نورنیوز ـ گروه بین الملل: نشست روز یکشنبه برلین با موضوع تحولات لیبی که نمایندگان ۱۲ کشور در آن حضور داشتند، عملا بدون ارائه هیچ راهکار عملی برای برون رفت این کشور از بحران موجود، پایان یافت.
بیانیه شعاری و کلی این نشست که در آن به مواردی همچون آتش بس، صلح، دخالت خارجی، نفت و گاز و … اشاره شده بود، نشان داد که هیچ اتفاق تازهای در این باره رخ نداده است.
در حالی بر پایه بیانیه پایانی نشست برلین، شرکتکنندگان متعهد شدند در درگیریهای مسلح و در امور داخلی لیبی دخالت نکنند که این کشور همچنان شاهد حضور بیگانگان برای تامین منافع خود در این معرکه است.
بنابر این گزارش؛ طرفهای بین المللی ازجمله ترکیه، روسیه و محور غربی، هر یک اهدافی را در لیبی دنبال میکنند که اتفاقا با یکدیگر در تضاد بوده و آنها حاضر نیستند در مورد آن کوتاه بیایند.
ترکیه که از چند ماه پیش بخشی از سیاست خارجی خود را به مدیترانه شرقی و مسأله لیبی متمرکز کرده است، اخیراً یک توافقنامه مرزی دریایی را با دولت وفاق ملی لیبی به امضا رساند که موجب شد رقبای آن نیز فرآیند تصویب توافقنامه مرزی مدیترانه شرقی را آغاز کنند.
این توافقنامه اعتراض کشورهای ذینفع در حوزه مدیترانه شرقی نظیر مصر و یونان را در پی داشت و نیز انتقاد روسیه و آمریکا را برانگیخت.
از سویی؛ مصر، اسرائیل و اخیراً عربستان موافقتنامههایی برای سرمایهگذاری در منابع گازی قبرس اروپایی انجام دادهاند که همین مسئله موجب تحریک ترکیه برای آغاز عملیات حفاری در قبرس شمالی شد.
بر همین اساس؛ حتی پیش از آغاز نشست برلین، کاملا روشن بود که این نشست خروجی ملموسی در راستای کاهش تنش در لیبی نخواهد داشت، بلکه بیشتر بستری برای وزنکشی رقبا خواهد بود، کما اینکه خودد لیبیاییها آن را بخشی از کلان پروژه توطئه علیه کشورشان قلمداد کردند.
نورنیوز