×
سیاسی
شناسه خبر : 40844
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/11/03 ساعت 17:17
پافشاری «صدر» بر برگزاری تظاهرات ضدآمریکایی و رد پیشنهادهای واشنگتن

پافشاری «صدر» بر برگزاری تظاهرات ضدآمریکایی و رد پیشنهادهای واشنگتن

سخنگوی جریان صدر ضمن مشخص کردن مکان برگزاری تظاهرات میلیونی در بغداد، ضمن تکذیب اعمال فشارهای ایران، از مخالفت «مقتدی الصدر» با پیشنهادهای دیدار با مقامات آمریکایی خبر داد.

به گزارش نورنیوز، «صلاح العبیدی» سخنگوی رسمی جریان صدر عراق درباره مکان‌ تظاهرات میلیونی فردا (جمعه – ۴ بهمن) علیه حضور نظامیان آمریکایی در خاک این کشور، که به دعوت «سید مقتدی الصدر» رهبر این جریان برگزار خواهد شد، توضیح داد.

تعیین مکان برگزاری تظاهرات میلیونی ضد آمریکایی وی در مصاحبه با شبکه «العراقیه»، گفت که تظاهرات برای حفظ «حاکمیت عراق»، در تقاطع دانشگاه بغداد، نزدیک منطقه «الجادریه» و دور از میدان «التحریر» در پایتخت برگزار خواهد شد زیرا ما نمی‌خواهیم، موجب پایان یافتن اعتصاب و تحصن مسالمت‌آمیز در این میدان شویم که هدف از آن، اصلاح امور کشور است. پیشتر، ساعت آغاز این تظاهرات میلیونی در بغداد، ۹ صبح به وقت محلی اعلام شده بود (جزئیات بیشتر). تظاهرات میلیونی قدرت ملت عراق مقابل آمریکا را ثابت می‌کند سخنگوی جریان صدر افزود: الصدر خواستار برگزاری تظاهرات [در حمایت از] حاکمیت عراق شده و ما مانع شرکت عراقی‌ها در آن نمی‌شویم. ضمن اینکه برگزاری این تظاهرات، قدرت حضور ملت عراق مقابل دولت آمریکا را نمایان و ثبات خواهد کرد.

تکذیب اعمال فشار ایران بر مقتدی العبیدی در واکنش به برخی شایعات مبنی بر اینکه مقتدی الصدر، فراخوان برای برگزاری این تظاهرات را تحت فشارهای ایران انجام داده، گفت: به هیچ وجه این فراخوان تحت فشارهای ایران نیست و حتی الصدر، با آنچه که ایران در پوشش حمایت کامل از این تظاهرات می‌خواست، مخالفت کرده است. وی افزود: مقتدی الصدر در ایران بود که از همان روز نخست تظاهرات‌ها در عراق در ماه اکتبر، حمایت کرد.

او همچنان در ایران بود که کشتارها و سرکوب‌ها در خلال این اعتراضات را رد کرد؛ با اینکه همه می‌دانستند که طرف ایرانی و برخی طرف‌های عراقی اعتراضات اکتبر را نمی‌خواهند. العبیدی تاکید کرد: الصدر از طریق تظاهرات روز جمعه آینده می‌خواهد به همه طرف‌ها ثابت کند؛ چگونه این تظاهرات می‌تواند میلیونی باشد و قدرت در صحنه بودن مردم عراق را ثابت کند. ایده برگزاری تظاهرات روز جمعه، حتی قبل از حمله آمریکا به فرودگاه بغداد وجود داشت. سخنگوی الصدر تصریح کرد که در تظاهرات روز جمعه، خروج نیروهای خارجی و دور کردن فاسدان از کشور مطالبه می‌شود و الصدر به دنبال پیگیری دستورهای قانونی و فشارهای مردمی برای پشتیبانی از تصمیم پارلمان در خصوص عقب‌نشینی نیروهای خارجی از کشور است.

پارلمان عراق پس از اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سپهبد «قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» نایب رئیس الحشد الشعبی و شماری از همرزمانشان، طرح اخراج نیروهای خارجی از عراق را تصویب کرد و دولت عراق نیز در تماس‌های مستمر با مقامات آمریکایی، بر ضرورت اجرای این طرح تاکید کرد. العبیدی توضیح داد: ما کلیه اعتراضات در میدان‌های تظاهرات‌‌ها را به دقت رصد و پیگیری می‌کنیم و هتاکی‌های زیادی را از برخی طرف‌ها در این میدان‌ها شاهد بودیم.

حضور برخی خرابکاران و نفوذی‌ها، جریان صدر را از تایید تظاهراتی که برای دور کردن و اخراج فاسدان انجام می‌شود، منصرف نمی‌کند. تک‌تیراندازان کُرد، تظاهرات‌کنندگان عراقی را هدف قرار دادند وی درباره جریان عملیات تک‌تیراندازی علیه تظاهرات‌کنندگان، نقش برخی طرف‌های کُرد نزدیک به سفارت آمریکا را تایید کرد و گفت: برخی طرف‌های کُرد حاضر در عملیات تک‌تیراندازی علیه تظاهرات‌کنندگان در روزهای نخست این اعتراضات که از اول اکتبر گذشته آغاز شده، نقش داشتند.

این مقام مسئول عراقی افزود: شخص مسئول هدف قراردادن تظاهرات‌کنندگان، به سفارت آمریکا نزدیک است و می‌خواهد بر روی این اقدامش سرپوش بگذارد و جنایتش افشاء نشود. تک‌تیراندازان کرد در نزدیکی بیمارستان جراحی و اعصاب در روزهای نخست معترضان را هدف قرار می‌دادند. دست رد مقتدی الصدر به سینه آمریکایی‌ها العبیدی در ادامه گفت که الصدر، پیشنهادهای زیادی برای دیدار با مقامات آمریکایی تحت نظارت سازمان ملل داشته، که همگی را رد کرده است.

مخالفت با تعدی به سفارت‌خانه‌ها درباره هدف قرار گرفتن سفارت آمریکا در منطقه سبز نیز سخنگوی جریان صدر گفت: تعدی به سفارت آمریکا صحیح نیست زیرا سفارت‌خانه‌ها در چارچوب اصول دیپلماتیک فعالیت دارند و باید از آنها حفاظت شود. ائتلاف سائرون نامزدی برای نخست‌وزیری پیشنهاد نمی‌کند وی در خصوص تشکیل دولت آتی گفت: ائتلاف سائرون هیچ نامزد نخست وزیری را به «برهم صالح» رئیس‌جمهوری عراق تحمیل نمی‌کند.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
راز طول عمر در وزنه‌ها؛ ورزش قدرتی عمر را افزایش می‌دهد
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم