به گزارش نورنیوز- در جایجای منظرهای که در اثر آتشسوزی سیاه شده است، برگهای قرمز و سبزی دیده میشود که از ساقههای درختانِ ظاهرا مرده، سربرآوردهاند و انواعی از گلهای وحشی و علفها از زیر چوبهای سوخته روییدهاند. بسیاری از گیاهان استرالیا، برای کنار آمدن با آتش تکامل پیدا کردهاند و میتوانند پس از آتشسوزی مجددا جوانه بزنند.
البته برخی گیاهان خصوصا در وضعیت کنونی که آتشسوزیها مکرر و شدیدند، آسیبپذیر شدهاند و این گیاهان برای احیا نیاز به کمک انسان دارند. جوانه زدن گیاه برخی از گیاهان پس از آتشسوزی مجددا جوانه میزنند دولت استرالیا اخیرا ۵۰ میلیون دلار را به احیای زیستگاههای آسیبدیده در اثر آتشسوزی اختصاص داده است.
حمایت از گیاهان بومی برای شکوفاشدن درمیان این آتشسوزیهای بیسابقه، به اختصاص بودجه و اقدامات هدفمند برای حفاظت و احیای گیاهان و جوامع اکولوژیکی ازجمله بانکداری بذر نیاز دارد. گیاهان چگونه بهطور طبیعی پس از آتشسوزی احیا میشوند؟ بسیاری از گیاهان اکوسیستمهای مستعد به آتشسوزی، طی تکامل استراتژیهایی را برای بقا دربرابر آتش به دست آوردهاند. ساقههای سوختهی برخی گیاهان پس از آتشسوزی جوانه میزند و آتش، گلدهی برخی از گیاهان را تحریک میکند.
آتش همچنین موجب جوانهزنی بذر صدها گونه میشود زیرا بذرها دربرابر نشانههای آتش مانند گرما و دود واکنش نشان میدهند. بذرها ممکن است در میوههای چوبی گیاه ذخیره شوند. کپسول سخت میوهها از بذرها دربرابر آتش محافظت میکند اما گرما موجب باز شدن کپسول شده و بذرها را به داخل خاک میریزد.
ما میتوانیم با حفظ خاکی که دانهها در آن پراکنده میشوند، به این احیای طبیعی کمک کنیم و نباید گیاهان مردهای را که ممکن است جوانه زده و پناهگاهی برای بازماندگان حیاتوحش شوند پاکسازی کنیم. همچنین ما باید از پاکسازی پوشش گیاهی بهخصوص گیاهان نسوختهای که میزبان گونهها و جوامع تهدیدشده میشوند، خودداری کنیم.
نورنیوز