×
سیاسی
شناسه خبر : 40809
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/11/03 ساعت 11:04
پمپئو ایران را به اخاذی هسته‌ای متهم کرد

در واکنش به خروج احتمالی از NPT

پمپئو ایران را به اخاذی هسته‌ای متهم کرد

وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی به تضریح مواضع دولت این کشور درباره مسائل مختلف پیرامون ایران و از جمله توافق هسته‌ای پرداخت.

مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگو با شبکه بلومبرگ با طرح یک ادعای تکراری اقدامات کشورمان را حمایت از تروریسم، عامل بی‌ثباتی در منطقه و گستراندان سرطانی این اقدامات در منظقه متهم کرد.

او هم‌چنین مدعی شد: حزب‌الله نهادی تحت حمایت ایران است. وقتی به محدوده و وسعت آن‌چه ایران انجام داده است، نگاه کنید، نمی‌توانید این را فراموش کنید که آن‌ها سعی کرده‌اند کسی را در ایالات متحده آمریکا بکشند و در اروپا کارزارهای ترور به راه انداختند.

پمپئو در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که در دیدار اخیرش با مقامات اروپایی آیا توانسته است آن‌ها را با سیاست‌های آمریکا در مقابل ایران همراه کند یا نه؟ گفت: بله. ببینید موضع ما روشن بوده است. ما دیدگاهی متفاوت در یک مسیر درست داریم و آن اطمینان یافتن از این است که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و برنامه موشکی آن‌ها مهار، و این حکومت به عقب رانده شده است.

وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد: آن‌ها [اروپایی‌ها]هرگز از این اهداف مشترک صرف‌نظر نکرده‌اند. آن‌ها فقط دیدگاهی متفاوت درباره پیش‌برد این اهداف دارند. اما اگر شما آن‌چه را که ایران حتی در این چند هفته اخیر انجام داده است را در نظر بگیرید، [متوجه می‌شوید] یک اخاذی هسته‌ای است. آن‌ها حالا تهدید به خروج از ان‌پی‌تی می‌کنند.

او علاوه بر این گفت: [اروپایی‌ها]گامی تحت برجام برداشته‌اند که سازوکار حل اختلاف را فعال می‌کند. به نظرم نه فقط آن‌ها، بلکه حالا جهان می‌تواند نظاره‌گر این باشد که ایران  هیچ تمایلی به پیروی از مفاد اصلی که در این توافق آمده است ندارد و جهان باید برای اطمینان حاصل کردن از این که ایران هرگزبه  سلاح هسته‌ای دست پیدا نخواهد کرد، متحد شود. من وقتی به آن‌چه رئیس جمهور مکرون[رئیس جمهور فرانسه] دیروز گفت نگاه می‌کنم، مطمئن می‌شوم که منظور او همین است. اکنون ما باید برای رسیدن به آن، باهم همکاری کنیم.

پمپئو رفتار حکومت با مردم در ایران را زیر سوال برد و در ادامه ادعاهایی مداخله‌جویانه خود افزود: حکومتی که، حتی همین حالا، آژانس بین المللی انرژی اتمی در تلاش است که بفهمد مواد هسته‌ای چگونه در جاهایی پیدا شدند که مقامات ایران گفه بودند در این محل‌ها نخواهند بود و این یک خطر جهانی است.

او همچنین بیان کرد: رئیس جمهور ترامپ، شب پس از واکنش آمریکا، سخنان خود را اینگونه آغاز کرد که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. این هدف اصلی ما است. اما ما مجموعه گسترده‌تری از اهداف داریم هم داریم. فقط از آنها می خواهیم مانند یک کشور معمولی رفتار کنند و به جامعه ملل بپیوندند.

به گزارش ایسنا، این اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا درباره این در حالی مطرح می‌شود که دولت آمریکا خود با خروج یک‌جانبه از توافق هسته‌ای و اعمال تحریم‌های اقتصادی متعدد بر ایران، موجب گسترش تنش شده و نیز در تلاش بوده است تا شرکای دیگر برجام را به خروج از آن ترغیب کند.

علیرغم ادعاهای پمپئو درباره عدم پایبندی ایران به توافق هسته‌ای، پیش از این، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چند گزارش متوالی پایبندی کامل ایران به برجام را تایید کرده بود.

یک سال پس از خروج آمریکا از برجام و در پی تعلل کشورهای اروپایی در عمل به تعهدات‌شان در زمینه پیدا کردن راهکاری برای کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، ایران اعلام کرد که در چند گام تعیین‌شده، تعهدات داوطلبانه برجامی‌اش را کاهش خواهد داد و این اقدامات به محض عملی شدن  تعهد اروپایی‌ها قابل بازگشت به حالت قبلی خواهند بود.


خبرگزاری ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
آغاز موج چهلم عملیات وعده صادق 4 با رمز یا امیرالمومنین با مشارکت نیروهای مقاومت اسلامی
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!
افشاگری عمان درخصوص علت جنگ علیه ایران
انگلیس بخشی از ذخایر اضطراری نفت خود را آزاد کرد
3 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
منابع نظامی اسرائیل: هدف ما هرگز تغییر نظام ایران نبوده است
قطر مدعی شد: اجازه استفاده از خاک خود برای حمله به ایران را نداده‌ایم
محسن چاوشی «حسبی‌الله» را منتشر کرد+صوت
تایید خبر سپاه درباره تلفات سنگین آمریکا در کویت توسط سی‌بی‌اس
پیام دفتر آیت‌الله سیستانی در پی انتخاب آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای
مخبر: ملت ما به دشمن پاسخ سخت می‌دهد
سهیلی: ترامپ، درهای چاه فاضلاب ما به روی تو باز است نه چاه نفت!
ترامپ مسوولیت فاجعه مدرسه میناب را نپذیرفت!