×
فرهنگی
شناسه خبر : 41133
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/11/06 ساعت 21:20
تاسیس داروخانه آسان می‌شود

تاسیس داروخانه آسان می‌شود

به دنبال انتشار اخباری مبنی بر مجوزفروشی داروخانه‌ها و رد و بدل شدن ارقام میلیاردی در این زمینه، نایب رییس انجمن داروسازان ایران، توضیحاتی در این زمینه ارایه کرد.

به گزارش نورنیوز-دکتر علی فاطمی ، در واکنش به حواشی و اخباری که درباره خرید و فروش مجوز تاسیس داروخانه‌ها مطرح شده، گفت: متاسفانه در این زمینه مغلطه‌ای به وجود آمده و برخی می‌گویند مجوز تاسیس داروخانه‌ها مورد خرید و فروش قرار می‌گیرد؛ در حالیکه قانون به صراحت اعلام می‌کند که پروانه داروخانه قابل واگذاری و خرید و فروش نیست.

خرید و فروش مجوز داروخانه؛ آری یا خیر؟

وی افزود: البته ممکن است گاهی یک داروخانه در محلی شلوغ و پر رفت ‌و آمد قرار داشته یا نزدیک مراکز پزشکی باشد.در این صورت این داروخانه، مانند همه صنوف دیگر نظیر طلافروشان، فرش فروشان و... دارای سرقفلی است و در نتیجه قیمت سرقفلی این داروخانه از داروخانه‌ای که در محله‌ای معمولی قرار دارد، بسیار بالاتر است؛ چراکه گردش مالی بالاتری دارد. فاطمی با بیان اینکه سرقفلی داروخانه‌ها می‌تواند واگذار شده و به فروش برسد، ادامه داد: بنابراین داروخانه‌داران می‌توانند سرقفلی داروخانه خود را به فرد دیگری واگذار کرده و در ازای آن پول دریافت کنند. این درحالیست که داروخانه‌هایی که در مناطق کم‌جمعیت یا محروم قرار دارند، مطالبه‌ای برای واگذاری‌شان وجود ندارد.در عین حال تاکید می‌کنم که مجوز تاسیس داروخانه فقط و فقط از سوی وزارت بهداشت صادر می‌شود که آن هم بر اساس نوبت‌بندی و امتیازبندی مشخصی است. به این ترتیب داروسازان باید چند سال انتظار بکشند تا نوبت‌شان برای دریافت مجوز تاسیس داروخانه فرا برسد.

چرا داروسازان نمی‌توانند به راحتی در شهرهای بزرگ داروخانه تاسیس کنند؟

نایب‌رییس انجمن داروسازان ایران همچنین گفت: ضوابط وزارت بهداشت به گونه‌ای است که داروسازان به راحتی نتوانند در شهرهای بزرگ، پرجمعیت و مراکز استان‌ها داروخانه تاسیس کنند. زیرا در این صورت همه تمایل دارند که در شهرهای بزرگ داروخانه تاسیس کنند و دیگر کسی به سراغ تاسیس داروخانه در مناطق کم‌جمعیت یا محروم نمی‌رود. فاطمی با بیان اینکه طبق ضوابط وزارت بهداشت تاسیس داروخانه در شهرهای کوچک و مناطق محروم بسیار آسان است، اما در شهرهای بزرگ بسیار سخت‌گیرانه است، ‌اظهار کرد: بر این اساس افرادی که دارای سوابق طولانی‌مدت بوده و چندین سال در مناطق محروم خدمت کرده‌اند، امتیاز بیشتری به دست می‌آورند و می‌توانند در شهرهای بزرگ داروخانه تاسیس کنند، اما اینطور نیست که کسانی که به تازگی فارغ‌التحصیل می‌شوند، بتوانند سریعا در شهرهای بزرگی مانند تهران، شیراز و... داروخانه تاسیس کنند. این مسائل تابع ضوابطی است که در همه دنیا هم وجود دارد. زیرا دسترسی عادلانه به خدمات پزشکی باید محقق شود.

تبادل مبالغ میلیاردی برای فروش سرقفلی است، نه مجوز

فاطمی درباره مبالغ میلیاردی که برای خرید و فروش داروخانه‌ها رد و بدل می‌شود، گفت: بنابراین مبالغی که این حوزه مطرح شده برای خرید و فروش سرقفلی داروخانه است نه فروش مجوز داروخانه. داروخانه‌هایی که برای فروش سرقفلی‌شان مبالغ بالایی پیشنهاد می‌کنند، در مناطق خاصی قرار دارند. بنابراین خرید و فروش سرقفلی تخلف نیست، اما خرید و فروش مجوز تخلف است. نایب رییس انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: در عین حال در حوزه داروخانه‌ها قاعده‌ای با عنوان «تاسیس و ابطال همزمان» داریم. به عنوان مثال فرض کنید فردی در اصفهان داروخانه دارد و به هر دلیلی می‌خواهد به تهران آید. در نتیجه تقاضایی مبنی بر تاسیس و ابطال همزمان مجوز داروخانه به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می‌دهد. بر این اساس یعنی اگر فرد دیگری شرایط و امتیاز تاسیس داروخانه در اصفهان را داشته باشد و نوبتش رسیده باشد، به جای او داروخانه را در اصفهان تاسیس می‌کند. بنابراین به فردی که از نظر قانونی امکان تاسیس داروخانه در اصفهان را دارد، می‌گویند شما می‌توانید به‌جای فردی که می‌خواهد به تهران برود، داروخانه‌ای را تاسیس کنید و وزارت بهداشت بدون دریافت هیچ وجهی برای آن فرد مجوز صادر می‌کند و محل هم به دلیل سرقفلی که دارد به آن فرد واگذار و فروخته می‌شود. فاطمی ادامه داد: فرض کنید همان فرد از اصفهان به تهران می‌آید و می‌خواهد داروخانه‌ای را در منطقه‌ای پر رفت‌وآمد تاسیس کند. در صورتیکه امتیاز تاسیس داروخانه در تهران را داشته باشد، مجوز تاسیس در تهران را از وزارت بهداشت دریافت کرده و سرقفلی داروخانه مورد نظر را هم خریداری می‌کند. بنابراین اگر پولی در این حوزه رد و بدل می‌شود، برای سرقفلی داروخانه است. وی در پاسخ به اینکه از نظر قانونی چه کسانی می‌توانند اقدام به تاسیس داروخانه کنند، گفت: بر اساس قانون تاسیس داروخانه وابسته به مدرک تحصیلی نیست، اما امتیاز بندی برای تاسیس داروخانه، به‌گونه‌ای است که عملا غیرداروساز نمی‌تواند داروخانه تاسیس کند، زیرا امتیازش بسیار پایین است. کسی که داروساز عمومی است، بلافاصله ۲۰۰۰ امتیاز کسب می‌کند، اما کسی که مدرک داروسازی ندارد، ‌عملا امتیازی هم ندارد. کسی که PHD داروسازی دارد، ۲۴۰۰ امتیاز دارد. حال داروساز به ازای هر سال کار کردن در شهرهای عادی ۳۰ امتیاز و به ازای هر سال کار کردن در شهرهای محروم بین ۶۰ تا ۱۲۰ امتیاز دریافت می‌کند تا داروسازان تشویق به خدمت‌رسانی در مناطق محروم شوند.

۲ مبنای تاسیس داروخانه

فاطمی با تاکید بر اینکه بنابراین تاسیس داروخانه بر مبنای امتیاز بندی افراد انجام می‌شود، گفت: برای تاسیس داروخانه دو مبنای امتیازبندی وجود دارد؛ یک مبنا مدرک تحصیلی است و به گونه‌ای چیده شده که عملا غیرداروساز نمی‌تواند به تاسیس داروخانه اقدام کند و حداقل باید ۲۰۰۰ امتیاز داشته باشد. مبنای دوم میزان خدمت در مناطق محروم است. هر چه امتیاز بالاتر باشد، داروسازان می‌توانند در کلان‌شهرها داروخانه تاسیس کنند. وی تاکید کرد: گاهی مباحثی مطرح می‌شود که برخی داروسازان جوان اعلام می‌کنند که ما از سیستم امتیازدهی برای تاسیس داروخانه ناراضی هستیم و می‌خواهیم در شهرهای بزرگ داروخانه ایجاد کنیم. در حالیکه وزارت بهداشت بر اساس قانون برنامه ششم توسعه وظیفه دارد که سطح‌بندی خدمات سلامت را انجام دهد. وگرنه تراکم در برخی مناطق زیاد شده و در برخی مناطق نیز کم می‌شود. بنابراین سیستم پلکانی و امتیازی برای این است که افراد ابتدا از مناطق محروم شروع کنند و بعد برای تاسیس داروخانه به کلان‌شهرها بیایند.

داروخانه‌های مشارکتی

فاطمی همچنین گفت: گاهی پیش می‌آید که فردی مجوز تاسیس داروخانه را دریافت کند، اما سرقفلی داروخانه به‌نام فرد دیگری که ممکن است غیرداروساز هم باشد، است. خیلی‌ها با توجه به اینکه بودجه لازم برای خرید سرقفلی داروخانه در محل مناسبی را ندارند، به صورت مشارکتی با غیرداروساز اقدام به تاسیس داروخانه می‌کنند. نکته قابل توجه این است که در تاسیس مشارکتی داروخانه هم کسی که مجوز دارد، مسئول است و اگر خطایی انجام شود او باید پاسخگو باشد. مجوز تاسیس داروخانه فقط برای یک نفر و در عمل با توجه به سیستم امتیازبندی فقط برای داروساز صادر می‌شود.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: هدف حمله امشب من بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
تیراندازی در بیمارستانی در شیکاگو و کشته شدن یک افسر پلیس آمریکا
مسن‌ترین بازیکنان جام جهانی
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
بارش باران و رعد و برق در 18 استان
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ در هتل واشنگتن هیلتون+ فیلم تیراندازی
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد