×
فرهنگی
شناسه خبر : 41053
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/11/06 ساعت 10:06
دستورالعمل مقابله با ویروس کرونا ابلاغ شد

دستورالعمل مقابله با ویروس کرونا ابلاغ شد

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ دستورالعمل مقابله (تشخیص و درمان) با ویروس کرونا در کشور و مبادی مرزی خبر داد و گفت: تیم مراقبت مرزی در فرودگاه امام خمینی(ره) برای غربالگری مسافران چین مستقر شده است.

علیرضا رئیسی افزود: این دستورالعمل در واقع ترجمه آخرین دستورالعمل تشخیص، درمان، مراقبت و ارجاع ویروس کرونای سازمان بهداشت جهانی است که در ایران بومی سازی و به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده و با همکاری سازمانهای همکار شامل سازمان نظام پزشکی، سازمان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و هلال احمر و نیز سازمانهای دیگری مانند فرودگاهها و گمرک اجرا می شود.

وی ادامه داد: با توجه به تجربه ای که در کنترل بیماری های واگیر در مواقع خاص از جمله در زمان برگزاری مراسم حج در کشور وجود دارد، توان پیشگیری با این نوع بیماری ها در کشور بالا است و تیم های مراقبتی آموزش دیده در کشور وجود دارد.

معاون وزیر بهداشت گفت: یکی از اقدامات مهمی که بر اساس ابلاغیه جدید کنترل ویروس آنفلوانزا در کشور انجام می شود، غربالگری و کنترل مسافرانی است که از چین به ایران می آیند. بر این اساس تمام مسافرانی که در فرودگاه امام خمینی(ره) از چین به ایران می آیند و نیز مسافرانی که به صورت غیرمستقیم با پروازهای کشورهای دیگر به فرودگاه های کشور می آیند، کنترل می شوند و در صورتی که تب یا سایر علایم بیماری تنفسی داشته باشند، تحت معاینه و کنترل های بعدی قرار می گیرند.

رئیسی ادامه داد: بر اساس این دستورالعمل، بروشور آشنایی با بیماری ویروس کرونا و روش های پیشگیری و مراقبت همراه با کارت پرواز در اختیار همه مسافرانی که به چین یا کشورهایی که مواردی از این بیماری را داشته اند می روند، داده می شود.

وی گفت: کسانی که از چین به ایران می آیند در صورتی که علایم بیماری داشته باشند، اگر علایم بیماری آنها شدید باشد از فرودگاه با آمبولانس به بیمارستان ارجاع می شود و بعد از ۲۴ و ۴۸ ساعت از آنها آزمایش ویروس کرونا گرفته می شود اگر هر دو بار جواب آزمایش منفی بود بعد از آموزش و هشدارهای لازم اگر بیماری آنها بهبود پیدا کرده بود مرخص می شوند اما از آنها خواسته می شود در صورت تشدید علایم برای ادامه درمان مراجعه کنند.

رئیسی افزود: در صورتی که علایم بیماری شامل تب، سردرد، سرفه، عطسه و علایم گوارشی در افراد ورودی از چین خفیف باشد، اطلاعات آنها در سامانه وزارت بهداشت ثبت می شود و محل اقامتشان در هتل یا جایی که اقامت دارند ثبت می شود. آموزش های لازم به آنها برای مراقبت داده و از آنها خواسته می شود اگر تا دو هفته بعد علایم بیماری در آنها شدید شد حتما با مراکز بهداشتی تماس بگیرند یا مراجعه کنند، ضمن اینکه ماموران وزارت بهداشت نیز با آنها تماس می گیرند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت اضافه کرد: هماهنگی های بین بخشی با فرودگاهها، مسئولان حوزه گردشگری، نیروی انتظامی، اداره گذرنامه و گمرک انجام شده است.

گوشت مار و خفاش عامل ویروس کرونا

وی گفت: هماهنگی با گمرک به این دلیل است که احتمال انتقال این بیماری از طریق مواد غذایی نیز وجود دارد زیرا گر چه هنوز به صورت رسمی علت بروز این بیماری در چین اعلام نشده اما گفته می شود، اولین افرادی که به ویروس کرونای جدید مبتلا شده اند بعد از خوردن گوشت مار یا خفاش به این بیماری مبتلا شده اند و چینی هایی که غذا همراه خود داشته باشند ممکن است با آوردن غذای آلوده، این ویروس را منتقل کنند.

وی افزود: اولین علایم بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید در چین در بین افرادی بوده که در شهر ووهان چین از یک فروشگاه بزرگ گوشت که غذاهای دریایی نیز می فروشد، گوشت خریده بودند و ظاهرا اکثر آنها از گوشت مار و خفاش این فروشگاه مصرف کرده بودند.

رئیسی گفت: خفاش همواره یکی از مخزن های اصلی ویروس کرونا بوده و در مورد بیماری سارس و ویروس کرونای «مرس» (mers) که چند سال پیش در چین دیده شده نیز مخزن اصلی خفاش بود و در مورد بیماری «مرس» گر چه از شتر به انسان منتقل شد و بعد از انسان به انسان انتقال یافت اما قبل از آن از خفاش به شتر منتقل شده بود. سال ۲۰۰۲ که بیمار «سارس» در چین دیده شد نیز منشا آن گوشت خفاش و گربه بود.

مراقبت سختگیرانه در چین

معاون وزیر بهداشت افزود: شهر ووهان چین که اکنون بیشتر موارد ویروس جدید در آن مشاهده شده حدود ۱۱ میلیون نفر جمعیت داد. نکته مهم این است که از ۱۵ ژانویه همه مردم شهر ووهان و شهرهای اطراف که حدود ۵۴ میلیون نفر هستند، تحت قرنطینه قرار گرفته اند و اجازه خروج از کشور را ندارند و سایر ساکنان چین نیز برای خروج از این کشور تحت غربالگری مراقبت های سختگیرانه قرار می گیرند و به شدت کنترل می شوند و هر کس تب داشته باشد اجازه خروج از چین را ندارد.

وی گفت: موارد معدودی از بیماری ویروس کرونا که در کره جنوبی، ژاپن، آمریکا، استرالیا و فرانسه دیده شده نیز همگی قبل از ۱۵ ژانویه از این چین خارج شده اند.

رئیسی افزود: نکته مهم برای پیشگیری از این بیماری این است که ممکن است فردی تب داشته باشد و تب بر خورده باشد و به همین علت علایم بیماری را نشان ندهد بنابراین باید مراقبت ها را جدی تر انجام دهیم.

وی گفت: میران سرایت ویروس کرونا از آنفلوانزا،  مرس و سارس بیشتر است. هر فرد مبتلا می تواند سه یا چهار نفر را مبتلا کند در صورتی که هر فرد مبتلا به ویروس بیماری های آنفلوانزا یا سارس یا مرس می تواند ۱.۲ نفر را مبتلا کند اما کشندگی این ویروس کمتر است. این ویروس تاکنون ۵۶ فوتی در چین داشته که همگی بالای ۶۰ سال بوده اند و فقط یک نفر ۳۷ ساله بوده که او هم بیماری زمینه ای قبلی داشته است.

رئیسی افزود: باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که هنوز در فصل آنفلوانزا هستیم و خطر این بیماری تمام نشده است.  بهترین کار این است که در این شرایط اصول بهداشت فردی را رعایت کنیم یعنی مدام دست ها را با آب و صابون بشوییم از روبوسی و دست دادن پرهیز کنیم. در صورت بیماری تنفسی در خانه بمانیم و اگر طول بیماری از سه یا چهار روز بیشتر شد به پزشک مراجعه کنیم.

معاون وزیر بهداشت افزود: بیشتر موارد آنفلوانزایی که در هفته های اخیر دیده شده از نوع آنفلونزای «بی» (B) است اما مواردی از آنفلوانزای نوع «ای» (A) که خطرناک تر است و از اول مهر امسال در کشور شایع شد، هنوز هم دیده می شود. موج اول آنفلوانزا در کشور فروکش کرده اما احتمال موج دوم که معمولا خفیف تر است، منتفی نیست.

وی گفت: در سه هفته گذشته تعداد موارد مبتلا به آنفلوانزا به شدت کمتر شده و فقط ۵۳۷ فرد مبتلا به بیماری های تنفسی در این مدت به بیمارستان مراجعه کردند و در این مدت فقط یک نفر فوتی ناشی از آنفلوانز از در کشور داشتیم.

 
 


خبرگزاری ایرنا
کلید واژگان
ویروس کرونا
نظرات

آخرین اخبار
ترور دو عضو شاخه نظامی حماس؛ ادعای ارتش رژیم صهیونیستی چیست؟
سوئد ناوچه‌های مدرن فرانسوی می‌خرد
سقف زمانی پرداخت وام ازدواج در سال 1406 سه ماه خواهد بود
سازمان ملل از ایران و آمریکا خواست به میز مذاکره بازگردند
در واکنش به تهدیدات ترامپ علیه ایران؛ جی‌دی ونس: «این فقط یک پیام بود»
رفع اختلال در خط 2 مترو تهران
عملیات انفجار کنترل‌شده مهمات در کبودراهنگ؛ 10 شهریور ماه
تداوم بمباران جنوب لبنان؛ حملات جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به نبطیه
معاون اول قوه قضاییه: فرآیند انتخاب مدیران قضایی علمی شد؛ پایان انتخاب‌های سلیقه‌ای
ستاد کل نیروهای مسلح: تجاوز از هیچ مبدایی را تحمل نخواهیم کرد
کشف احتکار گسترده پنل‌های خورشیدی در بندرعباس
رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات بیش از 2500 محکوم موافقت کردند
حمله تند میشل پلاتینی به جیانی اینفانتینو؛او باید برود
تنگه هرمز، ارز، بنزین و ترامپ؛ موضوعات داغ کاربران سکوهای داخلی در مرداد ماه
یک سفر، چند پیام؛ آن سوی قاب شانگهای چه می‌گذرد؟
هشدار قاطع رئیس پارلمان لبنان؛ «جنوب کشور هرگز منطقه حائل نخواهد شد»
انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در شرق تنگه هرمز
وقوع زلزله 5 ریشتری در یاسوج
آیا سپرهای دفاعی جدید عربستان می‌تواند یمن را مهار کند؟
توقیف نفتکش های روسیه توسط اتحادیه اروپا ادامه دارد
هشدار نارنجی هواشناسی؛ خلیج فارس طوفانی می‌شود
گزارش تصویری | سفر رئیس جمهور به قرقیزستان
لیست جدید برندهای مجاز واردات خودرو برای ایرانیان مقیم خارج اعلام شد
صدور بیانیه مشترک «پیمان مکه» در استانبول
اضافه شدن 50 لیتر بنزین 5 هزار تومانی به سهمیه سوخت در 2 استان
تحریم‌های جدید آمریکا تغییری در سیاست‌های ایران ایجاد نمی‌کند
اقتصاد قطر کوچک شد
برقراری مسیر جدید پروازی کشور ایران -ویتنام
هندبال نوجوانان آسیا؛ پسران ایران در جایگاه چهارم و کسب سهمیه جهانی
حشد الشعبی تخلیه مقرهای خود در الانبار را تکذیب کرد
راه‌اندازی کریدور چین-پاکستان-ایران؛ خیز بلند برای تحول ترانزیتی
نقض توافق 1974؛ نظامیان رژیم صهیونیستی وارد تپه الدرعیات در سوریه شدند
تورم مزمن؛ عامل اصلی صعود نرخ دلار در بازار آزاد
هشدار حماس به امت اسلامی؛ مقابله با هتک حرمت مسجدالاقصی باید آغاز گردد
پزشکیان: از توافق مکه استقبال می‌کنیم
پزشکیان میهمان ویژه مراسم افتتاحیه بازی‌های جهانی عشایر در بیشکک
گوشت‌های با برچسب «غیر بره» در بازار چه هستند؟
نورویدئو | وقتی جنگ اقتصادی ترامپ به سد چین رسید !
غریب‌پور صندوق توسعه ملی را 22.3 میلیارد دلار مطالبات تحویل گرفت
گزافه‌گویی‌های ترامپ تروریست پس از تجاوزهای شب گذشته آمریکا به ایران
افشاگری روسیه از سپر انسانی در کی‌یف؛ حمل تسلیحات با کامیون‌های غیرنظامی
کارت‌های ملی هوشمند تا پایان امسال اعتبار دارند
هاکان فیدان: اقدامات نتانیاهو تهدیدی برای تمام مردم جهان است
مهدی تاج دست به تغییر زد؛ ممبینی مشاور رئیس فدراسیون فوتبال شد
رایزنی سران ایران و آذربایجان در حاشیه اجلاس شانگهای
خیرین مدرسه‌ساز امسال 50 همت برای ساخت مدارس تعهد کردند
رایزنی مسکو و پکن در اجلاس شانگهای
مخالفت قاطع نخست‌وزیر عراق با تمدید حضور نیروهای ائتلاف بین‌المللی
نامه تعدادی از نمایندگان مجلس به سران قوا درباره وضعیت بازار ارز
درگیری 2 پسر بر سر یک دختر به جنایت ختم شد