×
سیاسی
شناسه خبر : 40920
تاریخ انتشار : جمعه 1398/11/04 ساعت 14:58
بازتاب تظاهرات میلیونی مردم عراق علیه اشغالگری در رسانه‌های دنیا

بازتاب تظاهرات میلیونی مردم عراق علیه اشغالگری در رسانه‌های دنیا

حضور میلیونی مردم کشور عراق در تظاهرات علیه اشغالگری آمریکا بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های غربی داشته است.

رسانه‌های دنیا تظاهرات میلیونی امروز مردم عراق برای ابراز مخالفت با اشغالگری آمریکا پوشش داده و به شعارهای مردم در این راه‌پیمایی عظیم اشاره کردند.

خبرگزاری فرانسه راه‌پیمایی امروز مردم عراق را اتفاقی دانسته که در تجمعات خیابانی هفته‌ گذشته در این کشور، «لرزه افکنده است». این پایگاه نوشت: «راه‌پیمایی امروز، در جنبش جداگانه و چندماهه‌ای که پایتخت عراق و جمعیت شیعیان آن را از ماه اکتبر درگیر کرده و خواستار ایجاد تغییرات اساسی در دولت، برگزاری انتخابات زودهنگام و مسئولیت‌پذیری بیشتر شده، لرزه افکند.»

خبرگزاری فرانسه با اشاره به حضور اقشار مختلف مردم اعم از مردان، زنان و کودکان در این راه‌پیمایی نوشته تظاهرات‌کنندگان شعار می‌دادند: «اشغالگر، اشغالگر برو بیرون» یا «آری به حاکمیت مستقل.»

خبرگزاری فرانسه در توضیح درباره این تظاهرات نوشته حضور نظامی آمریکا در عراق، از زمانی که واشنگتن در یک حمله پهپادی سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همراهان ایشان از جمله «ابو مهدی المهندس»، جانشین فرمانده الحشد الشعبی را در نزدیکی فرودگاه بغداد ترور کرد مسئله‌ای تنش‌زا و جنجالی توصیف کرده و یادآوری کرده پارلمان عراق دو روز بعد به اخراج تمامی نیروهای خارجی، از جمله 5200 پرسنل آمریکا از این کشور رأی داده است.

روزنامه «عرب‌ویکلی» که مقر آن در لندن است هم این تظاهرات را پوشش داده و  در بخشی از  گزارشش نوشته هنگام اعلام برگزاری این تظاهرات از سوی مقتدی الصدر این نگرانی وجود داشت که تظاهرات‌کنندگان به منطقه سبز بغداد که محل استقرار سفارت آمریکا در عراق است حمله کنند.

روزنامه «دیلی‌صباح» ترکیه هم به حضور گسترده مردم در این تظاهرات اشاره کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا تلاش کرده حضور میلیونی مردم در این تظاهرات را کوچک‌نمایی کند و نوشته «صدها نفر» در تظاهراتی که خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق است تجمع کرده‌اند. رقم «صدها نفر» که آسوشیتدپرس به آن اشاره کرده به قدری دور از واقع بود که دیگر رسانه‌های آمریکایی از جمله روزنامه واشنگتن‌پست که این خبر را به نقل از آسوشیتدپرس نقل کرده‌اند تیتر خبر را به «هزاران نفر» تغییر داده‌اند.

آسوشیتدپرس، همچنین تلاش کرده حضور در این تظاهرات را به طرفداران مقتدی صدر محدود کند. این رسانه نوشت: «صدها نفر از طرفداران یک روحانی شیعه روز جمعه برای حضور در یک راه‌پیمایی در مرکز بغداد تجمع کردند. حاضران در این راه‌پیمایی در بحبوحه شدت گرفتن تنش‌ها بعد از ترور یک فرمانده بلندپایه ایرانی در پایتخت عراق در یک حمله پهپادی آمریکا خواستار آن هستند که نیروهای آمریکایی عراق را ترک کنند.»

آسوشیتدپرس نوشته از ساعات آغازین صبح بلندگوها در میدانی در مرکز بغداد فریاد می‌زدند: «نه به آمریکا.» این رسانه نوشته مردم پوسترهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل.»

پایگاه خبری «روداو»، متعلق به اقلیم کردستان عراق هم با تیتر «آغاز تظاهرات‌های ضدآمریکایی در بغداد» این تظاهرات‌ها را پوشش داد و نوشته عنوان این تظاهرات، «جمعه استقلال حاکمیت عراق» است. خبرنگار این شبکه گزارش داده سفارت آمریکا در بغداد اعلامیه‌ای روی درب‌هایش نصب کرده و درباره تعرض به سفارت این کشور هشدار داده است.

خبرگزاری انگلیسی رویترز، در تیتر خود نوشته است: «نه، نه آمریکا؛ هزاران نفر از عراقی‌ها علیه حضور نظامی آمریکا تظاهرات کردند.» رویترز نوشته تظاهرات‌کنندگان اعلامیه‌هایی به دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «نه، نه آمریکا؛ نه نه، اسرائیل.»

خبرگزاری رویترز نوشته هدف از فراخوان این اعتراض اعمال فشار بر واشنگتن جهت خروج نیروهای آمریکایی از عراق بوده است. این رسانه نوشته بسیاری از معترضان به دولت بیم این دارند که راه‌پیمایی امروز تظاهرات‌های جداگانه و چندماهه آنها را تحت‌الشعاع قرار دهد.

یکی از حاضران در این تظاهرات به رویترز گفت: «ما می‌خواهیم همه آنها- آمریکا، اسرائیل و سیاستمداران فاسد در دولت از عراق خارج شوند.»

 


خبرگزاری تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
نماینده آمریکایی: جنگ ترامپ علیه ایران یک فاجعه تمام‌عیار بوده است
شلیک موشک از لبنان، مراسم مذهبی «مرون» در اسرائیل را لغو کرد
روایت عراقچی از دستور کار مذاکرات با مقامات روسیه/ با پاکستان و عمان مشورت خوبی داشتیم
توقیف یک کشتی باری در آب‌های سومالی
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
رکورد جهانی ماراتن در رقابت های لندن شکسته شد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند
آمار شهدای لبنان از مرز 2 هزار و 500 نفر گذشت
صعود سخت چلسی به فینال جام‌ حذفی
عارف: آیین‌نامه جدید برای تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها تصویب شد