×
سیاسی
شناسه خبر : 40762
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/11/02 ساعت 17:01
چاووش‌اوغلو: تنش‌های بین آمریکا و ایران بسیار نگران‌کننده است

چاووش‌اوغلو: تنش‌های بین آمریکا و ایران بسیار نگران‌کننده است

وزیر خارجه ترکیه با ابراز نگرانی از تنش‌زایی‌های آمریکا با ایران، گفت علی‌رغم اینکه وضعیت آرام شده اما نباید فراموش کرد که درگیری احتمالی به نفع هیچکس نیست.

به گزارش نورنیوز، «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه با هشدار درباره وجود خطر وقوع درگیری در منطقه غرب آسیا، از تنش‌های روزافزون بین آمریکا و ایران ابراز نگرانی کرد. چاووش‌اوغلو روز سه‌شنبه در مصاحبه با روزنامه «دیلی صاباح»، با بیان اینکه افزایش تنش‌ها بین آمریکا و ایران منبع بزرگ نگرانی برای ترکیه است، گفت: «علی‌رغم اینکه وضعیت آرام‌شده به نظر می‌رسد، هنوز هم شکننده است و خطر درگیری را نمی‌توان به صورت کامل رد کرد».

وی ضمن اشاره به تضعیف شدن مبارزه با گروه‌های تروریستی در منطقه از جمله داعش و پ.ک.ک در صورت وقوع درگیری بین آمریکا و ایران، توضیح داد: «تنش‌زایی بیشتر، که ممکن است شامل درگیری‌های مستقیم یا غیرمستقیم باشد، می‌تواند به چرخه جدیدی از بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه منجر شود که این به نفع هیچکسی نیست». بر این اساس، وزیر خارجه ترکیه همچنین تاکید کرد همه باید به یاد داشته باشند که اقدامات نظامی نمی‌تواند راهکارهای پایدار برای مشکلات منطقه‌ای باشند بلکه «منجر به گرداب مرگبار خشونت شده و نهایتا به همه آسیب می‌زند»، همانطور که تجربه قبلا ثابت کرده است.

چاووش‌اوغلو سپس از همه طرف‌های درگیر در تنش‌های منطقه‌ای اخیر خواست تا در چارچوب «خویشتن‌داری و احتیاط» عمل کرده، از گام‌های تنش‌زا اجتناب کنند و دیپلماسی را در اولویت قرار دهند. وی با بیان اینکه ترکیه تمام نگرانی‌ها و انتظارات خود را به آمریکا، ایران و دیگر بازیگرهای بین‌المللی ابلاغ داشته، تصریح کرد: «ما امیدواریم همه طرف‌ها رویکرد اصولی [احتیاط و دیپلماسی] را درک کرده و به آن اهتمام ورزند». وزیر خارجه ترکیه همچنین ابراز امیدواری کرد ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله تروریستی آمریکا و انتقام موشکی ایران علیه پایگاه عین‌الاسد، «آخرین نمونه از اختلافات کنونی» بین دو کشور باشد.

چاووش‌اوغلو در این باره افزود: «در همین رابطه، ما از بیانیه‌های مقامات ایرانی و آمریکایی مبنی بر اینکه خواهان جنگ یا تنش‌زایی بیشتر نیستند، استقبال می‌کنیم. ما باید آگاه باشیم که هیچ کشوری در منطقه نمی‌تواند از عواقب ناخواسته چنین بروندادی (جنگ) مصون بماند». وی امروز طی سخنرانی در یکی از نشست‌های حاشیه‌ای اجلاس «مجمع جهانی اقتصاد» در داووس، درباره تنش‌زایی‌های اخیر آمریکا با ایران در عراق نیز تاکید کرد: «ترکیه در تحریم‌های آمریکا علیه ایران مشارکت نمی‌کند... ما نمی‌خواهیم عراق به [صحنه] درگیری ایران و آمریکا بدل شود». (جزئیات بیشتر)


فارس
نظرات

آخرین اخبار
دعوت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برای برگزاری مراسم تحویل سال
اسرائیل مسئول اصلی بحران منطقه است
حضور 138 هزار نیروی پلیس در طرح نوروزی 1405
شنبه اول فروردین 1405 عید فطر است
ترور وزیر اطلاعات نشانه استیصال دشمنان انقلاب است
پیشنهاد صلح یا مهندسی تنفس برای متجاوز
زخمی شدن حدود 4000 صهیونیست از زمان آغاز جنگ علیه ایران
فرود اضطراری جنگنده اف -35 آمریکا پس از عبور از آسمان ایران
موج 65 عملیات وعده صادق 4 آغاز شد/ به کارگیری سامانه های نوین جنگی
سرنگونی یک پهپاد شناسایی–رزمی در همدان
توزیع بدون اختلال سوخت در کشور
تأکید قطر و مصر بر جلوگیری از گسترش جنگ
ترکیب نهایی تیم ملی کشتی فرنگی برای قهرمانی آسیا
فتنه پهپادی آمریکا؛ لوکاس با نقاب شاهد به همسایگان حمله می کند
تشدید نظارت‌های بهداشتی در آستانه نوروز
اعلام جزئیات مراسم تشییع پیکر وزیر اطلاعات در قم
حمایت از مدافعان «جنگ رمضان» در دستور کار مجلس
لوکاشنکو به فرستاده ترامپ: جنگ با ایران اشتباه بود
حمله به ایران بازار انرژی را بی‌ثبات می‌کند
افزایش 49 درصدی مراجعه برای اهدای خون
اختصاص بسته حمایتی برای کسب وکارهای آسیب دیده از جنگ
تداوم حمل کالا از بنادر مازندران در شرایط جنگی
خدمات درمانی در بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر از سر گرفته شد
حمله به ایران ناجوانمردانه بود
17 پایگاه مدیریت بحران در جنگ خسارت دیدند
هیچ خویشتن‌داری در برابر تکرار حملات به زیرساخت‌های ایران نخواهیم داشت
برای تنگه هرمز رژیم جدیدی تعریف می کنیم
سرلشکر سلیمانی نماد ایثار، تواضع و صلابت در میدان عمل بود
پیکر وزیر شهید اطلاعات جمعه در تهران تشییع می‌شود
پارس جنوبی، نقطه آغاز یا پایان بحران؟
بازداشت افرادی که موقعیت ایست های بازرسی را لو می دادند
اخراج 2500 دانش‌آموز ایرانی از امارات
انفجارهای میناب کنترل‌شده است/ مردم نگران نباشند
سکوت در برابر حملات به ایران پذیرفتنی نیست
ایران مقاومت و ایستادگی خود را حفظ کرده است
ایران بیانیه شورای سازمان دریانوردی را مخدوش و یک‌جانبه خواند
بازگشت 346 ایرانی در راه‌مانده امارات از مسیر افغانستان به مشهد
شهادت 5 فلسطینی در غزه
تعطیلی نیمی از پروازهای فرودگاه بن‌گوریون
خطیب، نماد جهاد صادقانه برای امنیت ایران بود
کی‌روش و رؤیای تمام‌نشدنی جام جهانی
ایران، خانه امن بانوان ورزشکار میهن‌دوست است
نکاتی درباره تنگه هرمز که هر ایرانی باید بداند
فرانسه خواستار توقف چند روزه جنگ با هدف مذاکره شد
خبر خوش دولت برای شرکت‌های دانش بنیان
درخواست عمان از شورای امنیت برای توقف جنگ
موج‌ سفرهای نوروزی و ترافیک سنگین در جاده چالوس
تلاش کانادا برای تنش‌زدایی و جلوگیری از گسترش جنگ
بن بست کنگره درمقابل درخواست 200 میلیاردی پنتاگون برای جنگ با ایران
بازگشت مردان جنگ؛ نسل آتش و خون دوباره لباس رزم به تن کرد