرو، همان مسیر را در پیش گرفته و حاضر به بیان حقیقت ماجر نیستند. 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
راز طول عمر در وزنه‌ها؛ ورزش قدرتی عمر را افزایش می‌دهد
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم