×
سیاسی
شناسه خبر : 40609
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/11/01 ساعت 11:19
رئیسی: شرطی کردن اقتصاد خطا است/نباید منتظر لبخند دیگران باشیم

رئیسی: شرطی کردن اقتصاد خطا است/نباید منتظر لبخند دیگران باشیم

رئیس قوه قضائیه گفت:‌ اقتصاد را شرطی کردن به شرطی که او نگاه کند، امضا کند، لبخند بزند خطاست؛ باید اقتصاد با تعامل همه کشورها باشد؛ ما با همه کشورها تعامل داریم به غیر از آنهایی که با ما دشمنی می‌ورزند.

 اولین همایش نقش امنیت در اقتصاد ملی و رونق تولید با حضور آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه، سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی، سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی پایتخت، جمعی از وزرا و مقامات کشوری و لشکری در سالن اجلاس سران برگزار شد. 

آیت‌الله رئیسی رئیس قوه قضائیه با تقدیر و تشکر از فرمانده ناجا و همکاران وی، در پرداختن به موضوع سال که موضوع رونق تولید است، به مسئله امنیت و اقتصاد پرداخت و اظهار داشت: تفکیکی بین امنیت و اقتصاد امکان ندارد، چرا که این دو مسئله انفکاک‌ناپذیرند. 

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: رونق تولید و رونق اقتصادی باید همراه با امنیت اقتصادی باشد و تولیدکننده و کارآفرین با یک آرامش و امنیت نقش مجاهدانه خود را در رونق تولید و عرصه اقتصاد ایفا کنند.

وی 3 شرط مهربانی، اقتدار و تدبیر را ضرورت کار ناجا و حتی قضات دانست و گفت: باید همواره با مهربانی و قانونمداری و اقتدار و همراه با تدبیر براساس قانون رفتار کرد. 

آیت‌الله رئیسی با تأکید بر این مطلب که همواره تلاش‌های ایجابی بر سلبی مقدم است، همراهی و همکاری همه بخش‌ها را برای ایجاد امنیت ضروری دانست.

وی تصریح کرد: همه اجزای اقتصادی در حوزه‌های مختلف و مجریان و فعالان اقتصادی باید نقش خود را ایفا کنند تا امنیت اقتصادی تأمین شود. 

آیت‌الله رئیسی اعلام کرد: امروز مبارزه با جرایم اقتصادی، پولشویی، جرایم مالیاتی، جرایم قاچاق کالا و نوعی از جرایم که تحت عنوان فساد اقتصادی نام برده می‌شود ضرورت دارد چرا که اینها مضر برای رونق اقتصادی است و باید حساسیت بخش‌های ما نسبت به این امر نادرست که فضای اقتصادی را آلوده کرده‌اند، انجام شود؛ همچنین باید از عزیزان ما در ناجا نیز حمایت شود. هم از ناحیه دستگاه قضایی، هم از طرف کارآفرینان و فعالان اقتصادی و هم از طرف همه بخش‌ها تا فضا را فضایی امن و پرتحرک سازند.

رئیس قوه قضائیه به خطبه‌های مقام معظم رهبری در نمازجمعه این هفته اشاره و اظهار کرد:‌ایشان فرمودند که باید تلاش کنند تا کشور قوی شود. بر این اساس قوت در اقتصاد می‌تواند برطرف کردن موانع تولید و ح مایت از تولید باشد. 

وی گفت: حمایت از تولید با سخن نیست، بلکه حمایت قانونی، حمایت مالی، پولی و بانکی است. 

وی اظهار داشت: اگر در کشور مالی،‌پولی و تسهیلاتی هست، اولویت با تولید است، باید به تولیدکننده تسهیلات تعلق بگیرد نه دلال نه سوداگر که فضای تولید را دچار آسیب کند؛ اگر چه در جاهایی حق‌العمل‌کاری امری ضروری است و در شرایط اقتصادی تعریف شده، اما حمایت از تولید حمایت اعطای بانک‌ها به تولیدکننده است. 

آیت‌الله رئیسی به حمایت قضایی از تولیدکنندگان پرداخت و تصریح کرد:‌اگر فعال اقتصادی دچار مشکل شد، باید به دستگاه نظارتی مراجعه کرده و در آنجا حمایت شده و موانع برطرف شود. 

وی به منشوری که رهبر معظم انقلاب در دیدار با فعالین اقتصادی تأکید داشتند پرداخت و گفت: همه ابعاد ضروری برای فعال شدن اقتصاد باید مشخص شود و اگر همه خود را ملزم به آن منشور بدانند، اقتصاد و تولید رونق می‌گیرد. 

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: قوت اقتصادی یک امر جدی است، اگرچه یکسری موانع به صورت مانع ناشناخته وجود دارند. یکی از آن موانع، سرمایه است، سرمایه‌های ملی و طبیعی و دیگری، سرمایه نیروی انسانی متراکم و جوان که باید شناخته شود؛ شناخت این نیرو در توانمندی و سرمایه ملی خیلی می‌تواند در این زمینه کمک کند. 

وی نکته دوم مانع را در این دانست که نگاه به دست دیگران و خارج و بیگانگان داشته باشیم. برای گره‌گشایی از اقتصاد و مشکلاتمان.

وی اعلام کرد: اقتصاد را شرطی کردن به شرطی که او نگاه کند، امضا کند، لبخند بزند خطاست؛ باید اقتصاد با تعامل با همه کشورها باشد؛ ما با همه کشورها تعامل داریم به غیر از آنهایی که با ما دشمنی می‌ورزند. 

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر این مطلب که نباید منتظر لبخند، اقدام و اراده دیگران بود، ادامه داد: اینکه اقتصاد را شرطی کنیم تا دیگران تصمیم بگیرند درست نیست، نباید به دیگران اعتماد کرد، باید بر پای خود ایستاد؛ در عرصه‌های پیچیده که دشمنان تصور نمی‌کردند ما وارد و موفق شدیم و مدال آوردیم. 

آیت‌الله رئیسی در قسمت دیگری از سخنان خود به هشدار مقام معظم رهبری در خصوص متکی بودن اقتصاد به نفت پرداخت و اظهار داشت: باید تصمیم‌گیران تمهیدات لازم را در این زمینه بیندیشند، چرا که متکی بودن اقتصاد به نفت نمی‌گذارد فعالیت بایسته صورت گیرد و باید این مانع را برطرف کرد. 

وی گفت:‌مسئله دیگر، جذابیت سرمایه گذاری در کارهای سوداگرانه است، به جای سرمایه‌گذاری در کارهای مولد و کارهای اقتصادی که ایجاد سرمایه برای کشور می‌کنند. 

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر این مطلب که انجام این کارها برنامه‌ریزی می‌خواهد، تصریح کرد: اگر سرمایه و نقدینگی به طرف تولید برود، نگرانی ندارد، اما دلالی و سوداگری است که ما را دچار مشکل می‌کند؛ می‌گویند نقدینگی در کشور بالاست و نگران‌کننده است، اما اگر به طرف تولید برود، نگرانی ندارد. 

وی واردات بی‌رویه و قاچاق کالا را موجب نگرانی و بی‌انگیزه کردن تولیدکنندگان و کارآفرینان دانست و به بحث رشوه پرداخت و گفت:‌در جلسه‌ای در تبریز در خصوص مبارزه با فساد این را گفتم که هیچ کارآفرینی و هیچ سرمایه گذاری آماده برای رشوه نیست و علت رشوه، بروکراسی اداری است که کارهایی را که دو روزه می‌تواند انجام دهد دو ماهه انجام می‌دهد.  

وی گفت: اگر مجوزهای لازم برای بازاری و کاسب تسهیل گیرد، چه علتی دارد که رشوه بدهند. فعالین اقتصادی از رانت و رشوه و روابط ناسالم اداری گله‌مندند و اگر تهسیل امور و شفاف کردن امور انجام شود، جلوی مقاصد اداری را می‌گیرد. 

این خبر در حال تکمیل است... 


خبرگزاری فارس
کلید واژگان
رئیس قوه قضائیه
نظرات

آخرین اخبار
اظهار نگرانی گوترش از وضعیت سازمان ملل؛ در آستانه فروپاشی مالی هستیم
آفریقای جنوبی کاردار اسرائیل را عنصر نامطلوب خواند
مسائل منطقه؛ موضوع گفت‌وگوی سفیر ایران با رئیس پارلمان لبنان
مداخله آمریکا در نحوه فروش نفت ونزوئلا
معاون دادستان کل آمریکا: در پرونده اپستین از ترامپ محافظت نکردیم
فینالیست‌‌های لیگ برتر واترپلو شناخته شدند
جدیدترین خبر از فیلم رسول صدرعاملی
پاسخ ایران به تجاوز دشمن از خلیج فارس تا قلب تل‌آویو امتداد خواهد یافت
اسامی کشتی‌گیران ایران به رنکینگ کرواسی اضافه شد
دستگیری 9 نفر از لیدرهای مسلح اغتشاشات اخیر در کهگیلویه
برزیلی‌ها در حمایت از ایران تظاهرات کردند
احتمال فاش کردن هویت افسران اطلاعاتی آمریکا به روسیه توسط امارات
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
زمین‌لرزه‌ بخش کاریز را لرزاند
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
مجمع جهانی بیداری اسلامی: تروریستی‌خواندن سپاه، بیانگر عجز و ناتوانی اتحادیه اروپاست
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
ترامپ خواستار دستگیری اوباما شد!
رضا نصری: اصرار ایران بر کنار گذاشتن تهدیدها، «امتیاز خواستن پیش از مذاکره» نیست
مسکو: غربی‌ها در سیاست تحریمی علیه مردم ایران بازنگری کنند
رویترز: انتقال زندانیان داعش از سوریه به عراق کند پیش می رود
هشدار افزایش کم‌سابقه دما در آذربایجان شرقی
مقام اماراتی: اجازه اقدام نظامی علیه ایران را نمی‌دهیم
ترامپ: ایران به دنبال توافق با آمریکا است
تحولات خاورمیانه؛ موضوع دیدار و رایزنی بن سلمان با مقامات ارشد آمریکایی
درگذشت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز حین تمرین
در دیدار اعلام نشده لاریجانی با پوتین چه گذشت؟
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم
طرح اسامی جدید به جای نوری المالکی صحت ندارد
خروش پاکستان برای همبستگی با ایران
فروش بیش از 28 هزار بلیت جشنواره فیلم فجر
بازداشت 85 عامل اصلی میدانی و تخریب‌گر اموال مردم زنجان
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا