×
سیاسی
شناسه خبر : 40920
تاریخ انتشار : جمعه 1398/11/04 ساعت 14:58
بازتاب تظاهرات میلیونی مردم عراق علیه اشغالگری در رسانه‌های دنیا

بازتاب تظاهرات میلیونی مردم عراق علیه اشغالگری در رسانه‌های دنیا

حضور میلیونی مردم کشور عراق در تظاهرات علیه اشغالگری آمریکا بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های غربی داشته است.

رسانه‌های دنیا تظاهرات میلیونی امروز مردم عراق برای ابراز مخالفت با اشغالگری آمریکا پوشش داده و به شعارهای مردم در این راه‌پیمایی عظیم اشاره کردند.

خبرگزاری فرانسه راه‌پیمایی امروز مردم عراق را اتفاقی دانسته که در تجمعات خیابانی هفته‌ گذشته در این کشور، «لرزه افکنده است». این پایگاه نوشت: «راه‌پیمایی امروز، در جنبش جداگانه و چندماهه‌ای که پایتخت عراق و جمعیت شیعیان آن را از ماه اکتبر درگیر کرده و خواستار ایجاد تغییرات اساسی در دولت، برگزاری انتخابات زودهنگام و مسئولیت‌پذیری بیشتر شده، لرزه افکند.»

خبرگزاری فرانسه با اشاره به حضور اقشار مختلف مردم اعم از مردان، زنان و کودکان در این راه‌پیمایی نوشته تظاهرات‌کنندگان شعار می‌دادند: «اشغالگر، اشغالگر برو بیرون» یا «آری به حاکمیت مستقل.»

خبرگزاری فرانسه در توضیح درباره این تظاهرات نوشته حضور نظامی آمریکا در عراق، از زمانی که واشنگتن در یک حمله پهپادی سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همراهان ایشان از جمله «ابو مهدی المهندس»، جانشین فرمانده الحشد الشعبی را در نزدیکی فرودگاه بغداد ترور کرد مسئله‌ای تنش‌زا و جنجالی توصیف کرده و یادآوری کرده پارلمان عراق دو روز بعد به اخراج تمامی نیروهای خارجی، از جمله 5200 پرسنل آمریکا از این کشور رأی داده است.

روزنامه «عرب‌ویکلی» که مقر آن در لندن است هم این تظاهرات را پوشش داده و  در بخشی از  گزارشش نوشته هنگام اعلام برگزاری این تظاهرات از سوی مقتدی الصدر این نگرانی وجود داشت که تظاهرات‌کنندگان به منطقه سبز بغداد که محل استقرار سفارت آمریکا در عراق است حمله کنند.

روزنامه «دیلی‌صباح» ترکیه هم به حضور گسترده مردم در این تظاهرات اشاره کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا تلاش کرده حضور میلیونی مردم در این تظاهرات را کوچک‌نمایی کند و نوشته «صدها نفر» در تظاهراتی که خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق است تجمع کرده‌اند. رقم «صدها نفر» که آسوشیتدپرس به آن اشاره کرده به قدری دور از واقع بود که دیگر رسانه‌های آمریکایی از جمله روزنامه واشنگتن‌پست که این خبر را به نقل از آسوشیتدپرس نقل کرده‌اند تیتر خبر را به «هزاران نفر» تغییر داده‌اند.

آسوشیتدپرس، همچنین تلاش کرده حضور در این تظاهرات را به طرفداران مقتدی صدر محدود کند. این رسانه نوشت: «صدها نفر از طرفداران یک روحانی شیعه روز جمعه برای حضور در یک راه‌پیمایی در مرکز بغداد تجمع کردند. حاضران در این راه‌پیمایی در بحبوحه شدت گرفتن تنش‌ها بعد از ترور یک فرمانده بلندپایه ایرانی در پایتخت عراق در یک حمله پهپادی آمریکا خواستار آن هستند که نیروهای آمریکایی عراق را ترک کنند.»

آسوشیتدپرس نوشته از ساعات آغازین صبح بلندگوها در میدانی در مرکز بغداد فریاد می‌زدند: «نه به آمریکا.» این رسانه نوشته مردم پوسترهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل.»

پایگاه خبری «روداو»، متعلق به اقلیم کردستان عراق هم با تیتر «آغاز تظاهرات‌های ضدآمریکایی در بغداد» این تظاهرات‌ها را پوشش داد و نوشته عنوان این تظاهرات، «جمعه استقلال حاکمیت عراق» است. خبرنگار این شبکه گزارش داده سفارت آمریکا در بغداد اعلامیه‌ای روی درب‌هایش نصب کرده و درباره تعرض به سفارت این کشور هشدار داده است.

خبرگزاری انگلیسی رویترز، در تیتر خود نوشته است: «نه، نه آمریکا؛ هزاران نفر از عراقی‌ها علیه حضور نظامی آمریکا تظاهرات کردند.» رویترز نوشته تظاهرات‌کنندگان اعلامیه‌هایی به دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «نه، نه آمریکا؛ نه نه، اسرائیل.»

خبرگزاری رویترز نوشته هدف از فراخوان این اعتراض اعمال فشار بر واشنگتن جهت خروج نیروهای آمریکایی از عراق بوده است. این رسانه نوشته بسیاری از معترضان به دولت بیم این دارند که راه‌پیمایی امروز تظاهرات‌های جداگانه و چندماهه آنها را تحت‌الشعاع قرار دهد.

یکی از حاضران در این تظاهرات به رویترز گفت: «ما می‌خواهیم همه آنها- آمریکا، اسرائیل و سیاستمداران فاسد در دولت از عراق خارج شوند.»

 


خبرگزاری تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم