×
سیاسی
شناسه خبر : 40553
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/10/30 ساعت 17:22
خشمگینی آمریکا از تظاهرات میلیونی عراقی‌ها برای اخراج اشغالگران

خشمگینی آمریکا از تظاهرات میلیونی عراقی‌ها برای اخراج اشغالگران

آمریکا و ایادی آن در عراق از فراخوان مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق و رهبران گروه‌های مقاومت برای تظاهرات میلیونی روز جمعه در محکومیت اشغال عراق توسط آمریکا خشمگین شده‌اند.

به گزارش نورنیوز، به نوشته روزنامه الاخبار چاپ لبنان، عراق تنها چند روز با تظاهرات میلیونی در محکومیت استقرار اشغالگران آمریکایی در خاک این کشور فاصله دارد؛ تظاهرات میلیونی که صدر و رهبران گروه‌های مقاومت عراق برای آن فراخوان داده‌اند، برای دولت آمریکا که به دنبال ماندن در عراق بوده و با هرگونه تصمیمی از سوی دولت و پارلمان این کشور برای خروج ۲۰ هزار سرباز و پیمانکار نظامی آمریکایی مخالف است، در حکم چالشی واقعی است.

موضع‌گیری احزاب و گروه‌های عراقی در پارلمان این کشور به شکل طرح درخواست از آمریکا برای خروج از خاک این کشور نمایان شد و پس از آن نیز عادل عبدالمهدی، نخست وزیر مستعفی عراق و کابینه‌اش بر اجرای طرح یاد شده تاکید کردند؛ طرحی که امروز از حمایت مردمی گسترده‌ای برخوردار شده است، هرچند که برخی طرف‌ها (در داخل و خارج عراق) تلاش می‌کنند برای جلوگیری از پیامدهای تظاهرات میلیونی، اینگونه نشان دهند که آنچه اکنون وجود دارد گاهی بازتاب اختلاف‌نظر ایران و آمریکا و گاهی نیز بازتاب اختلافات شیعیان و آمریکاست.

بیشتر طبقات سیاسی عراق از سال ۲۰۱۴ تا امروز تلاش کرده‌اند مساله حضور نظامیان بیگانه در عراق را محدود و منحصر به دایره اختیارات فرماندهی کل نیروهای مسلح یعنی شخص نخست وزیر و به صورت دقیق‌تر حیدر العبادی، نخست وزیر سابق و تیمش کنند؛ چهره‌ای که تا امروز برای توجیه لزوم حضور این نیروها تلاش کرده و هرگونه اتهام علیه خود برای سهولت بخشیدن به بازگشت اشغالگران به بهانه ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش را رد می‌کند.

نتیجه تغییر تدریجی در آگاهی جمعی این بود که آمریکا بارها حاکمیت عراق را در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ نقض کرد. اواخر سال گذشته میلادی آمریکا حملات هوایی را به پایگاه‌های حشد شعبی در منطقه مرزی با سوریه آغاز کرد که بیش از ۲۵ شهید داشت. کمی بعد نیز واشنگتن ابو مهدی المهندس، معاون رئیس حشد شعبی و قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و همراهان آنها را ترور کرد. این دو کشتار شوکی را به گروه بزرگی از معترضان که هدف‌شان تحقق خواسته‌های معیشتی بود، وارد کرد و باعث شد پس از دیدارهایی در عراق و خارج آن که در درجه اول بر لزوم اخراج اشغالگران برای بازگرداندن اقتدار از بین رفته عراق و نیز قدردانی از اقدامات میدانی و سیاسی سلیمانی و المهندس تاکید داشت، صفوف این گروه بار دیگر ساماندهی شوند.

اولویت‌های گروه‌های شیعه از نظر مردمی، میدانی و سیاسی ترتیب‌بندی شدند، مساله مقابله نیازمند حضور مردمی گسترده، آمادگی میدانی بالا پیش از آغاز مبارزه، یکسان‌سازی رویکردها در بحران‌ها با انتخاب جایگزینی برای عبدالمهدی، برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام و در ادامه تلاش برای اتخاذ تصمیمی رسمی در عراق در مخالفت با هرگونه دخالت آمریکا و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس همانند خروج نیروهای خارجی و اجرای توافق‌های امضا شده با چین است. این مساله برای دولت آمریکا، سفارت و ایادی آن به شدت تحریک‌کننده بود.

برخی می‌گویند تلاش‌های آمریکا برای کوتاه کردن دست ایران از بهار ۲۰۱۹ ناکام مانده‌اند، برخی نیز بر این باورند، ترور المهندس و سلیمانی به منزله تهدیدی علیه نفوذ آمریکاست که این اقدام را تهدید و تضعیف نفوذ ایران محاسبه کرده بود. همچنین برخی معتقدند طبق آنچه پیش آمده این اقدام بازگشت به قبل از آغاز اعتراضات مردمی در یکم اکتبر گذشته بود که تاثیرات آن از دسامبر گذشته کاسته شد اما دوباره از روز یکشنبه توسط گروه‌های خرابکار با هدف ضربه زدن به فراخوان تظاهرات میلیونی از سر گرفته شد تا طرف‌هایی که درخواست چنین تظاهراتی را دادند مجبور به پس گرفتن آن شوند.

در این راستا، برخی منابع امنیتی تاکید کردند، طرف‌های وابسته به سفارت آمریکا همزمان با پوشش رسانه‌ای تظاهرات یاد شده توسط برخی شبکه‌های ماهواره‌ای و ارتش‌های سایبری تحت حمایت آمریکا و اعراب حوزه خلیج فارس، در شورش‌ها به دنبال افزایش تعداد قربانی‌ها و تحریک اعضای گروه‌ها به درگیری هستند تا خشم مردم را با ناتوانی احزاب و گروه‌ها از تحقق خواسته‌هایشان توجیه کنند.

در اینجا سوالی درباره دلایل ارائه شده مطرح می‌شود: چرا گروه‌های خرابکار همزمان با بستن مسیرهای اصلی بغداد و استان‌های جنوبی و فراخوان‌های گسترده برای آغاز نافرمانی مدنی از امروز، پایگاه‌های حشد را آتش زده و تصاویر المهندس را پاره می‌کنند. پاسخ این است: به گفته منابع یاد شده، این اقدامات هشداری برای آغاز تنشی بزرگتر و خشن‌تر از ساعت‌های آتی تا روز جمعه است تا گروه‌ها ابتدا وارد درگیری شده و در ادامه تظاهرات میلیونی ناکام بماند و در مرحله آخر افکار عمومی تخریب شده و نظر آنها درباره حضور نظامیان آمریکایی در عراق تغییر کند.

در مقابل طبق اطلاعات، عقب‌نشینی جریان صدر از میدان التحریر بغداد، منعکس کننده مخالفت این جریان با هر گونه روند تخریبی بود و جریان صدر نیز همین موضعگیری را در توییتر خود اعلام کرد به ویژه که جریان صدر با توجه به جایگاهش در صدر مقاومت در برابر اشغالگران، لازم می‌داند از هرگونه میدانی که گروه‌های خرابکار در آن حضور دارند، دوری کند. نکته مهم‌تر تا این لحظه ضعف اقدامات امنیتی در اجرای قوانین به ویژه نیروهای مکلف است که علاوه بر صدر، از حمایت آیت‌الله سیستانی، مرجعیت عالی قدر عراق در مقابله با خرابکاران برخوردار هستند.

همچنین اقداماتی که در استان‌های جنوبی انجام شدند شامل بستن راه‌ها، تعطیلی مدارس، تعرض به اموال عمومی و خصوصی از منظر اجتماعی مردود هستند و اقدام رسمی برای مقابله با هر گونه درگیری نه فقط میان خرابکاران و گروه‌های مقاومت بلکه حتی گروه‌های خرابکار و عموم مردم را می‌طلبد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی/دود و آتش در رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به کشتیرانی خرمشهر و فرودگاه کاشان
آملی لاریجانی: اقتدار ایران امروز بیش از همیشه خودنمایی می‌کند
روسیه آماده میانجی‌گری میان آمریکا و ایران است
احتمال شکل‌گیری لیگ «تنگه هرمز» در فصل آینده
تلاش مصر برای پایان جنگ در خاورمیانه
نابودی 16 پهپاد ام‌کیو 9 در جنگ با ایران
جبران خسارت به حوزه‌ فرهنگ و هنرمندان در دستور کار است
متخصصان سلامت روان در طرح مشاوره تلفنی همکاری کنند
اهتزاز بزرگترین پرچم ایران در اجتماع مردم در روز جمهوری اسلامی
تهدیدات ترامپ فاقد اعتبار و صرفاً فضاسازی رسانه‌ای است
حمله موشکی باعث توقف تولید آلومینیوم در امارات شد
انفجار در شهرک محل سکونت نتانیاهو/گسترده ترین حمله موشکی ایران
تأکید معاون راهبردی رئیس‌جمهور بر مقاومت مردم و پایداری ساختار کشور
دست رد فرانسه به سینه ترامپ/ کار ناتو دخالت در تنگه هرمز نیست
هشدار سپاه فارس درباره خطر بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات شیراز
رسانه سعودی: ترامپ به ایران می‌بازد
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها
با شهادت دریابان تنگسیری، خللی در اقتدار ایران ایجاد نمی شود
کشف محموله بزرگ مخابراتی جاسوسی/ بازداشت 8 عضو گروهک‌های تجزیه‌طلب
قانون اعدام اسرای فلسطینی عقب‌گردی خطرناک به سوی بربریت است
شهادت 24 کادر درمان در جنگ رمضان
هشدار دوباره سپاه نسبت به هرگونه اقدام تروریستی علیه ایران
مسافران جاده ای بخوانند
ضربات سنگین ایران به تل‌آویو، مقامات صهیونیستی را به محل حادثه کشاند
یک فروند پهپاد «لوکاس»در غرب کشور منهدم شد
نورنما| فلز زدن جنگنده برای فرار از موشک پدافندی ایران
پزشکیان: 12 فروردین، روز تثبیت اراده تاریخی ملت ایران است
کنترل تنگه هرمز در اختیار کامل نیروی دریایی سپاه است