×
سیاسی
شناسه خبر : 40498
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/10/30 ساعت 10:02
دو مقام آمریکا و اتحادیه اروپا درباره «مقابله با ایران» رایزنی کردند

دو مقام آمریکا و اتحادیه اروپا درباره «مقابله با ایران» رایزنی کردند

طبق اعلام وزارت خارجه آمریکا، «مقابله با اقدامات تهاجمی و ثبات‌زدای ایران» یکی از محورهای دیدار «مایک پامپئو» با «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بوده است.

ساعاتی بعد از دیدار وزیر خارجه آمریکا با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه کنفرانس برلین درباره لیبی، آمریکایی‌ها با صدور یک بیانیه خبر دادند، مسائل مرتبط با ایران یکی از محورهای این دیدار دوجانبه بوده است.

طبق بیانیه وزارت خارجه آمریکا، مایک پامپئو وزیر خارجه این کشور در دیدار با جوزب بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره طیف گسترده‌ای از مسائل از قبیل لیبی و ایران رایزنی کرد.

در بیانیه آمده است: «آنها (پامپئو و بورل) درباره تلاش‌های جاری به منظور حمایت از یک آتش بس پایدار در لیبی، بازگرداندن روند سیاسی و پایان دادن به مداخله خارجی در لیبی صحبت کردند. وزیر خارجه (آمریکا) و نماینده عالی (اتحادیه اروپا در زمینه سیاست خارجی) همچنین تعهد مستحکم خود در زمینه تداوم حمایت از حاکمیت لیبی را اعلام کردند».

وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه از رایزنی ضد ایرانی پامپئو با بورل هم خبر داده است.

در بیانیه این وزارتخانه تصریح شده است: «آنها (پامپئو و بورل) همچنین درباره هماهنگی ایالات متحده- اتحادیه اروپا درباره طیفی از چالش‌های جهانی از قبیل ضرورت مقابله با اقدامات تهاجمی و ثبات زدای ایران در خاورمیانه صحبت کردند».

رایزنی ضد ایرانی پامپئو با بورل در حالی انجام شده که ارتش آمریکا جمعه (ششم دی ماه) اعلام کرد در حمله تروریستی که به وسیله پهپاد صورت گرفته، سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی را به همراه «ابومهدی المهندس»، جانشین رئیس سازمان الحشد الشعبی و چند تن دیگر در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رساند.

این اقدام غیرقانونی و تحریک‌آمیز آمریکایی‌ها با مخالفت شدید مقام‌های عراقی مواجه شد و آنها نقض حاکمیت و تمامیت ارضی عراق توسط آمریکا را به شدت محکوم کردند.

پیش از بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره دیدار پامپئو و بورل، خود وزیر خارجه آمریکا در پیامی توئیتری نوشته بود: «امروز جلسه‌ مطلوبی را با جوزپ بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در برلین داشتیم و درباره چالش‌های مشترک از جمله راه‌های همکاری مشترک جهت رسیدن به صلح و امنیت بیشتر در خاورمیانه و شمال آفریقا رایزنی کردیم».

رایزنی و دیدار دوجانبه وزیر خارجه آمریکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شرایط انجام شده که به دنبال تحولات اخیر در رابطه با گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات هسته‌ای ایران که به دلیل بی توجهی کشورهای اروپایی باقی مانده در برجام به تعهداتشان برای جبران ضررهای خروج غیر قانونی آمریکا از این توافق انجام شده است، سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان به مکانیسم حل و فصل اختلافات (موسوم به مکانیسم ماشه) متوسل شدند.

به دنبال این اقدام، «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر خارجه ایران درباره اقدام تروئیکای اروپایی توضیحاتی ارائه داد و گفت: آنچه اروپایی‌ها شروع کردند مکانیسم حل و فصل اختلافات که در بند ۳۶ برجام مندرج است را می‌خواهند شروع کنند.

به گفته او، «مکانیسم ماشه در بند ۳۷ برجام است و بند ۳۶ به طور اتوماتیک به بند ۳۷ منجر نمی‌شود البته راه را می‌تواند باز کند. ابتدا ایران بود که بند ۳۶ را فعال کرد و مراحل این سازوکار را به پایان رساندیم.

عراقچی افزود: «کشورهای اروپایی به لحاظ حقوقی و سیاسی و حتی به لحاظ منطقی نمی‌توانند این سازوکار را در حالی که ما فعال کرده و به پایان رسانده‌ایم، استفاده کنند. الان زود است در باره خروج از برجام صحبت کنیم».


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
جزئیات قرار گرفتن وضعیت هوای تهران در شرایط خطرناک
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
پزشکیان در دیدار با زاکانی بر ضرورت بازسازی مناطق آسیب‌دیده تاکید کرد
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها